Nieuw Nickerie

Nieuw-Nickerie ligt in het noordwesten van Suriname. Qua inwonersaantal is Nieuw Nickerie de 2e stad van Suriname. Nieuw-Nickerie is de grootste en belangrijkste plaats van het district. De dienstverlening is een belangrijke vorm van inkomen en verschillende bedrijven uit Paramaribo hebben hier een filiaal. De stad bestaat uit een westelijk en oostelijk deel met als scheiding een zoetwaterkanaal.

Heb je weinig kennis van Suriname? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Nieuw Nickerie
Plaatsen in de buurt van Nieuw Nickerie:

Ervaringen

Marianne op 24 december 2013 plaats: Nieuw Nickerie, reisperiode: december 2013

Leukste is de bomenrij bij het kanaal , voor de rest stelt het niet veel voor

  • Algemeen 7
  • Restaurants 7

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Nieuw Nickerie

Bigi Pan (Nieuw Nickerie)

Bigi Pan
Bigi Pan

Bigi Pan is een beschermd natuurgebied in Nieuw Nickerie. Veel exotische vogels broeden in het park. Vogelspotters en vissers zullen zich hier goed kunnen vermaken. Het park ligt aan de kust en met een beetje geluk kun je de vele vissers aan het werk zien. Voor de rest bestaat het natuurgebied voor het grootste gedeelte uit mangroven en moerassen.

Markt in Nieuw Nickerie (Nieuw Nickerie)

Markt in Nieuw Nickerie
Markt in Nieuw Nickerie

In Nieuw Nickerie, aan het Brassaplein in het centrum van de stad, bevindt zich de grote markt van de stad. Er is een overdekt en een open gedeelte. De markt is elke middag, behalve op zondag, geopend en je kunt er allerlei leuke en lekkere dingen kopen. Elke ochtend worden er verse producten aangevoerd door de handelaren. Je kunt er bijvoorbeeld groenten, vlees, fruit en vis kopen. Ook is het leuk om gewoon over de markt te lopen en te kijken wat er allemaal verkocht wordt.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Suriname bekijken.

Vervoer

Vanuit Nieuw Nickerie kun je dagelijks met de veerboot naar Guyana.

Geschiedenis

Nieuw Nickerie is ontstaan als administratief centrum voor het toenemende aantal plantages in de 19e eeuw. In de loop der jaren heeft de plaats meerdere namen gehad. Het begon in 1820 als De Punt, rond 1850 veranderde dat in Nieuw Rotterdam. Omdat het gebied werd bedreigd door zeeafslag moesten de bewoners zich vestigen aan de linkeroever van de Nickerie. De huidige naam Nieuw Nickerie is daardoor ontstaan.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Nieuw Nickerie? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Nieuw Nickerie, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Suriname? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen