Ciudad Guayana

Ciudad Guayana is een stad in Venezuela, gelegen in de staat Bolívar. De stad is officieel opgericht in het jaar 1961 waarbij de steden Puerto Ordaz en San Felix werden samengevoegd. Om van A naar B te komen zijn binnenlandse vluchten zeer geschikt en ook het huren van een auto is er geen probleem. Wanneer je de drukte even wilt ontvluchten, dan kun je heerlijk ontspannen in één van de natuurparken.

Heb je weinig kennis van Venezuela? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Ciudad Guayana
Plaatsen in de buurt van Ciudad Guayana:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Ciudad Guayana

Guri-dam (Ciudad Guayana)

Ciudad Guayana is de thuisbasis van de Guri-dam, de op twee na grootste dam van de wereld. Het is tegelijkertijd een belangrijke waterkrachtcentrale die energie levert aan de elektrische industrie, zowel lokaal als nationaal. De Guri stuwdam ligt in de Caroní rivier, nabij de voormalige monding van de Guri rivier. De indrukwekkende grootte van de dam draagt bij aan het feit dat het een toeristische trekpleister is.

La Llovizna (Ciudad Guayana)

Ook de moeite waard is een bezoekje aan het natuurpark La Llovizna in Ciudad Guayana. Dit park bestaat uit ruim 20 eilandjes die van elkaar gescheiden worden door de Caronrivier, die uitmondt in de Orinocorivier. Het meest indrukwekkende van het park is toch wel de prachtige waterval. De grootte van de waterval trekt veel inwoners en toeristen aan. Het park heeft een oppervlakte van 16 hectare.

Natuurpark Cachamay (Ciudad Guayana)

Natuurpark Cachamay
Natuurpark Cachamay

Natuurpark Cachamay is gelegen aan de Guayana Avenue en heeft een oppervlakte van 52 hectare. Dit park is voor de inwoners van Ciudad Guayana een van de meest favoriete recreatieplaatsen. Het prachtige gebied bestaat uit groene zones, een gevarieerde vegetatie en mooie paden. Wanneer je de rust op wilt zoeken tijdens je vakantie, dan is dit de ideale plaats. Wel dien je er alert te zijn op bijzondere zakkenrollers, de apen die er leven houden er namelijk van om alles af te pakken!

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Venezuela bekijken.

Vervoer

Vanuit Nederland vlieg je in ongeveer 9,5 uur naar Caracas, de hoofdstad van Venezuela. Vanaf de luchthaven van Caracas (CCS) is het mogelijk om een binnenlandse vlucht te nemen naar Puerto Ordaz Airport (PZO). De vlucht duurt 1 uur en de luchthaven bevindt zich op 12 kilomter afstand van Ciudad Guayana. Wanneer je wilt reizen naar andere steden in Venezuela, dan zijn binnenlandse vluchten het gemakkelijkst. In Ciudad Guayana zelf is de auto het meest belangrijke vervoermiddel, hoewel de meeste inwoners zelf niet over een auto beschikken. Lopen en fietsen in het verkeer is er moeilijk en onveilig omdat er weinig trottoirs en paden zijn en omdat er slecht gecontroleerd wordt op snelheden. De bussen die in de stad rijden zijn ten slotte enkel bestemd voor fabrieksarbeiders en duren al gauw 1 à 2 uur.

Geschiedenis

Vóór de oprichting van Ciudad Guayana bestond het gebied uit twee steden. Sinds de oprichting in 1961 zijn de twee jonge steden Puerto Ordaz en San Felix uitgegroeid tot het belangrijkste industriële centrum van de regio's van Guayana. Voorheen was het gebied dunbevolkt, maar sindsdien is het inwonersaantal sterk gestegen. Er is veel kritiek geleverd over de inrichting van Ciudad Guayana. Destijds werkten er vele projectontwikkelaars van MIT en Harvard aan de nieuwe inrichting. Lisa Peattie's "A view From the Barrio" is een waar discussieonderwerp geworden. De discussie ging over de nadelige sociale effecten die optreden wanneer een modernistische stad wordt ontwikkeld in niemandsland zonder dat er rekening gehouden wordt met de context. Hierbij kwamen sociale, economische, culturele en klimatologische aspecten aan bod.

Heb je interesse in een reis naar Ciudad Guayana? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Ciudad Guayana, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Venezuela? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen