Nefta

Mooi plaatje van Nefta
Mooi plaatje van Nefta

Nefta is een oasestad, en ook een van de heilige steden van Tunesië. Dit omdat de dochter van Mohammed hier begraven is. Het wordt gezien als het Mekka van Zuid-Tunesië. De stad ligt aan de oever van de Chott el-Jerid niet ver van Tozeur af. Tegenwoordig komen veel filmmakers af op het unieke decor van Nefta.

Heb je weinig kennis van TunesiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Nefta
Plaatsen in de buurt van Nefta (TunesiŽ) :
 • Tozeur (23 km)
 • Djerba (274 km)
 • Kairouan (284 km)
 • Sousse (332 km)
 • Monastir (342 km)
 • Hammamet (375 km)
 • Tunis (386 km)
 • Bizerte (418 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Nefta

  La Corbeille de Nefta (Nefta)

  La Corbeille de Nefta
  La Corbeille de Nefta
  Kaart met locatie La Corbeille de Nefta

  Nefta heeft behalve veel mooie gebouwen om te bezichtigen ook een mooie bezienswaardigheid voor natuurliefhebbers: La Corbeille de Nefta (The Basket of Nefta). Dit is de naam van een diepe vallei waar de La Corbeille stroomt. De diepe vallei is gevuld met mooie palmbomen. Nefta wordt door La Corbeille de Nefta in tweeën gesplitst. Het natuurgebied heeft haar naam te danken aan haar vorm en is een ware oase in Nefta.

  Marabouts van Nefta (Nefta)

  Met meer dan 24 moskeeën en honderd marabouts is Nefta een religieus centrum voor pelgrims. Nefta wordt nog altijd beschouwd als het religieuze centrum van het soefisme. Een marabout is een graf van een pelgrim die zeven keer naar Mekka is gegaan voor een pelgrimstocht. Deze pelgrims werden heilig verklaard, kregen een plek in de hemel bij Allah en werden in een speciaal graf gelegd. De marabouts werden gebouwd door familieleden, andere nabestaanden en dorpsgenoten. Tegenwoordig trekken de marabouts wereldwijd veel pelgrims aan, die een bezoek brengen aan hun overleden broeders.

  Medina van Nefta (Nefta)

  Medina van Nefta
  Medina van Nefta
  Kaart met locatie Medina van Nefta

  Een bezoekje aan de oude medina in Nefta is zeker de moeite waard. De medina is het oude stadscentrum van Nefta. Je kunt leuk hier leuk wandelen en lekker ronddwalen door de smalle straatjes, waar nog verschillende ambachten worden uitgevoerd. In de medina zijn naast de leuke winkeltjes met ambachten ook een museum, synagoge en een jodenstraat te vinden. Voor een lekker kopje koffie of een glas thee ben je in de medina zeker op de juiste plek: er zijn talloze gezellige terrasjes waar je wat kunt drinken.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van TunesiŽ bekijken.

  Vervoer

  Dicht bij Nefta ligt het vliegveld van Tozeur. Het is ongeveer 25 minuten rijden vanaf Tozeur en dan ben je al in Nefta. Als je eenmaal in Nefta bent kan je reizen met de bus. Dit is niet bepaald comfortabel maar wel erg goedkoop. Verder kan je er eigenlijk heel het land mee door reizen. In Tunesië rijden er ook Louages. Dit zijn een soort taxi's waar je een zitplaats bij huurt, en pas vertrekt als alle plaatsen bezet zijn. Hierdoor is het een vrij goedkope manier van reizen. Naast deze Louages zijn er ook gewone taxi's. Met de trein reizen is hier helemaal comfortabel. Daarnaast is het ook goedkoop.

  Geschiedenis

  Nefta werd in de Romeinse tijd gezien als Aggasel Nepte. In de 16e eeuw werd het een centrum van soefisme. Dit is een tak van de islam. In die tijd telde Nefta 100 moskeeën, een zaouia en tientallen Koranscholen.

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Nefta