Actieve vakantie Zweeds Lapland

Winters landschap in Zweeds Lapland
Winters landschap in Zweeds Lapland

Denk jij bij Zweeds Lapland ook aan sneeuw? Dit klopt, maar Lapland is zoveel meer dan dat. Vooral als je een echte actieveling bent is dit gebied een echte aanrader. Wat dacht je bijvoorbeeld van met een hondenslee door de diepe sneeuw schuiven of een kanotocht tot middernacht maken? Als jij je hier ook zo in kunt vinden, lees dan vooral verder en kom te weten wat je nog meer kunt doen tijdens een actieve vakantie in Zweeds Lapland.

Heb je weinig kennis van Zweden? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Hondensleeën

Een van de meest bijzondere dingen in Zweeds Lapland is je laten vervoeren door een grote slee met husky honden. Zo'n hondenslee besturen is niet héél snel geleerd, maar oefening baart kunst. Daarom kun je kiezen voor een georganiseerde excursie met een ervaren gids. Je glijdt met je slee in een bekend wintersportgebied in Zweeds Lapland. Wanneer je de 'sport' steeds beter onder de knie krijgt, kun je op een meerdaagse excursie gaan. Erg bijzonder is dat je door zo'n huskytocht extreem dicht bij de Zweeds natuur komt te staan. En zeg nou eerlijk, hoe gaaf is het om een huskytocht door Zweeds Lapland af te strepen op jouw bucketlist?

Huskytocht door de sneeuw
Huskytocht door de sneeuw

Wandelen

Als wandelaar heb je vast ooit gehoord van het beroemde Koningspad, ofwel Kungsleden. Dit 400 kilometer lange pad is het meest bekende wandelpad in Zweden. Het pad loopt van Hemavan naar Abisko in Noord-Lapland. Het prachtige Nationale Park Abisko is het eindpunt van deze wandelroute. Ook hier in het park is de Zweedse natuur zo puur, dat het een droom is voor bijna iedere wandelaar. In de zomer wandel je langs prachtige rivieren en fjorden en in de winter verken je dit gebied op je sneeuwschoenen of langlaufski's. Daarnaast kun je ook deelnemen aan de Fjällräven Classic, wat één keer per jaar wordt gehouden. Duizenden wandelaars uit diverse landen staan dan aan de start om het fenomenale Koningspad te bewandelen.

Wandelaar in het Nationale Park Abisko
Wandelaar in het Nationale Park Abisko
Vraag gratis een offerte aan

Vissen

Wil je gaan vissen in Zweeds Lapland? Dan heb je van oktober tot mei de meeste kans op een goede vangst. De vissen die je hier via je hengel binnen kunt halen zijn voornamelijk de forel en zalm, maar ook de snoek wordt geregeld gevangen. Dat Zweden het perfecte land is om te vissen blijkt wel uit de 200.000 meren en talloze rivieren. Ook is het vissen in Zweden uitermate geschikt voor zowel experts als beginnelingen. Erg bekend in deze omgeving is het vissen met de vlieghengel en de spinhengel. Deze soorten hengels en meerdere vismaterialen zijn te huren bij diverse hengelsportwinkels in de omgeving.

Vlieghengelvissen in Lapland
Vlieghengelvissen in Lapland

Activiteiten op het water

Naast activiteiten op het vaste land, is hier ook genoeg avontuur voor de waterliefhebbers. Een erg leuke en prachtige manier om de natuur van Zweeds Lapland te ontdekken is per kano. Als je nu kiest voor een aantal uren dobberen op het water of een tocht van een enkele dagen, je zult er beide geen spijt van krijgen. Aangezien je in Zweden nog mag kamperen in de vrije natuur, kun je tijdens een meerdaagse tocht je tentje opzetten op een prachtige plek die je zelf uitkiest. Daarnaast is het een groot voordeel dat het tijdens de zomermaanden nooit echt donker wordt, hierdoor kun je tot in de late uurtjes kanoën.

Kanoën in Lapland
Kanoën in Lapland

Wintersport

Als er ergens sneeuwzekerheid is, is dat wel in Zweeds Lapland. In dit gebied kan het 's winters zo'n -40°C worden, waardoor de sneeuw altijd wel blijft liggen. Het adembenemende skigebied Are is erg geliefd bij zowel jongeren als ouderen. Daarnaast is het perfect voor ervaren skiërs, maar ook beginners. Het skigebied is één van de grootste van Scandinavië en heeft maar liefst 110 pistes. Wanneer je even klaar bent met skiën of snowboarden, kun je deelnemen aan een andere winterse activiteit. Er is genoeg keuze voor te après-skiën en vind je in het skigebied Are diverse winkels en restaurants waar je je tijd door kan brengen.

Skigebied in Zweeds Lapland
Skigebied in Zweeds Lapland

Sneeuwscooter

Een andere ontzettend leuke manier om Zweeds Lapland te ontdekken is per sneeuwscooter. Op je eigen tempo schuif je door de massa sneeuw langs de inheemse dennenbossen. Grote kans dat je ondertussen nog de inwoners van de bossen tegenkomt, namelijk de elanden en rendieren. Uiteraard zijn dit georganiseerde excursies met ervaren gidsen.

Sneeuwscooter in de sneeuw
Sneeuwscooter in de sneeuw


Tot slot: Wintersport in Zweden is ook een enorme aanrader. Hier ligt vaak al veel eerder een dik pak sneeuw dan in bijvoorbeeld Oostenrijk of Frankrijk. Vraag een gratis offerte aan voor een wintersport !

Bekijk het aanbod van al onze reizen naar Zweden.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen