Phan Thiet

Mooi plaatje van Phan Thiet
Mooi plaatje van Phan Thiet

De hoofdstad van en een gemeente in de regio Binh Thuan in het zuidoosten van Vietnam. Phan Thiet heeft ongeveer 380.000 inwoners en het inwoneraantal zal toenemen tot ongeveer 400.000 in de komende 4 jaar. In de stad zijn alle regeringsgebouwen en andere bestuurlijke organen te vinden.

Heb je weinig kennis van Vietnam? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Phan Thiet
Plaatsen in de buurt van Phan Thiet (Vietnam) :
 • Dalat (119 km)
 • Ho Chi Minhstad (159 km)
 • Hoi An (552 km)
 • Hué (619 km)
 • Hanoi (1150 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Phan Thiet

  Fairy Stream (Phan Thiet)

  Fairy Stream
  Fairy Stream
  Kaart met locatie Fairy Stream

  Een erg fotogenieke plek in Phan Thiet is de Fairy Stream, of in het Vietnamees Soui Tien. Hier loopt namelijk een smal riviertje midden in de duinen langs het rode zand. Door deze rivier kun je wandelen naast bijzondere rotsformaties. Tussendoor staan er een aantal kraampjes waar je een souvenir kunt kopen. Je kunt er ook voor kiezen om met een gids mee te gaan. Houd er verder rekening mee dat het 's middags onwijs druk is hier. 


  Mui Ne kookles (Phan Thiet)

  Mui Ne kookles
  Mui Ne kookles
  Kaart met locatie Mui Ne kookles

  Wil jij voortaan ook heerlijke Vietnamese gerechten maken? Neem dan een ochtend of middag kookles bij de Mui Ne kookschool. Eerst ga je met een lokale chef naar de lokale markten om Vietnamese producten in te slaan. Daarnaast krijg je ook nog eens informatie over deze ingrediënten en mag je het een en ander proeven. Op de kookschool start je met de les, met hulp van Vietnamese chef-koks. Na elk gerecht is het tijd om te proeven.


  Stranden (Phan Thiet)

  Stranden
  Stranden
  Kaart met locatie Stranden

  Waarschijnlijk is het mooiste strand in de buurt van Phan Thiet is Rang Beach of Bai Rang. Het strand ligt ongeveer 15 kilometer van het centrum van Phan Thiet. Door de lokale bevolking wordt de locatie van het strand beschreven als 'te midden van een kokospalmenbos'. Kom hier verder lekker tot rust op een handdoek of een strandbedje en geniet van het geluid van de zee.  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Vietnam bekijken.

  Vervoer

  Wanneer je aan mensen vraagt wat de snelste en gemakkelijkste manier is om Phan Thiet te verkennen zal iedereen een ander antwoord geven. Niet omdat er een aantal slechte en een aantal goede vervoersmiddelen zijn; maar omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn om rond te reizen door Phan Thiet. De dichtstbijzijnde luchthaven vanuit Phan Thiet is in Ho Chi Minhstad, dat ongeveer 200 kilometer van Phan Thiet ligt. Het is het grootste vliegveld van Vietnam en er zijn 18 bestemmingen in Europa en Azië vanuit waar je naar de luchthaven kunt vliegen. Ook vanuit Amsterdam kun je met KLM naar Ho Chi Minhstad vliegen. Wanneer je landt op het vliegveld moet je nog de 200 kilometer overbruggen tussen de luchthaven en Phan Thiet. Het gemakkelijkst is om dit met de trein te doen die verschillende keren per dag tussen het vliegveld en Phan Thiet rijdt. Wel moet je er rekening mee houden dat de trein niet erg snel is en ook relatief duur, toch wordt het door de meeste mensen verkozen boven de bus. In de stad zijn de gemakkelijkste manieren om jezelf te vervoeren de fiets of een motor/scooter. Deze kun je op verschillende plaatsen in de stad huren en hiervoor moet je een kopie van je paspoort inleveren. Aan te raden is om de motor/scooter en/of de fiets te controleren op krasjes en andere gebreken zodat hier geen problemen over ontstaan bij het terugbrengen.

  Geschiedenis

  Vroeger hoorde het gebied waar Phan Thiet in lag tot het oude koninkrijk van Champa maar later werd het gebied bij het vroegere Vietnam (Đại Việt Rijk) gevoegd. In 1697 werd Binh Thuan veranderd van fort naar regio/district. Later werd Phan Thiet officieel erkend als đạo samen met nog een aantal andere steden. In 1898 werd een nieuwe provinciale hoofdstad voor de regio Binh Thuan gekozen; dat werd Phu Tai, een voorstad van Phan Thiet. Tegenwoordig is Phan Thiet de provinciale hoofdstad van Binh Thuan.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Phan Thiet