Leukste bezienswaardigheden Zweden

Kalmar Slott - historisch kasteel
Kalmar Slott - historisch kasteel

In het noorden van Europa ligt het Scandinavische land Zweden. Dit land bestaat vooral uit grote uitgestrekte bossen en diverse meren. Behalve het aanbod aan natuur heeft Zweden ook een rijk aanbod aan cultuur, waaronder veel bezienswaardigheden vallen. Veel van deze bezienswaardigheden zijn te vinden in en rond de steden Stockholm, Göteborg en Malmö. Reisgraag.nl heeft een aantal bezienswaardigheden uit deze steden en omgevingen op een rijtje gezet:

Heb je weinig kennis van Zweden? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vasamuseet

Het Vasamuseet is één van de populairste musea in Zweden. Dit museum trekt zelfs meer bezoekers dan andere musea in heel Scandinavië. Het Vasamuseet is een museum dat gebaseerd op de Vasa, het enige nog overgebleven schip ter wereld uit de 17e eeuw. Van het schip is nog meer dan 95% volledig bewaard gebleven. Het schip is tevens versierd met honderden beelden die allen gesneden zijn uit hout, en dat maakt de Vasa tot een kunstschat van unieke waarde. Om het schip te kunnen bezichtigen is er een speciaal museum gebouwd en naast de Vasa zijn er ook nog een aantal andere tentoonstellingen die het publiek kan bezoeken. In het museum wordt er ook een film vertoond over de Vasa, welke in ongeveer zestig talen te volgen is. Behalve het museum is er ook nog een winkeltje en een restaurant gevestigd, zodat men kan genieten van een hapje en een souvenir kan kopen.

Kolmarden Dierentuin

In de stad Norrköping, welke ten zuidwesten van Stockholm ligt, bevindt zich de dierentuin Kolmarden. Deze dierentuin is één van de grotere dierentuinen van Europa en de grootste van Scandinavië. Deze dierentuin bevindt zich in een bosrijk gebied en heeft een groot aanbod diverse dieren. Zo lopen er onder andere tijgers, leeuwen en olifanten rond. Maar er is ook een dolfinarium, een safaripark, een roofvogelshow en een terrarium met gifslangen. Vraag gratis een offerte aan

Maritima Centrum

Het Maritima Centrum is een openluchtmuseum welke zich bevindt in de haven van de stad Göteborg. De collectie die tot dit museum behoord bestaan uit een aantal moderne en historische schepen die niet meer de zee op gaan. Deze collectie bestaat onder andere uit vikingboten, Noordelijke IJszeeschepen, zuidzeevaarders, lichtschepen en zeilschepen. Dit museum werd in 1987 geopend naar aanleiding van een crisis in de jaren '70. Door de crisis ontstond er een leegloop in de havens van Göteborg. Om de havens weer te vullen ontstond er een idee voor een scheepsmuseum. Tegenwoordig is het Maritima Centrum het grootste drijvende schip museum ter wereld en trekt het veel bezoekers.

Rotstekeningen van Tanum

In het zuidwesten van Zweden ligt de regio Tanum. In deze regio bevinden zich bij het plaatsje Vitlycke rotstekeningen met een oppervlakte van wel 200 vierkante meter. Vanwege de grote culturele waarde staan deze rotstekeningen als monument op de Werelderfgoedlijst. De rotstekeningen van Tanum stammen uit de bronstijd en zijn zo'n 3000 jaar oud. Op de prachtige tekeningen zijn veel gevarieerde beelden te zien. Zo zijn er onder andere mensen, dieren, wapens en boten getekend. De rotstekeningen tonen het leven en het geloof van de mensen die in de bronstijd in Europa leefden. Behalve bij het plaatsje Vitlycke bevinden er ook nog rotstekeningen bij de plaatsen Aspeberget/Tegneby, Fossum, Gerum, Kalleby en Litsleby. Elk plaatsje heeft zo zijn eigen uitstraling en karakter.

Kalmar Slott

Kalmar Slott is een kasteel dat gelegen is op een schiereiland bij het plaatsje Kalmar in de omgeving van Malmö. Dit kasteel is het best bewaarde kasteel in de renaissance-stijl van Noord-Europa. Het kasteel werd in het jaar 1180 gebouwd als burcht, maar is in de loop van de geschiedenis getransformeerd tot kasteel. Aan het einde van de 16e eeuw zijn er in de verschillende zalen prachtige plafonds en lambriseringen aangebracht. Tegenwoordig kunnen bezoekers diverse zalen bezichtigen, maar er kan ook een wandeling om het slot gemaakt worden. Daarbij zul je het indrukwekkende, met kanonnen bewapende, bastion aanschouwen. De kapel van dit kasteel is tegenwoordig ook een populaire bestemming voor bruiloften.

Meer over de mooiste plekken van Zweden lees je HIER. 

 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,0

Gerelateerde artikelen