Sharjah

Moskee Sharjah Creek VAE
Moskee Sharjah Creek VAE

Sharjah ligt in het noorden van de Verenigde Arabische Emiraten. Het is de meest conservatieve deelstaat. Liberale, westerse toeristen worden geadviseerd zich in Sharjah aan te passen. Het emiraat Sharjah is het op drie na grootste emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten. De hoofdstad van het emiraat is het gelijknamige Sharjah. Het is het enige emiraat die zowel land aan de Golf van Oman heeft als aan de Perzische Golf. Daarnaast bezit het emiraat nog drie stukken land die zijn ingesloten door andere Emiraten, dit zijn Kalba, Khor Fakkan en Dibba Al-Hisn. Sharjah is een interessant emiraat met bijzondere archeologische sites en ongerepte wildernis aan de ene kant en moderne musea en grote shoppingmalls aan de andere kant.

Gina 'Dubai heeft mij op een positieve manier verrast en is nu toch wel een van mijn favoriete bestemmingen geworden. Deze metropool is geschikt voor strandvakanties maar ook voor stedentrips. Tijdens mijn tour met de hop-on-hop-off-bus heb ik alle mooie plekjes van Dubai mogen zien; van de drie grote shoppingmalls tot aan de palm, de sfeervolle boulevard, het oude centrum, de Burj Khalifa en het luxe hotel Burj Al Arab. In Dubai kijk je je ogen uit door de geweldige combinatie tussen modern en authentiek. Dubai is ook een ideale bestemming voor een cruise of een combinatiereis met Abu Dhabi en/of Oman.', Gina - reisexpert Dubai gratis reisvoorstel >>

Landkaart Sharjah
Plaatsen in de buurt van Sharjah (Verenigde Arabische Emiraten) :
 • Ajman (7 km)
 • Umm Al Qaywayn (30 km)
 • Dubai (43 km)
 • Ras al-Khaimah (71 km)
 • Fujairah (98 km)
 • Abu Dhabi (142 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Sharjah

  Central Souk (Sharjah)

  Central Souk
  Central Souk
  Kaart met locatie Central Souk

  Souks zijn er in Sharjah in overvloed. Onderhandelen over de prijs is hier de normaalste zaak van de wereld en contant betalen hoort erbij. De Central Souk is de meest bekende en werd geopend in 1979. Hier vind je ongeveer 600 shops die van alles verkopen, van goud en diamanten tot elektronica. Andere souks in Sharjah zijn Souk Al Arsah, Souk Al Ghuwair, Fish Souk en Fruit & Vegetable Souk.

  De universiteit van Sharjah (Sharjah)

  De universiteit van Sharjah
  De universiteit van Sharjah
  Kaart met locatie De universiteit van Sharjah

  De universiteit van Sharjah vind je aan de rand van de stad Sharjah, welke in 1997 werd opgericht. Het gebouw is in typisch oosterse stijl gebouwd, met veel versiersels en ornamenten. De universiteit wordt nog steeds geregeerd vanuit de streng islamitische tradities en waarden. Er is daarom een scheiding tussen de mannencampus en de vrouwencampus en ook andere islamitische regels dienen nageleefd te worden.

  Het aquarium van Sharjah (Sharjah)

  Het aquarium van Sharjah
  Het aquarium van Sharjah
  Kaart met locatie Het aquarium van Sharjah

  Het aquarium van Sharjah staat werd in 2008 geopend. In het aquarium zijn veel lokale vissen van dichtbij te bewonderen, je kunt er dan ook prachtige foto's maken zonder dat je voeten nat worden. Er hangen verschillende touchscreens op, waarop informatie over de verschillende dieren te lezen is. De oprichters van het aquarium hopen toeristen zo meer te leren over de wateren van de Verenigde Arabische Emiraten.

  Sharjah Maritime Museum (Sharjah)

  Sharjah Maritime Museum is gelegen op een prachtige locatie aan het begin van de Al Khan Lagoon. In en rondom het museum maak je kennis met het maritieme verleden van Sharjah dat vandaag de dag een groot deel uitmaakt van Sharjah's erfgoed. Je ziet er onder andere gerestaureerde dhows en het speciale visgerei wat nodig is om Arabische parels te vinden. Het museum opende voor het eerst haar deuren in 2003.

  Stadsparken (Sharjah)

  Stadsparken
  Stadsparken
  Kaart met locatie Stadsparken

  In Sharjah-city vind je ongeveer 30 stadsparken. Deze parken zijn vooral populair onder families. In het weekend is het in de parken het drukst, omdat er veel picknickplekken te vinden zijn. Ook zijn er in de parken speciale plaatsen aanwezig om een barbecue te organiseren, waar veel gebruik van wordt gemaakt. In sommige parken zijn speciale vrouwen-avonden. Het grootste park is gelegen naast de luchthaven en heet Sharjah National Park.

  Vismarkt in Sharjah (Sharjah)

  Vismarkt in Sharjah
  Vismarkt in Sharjah

  De vismarkt in Sharjah is een goede plek om goedkoop verse vis te kopen. Ook als je geen verse vis nodig hebt, is het een hele belevenis om de bedrijvigheid op de markt te zien.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Verenigde Arabische Emiraten bekijken.

  Vervoer

  Het vliegveld van Sharjah is een internationaal vliegveld en de basis van de luchtvaartmaatschappij Air Arabia. Vanuit het Sharjah kun je rechtstreeks naar Amsterdam vliegen. Wanneer je in Sharjah landt kun je met het openbaar vervoer het Emiraat verder verkennen. Vooral de bus is erg populair en daar zijn er ook erg veel van in Sharjah. Er zijn taxi's die zowel in de grote steden als buiten de steden rijden.

  Geschiedenis

  De stad Sharjah was vroeger een van de welvarendste steden in de regio en kent een geschiedenis van meer dan 6.000 jaar. In de 18e eeuw kwam de Al Qasimi stam naar de regio en ook naar Sharjah waarna de regio onafhankelijk werd. Net als veel van de emiraten tekende ook Sharjah het verdrag met Groot-Brittannië om de Ottomaanse Turken buiten te houden. Op 2 december 1971 trad Sharjah met Sjeik Khalid III aan het roer toe tot de Verenigde Arabische Emiraten.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Sharjah