Galibi

Galibi is een stad in Suriname dat gelegen is in het Marowijne district. Het Surinaamse plaatsje grenst aan de Marowijne rivier en kan alleen via het water worden bereikt. Hetgeen waar Galibi bekend om staat is het natuurreservaat waar vele schildpadden aan te treffen zijn die op de witte zandstranden hun eieren leggen. De belangrijkste bron van inkomsten is visserij. De dagelijkse vangst is voor een deel bestemd voor eigen consumptie. De rest wordt verkocht in Albina of aan de Franse kant. De dorpen geven een goed beeld van de woon- en leefomstandigheden van de inheemse volkeren van Suriname.

Heb je weinig kennis van Suriname? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Galibi
Plaatsen in de buurt van Galibi (Suriname) :
 • Albina (28 km)
 • Alkmaar (114 km)
 • Paramaribo (129 km)
 • Palumeu (312 km)
 • Nieuw Nickerie (331 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Galibi

  Galibi Natuurreservaat (Galibi)

  Galibi Natuurreservaat
  Galibi Natuurreservaat
  Kaart met locatie Galibi Natuurreservaat

  De bezienswaardigheid die je absoluut niet mag missen tijdens een vakantie in Suriname is het Galibi Natuurreservaat dat bekend staat om de schildpadden. Deze stranden worden gebruikt voor het leggen van eieren. Jaarlijks komen hier verschillende soorten schildpadden, zoals de grote lederrugschildpad. Het gebied wordt beheerd door Stichting Natuurbehoud Suriname en het beslaat een oppervlakte van 4.000 hectare.

  Stranden (Galibi)

  Stranden
  Stranden
  Kaart met locatie Stranden

  Naast dat Galibi bekend staat om zijn prachtige natuurgebied, is Galibi ook een geliefde bestemming voor de strandliefhebbers. Het is dan ook een van de mooiste strandbestemming van Suriname. Met de hagelwitte stranden, de heldere zee en de groene palmbomen kom je hier optimaal tot rust. Het strand van Galibi wordt ook wel gebruikt als eiernest voor de zeeschildpad. De schildpadden verstoppen hier hun eieren in het zand waar ze zelf geboren zijn.


  Vrouwencentrum (Galibi)

  Een bekende plek om te winkelen is het 'Vrouwencentrum'. In dit centrum liggen souvenirshops en winkeltjes met lokale ambachten. Zo kun je manden, kettingen, instrumenten en nog meer met de handgemaakt spullen kopen. Daarnaast wordt er in de souvenir shop lokale souvenirs verkocht. Vooral de sieraden zie hier zijn gemaakt zijn erg bijzonder, ze verwerken er namelijk allerlei zaadjes en pitjes in.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Suriname bekijken.

  Vervoer

  Om het Surinaamse Galibi te bereiken zul je eerst naar hoofdstad Paramaribo moeten vliegen. Vanaf Paramaribo zul je naar Albina moeten reizen met de auto, de bus of het vliegtuig. De weg die van Paramaribo naar Albina loopt is niet in een zeer goede staat, waardoor je rekening moet houden dat je soms goed door elkaar geschud kan worden. Vanaf Albina is het mogelijk om met een boot naar het inheemse Langamankondre of Christiaankondre te varen. Dit is de enige mogelijkheid, aangezien de inwoners van de dorpen tegen de bouw van een weg zijn. Dit zou volgens hen de rust ernstig verstoren.

  Geschiedenis

  In de vorige eeuw werden er door de rooms-katholieken scholen en kerken opgericht en in het jaar 1969 werd het natuurgebied van Galibi officieel het Galibi Natuurreservaat genoemd. Vroeger was er ook een vuurtonen in de stad en in de eerste helft van de 20e eeuw was er een grote kokosplantage. De plantage is tegenwoordig voor het grootste deel verdwenen. In tegenstelling tot Albina is de infrastructuur van de stad nauwelijks verbeterd in de loop der jaren, met uitzondering van het watervervoer.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Galibi