Fujairah

Fujeirah Fort VAE
Fujeirah Fort VAE

Fujairah ligt aan de oostkust van de Verenigde Arabische Emiraten. Fujairah is een havenstad, het heeft geen olie en moet zijn inkomsten voornamelijk van de rijkere emiraten krijgen. Fujairah is het minst ontwikkelde emiraat van de zeven Emiraten. Wel heeft het emiraat Fujairah een aantal schitterende stranden. Doordat het emiraat nog niet zo ver is ontwikkeld liggen de prijzen hier vele malen lager dan in de overige emiraten. Je moet wel opletten wanneer je besluit om naar Fujairah af te reizen, het emiraat heeft namelijk geen openbaar vervoer. Het emiraat Fujairah scheidt het land Oman in twee gedeeltes en is het enige emiraat wat aan de oostkust van de Golf van Oman ligt.

Gina 'Dubai heeft mij op een positieve manier verrast en is nu toch wel een van mijn favoriete bestemmingen geworden. Deze metropool is geschikt voor strandvakanties maar ook voor stedentrips. Tijdens mijn tour met de hop-on-hop-off-bus heb ik alle mooie plekjes van Dubai mogen zien; van de drie grote shoppingmalls tot aan de palm, de sfeervolle boulevard, het oude centrum, de Burj Khalifa en het luxe hotel Burj Al Arab. In Dubai kijk je je ogen uit door de geweldige combinatie tussen modern en authentiek. Dubai is ook een ideale bestemming voor een cruise of een combinatiereis met Abu Dhabi en/of Oman.', Gina - reisexpert Dubai gratis reisvoorstel >>

Landkaart Fujairah
Plaatsen in de buurt van Fujairah (Verenigde Arabische Emiraten) :
 • Ras al-Khaimah (83 km)
 • Umm Al Qaywayn (92 km)
 • Ajman (95 km)
 • Sharjah (98 km)
 • Dubai (122 km)
 • Abu Dhabi (207 km)
 • Ervaringen

  op 30 december 2011 plaats: Fujairah, reisperiode: november 2011

  Fujairah is een klein emiraat met weinig bijzonders. Er is een leuke markt en een aantal forten maar dan houdt het al snel op. Aangezien de emiraat nog niet zo oud is, is er weinig historie.

  • Algemeen 7
  • Cultuur 6
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 7
  • Ligging 7

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Fujairah

  Archeologische opgravingen (Fujairah)

  Er zijn in het emiraat Fujairah meerdere archeologische opgravingen gedaan en een aantal van deze opgravingen zijn ook voor toeristen te bezoeken. Bij de meeste plekken mag je overigens niet zelf rondlopen, maar worden er tours onder leiding van een gids gegeven. Dit maakt het alleen maar interessanter, omdat de gids je allerlei informatie geeft over de historie en functie van de verschillende opgravingen en gebouwen.

  De Bidya Moskee (Fujairah)

  De Bidya Moskee
  De Bidya Moskee
  Kaart met locatie De Bidya Moskee

  De Bidya Moskee is een van de oudste moskeeën van de Verenigde Arabische Emiraten. Waarschijnlijk stammen de fundamenten van deze moskee al in de 14e eeuw. Dit is niet helemaal zeker, omdat het meten bemoeilijkt wordt door het materiaal wat voor de moskee is gebruikt. De moskee bestaat uit modder en steen en er is geen hout gebruikt waaraan je zou kunnen zien hoe oud het gebouw is. Aan het einde van de 20e eeuw is het compleet gerenoveerd.

  Fort Fujairah (Fujairah)

  Fort Fujairah
  Fort Fujairah
  Kaart met locatie Fort Fujairah

  Fort Fujairah is samen met de vrijdagmarkt de bekendste bezienswaardigheid van Fujairah. Het fort werd gebouwd aan het einde van de 17e eeuw en is hiermee het oudste fort van de Verenigde Arabische Emiraten. Na een bombardement in het begin van de 20e eeuw is het fort inmiddels gerenoveerd. Naast het fort bevindt zich Fujairah Museum waar je van alles kunt leren over de geschiedenis van de stad en de regio.

  Vrijdagmarkt (Fujairah)

  Vrijdagmarkt
  Vrijdagmarkt
  Kaart met locatie Vrijdagmarkt

  Fujairah vrijdagmarkt is 7 dagen per week open. De naam komt van vroeger, toen men van west naar oost wilde reizen en men Fujairah passeerde. Omdat vrijdag geen werkdag is kwamen velen op vrijdag naar deze plaats. Om deze mensen iets aan te kunnen bieden is er een kleine markt ontstaan, die later is uitgegroeid tot een grotere markt met allerlei handelswaren. Vooral fruit, tapijten en speelgoed zijn belangrijke artikelen. Natuurlijk zijn er vandaag de dag ook genoeg souvenirs te vinden.

  Vrijdagmarkt Fujairah (Fujairah)

  Vrijdagmarkt Fujairah
  Vrijdagmarkt Fujairah
  Kaart met locatie Vrijdagmarkt Fujairah

  De vrijdagmarkt in Fujairah is 7 dagen per week, alhoewel de naam anders laat denken. De naam komt van vroeger, als men van west naar oost wilde reizen kwam men door Fujairah. Omdat vrijdag geen werkdag is kwamen passeerden velen op vrijdag deze plaats. Om de reizigers wat aan te bieden is er een kleine markt ontstaan welke is uitgegroeid tot een grote markt met allerlei handelswaren maar voornamelijk fruit, tapijten en speelgoed. Natuurlijk zijn er vandaag de dag ook genoeg souvenirs te vinden.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Verenigde Arabische Emiraten bekijken.

  Vervoer

  De afgelopen jaren zijn er vanuit de hoofdstad Fujairah moderne snelwegen aangelegd om zo het reizen in het emiraat te vergemakkelijken. In het gehele emiraat rijden wel bussen, maar deze zijn niet om als toerist mee te rijden. Ze worden gebruikt voor schoolkinderen of bedrijven. Ook zul je in het emiraat geen treinverbindingen vinden, hoewel deze wel gepland waren voor 2008. Zoals meer van de emiraten is ook Fujairah niet ontworpen om de stad lopend te verkennen. Een goedkope manier om als toerist door het gebied te reizen is per taxi. Let er wel op dat de chauffeur de metro aanzet.

  Geschiedenis

  Het emiraat Fujairah is in 1902 akkoord gegaan met een Brits verdrag en was daarmee het laatste Emiraat die toetrad tot de Truciale Staten. Dit was een voorganger van wat nu de Verenigde Arabische Emiraten, waar Fujairah in 1971 lid van werd.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Fujairah