Reisadvies: Is Zweden een veilig vakantieland?

Reisadvies Zweden
Reisadvies Zweden

Zweden is onderdeel van Scandinavië. Het reisadvies voor Zweden is positief. Het is een veilig vakantieland met een vergelijkbare veiligheidssituatie als in Nederland. Toch is het belangrijk vooraf te weten waar je als reiziger rekening mee moet houden in Zweden. Wij geven je alle informatie over het reisadvies voor Zweden.

Zweden is een Scandinavisch land in Noord-Europa. Het land heeft een prachtige en diverse natuur met bossen, meren en mooie stranden. Zweden kent ook mooie steden, waaronder de prachtige hoofdstad Stockholm. Zweden is een veilig vakantieland met een positief reisadvies.

Heb je weinig kennis van Zweden? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies voor Zweden

Het reisadvies voor Zweden is groen. Dit betekent dat reizen naar Zweden mogelijk en veilig is. Het land kent geen bijzondere veiligheidsrisico's en de veiligheidssituatie is vergelijkbaar met die in Nederland.
Huidig reisadvies Zweden

Onveilige gebieden in Zweden

Er zijn geen onveilige gebieden in Zweden. Er zijn twee zaken waar je als reiziger rekening mee dient te houden. De eerste zijn de lawines in de Zweedse wintersportgebieden. Ga je op wintersport naar Zweden? Houd de media in de gaten en volg op bestemming altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. De tweede zijn de bosbranden die door het hele land kunnen voorkomen. Dit gebeurt voornamelijk in de zomer bij lange droge en warme periodes.  Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in Zweden

Zweden is een veilig vakantieland en ook Stockholm is een veilige stad. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico's, alleen is er in de grote steden sprake van lichte criminaliteit, zoals zakkenrollen. Daarnaast is er in de grote steden een toename van gewelddadige afrekeningen in het criminele circuit.

Stockholm, de hoofdstad van Zweden
Stockholm, de hoofdstad van Zweden

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor Zweden is een geldig paspoort of een Nederlandse identiteitskaart vereist.
  • Een visum voor Zweden is niet nodig.
  • Prostitutie is verboden in Zweden. De bezoeker kan hiervoor strafrechtelijk worden vervolgd.
  • Het gebruiken, handelen of smokkelen van drugs wordt in Zweden streng bestraft.

Link

Bekijk de website van de Rijksoverheid voor het actuele reisadvies voor Zweden.

Bekijk het aanbod van al onze reizen naar Zweden.

6 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

5,5

Gerelateerde artikelen