Goedkope vakantie Zweden

Dorpje Zweden
Dorpje Zweden

Er wordt altijd gedacht dat het leven in Zweden duur is en dus een vakantie ook. Dit hoeft echter helemaal niet zo te zijn. Het prijsniveau in Zweden is te vergelijken met Nederland en als je slim boekt kan je een hoop geld besparen. Wij geven je een aantal tips hoe je een goedkope vakantie naar Zweden kan organiseren.

Heb je weinig kennis van Zweden? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Goedkoop naar Zweden

Er diverse manieren om goedkoop naar Zweden te reizen. Denk bijvoorbeeld aan de trein, de bus of gewoon het vliegtuig. Ook met de auto is Zweden heel goed te doen. Het voordeel hiervan is dat je de kosten voor de brandstof natuurlijk kan delen met meerdere personen.

Trein
Voor wie graag comfortabel reist en de tijd heeft is de trein een goede optie. Vanuit Nederland vertrekt er geen trein direct naar Zweden, maar wel een naar Kopenhagen in Denemarken. Vanuit hier stap je gemakkelijk over op een trein naar een willekeurige stad in Zweden. Vooral in de zomer is de verbinding naar Zweden zeer goed te doen. Een treinticket naar Stockholm is al te boeken vanaf 58 euro per persoon (enkele reis).

Trein voor Stockholm
Trein voor Stockholm


Bus
De goedkoopste manier van reizen is waarschijnlijk met de bus. Meerdere keren per week vertrekken er vanuit Nederland bussen naar Zweden, vaak georganiseerd door reisorganisaties die busreizen organiseren.

Vliegen
Goedkoop vliegen naar Zweden is ook heel goed mogelijk, bijvoorbeeld met een van de lowcostairlines. Zo vlieg je met Ryanair al voor een paar tientjes heen en terug naar een van de vele steden in Zweden. Ook heeft KLM regelmatig leuke aanbiedingen, probeer dat dus in de gaten te houden.

Goedkoop overnachten in Zweden

Overnachten hoeft ook helemaal niet duur te zijn in Zweden. Overnacht bijvoorbeeld eens in een 'vandrarhem', wat een jeugd- of gezinsherberg is met prima faciliteiten. Deze herbergen zijn in het hele land te vinden.

Natuurlijk vind je ook net als in andere landen diverse hostels in het land. Denk bijvoorbeeld aan het Acco Hostel in Stockholm. Dit hostel boek je al vanaf 18 euro per nacht. Ook heeft de Zweedse Toeristenvereniging STF meer dan 300 hostels, waarvan je goedkoop gebruik kan maken als je lid wordt. Er zijn ook hostels waar je geen lid voor hoeft te zijn. De hotels kosten gemiddeld 8 tot 21 euro, als je geen lid bent betaal je zo'n 5 euro meer.

Kamperen is natuurlijk een van de goedkoopste oplossingen en is ook zeer goed te doen in Zweden. Er zijn talloze campings te vinden in het land, zelfs winterkamperen is mogelijk. Een campingkaart kost maar 13 euro en een overnachting op een driessterrencamping kost tussen de 10 en 18 euro per nacht. Een stuga (hutje) huren kan ook, hier betaal je al snel 50 tot 80 euro per nacht voor, maar dan kan je er vaak wel met vier personen slapen.

Stuga in Zweden
Stuga in Zweden
Vraag gratis een offerte aan

Prijsniveau

Veel mensen denken bij Zweden dat het een duur land is. Het is echter te vergelijken met Nederland als het gaat om de prijzen. Alcohol zal al wel snel meer kosten dan bij ons, maar hotels, campings, hostels en het openbaar vervoer kosten hetzelfde als bij ons. Voor een etentje betaal je tussen de 25 en 50 euro per persoon, maar dan heb je wel een driegangendiner met drankjes. Vergeet niet dat je met de Zweedse Kroon betaald in het land.

Budgettips

Ook met een klein of geen budget is er genoeg te doen in Zweden. Denk maar eens aan de prachtige natuur waarover het land beschikt. In alle nationale parken kan je uitstekend wandelen of fietsen. Ben je van plan Stockholm te bezoeken? Dit kan ook op een goedkope manier. Door de Stockholm Card aan te schaffen kan je in de hele stad gratis reizen en heb je ook nog eens gratis toegang tot in totaal 80 attracties en musea. Dit soort citycards hebben de meeste grote steden en heeft, als je van plan bent veel te bezoeken en het openbaar te vervoer veel te gebruiken, veel nut. Ook vissen is een sport die veel beoefend wordt in Zweden en natuurlijk erg goedkoop is als je zelfs de visbenodigdheden met je meeneemt.

Bekijk het aanbod van al onze reizen naar Zweden.

7 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,7

Gerelateerde artikelen