5 must-do's op Öland

Typisch huis op Öland
Typisch huis op Öland

Het Zweedse eiland Öland is erg populair bij toeristen uit binnen- en buitenland en niet onterecht, naast de meeste zon-uren van heel Zweden heeft het eiland leuke, bijzondere en interessante bezienswaardigheden. Na ons bezoek aan de Skördefesten hebben wij een top 5 must-do gemaakt voor dit eiland.

Aanbieders van vakanties naar Zweden
NoSun Groepsreizen (actieve vakantie) Klik
Buro Scanbrit (landenspecialist) Klik
Sawadee Reizen (rondreizen) Klik
De Jong Intra Vakanties (allround) Klik
Chalet.nu (vakantiehuizen) Klik
Baobab (rondreizen) Klik
Baja Bikes () Klik
Booking.com (hotel) Klik

1. DE ZONSOPGANG OF -ONDERGANG

Het maakt eigenlijk niet uit waar je kijkt, als je maar een mooie plek bij het water hebt. Öland staat bij kunstenaars bekend om zijn unieke lichtinval, wat zelfs als ‘magisch licht’ wordt bestempeld. Hoe dan ook, het is een vroege of late onderneming meer dan waard.

Zonsondergang Öland
Zonsondergang Öland

2. EEN KIJKJE IN DE KLEINE HAVENS

Langs de hele kust van Öland zijn kleine, aandoenlijke haventjes te vinden waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Je kunt je moeilijk voorstellen dat sommige van deze haventjes nog wel degelijk gebruikt worden.

Haven van Borgholm
Haven van Borgholm

3. EEN BEZOEK AAN LANGE JAN EN/OF LANGE ERIK

De twee vuurtorens op het zuidelijkste en noordelijkste puntje van het eiland. Beiden de moeite van een bezoek waard. Een wandeling langs het water levert op zijn minst mooie plaatjes op en met een beetje geluk zijn er zeehonden te spotten.

Vuurtoren Öland
Vuurtoren Öland

4. VERDWALEN IN BORGHOLM

Deze stad biedt veel meer dan de twee grote trekpleisters in de buurt; de ruïne en het koninklijk vakantiehuis. De stad aan de kust staat vol met prachtige huizen die een beetje Amerikaans aandoen. Er is een klein centrum, maar elke straat biedt eigenlijk weer nieuwe verrassingen, vooral wanneer je dichter in de buurt van de jachthaven komt. In 2016 is Borgholm bovendien gastheer van de 20ste editie van de Skördefesten.

Een baal hooi met pompoen geeft aan dat er iets te zien of te doen is tijdens de Skördefesten
Een baal hooi met pompoen geeft aan dat er iets te zien of te doen is tijdens de Skördefesten

5. DINEREN BIJ RESTAURANG HOTELL BORGHOLM

De bekende Zweedse TV kok Karin Fransson runt dit beroemde restaurant samen met haar man in het centrum van Borgholm. Het is niet voor niets dat dit hét favoriete restaurant van de koninklijke Zweedse familie is. Het is daarmee vanzelfsprekend niet heel goedkoop, maar het zal zeker geen teleurstelling zijn.

Heeft u interesse in een reis naar Zweden? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,5

Gerelateerde artikelen