La Asunción

Fort Santa Rosa in La Asunción
Fort Santa Rosa in La Asunción

La Asunción is de hoofdstad van Isla Margarita. Het is de oudste stad van het eiland. Als gevolg van de Spaanse bezetting in het jaar 1524, zijn er nog veel koloniale gebouwen te vinden die zeker de moeite waard zijn voor een bezichtiging. Zo zijn de grote kathedraal en het beroemde Santa Rosa kasteel erg interessant om te bezoeken. In de stad kun je prima een auto huren, hoewel je wel rekening moet houden met het feit dat niet alle wegen even goed onderhouden zijn. De stad is het commerciële centrum van de vallei waar de productie een zeer grote rol speelt. Op de plantages wordt er katoen, suikerriet, cassave en kokosnoten verbouwd. De belangrijkste industrieën zijn de katoen- en greneringsbedrijven.

Heb je weinig kennis van Venezuela? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart La Asunción
Plaatsen in de buurt van La Asunción (Venezuela) :
 • Porlamar (8 km)
 • Isla Margarita (190 km)
 • Ciudad Guayana (324 km)
 • Caracas (336 km)
 • Maracay (416 km)
 • Valencia (460 km)
 • Barquisimeto (607 km)
 • Playa Caribe (615 km)
 • Maracaibo (845 km)
 • Mérida (847 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van La Asunción

  Kathedraal van Onze Lieve Vrouw van de Assumptie (La Asunción)

  Een bijzondere bezienswaardigheid is de Kathedraal van Onze Lieve Vrouw van de Assumptie. Dit is de op twee na oudste kathedraal van Venezuela en is gelegen in het historische centrum van La Asunción, de hoofdstad van Isla Margarita. Het is een absolute aanrader voor iedereen die interesse heeft in de koloniale architectuur en wil genieten in de gezellige omgeving van de kathedraal.

  Santa Rosa kasteel (La Asunción)

  Wanneer je La Asunción gaat bezoeken, dan kun je het beroemde Santa Rosa kasteel absoluut niet missen. Dit kasteel is goed bewaard gebleven en biedt een prachtig uitzicht over de stad en haar omgeving. Dit fort wordt als zeer interessant beschouwd vanwege het bijzondere feit dat Luisa Cáceres de Arismendi in de kerker wordt gehouden. Een interessante bezienswaardigheid voor de historicus onder ons dus.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Venezuela bekijken.

  Vervoer

  Vrijwel alle belangrijke steden zijn verbonden met lijndiensten die worden aangedreven door binnenlandse luchtvaartmaatschappijen, waaronder Aserca, Avior en Santa Bárbara. Daarnaast rijdt het vervoer in La Asuncion aan de rechterkant en is de kwaliteit van de wegen variabel. De hoofdwegen in de stad zijn goed, maar de kleine wegen rondom de stad zijn veelal voorzien van gaten en dus aanzienlijk slechter. Wanneer je over deze kleine wegen wilt rijden, dan kun je het best een vervoermiddel gebruiken met 4 wielen zoals een personenauto. Naast de auto kun je ook met de bus of een taxi reizen, maar deze rijden vrijwel alleen in de stad zelf.

  Geschiedenis

  La Asunción werd bestuurd door de Spanjaarden in het jaar 1524. Het binnenland was de enige locatie die enige bescherming bood tegen aanvallen van piraten. In de koloniale tijd was de stad erg welvarend, dat was voornamelijk te danken aan het kasteel van Santa Rosa en de kathedraal.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar La Asunción