Interview BBI Travel

Interview met Henk van der Kooi
Interview met Henk van der Kooi van BBI Travel

Persoonlijke vragen voor de geïnterviewde

Vertel eens wat over jezelf, hoe lang werk je al bij de organisatie? Wat is je huidige functie? Heb je ook andere functies gehad? Wat vind je wel/niet leuk aan je functie?
Mijn naam is Henk van der Kooi, directeur/eigenaar van BBI Travel sinds 1999. Ik ben begonnen bij BBI Travel - wat een familie bedrijf is - in 1994, als productmanager voor de bestemming Noorwegen. Ik kom mijn hele leven al op al onze bestemmingen, met name Ierland, Noorwegen en Canada; maar nu ook veel in Zweden, Finland en IJsland.


Vragen over de organisatie

Hoe is het bedrijf ontstaan?
Bedrijf komt voort uit Reisbureau BBI uit Emmen, waar van der Kooi sr. in 1963 het Ierland en in 1968 het Noorwegen programma begon. Later nam van der Kooi sr. het kantoor in Groningen over.

Waarom is destijds voor de bedrijfsnaam gekozen?
Naam is wegens naamsbekendheid opgebouwd in de jaren nimmer veranderd.

Wat is de visie en missie van de organisatie?
Wij verzorgen als kleine/middelgrote reisorganisatie, met het opgebouwde specialisme voor onze bestemmingen, reizen samen voor elk budget.

Wie is de doelgroep?
Familie’s met kinderen, emptynesters en 50+-ers.

Waarin onderscheidt de organisatie zich van concurrenten?
In 2013 vieren we ons 50 & 45 jarig jubileum als Ierland respectievelijk Noorwegen specialist. Met persoonlijke kennis en liefde voor het vak en onze bestemmingen, menen wij net iets meer te kunnen bieden dan de algemene mega reisorganisaties.

Welke bestemmingen verkopen jullie op dit moment het meest?
IJsland, Noorwegen (met o.a. ook de Hurtigruten zeereizen), Ierland en winter Finland/Noorwegen.

Kun je trends of verschuivingen noemen m.b.t. bestemmingen?
Noorderlicht is erg populair momenteel.

Wat is echt kenmerkend/karakteristiek voor de organisatie?
Flexibele, klantgerichte benadering; niet bang om bij te ‘leren’, zodat we nog beter op wensen van de klant kunnen inspelen.

Hoe zou je graag omschreven willen worden door klanten?
Echte specialist voor onze bestemmingen.

Zijn jullie aangesloten bij ANVR/SGR/Calamiteitenfonds? Waarom wel/niet?
Wij zijn ANVR/SGR/Clamiteitenfonds en IATA gecertificeerd. Geeft zekerheid aan de klant in een tijd dat elke willekeurige persoon een reisorganisatie bijvoorbeeld op internet kan beginnen. Wij zijn serieus met ons vak bezig.

Heb je nog iets toe te voegen?
Dit jaar is een extreem goed Noorderlicht seizoen voorspelt. Maak gebruik van de gelegenheid en vlieg rechtstreeks vanaf Schiphol naar de schitterende Lofoten eilanden in Noord Noorwegen (NIEUW) of naar Fins Lapland om dit natuurfenomeen zelf te beleven...