Ciudad Guayana

Ciudad Guayana is een stad in Venezuela, gelegen in de staat Bolívar. De stad is officieel opgericht in het jaar 1961 waarbij de steden Puerto Ordaz en San Felix werden samengevoegd. Om van A naar B te komen zijn binnenlandse vluchten zeer geschikt en ook het huren van een auto is er geen probleem. Wanneer je de drukte even wilt ontvluchten, dan kun je heerlijk ontspannen in één van de natuurparken.

Heb je weinig kennis van Venezuela? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Ciudad Guayana
Plaatsen in de buurt van Ciudad Guayana (Venezuela) :
 • Isla Margarita (300 km)
 • Porlamar (316 km)
 • La Asunción (324 km)
 • Caracas (523 km)
 • Maracay (582 km)
 • Valencia (618 km)
 • Barquisimeto (759 km)
 • Playa Caribe (765 km)
 • Mérida (936 km)
 • Maracaibo (1015 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Ciudad Guayana

  Guri-dam (Ciudad Guayana)

  Ciudad Guayana is de thuisbasis van de Guri-dam, de op twee na grootste dam van de wereld. Het is tegelijkertijd een belangrijke waterkrachtcentrale die energie levert aan de elektrische industrie, zowel lokaal als nationaal. De Guri stuwdam ligt in de Caroní rivier, nabij de voormalige monding van de Guri rivier. De indrukwekkende grootte van de dam draagt bij aan het feit dat het een toeristische trekpleister is.

  La Llovizna (Ciudad Guayana)

  Ook de moeite waard is een bezoekje aan het natuurpark La Llovizna in Ciudad Guayana. Dit park bestaat uit ruim 20 eilandjes die van elkaar gescheiden worden door de Caronrivier, die uitmondt in de Orinocorivier. Het meest indrukwekkende van het park is toch wel de prachtige waterval. De grootte van de waterval trekt veel inwoners en toeristen aan. Het park heeft een oppervlakte van 16 hectare.

  Natuurpark Cachamay (Ciudad Guayana)

  Natuurpark Cachamay
  Natuurpark Cachamay
  Kaart met locatie Natuurpark Cachamay

  Natuurpark Cachamay is gelegen aan de Guayana Avenue en heeft een oppervlakte van 52 hectare. Dit park is voor de inwoners van Ciudad Guayana een van de meest favoriete recreatieplaatsen. Het prachtige gebied bestaat uit groene zones, een gevarieerde vegetatie en mooie paden. Wanneer je de rust op wilt zoeken tijdens je vakantie, dan is dit de ideale plaats. Wel dien je er alert te zijn op bijzondere zakkenrollers, de apen die er leven houden er namelijk van om alles af te pakken!

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Venezuela bekijken.

  Vervoer

  Vanuit Nederland vlieg je in ongeveer 9,5 uur naar Caracas, de hoofdstad van Venezuela. Vanaf de luchthaven van Caracas (CCS) is het mogelijk om een binnenlandse vlucht te nemen naar Puerto Ordaz Airport (PZO). De vlucht duurt 1 uur en de luchthaven bevindt zich op 12 kilomter afstand van Ciudad Guayana. Wanneer je wilt reizen naar andere steden in Venezuela, dan zijn binnenlandse vluchten het gemakkelijkst. In Ciudad Guayana zelf is de auto het meest belangrijke vervoermiddel, hoewel de meeste inwoners zelf niet over een auto beschikken. Lopen en fietsen in het verkeer is er moeilijk en onveilig omdat er weinig trottoirs en paden zijn en omdat er slecht gecontroleerd wordt op snelheden. De bussen die in de stad rijden zijn ten slotte enkel bestemd voor fabrieksarbeiders en duren al gauw 1 à 2 uur.

  Geschiedenis

  Vóór de oprichting van Ciudad Guayana bestond het gebied uit twee steden. Sinds de oprichting in 1961 zijn de twee jonge steden Puerto Ordaz en San Felix uitgegroeid tot het belangrijkste industriële centrum van de regio's van Guayana. Voorheen was het gebied dunbevolkt, maar sindsdien is het inwonersaantal sterk gestegen. Er is veel kritiek geleverd over de inrichting van Ciudad Guayana. Destijds werkten er vele projectontwikkelaars van MIT en Harvard aan de nieuwe inrichting. Lisa Peattie's "A view From the Barrio" is een waar discussieonderwerp geworden. De discussie ging over de nadelige sociale effecten die optreden wanneer een modernistische stad wordt ontwikkeld in niemandsland zonder dat er rekening gehouden wordt met de context. Hierbij kwamen sociale, economische, culturele en klimatologische aspecten aan bod.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Ciudad Guayana