Albina

Albina is de hoofdplaats van het Marowijne district in Suriname. Vroeger was het een belangrijk goudzoekersgebied, maar tegenwoordig zien de meeste mensen het alleen als een doorreisplaats. Door de centrale ligging is het gemakkelijk om de stad aan te doen voor een stedentrip. Albina ligt op 140 kilometer afstand gelegen van Paramaribo en is vanaf daar prima te bereiken met de auto en bus. De stad is tevens te bereiken via binnenlandse vluchten en via de Marowijne rivier.

Heb je weinig kennis van Suriname? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Albina
Plaatsen in de buurt van Albina (Suriname) :
 • Galibi (28 km)
 • Alkmaar (113 km)
 • Paramaribo (127 km)
 • Palumeu (286 km)
 • Nieuw Nickerie (327 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Albina

  Lawagebied (Albina)

  Een bijzondere bezienswaardigheid in Albina is het Lawagebied. In dit gebied werd in de 19e eeuw goud gevonden. Hierdoor werd Albina een zeer belangrijke stad. Omdat er hier wat te halen viel, verhuisden veel mensen vanuit omliggende gebieden naar deze Surinaamse plaats, waaronder ook Frans Guyanezen. Er zit een hele historie achter het Lawagebied en het is erg interessant om eens gezien te hebben hoe een goudzoekersgebied eruit ziet.

  Marowijne (Albina)

  Marowijne
  Marowijne
  Kaart met locatie Marowijne

  Albina grenst aan de rivier Marowijne. Dit is de grensrivier tussen de landen Frans-Guyana en Suriname. Aan de waterkant bevindt zich onder andere een boothuis vanwaar je een boottocht kunt maken naar het buurland. Het leuke aan de boottocht is dat je snel van het ene naar het andere land kan reizen, waardoor je in één dag aan tours deel kunt nemen in twee heel verschillende landen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Suriname bekijken.

  Vervoer

  Vanuit Nederland zijn er vluchten naar Paramaribo, de hoofdstad van Suriname. Vanaf deze stad is het mogelijk om Albina te bereiken. Zo bevindt zich ergens tussen Paramaribo en Albina de Oost-Westverbinding. Dit is de belangrijkste weg van het land waardoor de stad goed bereikbaar is met de auto of bus. Vanuit Paramaribo is het tevens mogelijk om te vliegen naar Albina. De maatschappijen en charters die naar de stad vliegen zijn Blue Wing Airlines en Gum Air (vanaf luchthaven Paramaribo Zorg en Hoop) en Caricom Airways (vanaf luchthaven Paramaribo). Vanuit Albina is het mogelijk om trips te maken naar Galibi, Langetabbetje, Moengo en uiteraard Paramaribo. Moengo is bereikbaar over de weg en Langetabbetje en Galibi zijn te bereiken over het water. Vanwege de centrale ligging is het heel goed mogelijk om in plaatsen in het district Sipaliwini te komen.

  Geschiedenis

  Het Surinaamse Albina werd in het jaar 1846 gesticht en kent een rijke geschiedenis. Destijds was een Duitser degene die het plaatsje ontdekte en hij vernoemde het naar zijn geliefde. Het gebied beleefde zijn bloeitijd in de tijd dat er goud werd gevonden. Tegen het einde van de Eerste Wereldoorlog kwam er een einde aan de 'goudkoorts'. Niet lang daarna beleefde Albina een bloeiperiode als badplaats vanwege de prachtige zandstranden langs de rivier Marowijne. Het absolute dieptepunt was de binnenlandse oorlog in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Hierbij werd het stadje grotendeels vernietigd door strijdende partijen. Vandaag de dag wordt Albina door de meeste toeristen als een doorreisplaatsje gezien op de route van Paramaribo naar het Frans Guyaanse Saint-Laurent-de-Maroni. Mensen reizen er ook langs wanneer zij de schildpadstranden van Galibi gaan bezoeken.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Albina