Een mooie fietstocht in Värmland, Zweden.

Landschap Värmland
Landschap Värmland

Bezoek groen en glooiend Värmland in Zweden en maak er een soort van elfstedenfietstocht. Ontdek zo waarom er de afgelopen jaren duizenden Nederlanders emigreerden naar deze regio. De fietsroute start op een schiereiland van het meer Vänern en slingert langs de rivier Klarälven over 210 km naar het noorden tot in het stadje Sysslebäck. Je fietst dwars door het hart van de regio Värmland. Deze Zweedse regio is ideaal voor gezinnen met kinderen, maar ook voor andere reizigers bij wie het tempo niet zo snel hoeft te zijn. 

Tip: Wil je meer lezen over onze 21 provincies in Zweden? Klik dan HIER. 

Heb je weinig kennis van Zweden? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Soort Elfstedentocht

Qua lengte kun je de totale afstand van de Klarälvfietsroute goed vergelijken met de Nederlandse Elfstedenfietstocht. Het prachtige landschap, de typisch Zweedse dorpjes en de bijzondere culturele bezienswaardigheden maken de fietsroute tot een verrassende ontdekking van het mooie Värmland. Langs de Klarälven zijn genoeg overnachtingsmogelijkheden, variërend van eenvoudige houten huisjes en campings tot pensions en luxere hotels. De fietstocht is geen wedstrijd, iedereen kan hem in zijn eigen tempo afleggen.

Andere activiteiten

In de Zweedse regio Värmland kun je naast fietsen ook kanoën, paardrijden, golfen, natuurreservaten verkennen, vissen, wildsafari’s maken of wandelen. De echte avonturiers kunnen met een houten vlot (met of zonder tent) de rivier Klarälven afzakken. En onderweg zoeken naar elanden en bevers, een kampvuur bouwen en slapen in de natuur. Aan het einde van de dag kun je genieten van een welverdiende sauna of een verkwikkende warme hottub.

Wie kiest voor de fietstocht langs de Klarälven, kan onderweg rekenen op prima faciliteiten. Toeristeninformatiebureaus langs de route helpen je verder op weg. Ook zijn er fietsenmakers, apotheken en medische posten. Even heerlijk shoppen en 'ontsnappen' aan de rust kan in Karlstad, de hoofdstad van de regio Värmland. Karlstad ligt langs de Klarälvsrivier.

Vraag gratis een offerte aan

Fietsen huren

In diverse plaatsen als Hammarö, Karlstad, Olsäter, Munkfors, Uddeholm en Sysslebäck zijn fietsen te huur. Er is een nieuwe, duidelijke overzichtskaart (1:200.000) van de gehele Klarälvfietsroute gemaakt, evenals nieuwe, gedetailleerdere deelkaarten (1:100.000) van de bestaande Klarälvsbanan en het nieuwe Klarälvsleden. Hierop staan gegevens als overnachtingslocaties, restaurants en activiteiten. De Natuurgids is een klein boekje met verdere informatie over de natuur en het landschap. De kaarten en het boekje zijn verkrijgbaar bij de toeristeninformatiebureaus in de regio.

Bereikbaarheid

Värmland ligt in midden Zweden, op zo`n 2,5 uur afstand van vliegveld Oslo in Noorwegen. Vanaf de vliegvelden Stockholm, Göteborg en Linköping is het ongeveer 3 tot 4 uur rijden. Karlstad heeft tevens een eigen vliegveld, waar direct naartoe kan worden gevlogen vanaf Stockholm-Arlanda en Kopenhagen (Denemarken). Wie liever met eigen auto of motor vanuit Nederland reist, kan gebruik maken van de Stena Line veerverbinding Kiel – Göteborg en rijdt in 3,5 uur over de west- en noordoever van het enorme meer Vänern naar Karlstad.

Bekijk het aanbod van al onze reizen naar Zweden.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen