Vakantiehuis in Zweden

de leukste vakantiehuizen in Zweden
de leukste vakantiehuizen in Zweden

Het huren van een vakantiehuis in Zweden is de perfecte mogelijkheid om het land beter te leren kennen. Vakantiehuizen zijn er dan ook genoeg te vinden aan de vele meren, in het bos, aan het strand of in en rondom grote steden als Stockholm en Malmö. Er is keuze uit zogenaamde " Stuga's" , vakantieparken met faciliteiten en particuliere huisjes aan het water of in de natuur. 

Heb je weinig kennis van Zweden? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Stuga's

De ontelbare meren, naaldbossen, rivieren en het prachtige landschap zijn voor veel mensen een reden om een vakantiehuis in Zweden te huren. Deze vakantiehuisjes worden ook wel stuga's genoemd. Dit zijn typisch Zweedse huisjes gemaakt van hout en vaak rood van kleur. De stuga's zijn te huur in een vakantiepark, op een camping maar ook particulier. Veel mensen in Zweden die wonen in de grote steden hebben namelijk een vakantiehuis op het platteland. In de tijd dat ze er niet zijn verhuren ze het huisje. De huisjes zijn ook te huur op een vakantiepark of camping. Hier staan vaak meerdere huisjes bij elkaar. Je kan dan profiteren van faciliteiten die er aanwezig zijn zoals het zwembad of het restaurant. Ook is dit erg geschikt voor gezinnen met kinderen, doordat ze zich kunnen vermaken op de camping of het park en er diverse activiteiten georganiseerd worden.De meeste vakantiehuizen beschikken over een keuken, badkamer en een aantal slaapkamers. Ook is er vaak een woonkamer en een keuken met eettafel aanwezig. De faciliteiten verschillen echter per huisje. Vraag een gratis offerte aan voor een rondreis langs Stuga's !

Zomer en winter

De huisjes zijn in de zomer en de winter te huur. In beide seizoenen heeft het land genoeg te bieden voor een actieve of ontspannende vakantie. Zo zijn er huisjes met een zwembad en een speeltuin en zijn er veel fiets- en wandeltochten te maken. Een vakantie in Zweden wordt dan vaak ook een mix van cultuur, ontspanning en natuur genoemd. In de winter kan je bijvoorbeeld een activiteitenweek boeken vanuit een van de dorpen in het hoge Noorden, of vanuit een van de Skidorpen waar je ook nog eens zeer goed kunt skiën of snowboarden in het skigebied in Lapland. Tot de maand juni is het hier zelfs nog mogelijk om een skivakantie te houden. In de zomer kan je je goed vermaken aan het strand of bij de meren in de prachtige groene omgeving.

Vraag gratis een offerte aan

Natuur

De natuur in Zweden is natuurlijk prachtig, daarom kiezen ook veel mensen voor een vakantiehuis in het land. Naast de mooie bossen en meren leven er ook wilde beren, wolven en rendieren in de natuur. Je geniet geheel in stijl van al het moois dat Zweden je te bieden heeft. De natuurparken en beschermde natuurgebieden zijn vanuit je vakantiehuis zeer goed te bezoeken. In Lapland bevindt zich bijvoorbeeld het Nationaal Park Sarek. Dit is gesticht in 1909 en kenmerkt zich door de prachtige ongerepte natuur met uitgestrekte bergen, gletsjers, meren en moerasland. Wandelaars kunnen hun hart ophalen in dit unieke natuurparadijs. Lees verder over de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Zweden. 

Cultuur

Vanuit je vakantiehuis heb je de volledige vrijheid om het land beter te verkennen. Ook cultuurliefhebbers zitten hier goed. Zweden is namelijk een land met veel cultuur en tradities. De traditionele midzomervieringen zijn bijvoorbeeld typisch Zweeds. Dit feest wordt gevierd met klederdracht, muziek en heerlijke lokale gerechten. De oudste botanische tuin van Zweden is te vinden in Uppsala. Deze tuin is ooit ontstaan in de 16e eeuw en is zeker een bezoek waard. Verder liggen veel vakantiehuisjes in de buurt van kleine en traditionele dorpen. Ook deze zijn al erg leuk om te bezoeken. Wil je echt veel cultuur zien dan kan je het beste een bezoek brengen aan bijvoorbeeld Stockholm. Ook in de omgeving van de grote steden zijn genoeg vakantiehuizen te vinden, zodat je natuur met cultuur kan combineren.

Bekijk het aanbod van al onze reizen naar Zweden.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen