Parken in Singapore

National Orchid Garden in de Botanic Gardens
National Orchid Garden in de Botanic Gardens

Singapore beschikt over veel verschillende parken. Wij hebben een selectie gemaakt van de leukste parken in Singapore. Wil jij weten wat er in deze parken te zien is en waarom je hier heen moet gaan? Lees dan snel verder!

Heb je weinig kennis van Singapore? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Fort Canning Park

Een van de meest bezochte parken in Singapore is het Fort Canning Park. Dit park bevindt zich op een heuvel in het hart van Singapore. In het park kun je even ontsnappen aan het wereldse Singapore. Geniet van de uitgestrekte grasvelden of maak een wandeling en leer de geschiedenis van Fort Canning kennen. Het park wordt regelmatig gebruikt voor concerten, theatervoorstellingen en festivals. Een aantal shows die er gehouden worden zijn: Ballet Under the Stars, Shakespeare in the Park en Films at the Fort. Verder kunnen de geschiedenisliefhebbers de archeologische opgravingen uit de Britse koloniale tijden bezichtigen. Uiteraard kun je ook gewoon genieten van de weelderige groene omgeving, kruidentuinen en de bijzondere Singaporese natuur. Als je bovendien gelukt hebt, heb je kans dat je een live openluchtconcert in het amfitheater kunt bijwonen. Het park is bovendien makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en is iedere dag gratis te betreden.

Ingang Fort Canning Park
Ingang Fort Canning Park

Singapore Botanic Gardens

Het Singapore Botanic Gardens is een geliefde hotspot in Singapore. De tuin, gelegen aan de rand van Singapore, bestaat al 156 jaar. Dat het park een bijzondere plek is blijkt wel, want het is niet voor niets regelmatig in de prijzen gevallen als botanische tuin van het jaar. Daarnaast is deze tropische tuin geëerd als een UNESCO World Heritage Site. De tuin is dan ook een perfecte plek voor natuurliefhebbers of familie-uitjes. Neem een picknickmand mee of verken de 10.000 verschillende soorten flora. Bezoek ook zeker de bijzondere National Orchid Graden met zo'n 1.000 soorten orchideeën. Naast dat dit een geschikte plek is om van de natuur te genieten, kun je hier ook alles over de geschiedenis van het park leren. Speciaal voor bezoekers is er het Jacob Ballas Children's Garden, een informatief en interactief centrum voor alle leeftijden. Deze botanische tuin is verder de enige ter wereld die is geopend vanaf 05.00 uur tot 24.00 uur, iedere dag van het jaar. Daarnaast ontvangt het park jaarlijks zo'n 4,5 miljoen bezoekers. Het Singapore Botanic Gardens is bovendien gratis, alleen voor de National Orchid Garden wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Een kleurrijke boog in de tuin
Een kleurrijke boog in de tuin
Vraag gratis een offerte aan

Gardens by the bay

In 2006 werd er een internationale ontwerpwedstrijd gehouden om ideeën op te doen voor het nieuwe park: Gardens by the bay. In 2007 begon de ontwikkeling van het park en in 2011 is het park opengesteld voor het publiek. Gardens by the bay draagt bij aan de visie van de Singaporese overheid om de hoofdstad te transformeren in een 'stad in een tuin'. Het park beslaat 101 hectare en bestaat onder andere uit een futuristisch bos van metalen bomen, een luchtbrug, twee grote kassen, twee meren en een onder architectuur aangelegd park. En dit was nog niet alles! Er is genoeg te zien en te doen in dit park. Het hele park staat daarnaast in het teken van het duurzame milieu. Hoewel het park erg futuristisch is, is er natuurlijk ook genoeg flora- en fauna te bewonderen. De kassen en de luchtbrug zijn tegen betaling te bezoeken. De rest van het park is gratis te betreden.

Gardens by the bay is erg bijzonder
Gardens by the bay is erg bijzonder

Bishan-Ang Mo Kio Park

Een van de grootste stadsparken in Singapore is het Bishan-Ang Mo Kio Park gelegen in Bishan. Er loopt een meanderende rivier door het park met mooie bloemen aan de oevers. Je vindt hier diverse plantsoorten en veel grasvelden. Dit park is vooral geliefd bij gezinnen. Het is namelijk een mooie locatie om een middagje te gaan picknicken. De kinderen kunnen zich vermaken in de drie aangelegde speeltuinen. Het park wordt ook vaak bezocht door de lokale bevolking. Ze komen hier om mee te doen aan activiteiten, een rondje te joggen of gewoon om even tot rust te komen en te genieten van de natuur.

Het Bishan-Ang Mo Kio Park in de avond
Het Bishan-Ang Mo Kio Park in de avond

Changi Beach Park

Changi Beach Park is zoals de naam al weggeeft een park aan de kust van Singapore. Het park is gelegen tussen Changi Point en Changi Ferry Road. Het park heeft uitgestrekt wit zandstrand met kokosbomen, speeltuinen en gezellig plekjes om te barbecueën. Het park trekt dan ook veel gezinnen die hier de dag spenderen. Het is zelfs mogelijk om hier een nachtje te kamperen. Er wordt gezegd dat hier nog een 'dorps' sfeertje hangt. Changi Beach Park is uiteraard voor iedereen vrij toegankelijk.

Bomen in het bos van Changi Beach Park
Bomen in het bos van Changi Beach Park

MacRitchie Reservoir Park

MacRitchie Reservoir is het oudste stuwmeer van Singapore. Het park rondom het stuwmeer is een populaire plek voor natuurliefhebbers en ideaal voor wie wat beweging wilt. MacRitchie Reservoir Park is een toegangspoort naar de ongerepte bossen en wateren. Zo zijn er genoeg wandelpaden en kajaks aanwezig. Je kunt hier heerlijk wandelen, peddelen door de kalme wateren en de bossen verkennen. Het is een geweldige plek voor recreatieve activiteiten.

Het MacRitchie reservoir
Het MacRitchie reservoir

Haw Par Villa Park

We sluiten dit overzicht af met een opmerkelijk park. Haw Par Villa, ook wel bekend als Tiger Balm Gardens, is een park met als thema de Chinese folklore en mythologie. De tuinen zijn gevuld met talloze beelden en vele diorama's. Vanwege de zogenaamde bloederige '10 courts of hell' kunnen een aantal beelden als schokkend worden ervaren. De beelden geven namelijk zeer grafisch weer hoe de hel eruit ziet volgens de Chinese en boeddhistische mythologie. Het is een park dat vaak door toeristen wordt bezocht omdat het een unieke ervaring is. Toegang tot Haw Par Villa Park is gratis.

Haw War Villa Park is een uniek
Haw War Villa Park is een uniek


En tot slot onze laatste tip: Merlion park, met de lichtshow. Je ziet het hier in het filmpje. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen