ANWB Reizen

Url: https://www.anwb.nl/vakantie
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: allround

Logo van ANWB Reizen

Vanaf april 2021 worden alle merken van de ANWB samengevoegd tot ANWB Reizen. FOX Verre Reizen, Pharos Reizen, ANWB Ledenreizen en ANWB Kampeerreizen worden ondergebracht in ANWB Reizen Beheer BV. Dat gebeurt per 1 januari aanstaande. Het komende jaar blijven FOX en Pharos nog gewoon in de markt, zegt Kaper, die sinds 2017 aan het hoofd staat van ANWB Reizen. ‘We gaan op termijn het merk ANWB stevig neerzetten als vakantiemerk. De inhoud van ons aanbod verandert niet. We willen de trouwe klanten van FOX en Pharos niet verliezen. We hadden altijd al de toevoeging ‘van ANWB’ achter de twee merknamen staan. Dat geeft vertrouwen.’

De Jong Intra Vakanties
8,5
op basis van 1210 reviews

10 consumenten awards

De Jong Intra Vakanties won in 2024 de Reisgraag award
Lees meer
BBI Travel
6,4
op basis van 17 reviews
Lees meer
Kras
6,2
op basis van 524 reviews
Lees meer

Ervaringen met ANWB Reizen

ANWB Reizen krijgt gemiddeld een 3,4
op basis van 8 ervaringen:

3,4 + Ervaring delen
op 5 april 2024 bestemming: Peru, reisperiode: april 2024

Klantenservice is zeer slecht te bereiken.
6 keer moeten bellen, 6 keer meer als 30 minuten in de wacht gestaan.
Ook 4 keer een ander verhaal omtrend een annuleringsverzekering en het annuleren van de reis ivm relatiebreuk.
Personeel is wel vriendelijk maar de wachttijd is killing.
Mailen werkt ook niet want dan ook krijg je pas een week later antwoord of gewoon helemaal niet.
Ik weet niet of het onderbezetting of druk is maar 6 keer in verschillende maanden vind ik wel heel opvallend.
Ik weet niet of ik nog een keer bij ANWB zou boeken

  • Algemeen 1
op 20 februari 2024 bestemming: Egypte / diverse, reisperiode: februari 2024

We hebben met een hele leuke groep medereizigers enorm genoten van de fantastische 10 daagse groepsrondreis ‘De schatten van Egypte’. Het indrukwekkend interessante programma begon dynamisch maar het tempo werd geleidelijk aan rustiger. Alles was perfect georganiseerd, steeds weer goed vervoer, makkelijk toegang tot de vele plaatsen die we bezochten en dat alles goed binnen het tijdschema dat ons vooraf was medegedeeld. We hebben heerlijk gegeten en de hotels waren – voor Egyptische maatstaven – prima. Gelukkig hadden wij ervoor gekozen om de reis naar Aswan met een binnenlandse vlucht te doen. Niet iedere medereiziger bleek even enthousiast over de treinreis. Aparte vermelding verdient onze reisleider Osama Ahmed. Werkelijk fantastisch hoe deze vrolijke man zijn organisatietalent combineert met zijn grote kennis van de Egyptische geschiedenis en cultuur. Maar dat niet alleen: ook zijn omgaan met mensen, zijn grote gevoel voor humor en zijn kennis van de Nederlandse taal (voor een Egyptenaar) waren bijzonder. De ANWB geeft veel vakantie voor deze prijs. Een aanrader voor iedereen die in geschiedenis geïnteresseerd is en voor wie een vakantie niet alleen uit luieren hoeft te bestaan.

  • Algemeen 9
op 19 november 2023 bestemming: Jordanië, reisperiode: oktober 2023

Bij een eerdere reis naar Vietnam aan de vooravond van de coronaperiode stapten we met een dubbel gevoel in het vliegtuig en waren we i.v.m. code rood na 5 dagen alweer terug.
Nu hadden we de rondreis naar Jordanië geboekt en brak de oorlog in Israel uit. Het voelde voor ons niet goed daar nu naartoe te gaan. Het middenoosten is nu gewoon een groot kruidvat. Tevens waren we bang weer in eenzelfde situatie terecht te komen als eerder in Vietnam. We hebben meerdere keren gebeld met ook weer diverse medewerk(s)ers van de ANWB maar ze wilden ons op geen enkele wijze tegemoet komen. Het zou daar ter plaatse veilig zijn. Wel gaven enkele van deze mensen aan zelf ook niet te gaan. We zijn zeer , maar dan ook zeer teleurgesteld in de ANWB die helemaal niet openstonden voor een oplossing in de vorm van bv een voucher of iets anders. We zijn nu de totale reissom kwijt.

  • Algemeen 1
op 27 oktober 2023 bestemming: Jordanië, reisperiode: oktober 2023

Wij hebben geannuleerd vanwege de oorlogsdreiging. Van de ANWB geen enkel begrip, al het geld kwijt. Omzetten niet mogenlijk. Echt schandalig en wij dachten een goed reisbureau, nou echt niet ze denken alleen maar in eigen belang

  • Algemeen 1
op 5 oktober 2023 bestemming: Duitsland / Cruise, reisperiode: september 2023

Prima reis, goed georganiseerd, fijne begeleiding . Crew , was een echt team.! Super geregeld, heerlijk eten, goede uitleg van alles onderweg, in een woord uitstekend.

  • Algemeen 9
op 29 september 2023 bestemming: Griekenland, reisperiode: september 2023

Nooit meer met de ANWB REIZEN
Wandelreis Athene, Hydra, Poros, Aegina en terug naar Athene.
De vluchttijden waren vreselijk. Om 00:30 kwamen we aan in het hotel in Athene. Er zou een diner zijn bij aankomst, maar gezien het tijdstip stond er een bordje koud eten klaar. Volgende morgen moesten we om 07:00 klaar staan met koffers. Dus om 06:30 aan het ontbijt. Hotelkamer Dorian Inn was vreselijk. Acrobatisch kon je gaan douchen zo krap. Vervolgens 3uur op de boot naar Hydra. Waar we slechts een uur verbleven. Daarna verder op de boot naar Poros. De diners die waren inbegrepen waren elke avond een soort ovenschotel. Geen keus.
Verder wordt er onderscheid gemaakt tussen goud en platina leden. Wel of niet mee mogen doen aan een kookcursus. We hebben toch allemaal hetzelfde betaald?? Nu de terugreis vanaf Aegina naar Athene. Wachten vanaf 12:00 (uitchecken hotel) tot 18:00 op de boot naar Athene. Morgen pas om 21:45 vliegen vanaf Athene. Dus vanaf uitchecken 12:00 wachten tot 21:45 op de vlucht.
Nooit meer met de ANWB op vakantie.

  • Algemeen 1
op 7 mei 2023 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: april 2023

Net terug van een fantastische individuele rondreis door ZA, maar helaas wel met een wrange nasmaak.
Allereerst waren ze onze reis vergeten te boeken, dus of ik 445,- pp bij wilde betalen aan toeslagen omdat het te lang bij hen op de plank had gelegen. Enige optie: 1 dag eerder vertrekken (hebben ons maar flexibel opgesteld door extra dag vrij te nemen) en 225,- totaal aan schadevergoeding geaccepteerd (meer zat er niet in) en ik wilde toch graag met mijn zoons naar mijn dochter in ZA. Het is dat Mandy van het reisbureau in Den Haag de boel heeft opgepakt en direct met mij communiceerde, van de rest van de organisatie nooit meer iets gehoord.
We lieten onze mooie reis niet verpesten en eerlijk: het was een fantastische reis, mooie accommodaties, autoverhuur was prima. Maar op Durban ging het weer mis: de vluchten naar Kaapstad bleken niet betaald door de ANWB: ik moest zelf voor 3 pers nieuwe tickets kopen, anders mochten we niet mee. Gelijk mail gestuurd naar ANWB, maar tot op heden geen enkele reactie. En dan nu in mijn mail box: welkom thuis, wilt u een enquête invullen? (oh ja, en wij reageren niet inhoudelijk op uw feedback) .
Wat is dit voor een organisatie? Had voor de vakantie al een officiële klacht ingediend: geen reactie. Nu op mijn mail: geen reactie. Telefonisch niet bereikbaar, tenzij je de hele dag in de wacht wilt hangen. Dit is gewoon ronduit schandalig. Ik snap best dat ze het druk hebben en onderbezet zijn, maar schaal dan af met de verkoop van je reizen als je het niet aankan. En reageer tenminste op de mail, dan weet je als klant dat je gehoord wordt. Geen reactie is zoooo respectloos.
Ik haal mijn andere producten ook weg bij deze organisatie, want met de reisverzekering waren ook problemen. Ik dacht juist met de ANWB te gaan, omdat ik deze organisatie hoog had staan, maar voor mij nooit meer ANWB. Nu nog achter het bedrag van de door mij extra betaalde vluchten aan. zucht... de wrange nasmaak... :-(

  • Algemeen 3
op 22 juli 2022 bestemming: Oostenrijk / Thiers, reisperiode: mei 2022

Het hotel is fantastisch maar de service van ANWB is om te huilen. De prijs van de ANWB ledenreis was 600 euro duurder dan bij het hotel zelf. ANWB doet hier niets aan. Dus ledenvoordeel is ledennadeel

  • Algemeen 2