5 must-do's op Öland

Typisch huis op Öland
Typisch huis op Öland

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Het Zweedse eiland Öland is erg populair bij toeristen uit binnen- en buitenland en niet onterecht, naast de meeste zon-uren van heel Zweden heeft het eiland leuke, bijzondere en interessante bezienswaardigheden. Na ons bezoek aan de Skördefesten hebben wij een top 5 must-do gemaakt voor dit eiland.

Heb je weinig kennis van Zweden? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. DE ZONSOPGANG OF -ONDERGANG

Het maakt eigenlijk niet uit waar je kijkt, als je maar een mooie plek bij het water hebt. Öland staat bij kunstenaars bekend om zijn unieke lichtinval, wat zelfs als ‘magisch licht’ wordt bestempeld. Hoe dan ook, het is een vroege of late onderneming meer dan waard.

Zonsondergang Öland
Zonsondergang Öland

2. EEN KIJKJE IN DE KLEINE HAVENS

Langs de hele kust van Öland zijn kleine, aandoenlijke haventjes te vinden waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Je kunt je moeilijk voorstellen dat sommige van deze haventjes nog wel degelijk gebruikt worden.

Haven van Borgholm
Haven van Borgholm
Vraag gratis een offerte aan

3. EEN BEZOEK AAN LANGE JAN EN/OF LANGE ERIK

De twee vuurtorens op het zuidelijkste en noordelijkste puntje van het eiland. Beiden de moeite van een bezoek waard. Een wandeling langs het water levert op zijn minst mooie plaatjes op en met een beetje geluk zijn er zeehonden te spotten.

Vuurtoren Öland
Vuurtoren Öland

4. VERDWALEN IN BORGHOLM

Deze stad biedt veel meer dan de twee grote trekpleisters in de buurt; de ruïne en het koninklijk vakantiehuis. De stad aan de kust staat vol met prachtige huizen die een beetje Amerikaans aandoen. Er is een klein centrum, maar elke straat biedt eigenlijk weer nieuwe verrassingen, vooral wanneer je dichter in de buurt van de jachthaven komt. In 2016 is Borgholm bovendien gastheer van de 20ste editie van de Skördefesten.

Een baal hooi met pompoen geeft aan dat er iets te zien of te doen is tijdens de Skördefesten
Een baal hooi met pompoen geeft aan dat er iets te zien of te doen is tijdens de Skördefesten

5. DINEREN BIJ RESTAURANG HOTELL BORGHOLM

De bekende Zweedse TV kok Karin Fransson runt dit beroemde restaurant samen met haar man in het centrum van Borgholm. Het is niet voor niets dat dit hét favoriete restaurant van de koninklijke Zweedse familie is. Het is daarmee vanzelfsprekend niet heel goedkoop, maar het zal zeker geen teleurstelling zijn.
Algemeen: Oland is een eiland, onderdeel van de 21 provincies die Zweden rijk is. Wil je meer lezen over de 21 provincies met hun eigen bezienswaardigheden en karakter, klik je HIER. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,8

Gerelateerde artikelen