De vijf leukste activiteiten in Skåne

Spot vele bloemen in een van de tuinen in Skåne
Spot vele bloemen in een van de tuinen in Skåne

Skåne is de meest zuidelijke regio van Zweden en vanaf Utrecht slecht 800 kilometer rijden. Het is een perfecte vakantiebestemming vanwege het milde klimaat, aangename kust, de culinaire hoogstandjes en de mooiste landschappen. Er is ook nog eens genoeg te doen in de regio om je een hele vakantie te vermaken. Nadat wij zelf de proef op de som namen en een bezoek brachten aan de regio, kunnen we je nu de vijf leukste activiteiten in Skåne geven.

Heb je weinig kennis van Zweden? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Wandeling over de Kullaberg

Waar je ook bent in het noordwesten van Skåne, de top van de Kullaberg is op de meeste plekken te aanschouwen. De grillige kust en het bijzondere landschap van de Kullaberg is perfect voor een spannende en uitdagende wandeling. Het wandelstuk over dit gebied is onderdeel van een grotere wandelroute, namelijk de Kullaleden van 70 kilometer die van Helsingborg naar Utväline loopt. Aan de hand van de goede bewegwijzering is het ook gemakkelijk een deel van de route te lopen. Het Kullaberg stukje is een van de mooiste gedeeltes, waarbij je de 187 meter hoge top in geleidelijke stappen beklimt. Er zijn verschillende routes aangelegd, waarbij er twee paden van Arild naar de vuurtoren en terug gaan. Het rode pad is redelijk makkelijk te lopen en brengt je over de zuidelijke hellingen. Het blauwe pad loopt via de noordelijke hellingen en is iets moeilijker. Trek een paar goede wandelschoenen aan en geniet van het landschap van de Kullaberg.

Wandelen over de Kullaberg
Wandelen over de Kullaberg

Maak een Food by the way

Een Food by the way is een uitstekende manier om het leuke centrum van Helsingborg te ontdekken en daarnaast de verfijnde keuken van Skåne uit te proberen. Tijdens de wandeling worden er een aantal interessante restaurants, cafés en winkels bezocht, waar de lekkerste aroma's en smaken je tegemoet komen. Bij iedere stop mag er geproefd worden en wordt er wat verteld over het product. Tussen de stops door begeleiden ze je langs grotendeels autovrije straten van Helsingborg, waarbij de levendige geschiedenis van de stad ter sprake komt. Een unieke activiteit!

Zou jij deze chocoladetaart kunnen weerstaan?
Zou jij deze chocoladetaart kunnen weerstaan?
Vraag gratis een offerte aan

Bezoek het Birgit Nilsson museum

Birgit Nilsson was een wereldberoemde operazangeres en geboren en opgegroeid in het Zweedse Skåne. De boerderij van haar ouders is een museum geworden waarin het verhaal van Birgit op een prachtige manier duidelijk wordt gemaakt. Tijdens deze activiteit kan je een rondleiding boeken over het terrein en vervolgens een audiotour doen door het museum. De boerderij mag van binnen ook bezocht worden en is nog net zoals hoe Birgit het achterliet in 2005. Tijdens de rondleiding kom je er achter dat de weg naar de top nog best lastig is geweest voor Birgit. In het museum worden de operaliederen gehoor gebracht, net als dat je de adembenemend mooie jurken van Birgit mag aanschouwen.

Het huis van Birgit Nilsson
Het huis van Birgit Nilsson

Struin door een van de parken en tuinen

Skåne staat bekend om het grote aantal kastelen, landhuizen en paleizen in de regio. Dit in combinatie met het milde klimaat en welwillende eigenaren resulteerde in een prachtige verzameling aan tuinen en parken. Veel van de gebouwen zijn omgebouwd tot hotel of kantoor, maar ook is een aantal van hen geopend voor bezoek. De bijbehorende tuinen zijn vaak gratis te bezoeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de tuinen bij Sofiero Castle, doordat tuinieren een passie was voor koning Gustaf Adolf en zijn vrouw Margareta is de tuin uitgegroeid tot een van de mooiste van heel Zweden. Vergeet ook niet om de Norrvikens Gardens te bezoeken, die rond 1900 ontworpen zijn door Rudolf Abelin. Hij werd geïnspireerd door Italiaanse en Engelse tuinen. De aanleg van de tuin duurde meer dan 15 jaar en het resultaat mag er zijn! De tuinen zijn perfect om je een zonnige dag te vermaken.

De tuinen bij Sofiero Castle
De tuinen bij Sofiero Castle

Spot de bruinvis

In de zeeën rondom Zweden leeft de bruinvis, een kleine walvissoort die lijkt op de dolfijn. In Skåne zijn ze goed te spotten, voornamelijk de maanden juni en juli zijn goede maanden en bij voorkeur ook nog eens richting de avond. Bij Kullabergsguiderna op de Kullaberg is deze safari te boeken. De vuurtoren is het vertrekpunt van de safari, die overigens voor jong en oud geschikt is. In een uur tijd raas je over de wateren voor de kust bij de Kullaberg, wat een prachtig gezicht oplevert. Als je geluk hebt spot je natuurlijk de bruinvis, het blijft echter de natuur dus het is niet zeker dat je ze zal zien.

Op de boot tijdens de safari
Op de boot tijdens de safari

Bekijk het aanbod van al onze reizen naar Zweden.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen