Reisadvies: Is Zweden een veilig vakantieland?

Zomeravond in de oude stad van Stockholm
Zomeravond in de oude stad van Stockholm

Zweden is een Scandinavisch land in Noord-Europa. Het land heeft een prachtige en diverse natuur met bossen, meren en mooie stranden. Zweden kent ook mooie steden, waaronder de prachtige hoofdstad Stockholm. Zweden is een veilig vakantieland en is wat betreft veiligheidsrisico's vergelijkbaar met Nederland.

Heb je weinig kennis van Zweden? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Zweden

Het reisadvies van Zweden is aangepast van kleurcode geel naar kleurcode oranje. Het aantal besmettingen van het coronavirus is toegenomen. De maatregelen van de Zweedse overheid om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan, vind je terug via deze link. Na een verblijf in Zweden ga je bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine.
Huidig reisadvies Zweden

Onveilige gebieden Zweden

Er zijn geen onveilige gebieden in Zweden.

Veiligheid Zweden

Zweden is een veilig vakantieland en ook Stockholm is een veilige stad. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico's, maar er zijn een aantal zaken waar je als reiziger rekening mee moet houden. Zo komt er in de grote steden criminaliteit voor. Denk aan zakkenrollen. Daarnaast is er in de grote steden een toename van gewelddadige afrekeningen in het criminele circuit.

Stockholm, de hoofdstad van Zweden
Stockholm, de hoofdstad van Zweden

Houd hier ook rekening mee

  • Voor Zweden is een geldig paspoort of een Nederlandse identiteitskaart vereist.
  • Een visum voor Zweden is niet nodig.
  • In Zweden kunnen bosbranden in het hele land voorkomen.
  • In de Zweedse wintersportgebieden kunnen lawines voorkomen. Volg bij lawinegevaar de aanwijzingen van lokale autoriteiten op.
  • Prostitutie is verboden in Zweden. De bezoeker kan hiervoor strafrechtelijk worden vervolgd.
  • Het gebruiken, handelen of smokkelen van drugs wordt in Zweden streng bestraft.

Link

Informeer de website van de Rijksoverheid voor het actuele reisadvies voor Zweden.

Accommodatietip

Zweden is een ideaal land voor een rondreis. Tijdens de rondreis Parels van Zweden rijd je langs de hoogtepunten van het zuiden. Een andere optie is om een stedentrip naar het prachtige Stockholm te maken. Het Scandic Downtown Camper **** heeft een fijne ligging in het centrum en is een aanrader.

Bekijk het aanbod van al onze reizen naar Zweden.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen