Kotte

Kotte in Sri Lanka
Kotte in Sri Lanka

Sri Jayewardenapura Kotte, of zoals de meeste mensen de stad kennen: Kotte, is een stad in het district Colombo. De stad is de hoofdstad van Sri Lanka, en ook het parlement van Sri Lanka bevindt zich in Kotte. De stad telt ongeveer 130.000 inwoners en ligt tegen de commerciële hoofdstad Colombo aan. Hoewel de twee steden met de buitenwijken tegen elkaar liggen zijn de centra van de steden nog 7 kilometer van elkaar verwijderd.

Heb je weinig kennis van Sri Lanka? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Kotte
Plaatsen in de buurt van Kotte (Sri Lanka) :
 • Colombo (5 km)
 • Kalutara (35 km)
 • Negombo (36 km)
 • Kandy (96 km)
 • Galle (102 km)
 • Sigiriya (153 km)
 • Anuradhapura (170 km)
 • Polonnaruwa (171 km)
 • Trincomalee (240 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Kotte

  Het Gramodaya Folk Art Centre (Kotte)

  Het Gramodaya Folk Art Centre is een opleidingscentrum, opgericht in 1988 met de bedoeling een centrum voor kunst en kunstnijverheid te worden. Het centrum geeft steun aan geselecteerde ambachtslieden en kunstenaars en leidt jongeren op voor een traditioneel ambacht. Het Gramodaya Folk Art Centre staat onder toezicht van het ministerie van Jeugdzaken, waardoor vooral jongeren geholpen worden. Er zijn voor- en nadelen aan dit toezicht, een nadeel is bijvoorbeeld dat ouderen zelden de kans krijgen om in aanmerking te komen voor steun. Maar een voordeel is dat jongeren meer bewust worden van de cultuur en ambachten van het land.

  Het parlementsgebouw van Sri Lanka (Kotte)

  Het parlementsgebouw van Sri Lanka staat in Kotte en is gebouwd in het meer Digawanna Oya op een kunstmatig eiland. Het eiland, met de naam Duwa, is ongeveer 50.000 m² groot en ligt precies in het midden van het meer. Het idee van het kunstmatige meer is een verwijzing naar vroeger. Toen de stad in handen was van de Portugezen mocht er in de stad geen alcohol genuttigd worden, daarom gingen de soldaten naar het eiland Pittakotte om daar alcohol te drinken.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Sri Lanka bekijken.

  Vervoer

  Nugegodo is het enige belangrijke spoorwegstation van de stad, het ligt op de Kelani Valley Line. Op de plek van het treinstation vind je ook meteen het grote busstation van de stad, wel zijn in de stad de kleinere busstations Welikada en Pita Kotte te vinden. De stad is het beste te bereiken met de bus, die vanuit alle hoeken van het land naar de stad rijdt. Het wegennetwerk van Sri Lanka bestaat uit bijna 12.000 kilometer wegen waarvan bijna 10.000 kilometer is verhard. In november 2011 is de eerste snelweg geopend in Sri Lanka, deze loopt van Galle naar Colombo.

  Geschiedenis

  De betekenis van het woord Kotte is fort, het is dan ook niet gek dat de stad die naam kreeg. Kotte werd oorspronkelijk namelijk gebouwd als fort om in de 13e eeuw invasies van het Jaffna Koninkrijk tegen te houden. Later werd de naam van de stad omgedoopt tot 'Sri Jaya Vardhana Pura Kotte' en werd de stad hoofdstad van Sri Lanka. In 1505 drongen de Portugezen Sri Lanka binnen en in 1565 werd Kotte veroverd door de Portugezen. Zij maakte later Colombo de hoofdstad doordat de aanvallen vanuit het Sitawaka koninkrijk niet konden tegenhouden vanuit Kotte. Tegenwoordig is Colombo de commerciële hoofdstad en Sri Jaya Vardhana Pura Kotte de officiële hoofdstad van Sri Lanka.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Kotte