Schrijf een ervaring over Corendon en maak kans op mooie prijzen!

Corendon

Url: https://www.corendon.nl
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: strandvakantie

Logo van Corendon

Corendon is bijna 20 jaar geleden begonnen als Turkije-specialist en is in die tijd uitgegroeid tot een grote touroperator voor veel populaire strandbestemmingen binnen en buiten Europa. Zo worden er vakanties aangeboden naar Spanje, Griekenland en Italië maar ook de Nederlandse Antillen, Verenigde Arabische Emiraten, Afrika, Azië en het Midden-Oosten behoren tot het reisaanbod. De reisorganisatie heeft voor iedere doelgroep een passende aanbieding. Van een lastminute zonvakantie tot een rondreis en van een familievakantie tot een adults only vakantie. De missie van Corendon is om jou en je reisgezelschap de beste vakantie tegen de beste prijs te bieden. Daarbij staat persoonlijke aandacht en service hoog in het vaandel.

Sinds 2005 heeft Corendon een eigen luchtvaartmaatschappij, Corendon Airlines. Deze Turkse luchtvaartmaatschappij heeft een hoofdkantoor in Antalya en vliegt vanuit Antalya voornamelijk naar diverse bestemmingen binnen Europa, waaronder Nederland. In 2011 is daar de Nederlandse tak Corendon Dutch Airlines bijgekomen. Naast een eigen luchtvaartmaatschappij heeft de reisorganisatie ook een eigen hotelportefeuille: Corendon Hotels & Resorts. Deze bestaat uit 4 hotels in de toeristische gebieden Antalya, Bodrum en Çeşme en een all inclusive hotel op Ibiza.

Corendon is in 2000 opgericht in Haarlem. De reisorganisatie begon als Turkije-specialist en is uiteindelijk gegroeid tot een toonaangevende en succesvolle touroperator met bestemmingen binnen en buiten Europa. Momenteel ligt het hoofdkantoor in Lijnden. Naast Corendon Airlines, Corendon Dutch Airlines en Corendon Hotels & Resorts heeft de organisatie nog andere dochterondernemingen: GoFun Jongerenreizen, Karin's Choice, Maris Life, Corendon Golf en Corendon Estate.

De Jong Intra Vakanties
8,4
op basis van 1104 reviews

6 consumenten awards

De Jong Intra Vakanties won in 2019 de Reisgraag award
Lees meer
Sunweb
5,7
op basis van 629 reviews

1 consumenten award

Sunweb won in 2018 de Reisgraag award
Lees meer
TUI
5,4
op basis van 1293 reviews
Lees meer
op 12 april 2021 bestemming: Griekenland / Rhodos, reisperiode: mei 2020

Reis geannuleerd ivm corona, opnieuw geboekt met voucher voor mei 2021. Deze 3 weekse reis omgeboekt naar 1 week in Nederland. Het tegoed van deze voucher zou binnen 2 weken worden betaald. 1e contact via de chat na 2 weken; we hebben een storing bij het verwerken van de betalingen.
2e contact ; er is niets bekend van een storing graag bellen; gebeld ja het staat klaar om te betalen.
3e contact; via de telefoon; deze terugbetaling valt niet onder de voucherregeling (!?) we hebben bij de bank een lening afgesloten voor dit soort terugbetalingen....dat zijn dus 3 verschillende antwoorden en bij de ingezonden klachten lees ik nog meer verschillende antwoorden. Te triest voor woorden dat Corendon haar medewerkers, die overigens altijd heel vriendelijk en behulpzaam zijn, de klanten zo te woord laat staan. Schande!
Ik weet dat de reiswereld het heel zwaar heeft in deze periode, maar laat je medewerkers wel gewoon een eerlijk en duidelijk antwoord geven!

  • Algemeen 1
op 11 april 2021 bestemming: Spanje / Lanzarote, reisperiode: april 2020

Op 12 januari 2020 boeken we een reis met vertrekdatum 11 april 2020. Deze wordt geannuleerd owv Corona en wij accepteren zonder problemen de corona-voucher.

We boeken een nieuwe reis op 7 april 2020, met vertrekdatum op 31 oktober 2020. Ook deze reis wordt owv Corona geannuleerd, en opnieuw accepteren we de voucher.

Op 5 oktober 2020 boeken we dan een nieuwe reis met vertrekdatum 6 april 2021. Ook deze keer wordt de reis geannuleerd. We worden op 19 maart 2021 opgebeld door Corendon en kiezen er ditmaal voor om ons geld terug te krijgen.
De dame aan de telefoon bevestigd dat de betaling binnen uiterlijk 2 weken uitgevoerd zal worden (dit staat ook zo vermeld op de Corendon website). Op 6 april 2021 hebben we nog steeds geen betaling ontvangen, dus nemen we contact op met Corendon.
Nu wijzigt Corendon eenzijdig de afspraak en betalen ze pas terug 2 ŗ 3 weken na de vertrekdatum. Dit lijkt mij eerder een vertragingsmanoeuvre.
@Corendon: hou je gewoon aan de afspraken!

  • Algemeen 1
op 9 april 2021 bestemming: Turkije / Alanya, reisperiode: september 2020

We hebben in oktober 2019 de vakantie voor 2020 geboekt omdat we altijd in hetzelfde hotel zijn maar nu het niet doorging willen we ons geld terug maar het is nu anderhalf jaar later en nog geen geld terug dit lijkt nergens op.

  • Algemeen 1
op 29 maart 2021 bestemming: Griekenland / Kos, reisperiode: mei 2020

PAS OP bij Corendon
PAS OP bij Corendon. De laatste mail geven ze aan dat je voucher met 4 maanden wordt verlengd en dat je na 2 maanden alsnog bij SGR garantiefonds mag claimen. Dat klopt niet. Na 1 jaar nog geen geld terug heb je maar 2 maanden de tijd om te claimen bij SGR garantiefonds en daarna vervalt het recht op je voucher. Dus allen die in zee zijn gegaan met Corendon let op en claim direct bij SGR garantiefonds. Er is hier sprake van oplichting en melding van gemaakt. Schandalig dat Corendon op deze manier onder de voucher willen uitkomen.....

  • Algemeen 1
op 28 maart 2021 bestemming: Griekenland / Rhodos, reisperiode: mei 2019

Net als vele anderen, geen terugbetaling van het reisvoucher..schandalig dat op nieuwe reizen toegezegd wordt " geld " terug, en we nu op geen enkele manier gecompenseerd worden...

  • Algemeen 1
op 24 maart 2021 bestemming: Turkije / Kayseri, reisperiode: juli 2020

Geen geld terug. Al 1 jaar aan het wachten.

  • Algemeen 1
op 23 maart 2021 bestemming: Griekenland / Kos, reisperiode: mei 2020

Na 1 jaar nog geen uitbetaling van mijn voucher. Wel feestelijk nieuw hotel openen in Curacao met honderden genodigden. Regelmatig paginagrote advertenties in landelijke dagbladen. En dat allemaal van duizenden mensen die nog geld tegoed hebben.

  • Algemeen 1
op 23 maart 2021 bestemming: Spanje, reisperiode: maart 2020

Wij zouden 17 maart 2020 op vakantie gaan, dit kon helaas net als bij vele andere niet doorgaan. Wij hadden een all-in 2 weekse vakantie geboekt, waar dus ook het bijbehorende prijskaartje aan zat. Wij hebben netjes het jaar gewacht om het geld voor onze voucher terug te verwachten. Inmiddels heeft corendon 2x gemailt dit voorlopig niet te doen omdat zij op akkoord van Brussel wachten. Ik vind het belachelijk dat zij lekker rente trekken op ons geld. Verder komen zij ook helemaal niet tegemoet. Als ze het in delen terug zouden betalen, doen zij tenminste iets moeite.

  • Algemeen 1
op 23 maart 2021 bestemming: Griekenland, reisperiode: mei 2020

Van de reis is het niet gekomen; wel de reisvoucher geaccepteerd.

Ook ik heb een voucher die is verlopen op 16 maart. Ik heb me keurig gehouden aan de afspraken en de reisbranche / Corendon gesteund.
Gevolg is nu dat na een jaar wachten ik mijn geld niet terugkrijg en alle afspraken/beloften gebroken worden.
Ik vind het schandalig dat Corendon nu ineens verwijst naar het Voucherfonds.
Ik wil gewoon mijn geld terug!

  • Algemeen 1
op 22 maart 2021 bestemming: Griekenland, reisperiode: juni 2020

Me een mail gehad dat corendon mijn voucher niet terug kan betalen
Ik weet niet wat voor financiŽle administratie daar zit maar de volgende reis die ik ooit ga boeken betaal ik een jaar later eens kijken wat ze daar van vinden

  • Algemeen 1

Meer ervaringen

Nieuws

Artikelen

Vakantieverhalen / reisverslagen