Dalat

Landschap Dalat, Vietnam
Landschap Dalat, Vietnam

Dalat heeft zo'n 250.000 inwoners en is de hoofdstad van Lam Dong; een provincie in Vietnam. Dalat is een populaire toeristische bestemming in Vietnam. Het is één van de weinige steden in Vietnam waar het eigenlijk het gehele jaar koud is, hierdoor vind je in Dalat andere landbouwproducten dan in de rest van Vietnam.

Heb je weinig kennis van Vietnam? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Dalat
Plaatsen in de buurt van Dalat (Vietnam) :
 • Phan Thiet (119 km)
 • Ho Chi Minhstad (235 km)
 • Hoi An (440 km)
 • Hué (512 km)
 • Hanoi (1050 km)
 • Ervaringen

  op 27 februari 2019 plaats: Dalat, reisperiode: februari 2019

  Zeer mooie en bijzondere plaats in Vietnam: bezoek de mazebar voor een onvergetelijk avontuur en the crazy house voor een adembenemende ervaring.

  • Algemeen 9
  • Cultuur 10
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 8
  • Ligging 10
  op 9 oktober 2014 plaats: Dalat, reisperiode: juli 2014

  Dalat, een plaats in Vietnam die veel toeristen overslaan. Ergens kan ik me het wel voorstellen omdat het afwijkt van de 'normale' route die iedereen aflegt wanneer zij door Vietnam reizen. Ik was hier begin juli dit jaar. Ik had vrij veel tijd dus besloot om vanuit Ho Chi Minh naar Dalat te reizen. Wat een leuk en schattig stadje! Het oogt meer Zwitsers dan Oosters en het is er een stuk kouder dan aan de kustplaatsen. De inwoners liepen er met dikke winterjassen en warme sjaals. Er is veel hoogteverschil en er hangt een leuk sfeertje. Er zijn schattige restaurantjes en leuke homestays om te verblijven. Daarnaast heeft het een super mooie omgeving die per motor te verkennen is. Zelf heb ik een 1-daagse tocht gedaan en heel veel van de omgeving gezien. Vrienden die ik later die reis ontmoet heb zijn er ook geweest en zij hebben een rafting tour gedaan die fantastisch was! Niet alleen op cultureel maar ook op sportief gebied is er ontzettend veel te doen. Ik zou deze plaats voor iedereen aanraden :-)

  • Algemeen 8
  • Cultuur 8
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 8
  • Ligging 7

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Dalat

  Dalat Flower Garden (Dalat)

  Dalat Flower Garden
  Dalat Flower Garden
  Kaart met locatie Dalat Flower Garden

  De Dalat Flower Garden wordt beschouwd als een natuurlijk museum met een uitgebreide collectie van exotische en inheemse bloemsoorten. Het park heeft zo'n 300 verschillende bloemen, waarvan er ongeveer 100 het gehele jaar door in bloei staan. Het park is een leuke aanvulling om eens andere natuur in Vietnam te bezichtigen. Het park is dagelijks geopend van half 8 tot 4 uur en kost circa één euro. 


  Ho Xuan Huong (Dalat)

  Ho Xuan Huong
  Ho Xuan Huong
  Kaart met locatie Ho Xuan Huong

  Ho Xuan Huong is een meer in het centrum van de stad dat openbaar toegankelijk is. Je kunt een boot huren om het meer te ontdekken, de prijzen van het huren van een boot verschillen erg naarmate je voor een grotere boot kiest. Het meer is bijna vijf kilometer doorsnede, nadat er twee dammen zijn vernietigd op de rivier waar het meer zijn watertoevoer van krijgt. Het meer werd in 2010 drooggelegd, maar is inmiddels weer gevuld.


  Linh Son Tempel (Dalat)

  De Linh Son Tempel staat zo'n één kilometer ten noorden van het centrum en dateert uit 1938. Bezienswaardigheden in en rondom de tempel zijn onder andere de achthoekige klokkentoren die een bronzen klok vermengd met goud huist. In de hoofdhal van de Linh Son Tempel staat een bronzen Boeddha-beeld die ongeveer 1.250 kilo weegt. Voor de tempel vind je op een lotustroon een beeld van Avalokitesvara en achter de tempel zijn de tuinen met thee- en koffieplanten. Rondom de tempel wonen 15 monniken waarvan er maar één meerdere talen spreekt.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Vietnam bekijken.

  Vervoer

  De meeste locals komen met de bus naar Dalat en tegenwoordig ook veel toeristen. De busrit vertrekt meestal vanuit Nha Trang en levert zo een busrit van bijna 5 uur op. Dit komt mede door de verplichte stop onderweg bij een tempel. Vanuit sommige hotels worden wel speciale ritten met taxibedrijven of een veerboot aangeboden, naar het vliegveld of een andere bestemming. Je kunt vanuit de meeste hotels lopend de stad verkennen, maar dit hangt er wel vanaf waar je verblijft. Wanneer je liever niet wandelt zijn er veel taxi's te vinden die redelijk in prijs zijn. Ook is er de mogelijkheid om een brommer te huren of met een brommer-taxi mee te gaan. Houd er wel rekening mee dat de wet in Vietnam aangeeft dat je in het bezit moet zijn van een geldig Vietnamees rijbewijs wanneer je aan het verkeer wil deelnemen. Wanneer je dat risico durft te nemen kun je ook een fiets huren; maar bent dan wel aansprakelijk voor alle schade die er gemaakt kan worden.

  Geschiedenis

  Rond 1890 kwamen de eerste mensen naar het gebied rondom Dalat, waar op dat moment nog geen steden gebouwd waren. Het waren Fransen die met het idee kwamen om een vakantieresort te maken in de bergen. Hiervoor hadden zij oorspronkelijk Dankia voor in gedachten, maar door adviezen van wetenschappers werd de plek veranderd naar Dalat. In 1907 begon de bouw van het Franse vakantieresort; met een hotel, vele villa's en een boulevard.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Dalat