Ras al-Khaimah

Ras al Khaimah VAE Bab al Bahr
Ras al Khaimah VAE Bab al Bahr

Ras al-Khaimah ligt in het noorden van de Verenigde Arabische Emiraten en grenst aan Oman. Het meest groene en meest noordelijke emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten. De hoofdstad van het emiraat heet overigens ook Ras al-Khaimah. Het emiraat is de enige van de zeven die zowel stukken groen, stukken woestijn, bergen als mangroven tot zijn grondgebied kan rekenen. Ook is Ras al-Khaimah het enige emiraat dat pas in 1972 toetrad tot de Verenigde Arabische Emiraten, de overige zes emiraten waren namelijk in 1971 al toegetreden.

Heb je weinig kennis van Verenigde Arabische Emiraten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Ras al-Khaimah
Plaatsen in de buurt van Ras al-Khaimah (Verenigde Arabische Emiraten) :
 • Umm Al Qaywayn (42 km)
 • Ajman (64 km)
 • Sharjah (71 km)
 • Fujairah (83 km)
 • Dubai (113 km)
 • Abu Dhabi (213 km)
 • Ervaringen

  op 24 november 2019 plaats: Ras al-Khaimah, reisperiode: oktober 2019

  Heel gevarieerde bestemming Ras Al Khaimah met goede dosis authenticiteit, cultuur, natuur en avontuurlijke activiteiten en natuurlijk ... de zon!

  • Algemeen 10
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 9
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 10
  • Ligging 10
  op 8 juni 2013 plaats: Ras al-Khaimah, reisperiode: januari 2013

  Er is helemaal niets in Ras Al Khaimah , tenzij je een fanatiek golfer bent. Er is een kleine mall, waar ;s avonds niets te beleven is.

  • Algemeen 3
  • Uitgaan 1
  • Cultuur 1
  • Restaurants 2
  • Bezienswaardigheden 1
  • Ligging 4

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Ras al-Khaimah

  Awafi (Ras al-Khaimah)

  In december of januari wordt elk jaar het 3 weken durende festival Awafi gehouden. De meest spectaculaire attractie van dit festival is de zandduinrace met auto's met vierwielaandrijving. Op het terrein dat gratis te betreden is vind je naast de zandduinen ook verschillende eet- en drinkkraampjes. Veel families nemen tijdens het festival eten en drinken mee en gaan tijdens de race picknicken. Dit zorgt voor een relaxte en gezellige sfeer.

  Nationaal Museum van Ras al-Khaimah (Ras al-Khaimah)

  Het Nationaal Museum van Ras al-Khaimah is gelegen achter het hoofdbureau van de politie in een fort dat de residentie van de regerende familie was tot in de vroege jaren 1960. Het Nationaal Museum herbergt een collectie van archeologische en etnologische kunstvoorwerpen. De Qawasim Kamer op de eerste verdieping bevat documenten, manuscripten en verdragen tussen de heersers van Ras al-Khaimah en de Britse regering, evenals een aantal traditionele wapens die behoren tot de regerende familie.

  Nationale Museum (Ras al-Khaimah)

  Het Nationale Museum van Ras al-Khaimah vind je in het voormalig paleis van de familie Al Qawasim. In het museum zijn stukken te zien die betrekking hebben op de geschiedenis van de kunst van Ras al-Khaimah, maar ook veel archeologische museumstukken uit het emiraat worden hier tentoongesteld. Wanneer je het museum bezoekt krijg je dus een goede indruk over het verleden van dit deel van de Verenigde Arabische Emiraten.

  Souq van Ras al-Khaimah (Ras al-Khaimah)

  Souq van Ras al-Khaimah
  Souq van Ras al-Khaimah
  Kaart met locatie Souq van Ras al-Khaimah

  De oude stad van Ras al-Khaimah is zeker een bezoekje waard. Je vindt er zowel moderne als oude winkeltjes en ook zijn er nog verschillende traditionele werkplaatsen te ontdekken. De souq mag je bij een bezoek aan de oude stad ook niet overslaan. Dit is een openluchtmarkt waar je allerlei specerijen en andere handelswaren kunt kopen. Hier vind je vast en zeker een mooie souvenir om mee naar huis te nemen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Verenigde Arabische Emiraten bekijken.

  Vervoer

  In de stad Ras al-Khaimah zijn de taxi en de bussen die over lange afstanden rijden de belangrijkste en gemakkelijkste vervoersmiddelen. Voor de mensen met een lager inkomen is in 2010 een goedkope lokale busdienst in het leven geroepen. De haven van Saqr is behalve een haven voor vrachtschepen ook een haven voor particulieren met hun boten. Ook via de boot is het Emiraat Ras al-Khaimah goed te ontdekken. Het nationale vliegveld van Ras al-Khaimah biedt op dit moment alleen nog maar vluchten aan naar het Midden-Oosten, Oost-Afrika en Azië. Wel is het vliegveld bezig met uitbreidingen om zo op nog meer bestemmingen te kunnen vliegen. Ook zijn er plannen om een ruimtevliegveld te bouwen in het Emiraat, waar (rijke) ruimtefans mee kunnen met een ruimtevlucht.

  Geschiedenis

  Er wonen al een aantal millennia mensen in het emiraat Ras al-Khaimah en uit elk millennia is wel een archeologische opgraving te vinden. In de 18e eeuw vestigde de Qawasim clan zich in Ras al-Khaimah en in de 19e eeuw werd er door de stam Quwasem een eind gemaakt aan de bezetting door de clan Qawasim. Ook Ras al-Khaimah ging in 1822 akkoord met het verdrag van Groot-Brittannië om de Ottomaanse Turken weg te houden uit het emiraat. En in 1869 werd het emiraat volledig onafhankelijk van Sharjah, het naburige emiraat. Om vervolgens in 1972 zich aan te sluiten bij de Verenigde Arabische Emiraten waar datzelfde emiraat ook bij aangesloten is.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Ras al-Khaimah