Corendon

Url: https://www.corendon.nl
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: strandvakantie

Logo van Corendon

Corendon is bijna 20 jaar geleden begonnen als Turkije-specialist en is in die tijd uitgegroeid tot een grote touroperator voor veel populaire strandbestemmingen binnen en buiten Europa. Zo worden er vakanties aangeboden naar Spanje, Griekenland en Italië maar ook de Nederlandse Antillen, Verenigde Arabische Emiraten, Afrika, Azië en het Midden-Oosten behoren tot het reisaanbod. De reisorganisatie heeft voor iedere doelgroep een passende aanbieding. Van een lastminute zonvakantie tot een rondreis en van een familievakantie tot een adults only vakantie. De missie van Corendon is om jou en je reisgezelschap de beste vakantie tegen de beste prijs te bieden. Daarbij staat persoonlijke aandacht en service hoog in het vaandel.

Sinds 2005 heeft Corendon een eigen luchtvaartmaatschappij, Corendon Airlines. Deze Turkse luchtvaartmaatschappij heeft een hoofdkantoor in Antalya en vliegt vanuit Antalya voornamelijk naar diverse bestemmingen binnen Europa, waaronder Nederland. In 2011 is daar de Nederlandse tak Corendon Dutch Airlines bijgekomen. Naast een eigen luchtvaartmaatschappij heeft de reisorganisatie ook een eigen hotelportefeuille: Corendon Hotels & Resorts. Deze bestaat uit 4 hotels in de toeristische gebieden Antalya, Bodrum en Çeşme en een all inclusive hotel op Ibiza.

Corendon is in 2000 opgericht in Haarlem. De reisorganisatie begon als Turkije-specialist en is uiteindelijk gegroeid tot een toonaangevende en succesvolle touroperator met bestemmingen binnen en buiten Europa. Momenteel ligt het hoofdkantoor in Lijnden. Naast Corendon Airlines, Corendon Dutch Airlines en Corendon Hotels & Resorts heeft de organisatie nog andere dochterondernemingen: GoFun Jongerenreizen, Karin's Choice, Maris Life, Corendon Golf en Corendon Estate.

De Jong Intra Vakanties
8,5
op basis van 1206 reviews

9 consumenten awards

De Jong Intra Vakanties won in 2023 de Reisgraag award
Lees meer
Sunweb
5,5
op basis van 665 reviews

1 consumenten award

Sunweb won in 2018 de Reisgraag award
Lees meer
TUI
5,3
op basis van 1365 reviews
Lees meer

Ervaringen met Corendon

Corendon krijgt gemiddeld een 4,9
op basis van 1671 ervaringen:

4,9 + Ervaring delen
op 25 april 2023 bestemming: Griekenland, reisperiode: mei 2022

Hoe is het mogelijk dat als je in 2022 in augustus een vakantie voor 3 weken boekt ineens 31 dagen voor vertek krijgt te horen dat het niet door gaat. Een s maar nooit meer met Corendon.

 • Algemeen 1
op 21 april 2023 bestemming: Turkije / Side, reisperiode: april 2023

4 dagen voor vertrek vlucht wijzigen (van 13.30 uur middag) naar 2300 uur s'avonds. Kom je 3.30 uur snachts aan (wachten op koffers + nog busreis van 70 minuten). Fijne vakantie

 • Algemeen 1
op 23 maart 2023 bestemming: , reisperiode: april 2023

We kozen voor Corendon voor onze vakantie omwille van de vluchten
heenreis 06:00 Brussel Zaventem => 10:55 Hurghada
terugreis 11:55 Hurghada => 17:05 Brussel Zaventem

Ondanks dat we niet graag op Zaventem vliegen (liever Dusseldorf bijv) en dat Corendon het duurste was. Maar alle andere reisorganisaties hadden vluchten vanaf 15u 's avonds en het is 5u vliegen. Echt elke reisorganisatie vliegt op dit hotel en deze bestemming en ze waren allemaal goedkoper.

Nu gisteren de tickets en zijn onze vluchten omgeboekt
heenreis 15:45 Brussel Zaventem => 20:40 Hurghada
terugreis 21:40 Hurghada => 2:50 Brussel Zaventem
Me tonze dochter is dat echt niet te doen zo'n nachtvlucht.

Dus nu vertrekken met de duurste organisatie, in Brussel op slechtere uren dan de goedkopere organisaties.
We zijn misschien om 5u-6u 's nachts thuis en we hebben niet eens verlof de dag nadien.

Bij de helpdesk zeggen ze enkel maar dat op hun website staat dat de vlieguren niet definitief zijn.

Nu is het wel zo dat zij de enige reisorganisatie waren die ochtenduren adverteerden. Een manier om klanten te lokken?

 • Algemeen 1
op 5 maart 2023 bestemming: Turkije / Belek, reisperiode: september 2023

Geboekte tijd 10.00 wordt ineens 20.35. Dag kwijt, nachtrust kwijt. Zo'n extreme wijziging nog nooit meegemaakt, en ik reis al 50 jaar de wereld rond, schandalig. Nooit meer Corendon, nu al de pest aan de reis.

 • Algemeen 1
op 14 februari 2023 bestemming: Griekenland / Samos, reisperiode: april 2023

Vliegtickets geboekt naar Samos voor 13 april vertrek om 5:00 uur. Werd gewijzigd in een combi vlucht met Lesbos vertrek om 7:00 uur. Niet blij mee, maar kan gebeuren. Voor de zekerheid geïnformeerd of vlucht wel doorgaat en men verzekerd dat dit het geval is onder voor behoud van vertrek tijd. Enige weken later telefoontje van Corendon dat de vlucht geannuleerd is, maar we kunnen mee op 24 april. Snappen ze niet dat je hier van baalt, heb immers zelf hotel geboekt en auto gehuurd. (staat niet bij hun in het systeem, ja hallo heb dit zelf geregeld en alleen vliegtickets geboekt !!!) Mag nu zelf hotel en auto gaan annuleren, met alle gevolgen vandien. Cor&Dom bedankt

 • Algemeen 1
op 1 februari 2023 bestemming: Gambia / Kololi Beach, reisperiode: januari 2023

Betaal voor premiumkamer en krijg een voordeelkamer
Wij hadden een premiumkamer van hotel Balafon in Gambia geboekt. Wij kregen een voordeelkamer (zelfs voor Gambiaanse begrippen een slechte kamer). We hebben hierover direct bij de reisleidster gereclameerd
maar helaas waren alle premiumkamers bezet. Bij terugkomst direct een klachtenformulier ingevuld. Resultaat dat Corendon 50% van het TEVEEL BETAALDE uit "coulance" wil vergoeden.

 • Algemeen 6
op 14 januari 2023 bestemming: Turkije / Gumbet, reisperiode: augustus 2022

Wij zullen niet zomaar bij Corendon gaan boeken. Maastricht en een luchthaven zonder problemen was leuke lokker.
Maar vliegtuig viel tegen weinig eten aan boord op heenreis en deze was in de tijd van avondeten. geen Nederlandse crew.
Ellendig hotel lees tekst onder inleiding.
Transferbus terug weg defecte airco 1,5 uur afzien
Weer eenzelfde aftands vliegtuig terug.
Corendon heeft ons geen ultiem vakantie gevoel gegeven!
Vervolgens schepen ze je af met een karige vergoeding.
Reisleiding zegt hotel is zeer onder de maat deze moet uit Corendon assortiment maar je kunt deze gewoon voor 2023 boeken dus die woorden nemen we ook niet meer serieus

Het hotel Ayaz Aqua Beach Hotel Gümbet wat we geboekt hadden voldeed geheel niet aan de verwachting. Op website stond 4 sterren maar sterren waardering blijkt in Turkije op faciliteiten en niet op kwaliteit.
Hygiëne over het gehele complex was slecht.
Algehele schoonmaak de kamer was ver onder de maat, Referentie voor ons was Zonnebrandcreme die we de eerste dag tegen de spiegel geknoeid hadden zat er laatste dag nog.
Wij waren laatste appartement in de rij en bij ons werd in de avond de dweilemmer op de gang achtergelaten met zwart water nou dan weet je hoe schoon je vloer is (konden ook precies de dweilsporen zien). Kort samengevat hebben we ons niet echt schoon gevoeld deze vakantie.
Hygiene buiten hotelkamers net zo slecht. Een gevallen ijsco wordt met een dweil net zo lang uitgesmeerd over de vloer tot dat hij optisch niet meer zichtbaar is! Dit dweil je op, maakt dweil schoon in water met een sopje en dweilt na. Of er werd een dweil gebruikt die rook alsof hij was gespoeld in het riool. Ander voorbeeld bekers frisdrank worden door zwembadknechtje op terras leeggegooid en plastic gooit hij in prullenbak. Dit gaat plakken want terras en ligbedjes werden niet schoongespoten elke avond en lig je in feitelijk elke dag in de viezigheid van een ander.
Kortom we hebben niet heel op ons gemak vakantie gevierd je hebt toch nog steeds Corona in je achterhoofd en dan is Hygiëne het minste wat je verwacht.
Eten was erg ééntonig en ver van de kwaliteit en beleving die ze uitstralen op Instagram. Nul beleving en gezelligheid twee restaurantmanagers keken je niet aan geen vriendelijkheid tafels werden tijdens wisseling niet schoon gemaakt). Elke dag twee keer exact zelfde saladebar elke middag witte soep elke avond tomatensoep (dagen dat we in de avond hebben gegeten op hotel).
Hierdoor was na een week eetlust tijdens de lunch weg en weet je gewoon niet meer wat je moet eten. Daarbij was de bereiding niet altijd goed lees niet gaar. Of vroegtijdig op en werd het niet meer aangevuld. We hebben een paar avonden het diner aangekeken maar het voelde niet goed en zijn we buiten de deur gaan eten.

Kort samen gevat slecht Hygiëne slecht eten heeft onze vakantie en van vele andere niet gemaakt (heb getuige)
Gewenste oplossing
Wij hebben 12,5% (€ 550,-) retour gekregen maar voor ons gevoel hebben we € 1000,- tot € 1500,- teveel betaald (en vele andere gasten) t.o.v. de geboden service kwaliteit. Ook waren de kosten van buiten de deur eten hoger dan de vergoeding en dan hebben we niks geks gedaan buiten de deur.

Ze hebben een mager voorstel gedaan en uitgekeerd. Deze hebben we alvast aanvaard omdat we grote extra uitgaven hadden gedaan en dan hadden we alvast iets terug. Nu verschuilen zich erachter dat je geaccepteerd hebt en klaar voor ons was het meer het idee om alvast iets te hebben om de onvoorziene kosten te dekken. Wij werken er ook het hele jaar hard voor. Weet inmiddels dat de meeste gasten op deze manier zijn afgescheept.

 • Algemeen 3
op 8 januari 2023 bestemming: Gambia / Gambia, reisperiode: december 2022

Dat ik niet van het Kerstdiner gebruik heb gemaakt en wel extra voor betaald. De excursies waren ook beneden de maat en teveel betaald

 • Algemeen 4
op 21 december 2022 bestemming: / San Antonio, reisperiode: september 2022

Na 3 jaar niet op vakantie te hebben gekund hadden wij, Mijn broer en zijn vrouw en ik met mijn vrouw, een all-in vakantie geboekt bij Corendon van 24 september t/m 5 oktober.
Bij aankomst op Ibiza was er geen bus voor ons gereserveerd. Dit is alsnog geregeld maar in plaats van het half uur transfertijd bleek dit toch nog 2 uur te duren.
Aangekomen bij het hotel bleek dat er geen kamers voor ons waren geboekt. Later bleek wel waarom. Wat nu? Het contact van Corendon was niet te bereiken en met veel moeite en bellen door de receptionist van het hotel konden we twee kamers krijgen voor één nacht. We moesten deze wel vooraf zelf betalen. Dat kostte voor twee kamers 374,70.
Op onze tweede dag van onze “vakantie” moesten we voor 11.00 uur de kamer verlaten hebben. Aan het hotel gevraagd of we na de uitcheck toch nog mochten lunchen moest eerst worden nagedacht. Uit meelevendheid kregen we een bon om te lunchen. Hierop hebben we weer contact gezocht met het Corendoncontact op Mallorca en hebben onze klacht uiteen gezet. Maar helaas weer geen oplossing.
In de middag van de tweede dag van onze “vakantie” kregen we van het hotelmanagement wederom twee kamers toegewezen die we weer moesten betalen. Dus weer 374,70 lichter. We hadden geen keus. Door het hotelpersoneel werden wij prima en menselijk behandeld. Wel de volgende morgen voor 11.00 uur uitchecken en weer “uit de koffer leven” en lopen zeulen met de koffers.
Op onze derde “vakantiedag” weer uitgeboekt voor 11.00 uur en weer met de koffers lopen zeulen. Mijn vrouw en de vrouw van mijn broer waren inmiddels erg verdrietig en wilden het liefste naar huis. Weer vragen of we toch mochten mee eten en weer werd dat toegestaan door het hotel.
Door bemiddeling van San Remo konden we nog een nacht overnachten in de dependance van San Remo. Blij dat we weer onderdak hadden accepteerden wij dat graag. Deze keer hoefden we niet de ruim 370 euro te betalen. Deze kamer was geen schijn van wat we eerder hadden Hij was klein en we keken uit op een soort vuilnisbelt of verlaten bedrijfsterrein. Maar ja we hadden geen keus.
Op 27 september natuurlijk weer om 11.00 uur uitchecken. Bij de receptie waar we weer met onze koffers heen zeulden werden wij aangesproken door de manager die vroeg of Corendon nog steeds niks had geregeld. Op ons ontkennend antwoord keek deze boos en verbaasd en is toen met Corendon gaan bellen.
Overigens hebben wij de hotelkamers die we moesten betalen van/via het hotel terug gekregen.
Het restant van de tijd hebben we doorgebracht in het hotel maar niet met het vakantiegevoel dat we dachten te hebben. We hebben geen excursies gedaan omdat we daar geen zin meer in hadden.
De manager van hotel San Remo was zeer verbaasd dat Corendon deze boeking gewoon heeft afgerond en ons naar Ibiza heeft laten vertrekken. Toen wij onze vakantie boekten was San Remo al vol geboekt en hadden wij dus nooit kunnen boeken. Corona heeft hierin ernstig te kort geschoten wettelijk gezien eigenlijk een onrechtmatige daad verricht.
Middels een klacht bij Corendon voor de totaal mislukte vakantie leverde ons vieren de schamele tegemoetkoming op van 600 voor 4 personen. De reis kostte ons 3192 euro.
Corendon is weer een klant armer. Dus nooit meer met jullie Cor en Don

 • Algemeen 1
op 9 december 2022 bestemming: Griekenland / Zakynthos, reisperiode: augustus 2022

Geen enkel goed woord voor Corendon. Overboeking tijdens vakantie. Weggestopt is een klasse lager hotel. Ter compensatie een excursie aangeboden gekregen. 3 dagen gemist van een week vakantie. Door hostess afgescheept, grote mond gekregen en onder druk gezet. Thuis klacht ingediend bij Corendon. Deze vond compensatie voldoende die gegeven was. . Nooit meer Corendon

 • Algemeen 1
op 29 november 2022 bestemming: Turkije / Kusadasi, reisperiode: augustus 2022

Waardeloze accomondatie,reisleiding

 • Algemeen 1
op 12 oktober 2022 bestemming: Turkije / Side, reisperiode: september 2022

Onze reis was perfect tot we terug aangekomen zijn in Maastricht op 10 september onze bagage was er niet aanwezig bij aankomst direct een aangifte gedaan bij de luchthaven in Maastricht,daar hebben we een PIR document aangekregen via mail verlies bagege ,contact opgenomen met de verzekering die we bijgeboekt hadden bij de reis, .hier vernamen we dat we een definitief van verlies bagage van de luchtmaatschappij Maastricht daar contact met opgenomen en deze vertelde ons dat het pir document voldoende was maar meer was minder waard een document ingevuld bij lost en found op de website van coerendon airlines geen resultaat maar wel een fikse betaling gedaan voor bagage verlies bij corendon nog steeds op vandaag wachten op bericht van onze bagage verzekering heeft niets gedaan voor ons alles zelf moeten raadplegen een hele hoop telefoons moeten verrichten naar Nerderland dit is geen service verlenen aan de klant was de eerste maal en laatste maal dat ik een reis bij corendon boek

 • Algemeen 1
op 27 september 2022 bestemming: Turkije / Side, reisperiode: oktober 2022

Na vele jaren zeer goede en trouwe klant geweest te zijn van Corendon is daar nu met deze reis definitief een eind aan gekomen. Wij vertrekken over 2 weken voor 8 dagen naar Turkije. Daar betalen we tenminste voor. De werkelijkheid is: we vliegen om 20:00 en zijn daardoor pas om 2: 00 uur in de nacht van de 2e vakantiedag in ons resort. Niet fijn, dat is de eerste gemiste volledige dag. Maar het kan nog erger: op de laatste dag vliegen wij om 6:00 uur in de ochtend weer terug. Dan worden we rond 1:00 in de nacht opgehaald in ons resort. Dag 2 dus ook volledig weg. En daarbij nog even de opmerking dat het boeken via andere luchthavens ook geen oplossing is. Alleen Brussel was nog mogelijk, bijbetaling € 987,00. Als ik de reclame van Corendon op de radio hoor spuug ik vuur......maar Corendon kan geen enkele oplossing bieden. Gelukkig zijn er nog heel veel andere reisaanbieders waar wij in de toekomst gebruik van zullen maken. Ik betaal liever meer dat dat ik me gigantisch in de maling genomen voel. Klanttevredenheid Corendon: een dikke 1!!! NOOIT MEER.

 • Algemeen 3
op 26 september 2022 bestemming: Turkije / Side, reisperiode: september 2022

Reis Rotterdam Antalya, rechtstreeks. Stoelen gereserveerd. Helaas vlak voor vertrek, excuus mail vluchtwijzigen, terug tussen stop in Eindhoven. Stoel reservering even over gebeld, was in orde. Helaas dag voor vertrek, excuus mail stoel reservering geannuleerd. Dag van vertrek, op vliegveld liep alles perfect, behalve dat online incheck opeens niet kon, ook de aangevraagde rolstoel assist was niet geregeld.
Gate 11 vertrek gate om 11.45. Om 12.30 was er niets gezien gehoord of gemeld, zelf gaan zoeken op Google, 1.5 uur vertraging vanuit Eindhoven ivm tanken. Ook was er opeens een gate wijziging. Met 1.5 uur vertraging boarden, echter was het toestel vies, en heel warm, ook nu 1.5 uur vertraging, er werden net als in Eindhoven 2 passagiers vermist en moesten ze met hoofdkantoor bellen, en...Ook op dit vliegveld moesten ze tanken. Met dik 3.5 uur vertraging aangekomen en omdat Corendon vaak te laat is werd de bagage ook als laatste vrijgegeven.
Hotel Terace Elite was een prima hotel met veel lieve mensen, side zelf is helaas een grote bouwput.
En de terug vlucht, klinkt wellicht bijzonder toevallig of geheel passend in bewuste opzet, ik weet het niet. Tussenstop op Eindhoven, problemen met de trap, ventilatie ging uit, dit probleem duurde ca 1 uur. De nieuw te laden passagiers stonden buiten in de stromende regen te wachten en de passagiers in het toestel stonden in een niet geventileerd toestel waar temperatuur erg onprettig was, uiteindelijk lukte het met de trap. De Eindhoven klanten werden bevrijd, en er werd door een of andere stewardess met een vreselijk boze en chagrijnige uitstraling geschreeuwd dat we de bagage moesten pakken want ze ging een security check doen, dit bleek een simpele maar zeer summiere schoonmaak actie te zijn, ze dook overval tussen de stoelen en raapte vuil op om te verzamelen op stoelen om later op te halen. Toen mochten de nieuwe passagiers erin. Maar bleven nog een uurtje aan de grond want we moesten tanken, de boze stewardess kwam melden dat we moesten zitten en niet roken.?..
De ventilatie stond nog steeds uit, passagiers werden hier door ernstig geïrriteerd en er ontstond een heel onprettige en onveilige situatie. Na het tanken moesten er ook nog passagiers geteld worden, we 8 keer liep het personeel langs om steeds weer te tellen, de een telde 61 en de andere 63?, bij de laatste telling werden we gesommeerd stil te zijn omdat anders het tellen mis ging????, passagiers werden steeds opstandiger en een van de passagiers die prima de taal van de bemanning machtig was werd gezegd dat zij ons moesten zeggen rustig te zijn, haar medepassagier melde dat ze dat zelf moeten doen werd gedreigd uit het toestel te worden gezet. Omdat tellen corendon niet zo goed loopt kwam erveen man van Viggo Eindhoven met geel jasje, die zei dat er 2 passagiers misten, wellicht dezelfde al op de heenreis, hij zou overgaan tot een ' koppentelling", de ventilatie stond nog steeds uit en er waren mensen met copd die nu toch erg veel problemen kregen en zijn collectief bij de deur gaan staan, de plek waar de bemanning genoot van frisse lucht en bekertje drinken. De koppentel meneer was opeens weg zonder koppen te tellen, de ventilatie ging opeens aan en als iedereen zou gaan zitten zouden we een bekertje water krijgen, en....opeens...zonder te weten of we daadwerkelijk passagiers misten of teveel aan boord hadden gingen we na 4 uur vertrekken.
Helaas was op vliegveld Rotterdam vanwege die vertraging ook logistiek met de bagage een vertraging bij uitladen en de bagage belt. 2 uur wachten.
Hiermee wil ik u allemaal waarschuwen voor deze praktijken die puur oplichterij is, er werden geen passagiers gemist of te veel, maar met dat leugen ontloopt corendon de schade claims, en zoekt u even op overige reviews, corendon doet dit met zeer grote regelmaat

Reis dus niet met deze maatschappij, of neem extra passagiers in uw tas mee die kunt inzetten als ze dit leugen ook in uw reis gaan gebruiken.
Dit was onze grootste horror trip aller tijden.
Corendon zal ons en met ons onze familie, vrienden en andere wijze mensen nooit meer zien, dan wacht ik nog liever in de rij op Schiphol dan te worden behandeld zo als Corendon de klanten behandelt
CORENDON SCHAAM JE

 • Algemeen 1
op 20 september 2022 bestemming: Macedonië / Ohrid, reisperiode: september 2022

Veel wisseling van reis datum en aantal dagen. Dit werd wel goed afgehandeld door Corendon maar bracht voor ons toch wel het nodige geregel om alles iedere keer te veranderen.

 • Algemeen 8
op 9 september 2022 bestemming: Turkije / Konakli, reisperiode: september 2022

Het hotel werd aangeprezen als 5 sterren hotel. Echter waren de toiletten erg smerig, het eten stelde niets voor en was eentonig en waren er veel te weinig plaatsen bij het zwembad en het strand.

Tevens vertraging opgelopen bij de terugvlucht (3,5 uur) maar hier een klacht over indienen wordt je vrijwel onmogelijk gemaakt. de chat service is zogenaamd vrijwel altijd open gedurende de dag volgens de website maar lijkt echter altijd offline te zijn. Via de mail word je van het kastje naar de muur gestuurd en via de telefoon heb je mega lange wachttijden.

Uiteindelijk de claim pagina gevonden maar een account aanmaken lukt hier niet en gaat gepaard met foutmeldingen terwijl een nieuw boekingsaccount aanmaken binnen 1 minuut klaar is.

 • Algemeen 3
op 3 september 2022 bestemming: Nederland / Amsterdam, reisperiode: september 2022

Na een enkele reis van Izmir naar Amsterdam te hebben gekocht voor een belachelijk hoog bedrag van € 472,00
Ik mocht bij de incheckbalie € 10,00 extra betalen omdat ik niet online had ingecheckt. Nadat ik om uitleg had gevraagd, was het enige antwoord dat ik kreeg "HERINNERING" (er kwam niets anders uit haar mond). Wat een belachelijk antwoord!!!!

 • Algemeen 1
op 2 september 2022 bestemming: Turkije / Antalya, reisperiode: september 2022

Ticket betaald maar kreeg 2 dagen later te horen dat het vliegtuig vol zit. Nog steeds mijn geld niet terug...

 • Algemeen 1
op 24 augustus 2022 bestemming: Griekenland / Kreta, reisperiode: juli 2021

Eerder wel tevreden over Corendon maar nu 15 uren vertraging gekend wegens technische panne echt ontevreden over hun stijl want wat vooral stoort is dat er geen mailtje terugkomt (zelfs na aangetekend schrijven!!!) ivm mijn vraag naar compensatie en dit dus meer dan een maand na datum...Zelfs geen standaard antwoord.

 • Algemeen 4
op 24 augustus 2022 bestemming: Turkije / Antalya, reisperiode: augustus 2022

10 dagen geboekt, 06.00 uur vertrekken, 21.15 uur retour. Perfect dus. We hadden nog niet betaald en vlucht werd geannuleerd. Annuleren kon niet want het was overmacht. 🤨 nieuwe vlucht tijden: 10.00 vertrekken, retour (je raadt het al) 06.00 uur. Net voor de 14 dagen voor vertrek moesten we naar Rotterdam ipv Schiphol. Alles weer omgegooid. 8 dagen voor vertrek weer een uur later vertrekken en pas rond 5 uur in het hotel. Dus 2 dagen weg. Nooit meer Corendon. Gewoon opluchting.

 • Algemeen 1
op 17 augustus 2022 bestemming: , reisperiode: september 2022

De vluchttijden werden 15 dagen voor vertrek ineens gewijzigd. Niet erg kan gebeuren. Alleen toen wij de vakantie boekte hadden we nog de hele avond in het hotel. Nu landen we pas om middennacht waardoor we de eerste avond dus compleet mislopen.

Niet alleen dat, maar we landen op de terugweg nu om 3 uur snachts waardoor we uren moeten wachten bij het vliegveld voordat we naar huis kunnen.

Klantenservice kan niks doen want dit is het beleid. Maar wij zijn erg ontevreden en zullen nooit meer boeken met deze organisatie. Tijdens het boeken ziet alles er gunstig uit en dan 1 dag voor het wettelijke termijn word alles ineens omgegooid waardoor onze 8 daagse reis nu 7 dagen en 10 minuten duurt. Hadden we net zo goed een 6 daagse reis kunnen boeken. Erg ontevreden

 • Algemeen 1
op 10 augustus 2022 bestemming: Griekenland / Kos, reisperiode: augustus 2022

Terugvlucht onterecht geannuleerd, hotel was matig.

 • Algemeen 3
op 28 juli 2022 bestemming: Turkije / Antalya, reisperiode: augustus 2022

Wij zijn nog niet weg en onze reis wordt al ingekort, 5 uur later vliegen en 4 uur eerder terug.
Als we drie weken geboekt hebben is het geen probleem, maar met 8 dagen???

Dus voor mij (voordat de vakantie begonnen is) nooit meer corendon.

 • Algemeen 1
op 26 juli 2022 bestemming: Spanje / Tenerife, reisperiode: juli 2022

Bungalows Atlantida : foto’s website komen helemaal niet overeen met de werkelijkheid. Beslist niet boeken. Hostessen bellen niet terug na doorgeven van klacht.

 • Algemeen 3
op 9 juli 2022 bestemming: Egypte / Hurghada, reisperiode: juli 2021

Zeer slecht hotel geweest veel mensen voedselvergiftiging waaronder mijn man. De hygiëne was ver te zoeken in de toiletten in de openbare ruimten. Mensen uit eigenhandig zaten met de handen in het eten en verschoonden de poepluiers aan de rand van het zwembad, daardoor moest het zwembad gesloten worden ivm uitwerpselen die in het water zijn gekomen er werd niet tegen gezegd dit gebeurde vaker. Veel mensen zijn ook in het ziekenhuis beland door de voedselvergiftiging. Dit gemeld bij de man van Corendon moest het maar bij de receptie melden😳dit natuurlijk gedaan hun antwoord was te druk in het hotel en hygiëne dat begrepen ze niet.
We zijn in het Sindbad club hotel geweest. Wat een slechte vakantie volgens ons niet meer gezien daar

 • Algemeen 2
op 13 juni 2022 bestemming: Griekenland / Kos, reisperiode: januari 2022

Ik geef het cijfer 1 omdat corendon kamers verhuurt die ze niet eens hebben ingekocht. Echt waardeloos pronken met gerenoveerde kamers die ze niet eens hebben zint eer gij begint
De

 • Algemeen 6
op 12 juni 2022 bestemming: Spanje / Fuerteventura, reisperiode: juni 2022

Niet zo blij met Cor en Don.
Vrijdag 10 juni voor het eerst reis geboekt en betaald bij Corendon. De reis ging naar fuerteventura in een leuk hotel aan het strand halfpension. Helemaal blij en al aan de voorbereidingen voor de vakantie begonnen want het betrof een last minute een hele leuke aanbieding die al een paar dagen zichtbaar was op de site van Corendon.
Nu kregen wij 23 uur na onze boeking een berichtje van Corendon, of we 320,- euro konden bijbetalen want de reissom klopte niet.
Nu blijkt dat de reisorganisator in de voorwaarden heeft staan dat men dit mag doen en de klant de gelegenheid heeft om de reis te annuleren of een groot bedrag bijbetalen.
Na telefonisch contact met de klantenservice waar we 45 minuten in de wacht hebben gestaan werd aangegeven dat de medewerkers die de prijzen invoeren een foutje hebben gemaakt!
Hoe bedoelt u foutje? Moet de klant dan opdraaien voor dit foutje van de medewerker?
Echt schofterig. Wij hebben jaren onze reizen bij Sunweb geboekt nog nooit meegemaakt. Echt heel slecht.
Je zal toch maar een weekje vrij hebben en niet de mogelijkheid hebben om het anders te regelen op je werk. Dan sta je toch echt met je rug tegen de muur!!!
MENSEN BOEK NIET BIJ CORENDON!
ASOCIAAL! Foutje medewerker jaja!!
Natuurlijk hebben wij de reis geannuleerd. Wij willen hier niet aan meewerken.

 • Algemeen 1
op 7 juni 2022 bestemming: Griekenland / Samos, reisperiode: april 2022

Met name Corine reisleister van Corendon topvrouw krijg van mij een 10

 • Algemeen 8
op 26 mei 2022 bestemming: Turkije / Marmaris, reisperiode: mei 2022

GROVE LEUGENS CORENDON
Had meer dan half jaar geleden geboekt bij Corendon naar Marmaris vertrek 10 mei vanaf Maastricht.
3 weken voor vertrek zie ik op de site van Corendon dat 10 mei het vliegtuig vertrekt vanaf Amsterdam
Ik bellen en hun antwoord was….maakt u zich niet ongerust dat geldt niet voor u enkel voor nieuwe boekingen. U vertrekt vanaf Maastricht.
Week van te voren worden de vliegtickets gemaild…vertrek Maastricht.
3dagen voor vertrek nieuwe mail sorry het wordt vertrek Schiphol mat Transavia.
Op tv en kranten verdringen ze zich om toch duidelijk te maken dat ze Schiphol vluchten omboeken naar andere vliegvelden.
Om de ellende op Schiphol te ontlopen voor hun klanten te ontlasten niets is teveel Bla Bla Bla.
Wij werden echter van het rustige vliegveld Maastricht regelrecht de hel Schiphol ingestuurd.
En met ons een 150 man meer hoorde ik op Schiphol.
Corendon heeft ons gewoon belazerd dat ik duidelijk
De vlucht was niet volgeboekt vanaf Groningen en Maastricht en dus hebben ze met Transavia besloten om gezamenlijk te vliegen…….vanaf Schiphol.
Kregen een vergoeding namelijk gratis parkeren in Aalsmeer plus transfer naar Schiphol !! ter compensatie voor het ongemak.
Belachelijk natuurlijk want op Maastricht is parkeren gratis en tot eind mei kun je je auto 100 naast de ingang parkeren.
Ik ben dan ook zeer teleurgesteld in Corendon vooral in het blijven liegen.
Heb meerdere keren contact gezocht maar ben ermee gestopt….ze blijven jokken

 • Algemeen 1
op 5 mei 2022 bestemming: Italië / Sardinië, reisperiode: juni 2020

Service van Corendon was bizar slecht.
We hadden voordat we vertrokken al gezien dat onze retourvlucht niet bevestigd was en bij vrienden werd deze geannuleerd omdat de vlucht niet door ging vanwege Corona. Gebeld met Corendon, maar dit was allemaal niet waar en alles bleef hetzelfde, we hadden niets om zorgen over te maken. Midden in onze vakantie werden we gebeld, onze vlucht ging niet door (goh, verrassing!) en we moesten langer blijven. Kosten waren voor ons... Toen we tegen sputterden, zouden we ineens wel op de normale datum terug kunnen vliegen, midden in de nacht en een vliegveld 5 uur verderop!
Uiteindelijk gekozen om toch maar langer te blijven, moesten we direct (binnen het uur) betalen, anders zouden ze onze vlucht niet kunnen bevestigen. Dus wij in de lobby gewacht (geen 3/4G bereik op dat deel van het eiland) op de factuur/betaallink en die kwam maar niet. Dus een halve dag verspild. Corendon gaf aan dat zij alles zouden regelen m.b.t. de verlenging. Maar we kregen de ene naar de andere dreigbrief op onze deur geplakt vanuit het hotel, want we hadden volgens hen uit moeten checken. Aangegeven bij de receptie dat we hadden verlengd via Corendon etc. Maar nee, de instructie moesten zij van Corendon krijgen en die hadden ze niet gehad. Die ongein duurde 3 dagen... Hotel wilde niet bellen naar Corendon en de klantenservice van Corendon kon ons ook niet helpen.
Al met al, zorgt dat toch voor irritatie op je vakantie, volledig door toedoen van Corendon.

 • Algemeen 1
op 26 april 2022 bestemming: Portugal / Madeira, reisperiode: mei 2022

We hadden bij Corendon een fly DRIVE geboekt naar Madeira. Hebben ze vergeten een auto te boeken en ze kunnen niet garanderen of er nog een auto geboekt kan worden. Ook weten ze niet wanneer dat bekend is. Vorig jaar oktober nog gevraagd waarom er niets in de boeking stond overdekt huurauto. Toen werd gezegd dat dat werd geregeld! Noodgedwongen de reis geannuleerd om tijd te hebben nog iets anders te boeken.

 • Algemeen 1
op 24 april 2022 bestemming: Bonaire / bovenwins, reisperiode: september 2021

Corendon heeft niets onder nomen en niets voor ons gedaan en je zoek het maar uit uren en dagen gebelt en ze doen niets voor ons alleen maar het zelfde wij kunnen er niets aan deon geld kwijt 2500 euro was ook verzekert klm heeft wel een bedraag terug betaald maar corendon waren niet thuis ze hebben alles maar afgewezen ik heb veel gereis maar corendon is hopeloos ze deon echt niets voor je uren aan de telefoon ik vraag mij af of dit naar kan zelf het geld van pakeren op schiphol 76 euro niet terug gekregen het zijn voor mijn een stel dieven en zoek het maar uit mijn reis naar de kl*ten ik hoop dat u iets voor mijn kan deon

 • Algemeen 1
op 7 april 2022 bestemming: Turkije / Antalya, reisperiode: april 2022

We moeten nog gaan maar nu is er al een gigantisch verschil in de vluchttijden. De heenreis meer dan 6 uur later vliegen en de terug vlucht meer dan 17 uur eerder. Echt ronduit schandalig. Nu nog maar afwachten hoe het hotel is

 • Algemeen 1
op 4 april 2022 bestemming: Turkije / Kumkoy, reisperiode: oktober 2022

Boek je in februari een reis met zeer gunstige vluchttijden,maar nog geen maand verder zijn de vluchttijden al veranderd en wel zo dat ik dan 2 dagen minder heb en dat terwijl Corendon op moment nog wel de gunstige tijden aanbood voor die datum,ik vind dit toch een soort oplichting, zeker omdat ze nog de mensen lokken met geen relevante tijden ,jaren klant maar misschien wel het laatst jaar

 • Algemeen 4
op 21 maart 2022 bestemming: Gambia / Kololi Beach, reisperiode: maart 2022

Een medewerker van Corendon weigerde mij in te checken 55 minuten voor vertrek, terwijl de persoon voor mij (zonder PCR test) wel werd geholpen. Vervolgens vlucht gemist en nul op rekest van het cliëntenteam van Corendon. Werkelijk de flexibelheid van een loden deur.

 • Algemeen 1
op 14 maart 2022 bestemming: Curaçao / Jan Thiel, reisperiode: februari 2022

Helaas bestaat de optie 0 sterren niet. Altijd zonder problemen bij corendon kunnen boeken. Afgelopen maand hadden wij een geboekte vakantie inclusief huurauto in curacao. Voor deze locatie waren 2 opties, met huurauto of zonder huurauto. Wij hebben deze 2 opties met elkaar vergeleken. Met huurauto zou ongeveer 400 euro duurder zijn. Leek ons een goede deal. Op curacao aangekomen bleek de huurauto niet gereserveerd. Eenmaal thuis hebben wij een klacht ingediend. Hier beweerde de klachtenservice dat wij betaald hebben voor een reis zonder huurauto, omdat het systeem zou weten dat deze niet beschikbaar was. Ze vinden dat als wij beweren dat de trip op dezelfde datum zonder huurauto goedkoper was, dat wij dat moeten bewijzen. Welke debiel gaat nou elke andere optie vastleggen als eventueel bewijs? Oftewel ze willen onze gemaakte kosten niet volledig dekken, terwijl dit hun fout is. Nooit meer dit shit bedrijf.

 • Algemeen 1
op 2 februari 2022 bestemming: Bonaire / Kralendiik, reisperiode: december 2021

Inclusief. Huurauto geboekt. Bij inlevering van de auto moesten er extra kosten worden betaald. Corendon zegt hier niet verantwoordelijk voor te zijn

 • Algemeen 2
op 27 januari 2022 bestemming: Egypte / Hurghada, reisperiode: maart 2021

Moest door omstandigheden reis verplaatsen. Dit kon maar dan voor 35% van de reissom. Gevraagd of er andere opties waren maar niks geen handreiking of begrip of wat dan ook.
Naar bedrijf.

 • Algemeen 1
op 24 januari 2022 bestemming: Spanje / Gran Canaria, reisperiode: oktober 2021

We boeken een accomodatie met airco, dat deze stuk gaat, kan gebeuren, maar dat er dan dagen over gedaan wordt om dit op te lossen, met dagen lang verschillende monteurs in ons huisje, over en weer ge-appt en gebeld met reisgids, maar pas na 3,5 dag een andere bungalow gekregen waar op de laatste dag het brandalarm afging en ze niet konden vinden waar door dat kwam, maar er een rare lucht in de bugalow hing zijn we vertrokken...qua vergoeding komt Corendon eerst met alleen de laatste overnachting en na heen weer te mailen , want aan bellen doen ze niet .....kwamen ze met een vergoeding van € 151,- (voor 3,5 dag gedoe).....dus op een bedrag van ruim € 3000,- is dit niet te begrijpen. Helaas hierdoor dus geneigd verder te gaan met onze klacht bij de geschillencommissie. Nog meer gedoe....

 • Algemeen 6
op 23 januari 2022 bestemming: Griekenland / Kreta, reisperiode: augustus 2021

Ik ben zeer ontevreden over de eerste helft van mijn vakantie. Ik had een vakantie van 7 dagen en 4 dagen werd ik in een hotel geplaatst dat totaal het tegenovergestelde was van wat ik had geboekt. Ik boekte een kleine all-inclusive naast een strand dat we kregen. Mega hotel aan de kant van een berg, we hadden bijna wandelschoenen nodig om bij onze kamer te komen. Het dichtstbijzijnde strand was 15 minuten rijden met de bus. De eerste dag kwamen we door alle overlast pas om 20.00 uur in het nieuwe hotel. De volgende dag stuurde de halve ochtend met de vertegenwoordiger tweede dag zaten we vast aan de kant van een berg. dag 3 moesten we om 11.00 uur uitchecken bij een hotel, maar konden pas om 14.00 uur in het oorspronkelijke hotel zijn. De taxi was laat, dus je kunt pas om 3 uur inchecken. Het hotel dat we boekten was precies wat we wilden, jammer dat we er maar 3 dagen in waren. Toen we naar het andere hotel werden gestuurd, werden we met 12 andere mensen gestuurd en elke dag gebeurde hetzelfde. Het personeel van het hotel zei eigenlijk tegen ons dat jullie de laatste slachtoffers zijn. De Corendon Rep zei dat ze niets van dit gebeuren af ​​wist, wat ik betwijfel. We kregen te horen dat we moesten klagen zodra we terug waren en kregen te horen dat we compensatie zouden krijgen. Op een vakantie van 800 pp Euro voor het verlies van 3 vakantiedagen en in een hotel dat we niet hadden geboekt. we kregen 103 euro pp aangeboden. en om aan deze belediging toe te voegen, kreeg ik te horen dat als ik hier niet blij mee was, ik naar een klachtenbureau moest gaan. dat zou me een % van het geld in rekening brengen dat ze voor me hebben teruggekregen!!

 • Algemeen 4
op 17 januari 2022 bestemming: Spanje / Gran Canaria, reisperiode: januari 2021

Goed hotel, lekker eten, fijne bestemming

 • Algemeen 9
op 27 december 2021 bestemming: Turkije / Alanya, reisperiode: juli 2021

Samenvatting:
Ongelofelijk slechte ervaring gehad met Corendon en wij zullen dan ook NOOIT MEER via hen BOEKEN!
Afgelopen zomer hebben wij via Corendon geboekt bij Grand Kaptan. Dit hotel bleek weinig te hebben van waarmee geadverteerd werd. Kamers waren beschimmeld (zie foto’s) en gedateerd. Service was belabberd en op de Russen gericht. Corendon weigert redelijke oplossing en weigert zelfs mee te werken aan vervroegde terugkeer. Corendon heeft dan het lef om te vragen of ze de vakantie soms voor je moeten betalen. Uiteindelijk genoegen moeten nemen met een alternatief dat ook niet voldeed aan waarvoor wij geboekt hadden. Nadat Corendon ons ongehoord onbeschoft behandeld heeft in Turkije en daar ons aan ons lot heeft overgelaten weigeren ze enige vergoeding na terugkomst. Ze hebben zelfs het gore onbeschofte lef om ons met walgelijke leugens zwart te maken, zoals beweren dat wij uit eigen belangen naar een ander hotel wilden. Dit terwijl tijdens ons korte verblijf (3 dagen) in dit walgelijke hotel wij al 4 Nederlandse gezinnen hebben zien vertrekken omwille van dezelfde klachten. Nadat wij vertrokken waren uit dit hotel was ik dusdanig ziek (bijholte ontsteking naar mijn mening door de schimmel) dat ik acuut een behandeling middels infuus toegediend moest krijgen.
NOOIT MAAR DAN OOK ECHT NOOIT MEER CORENDON VOOR ONS!!!!!!

Ervaring:
Afgelopen zomer hebben wij een ultra all inclusive vakantie geboekt voor €3000 naar het Grand Kaptan Hotel in Alanya. Op de foto’s zag het eruit als een verzorgd en luxe resort.
Toen wij op maandag 26 juli 2021 arriveerden bij dit hotel, moesten wij na een zeer vermoeiende en lange reis (4 uur vliegen en vervolgens 3 uur in een bus met zeer matig werkende airco terwijl het buiten 50 graden was) om te beginnen een half uur buiten in de hitte wachten tot wij naar binnen mochten. Onze temperatuur moest gemeten worden, zo ook die van de ongeveer 30 mensen voor ons.
Eenmaal binnen moesten wij weer in de rij staan om diverse formulieren in te vullen waarin overal hetzelfde werd gevraagd (naam, adres, of je COVID-19 vrij bent, etc.). Dit terwijl er al een boekwerk aan dergelijke formulieren vooraf aan de vakantie ingevuld moest worden en moest worden meegenomen. Na 1 uur wachten, mochten wij in de lobby nogmaals zitten wachten tot er bekend werd welk kamernummer wij kregen. In de tussentijd kon er nog geen drinken genuttigd worden, want er waren nog geen hotelbandjes om gedaan. Na wederom een uur wachten, mochten wij naar onze kamer. Hierbij moesten wij zelf de koffers naar boven brengen, aangezien het personeel te druk was en het dan nog een aantal uren kon gaan duren.
In de kamer aangekomen, komen wij tot onze schrik erachter dat de badkamer aan alle kanten is beschimmeld. Dit terwijl wij beiden zwaar longpatiënt zijn en hier erg van ziek van worden. Hier hebben wij een hoop foto's van gemaakt, zie hier:
https://ibb.co/G9HmxX1
https://ibb.co/yXRrdQr
https://ibb.co/BBSwtbR
https://ibb.co/VMx2gy6
https://ibb.co/n89rLyJ
https://ibb.co/q0JGc4Y
https://ibb.co/q1mNLSb
https://ibb.co/fpjffHY
https://ibb.co/mtrmm8h
https://ibb.co/wSDRyZ4
https://ibb.co/vszwh60
https://ibb.co/18L3v34
https://ibb.co/1Ls6jw3
https://ibb.co/3YSTrdz
https://ibb.co/Fn4DpmX
Het tapijt zat vol met vieze onverklaarbare vlekken en was erg stoffig. Ook zit er zelfs schimmel in de koelkast en was de hele badkamer beschimmeld.

Diezelfde avond gaan wij naar het restaurant om te eten. Daar blijkt een mondkapje verplicht terwijl Corendon hier niets over heeft aangegeven. Wij hebben het mondkapje opgedaan maar zien dat Russische vrouwen worden ontzien. Zij hoefden deze niet op en zelfs de temperatuur wordt (alleen bij hen) niet opgemeten. De rijen voor het eten zijn zacht gezegd absurd te noemen voor een kleinschalig hotel. Dit komt door het gebrek aan personeel en het karige aanbod aan eten. Er kan maar uit een zeer beperkt aantal maaltijden gekozen worden en hierdoor is er geen verdeling in de rijen.
Het eten in het restaurant was dermate slecht dat wij diezelfde avond al met krampen in bed lagen. Toen wij het gingen opzoeken, blijken veel mensen voedselvergiftiging te hebben opgelopen in het hotel.

De volgende ochtend zijn wij naar de lobby gegaan om wat vragen te stellen aan de receptie. De medewerkers deden alsof wij onzichtbaar waren en hielpen ons niet. Vervolgens komt er een Russische vrouw welke simpelweg voordrong en deze werd direct geholpen, terwijl wij nog steeds genegeerd werden, zelfs nadat zij klaar was en wegliep. Na aandringen konden we pas veel later eindelijk onze vragen stellen. De fitnessruimte bleek uit hun antwoord gesloten te zijn voor heel de vakantie. Dit gold ook voor de gameroom, terwijl hier beiden wel mee werd geadverteerd door Corendon.
Vervolgens zijn wij gaan ontbijten in het restaurant. We hebben een mondkapje opgedaan en zijn gaan eten. Mijn partner wilde nog een bordje halen en was vergeten zijn mondkapje terug op te doen. Hij heeft 20 minuten in de rij gestaan voor een ei. Toen hij eenmaal aan de beurt was, werd het ei aan de persoon achter mijn partner gegeven. De persoon die het ei kreeg gaf aan dat mijn partner eerder was. Toen zei het personeel dat hij niets kreeg omdat hij geen mondkapje droeg. Dit terwijl de Russische dames in het hotel heel de dag eten krijgen zonder mondkap. Deze schofferingen samen met de beschimmelde kamer en de afwezigheid van alle beloofde faciliteiten in het hotel, zorgden ervoor dat wij direct wilden vertrekken. Voor ons voelde het verblijf in dit hotel als een aanslag op onze gezondheid en een gederfd vakantiegenot.

Hierop hebben wij direct contact gehad met de reisleider (die daar op die ochtend informatie kwam geven) en bleken er 4 andere Nederlandse gezinnen te zijn welke tegelijk met ons waren aangekomen om dezelfde redenen overgeplaatst te zijn naar vergelijkbare hotels zonder bijbetalen. Echter, deze hotels zouden voor ons al vol zitten. Hij is verder gaan zoeken en kwam met een alternatief tegen 983 euro bijbetaling. Dit terwijl er al 2 dagen van de vakantie zijn weggegooid. De reisleiding is verder gaan zoeken en kwam de volgende dag met een hotel die niet dezelfde verzorging biedt (inclusief in plaats van de nu ultra inclusief). Dit houdt in dat wij voor zeer veel dingen en alle consumpties na 00:00 uur zelf moeten bijbetalen. Daarnaast hebben wij extra betaald voor zeezicht en zouden wij nu zeezijzicht krijgen. Wij hebben aangegeven dat dit geen realistisch aanbod is. Hierop hebben wij een nummer gekregen van Corendon hoofdkantoor in Alanya. Hier kregen wij een vrouw te spreken die ons wist te vertellen dat de 983 euro bijbetaling van het hotel waar we naar overgeplaatst konden worden een foutje was en dit 1900 euro moest zijn. Verder geeft zij aan dat zij haar best heeft gedaan maar niet van plan is onze vakantie te betalen. Waarbij ze retorisch de vraag bleef herhalen of wij verwachten dat Corendon onze vakantie voor ons gaat betalen. Je brengt immers ook geen eten terug naar de supermarkt als het niet bevalt. Dit onbeschofte antwoord slaat kant nog wal, aangezien wij al reeds 3000 euro betaald hebben voor een hotel waar zij niet van te voren bovenstaande hebben vermeld.
Toen mijn partner aangaf dat hij liever terug naar Nederland gaat dan in dit hotel blijven, werd aangegeven dat hij dan zelf de tickets moest bekostigen en regelen. Corendon zou hier niet aan meewerken en ook geen ondersteuning bieden, zelfs niet toen wij aangaven dat wij longklachten van dit hotel kregen.

Uiteindelijk werd ons een ander hotel aangeboden zonder te hoeven bijbetalen. Echter, dit hotel voldeed niet aan wat wij geboekt hadden. Zo was dit hotel niet ultra all inclusive, was het niet aan het strand gelegen en bood hij daarom ook geen zeezicht (waarvoor wij wel hadden bijbetaald). Daarnaast had dit hotel geen minibarservice (waarbij de minibar dagelijks bijgevuld wordt). Echter, omdat Corendon weigerde de terugreis naar Nederland te regelen en ik inmiddels ziek was geworden (naar mijn mening door de schimmel in het hotel) besloten wij dat het verstandiger was om voor dit moment onder protest het andere hotel te aanvaarden, waarbij wij direct aangegeven hebben een klacht in te gaan dienen over deze gang van zaken.
Eenmaal in het nieuwe hotel aangekomen bleek ik acute bijholteontsteking te hebben (naar mijn mening overhouden aan de beschimmelde kamer), waarvoor ik direct per infuus behandeld moest worden.

Toen wij vervolgens ons beklag schriftelijk (via onze rechtsbijstandverzekering) indienden verbaasde het ons dan ook niet meer dat wij weer 2 maanden lang genegeerd werden door Corendon, deze onbeschoftheid waren we inmiddels van ze gewend. Wat ons wel verbaasde was dat dhr. van der Kleij namens grove leugens in hun reactie schreven, zoals dat het onze wens was om naar een ander hotel te gaan vanwege kennissen welke daar zouden verblijven. Dit terwijl het uiteraard het slechte hotel was wat de reden was voor ons en vele andere Nederlandse gasten om zich te laten overplaatsen. Daarnaast beweerde van der Kleij dat er niets mis is met het hotel en hij nooit klachten daarvan ontvangt. Dit in tegenstelling tot de 4 andere gezinnen die tegelijkertijd zijn overgeplaatst en de reisleider van Corendon ter plaatse aangaf dat hij niet begrijpt dat Corendon nog steeds dit hotel in zijn assortiment heeft aangezien hij elke dag bezig is met klachten van mensen uit dat hotel. Echter, de enige reden dat zij ons toch een ander hotel hebben aangeboden (volgens dhr. van der Kleij) is om van ons af te zijn. Onbeschofter kan je het niet treffen.

Aangezien Corendon ons dus geen compensatie aanbiedt en daarentegen alleen maar met leugens probeert af te wenden, hebben wij samen met de rechtsbijstand besloten Corendon te zullen gaan dagvaarden om hen op deze manier aansprakelijk te houden voor de geleden schade.

Ons dringende advies is dan ook, als je naar Turkije wilt, boek liever zelf of via een andere reisorganisatie. Corendon is wat ons betreft geen knip voor de neus waard. Turkije is een prachtig land met zeer vriendelijke en gastvrije mensen, het verbaast ons dan ook hoe het Corendon is gelukt zo een onbeschoft zooitje bij elkaar te verzamelen in één organisatie.

 • Algemeen 1
op 21 oktober 2021 bestemming: Nederland / Badhoevedorp, reisperiode: september 2021

Wij wilde met 5 vriendinnen laatste herinneringen maken omdat 1 vriendin terminaal ziek was. Dit uitgelegd bij de boeking. 1 dag na bevestiging bleek dat onze vriendin naar het ziekenhuis moest vanwege haar ziekte en de overnachting dus niet door kon gaan. Meerdere malen aan het personeel uitgelegd wat de situatie was en de aanleiding, maar we moesten de 500 euro gewoon betalen. De reis is uiteindelijk niet doorgegaan, onze vriendin is overleden en Corendon was onverbiddelijk en hielden zich aan de avr regels. 1 overnachting in Nederland, 1 dag geboekt en toch niet mogen afzeggen ondanks de situatie. Schandalig. Ik geef Corendon b.v. Een dikke nul en raad iedreeen aan nooit via hun te boeken.

 • Algemeen 1
op 14 september 2021 bestemming: Turkije / Antalya, reisperiode: augustus 2021

Corendon is vrijwel niet te bereiken. Niet via de mail, je krijgt geen antwoord via Whattsapp of Facebook en het ergste per telefoon is het ook vrijwel onmogelijk. Daarom heb ik na de Nederlandse maar naar de Turkse klantenservice gebeld waar ik na ca. 30 min. iemand aan de lijn kreeg die mij fout heeft geinformeerd waardoor ik voor de annulering van het ticket 156 € kwijt was ipv 70€ die zij aangaven. Echter na weer tig min. zeiden ze dat ik maar een klacht in hun eigen systeem moest plaatsen. Daar een account aanmaken duurde al een half uur met diverse foutmeldingen en na een antwoord dat mijn klacht ongegrond was wil ik weer in dat systeem gaam maar lukt het op geen enkele wijze meer. Kortom ik ga NOOOOOİT meer bij hen boeken en een klacht indienen bij de vakantieman en klacht.nl want ze zijn simpelweg totaal ONbereikbaar. Zolang het goed gaat is het geen probleem denk ik maar als je zoals ik in contact met ze wil komen heb je een heel lange adem en olifanten geduld nodig. In een woord enorm frustrerend! Ik denk dat het een weloverwogen keuze is van Coredon om in geval van problemen zo te werk te gaan en geld te verdienen want toen ik mijn verhaal aan vrienden vertelde waren er meer die hun geld verloren hebben en het uiteindelijk maar van ellende hebben opgegeven omdat het belachelijk veel moeite, tijd en zenuwen kost:(

 • Algemeen 1
op 8 september 2021 bestemming: Turkije / Alanya, reisperiode: september 2021

Ik geef dit cijfer niet voor de reis maar voor de klantenservice van Corendon. Ik wilde graag het verplichte PLF-formulier of Entrance Form voor Turkije wijzigen ivm een klein foutje. De enige mogelijkheid die ik kon vinden was om het formulier opnieuw op te maken. Een mogelijkheid tot wijzigen kon ik niet vinden. Mijn vraag aan de klantenservice van Corendon was heel simpel: Is wijzigen mogelijk en zo niet, als ik een nieuwe aanmaak, conflicteert dit dan online niet met de reeds verkregen QR-code? De medewerker (met een duidelijk 'straattaal' accent) zei dat zij geen adviezen verstrekken over dit soort formulieren. Toen ik zei dat ik liever geen gedoe aan de Turkse grens wilde zei hij dat ik 'hun maar moest bellen'. Ik moest dus maar 'de Turkse grens' bellen met mijn vraag. Sorry hoor, maar als je zulke antwoorden geeft terwijl je bij een klantenservice werkt van een bedrijf wat reizen naar Turkije aanbiedt, heb je het verkeerde beroep gekozen en hoor je daar niet thuis. Geen reclame voor Corendon!

 • Algemeen 1
op 25 augustus 2021 bestemming: Griekenland / Rhodos, reisperiode: augustus 2021

Nooit meer !! Na de corona periode konden we eindelijk terug reizen.
We keken er zo naar uit. Bij vertrek vanuit schiphol hebben we maar liefst 20 uur vertraging gehad. Nooit was er iemand van Corendon aanwezig met info. Alles moet je zelf maar uitzoeken en we werden letterlijk aan ons lot overgelaten. Nu we de vergoeding willen aanvragen krijgen we geen reactie van Corendon. Telefonisch zijn ze niet te bereiken voor klachten en per mail antwoorden ze niet.
Gewoon te schandalig voor woorden.

 • Algemeen 1
op 2 juli 2021 bestemming: Griekenland / Kos-stad, reisperiode: augustus 2020

Wij hebben een reis geboekt bij Corendon, Naar Griekenland, Kos-stad, Dit van 1 augustus tot en met 22 augustus 2021.
So far so good. Nu blijkt dat het appartementencomplex niet meer samenwerkt met Corendon, dus contact opgenomen met Corendon en na en uur in de wacht te hebben gestaan krijg ik een vrouw aan de telefoon en zegt hoe vervelend ze het vindt en er een aanvraag wordt gedaan voor een oplossing. Morgen of overmorgen krijg ik een telefoontje over wat er wordt geboden, zegt de dame aan de telefoon. Dat is inmiddels een week geleden!!!! Na die tweede dag heb ik zelf weer gebeld natuurlijk, want ik wil weten waar ik aan toe ben en hoe nu verder. Nee mevrouw, ik kan niets voor u doen, na weer een uur in de wacht te hebben gestaan, ik moet wachten op het service center, want die zal contact met u opnemen. De reis is volledig betaald en je zou denken dat Corendon zijn vaste klanten toch snel op weg zou helpen om een vervangende vakantie aan te bieden. Niets van dit alles. Het blijft stil aan de overkant. Ik ben hier zo klaar mee. Ik wil, nogmaals, weten waar ik aan toe ben!! Ik wil graag op vakantie, maar om eventueel iets anders uit te zoeken, wordt mij nu onmogelijk gemaakt.
Normaal vliegen wij 3 a 4 keer per jaar met Corendon naar allerlei bestemmingen, dus ik wil echt niet lullig doen, maar ik heb geen 10 weken vakantie, zodat ik wel een beperkte tijd heb om dingen uit te zoeken. Corendon maakt mij dit onmogelijk op deze manier.
Ik wilde vandaag weer bellen, maar verwachte wachttijd is meer dan 1,5 uur......Hallooootjes Corendon neem nou eens contact met mij op, zodat de zaak afgerond kan worden en ik een andere vakantie kan kiezen!!!!!

 • Algemeen 1
op 23 juni 2021 bestemming: Curaçao, reisperiode: juni 2020

Hoe wij ons voelen op dit moment. Zouden nu in het vliegtuig zitten richting Curaçao. December 2019 reis geboekt naar het nieuwe Corendon mangrove beach resort voor juni 2020. Wegens Corona reis verzet naar dit jaar, 23 juni 2021. Geboekt bij Corendon via D reizen. April ging D reizen failliet. Kregen 31 mei mail van corendon dat de reis doorging en of wij de formulieren wilden opsturen wat wij betaald hadden etc. . Hebben wij na inzameling van 8 personen op 8 juni j.l. Opgestuurd. Daarna hebben wij denk ik wel 100 x gebeld en gemaild zonder enig resultaat. Zouden teruggebeld worden maar helaas nooit gebeurd. Dus wij gingen ervan uit dat het niet doorging. Niemand van ons had vakantie meer aangevraagd bij de baas. Totdat wij maandag rond 5 uur een rekening , wat ook nog de verkeerde was trouwens, kregen per mail of we het restant wilden betalen ongeveer 9.000 euro. Toen hebben wij gelijk gebeld en ons hart uitgestort over deze gang van zaken. 1 dag van te voren, terwijl wij nog van alles moesten regelen, de testen, de visums en de test daar op Curaçao weer regelen en het regelen van vrij bij onze baas. Dat kan makkelijk zeiden ze. Na hevige discussie ging ze toch overleggen met dr baas en belde terug dat we eigenlijk alles moesten betalen maar omdat er van hun kant ook wel haken en ogen aan zaten besloten ze dat wij hem niet konden omboeken of verzetten maar de tickets moesten betalen t.w.v. 4.400 euro , 8 tickets. Wij zijn totaal verslagen . Wat zouden wij nu nog hier aan kunnen doen. Onze mooie vakantie naar de knoppen. Hoop dat veel mensen dit lezen en dat ze uitkijken als ze bij Corendon boeken. Als je klachten erop zet, verwijderen ze het gelijk.

 • Algemeen 1
op 11 juni 2021 bestemming: Griekenland / Zakynthos, reisperiode: juni 2020

Wij zouden vandaag richting Zakhynthos vliegen met corendon. Echter kregen wij maandag om 17:00 uur een mail dat ons hotel ineens nog gesloten was, zonder reden?? Ten eerste hoor je dit dan telefonisch te informeren, omdat het zo kort dag is. De volgende dag zou ik namelijk een PCR doen. Ten tweede zijn wij woest, omdat we slechtere en goedkopere aanbiedingen kregen aangeboden dan waar wij heen zouden gaan. EN NEE we zouden dan geen geld terug krijgen!! Ronduit een hele slechte service van CORENDON!!

 • Algemeen 1
op 20 mei 2021 bestemming: Spanje / Canarische Eilanden, reisperiode: mei 2020

Corendon is onbereikbaar voor het afwikkelen van onze betaalde reis

 • Algemeen 1
op 12 april 2021 bestemming: Griekenland / Rhodos, reisperiode: mei 2020

Reis geannuleerd ivm corona, opnieuw geboekt met voucher voor mei 2021. Deze 3 weekse reis omgeboekt naar 1 week in Nederland. Het tegoed van deze voucher zou binnen 2 weken worden betaald. 1e contact via de chat na 2 weken; we hebben een storing bij het verwerken van de betalingen.
2e contact ; er is niets bekend van een storing graag bellen; gebeld ja het staat klaar om te betalen.
3e contact; via de telefoon; deze terugbetaling valt niet onder de voucherregeling (!?) we hebben bij de bank een lening afgesloten voor dit soort terugbetalingen....dat zijn dus 3 verschillende antwoorden en bij de ingezonden klachten lees ik nog meer verschillende antwoorden. Te triest voor woorden dat Corendon haar medewerkers, die overigens altijd heel vriendelijk en behulpzaam zijn, de klanten zo te woord laat staan. Schande!
Ik weet dat de reiswereld het heel zwaar heeft in deze periode, maar laat je medewerkers wel gewoon een eerlijk en duidelijk antwoord geven!

 • Algemeen 1
op 11 april 2021 bestemming: Spanje / Lanzarote, reisperiode: april 2020

Op 12 januari 2020 boeken we een reis met vertrekdatum 11 april 2020. Deze wordt geannuleerd owv Corona en wij accepteren zonder problemen de corona-voucher.

We boeken een nieuwe reis op 7 april 2020, met vertrekdatum op 31 oktober 2020. Ook deze reis wordt owv Corona geannuleerd, en opnieuw accepteren we de voucher.

Op 5 oktober 2020 boeken we dan een nieuwe reis met vertrekdatum 6 april 2021. Ook deze keer wordt de reis geannuleerd. We worden op 19 maart 2021 opgebeld door Corendon en kiezen er ditmaal voor om ons geld terug te krijgen.
De dame aan de telefoon bevestigd dat de betaling binnen uiterlijk 2 weken uitgevoerd zal worden (dit staat ook zo vermeld op de Corendon website). Op 6 april 2021 hebben we nog steeds geen betaling ontvangen, dus nemen we contact op met Corendon.
Nu wijzigt Corendon eenzijdig de afspraak en betalen ze pas terug 2 à 3 weken na de vertrekdatum. Dit lijkt mij eerder een vertragingsmanoeuvre.
@Corendon: hou je gewoon aan de afspraken!

Update:

Inmiddels hebben we - ruimschoots te laat - ons geld van de reis teruggekregen. MAAR: er staat nog steeds een bedrag open in de vorm van een voucher. Het overige bedrag blijft openstaan op de voucher, en zal pas in september worden terugbetaald aangezien Corendon kijkt naar de uitgiftedatum van de laatste voucher + 1 jaar (dat is volgens hen het eerlijkst tegenover andere klanten). Mijn inziens zou Corendon naar de datum van de eerste voucher moeten kijken.

Kortom: mensen die het altijd goed voorhadden met de reissector en altijd zonder problemen de voucher hebben geaccepteerd, worden nu 'bedankt' door ze als allerlaatste te gaan terugbetalen!
Dat is blijkbaar wat Corendon verstaat onder eerlijkheid.

Wie verzint zulke kromme en oneerlijke logica?

 • Algemeen 1
op 9 april 2021 bestemming: Turkije / Alanya, reisperiode: september 2020

We hebben in oktober 2019 de vakantie voor 2020 geboekt omdat we altijd in hetzelfde hotel zijn maar nu het niet doorging willen we ons geld terug maar het is nu anderhalf jaar later en nog geen geld terug dit lijkt nergens op.

 • Algemeen 1
op 29 maart 2021 bestemming: Griekenland / Kos, reisperiode: mei 2020

PAS OP bij Corendon
PAS OP bij Corendon. De laatste mail geven ze aan dat je voucher met 4 maanden wordt verlengd en dat je na 2 maanden alsnog bij SGR garantiefonds mag claimen. Dat klopt niet. Na 1 jaar nog geen geld terug heb je maar 2 maanden de tijd om te claimen bij SGR garantiefonds en daarna vervalt het recht op je voucher. Dus allen die in zee zijn gegaan met Corendon let op en claim direct bij SGR garantiefonds. Er is hier sprake van oplichting en melding van gemaakt. Schandalig dat Corendon op deze manier onder de voucher willen uitkomen.....

 • Algemeen 1
op 28 maart 2021 bestemming: Griekenland / Rhodos, reisperiode: mei 2019

Net als vele anderen, geen terugbetaling van het reisvoucher..schandalig dat op nieuwe reizen toegezegd wordt " geld " terug, en we nu op geen enkele manier gecompenseerd worden...

 • Algemeen 1
op 24 maart 2021 bestemming: Turkije / Kayseri, reisperiode: juli 2020

Geen geld terug. Al 1 jaar aan het wachten.

 • Algemeen 1
op 23 maart 2021 bestemming: Griekenland / Kos, reisperiode: mei 2020

Na 1 jaar nog geen uitbetaling van mijn voucher. Wel feestelijk nieuw hotel openen in Curacao met honderden genodigden. Regelmatig paginagrote advertenties in landelijke dagbladen. En dat allemaal van duizenden mensen die nog geld tegoed hebben.

 • Algemeen 1
op 23 maart 2021 bestemming: Spanje, reisperiode: maart 2020

Wij zouden 17 maart 2020 op vakantie gaan, dit kon helaas net als bij vele andere niet doorgaan. Wij hadden een all-in 2 weekse vakantie geboekt, waar dus ook het bijbehorende prijskaartje aan zat. Wij hebben netjes het jaar gewacht om het geld voor onze voucher terug te verwachten. Inmiddels heeft corendon 2x gemailt dit voorlopig niet te doen omdat zij op akkoord van Brussel wachten. Ik vind het belachelijk dat zij lekker rente trekken op ons geld. Verder komen zij ook helemaal niet tegemoet. Als ze het in delen terug zouden betalen, doen zij tenminste iets moeite.

 • Algemeen 1
op 23 maart 2021 bestemming: Griekenland, reisperiode: mei 2020

Van de reis is het niet gekomen; wel de reisvoucher geaccepteerd.

Ook ik heb een voucher die is verlopen op 16 maart. Ik heb me keurig gehouden aan de afspraken en de reisbranche / Corendon gesteund.
Gevolg is nu dat na een jaar wachten ik mijn geld niet terugkrijg en alle afspraken/beloften gebroken worden.
Ik vind het schandalig dat Corendon nu ineens verwijst naar het Voucherfonds.
Ik wil gewoon mijn geld terug!

 • Algemeen 1
op 22 maart 2021 bestemming: Griekenland, reisperiode: juni 2020

Me een mail gehad dat corendon mijn voucher niet terug kan betalen
Ik weet niet wat voor financiële administratie daar zit maar de volgende reis die ik ooit ga boeken betaal ik een jaar later eens kijken wat ze daar van vinden

 • Algemeen 1
op 21 maart 2021 bestemming: Turkije, reisperiode: april 2020

Een jaar geleden werd onze reis geannuleerd door Corona. We hebben een reisvoucher gekregen maar 1 jaar later weigeren deze terug te betalen.Nochtans een verplichting. Onbetrouwbaar. Nooit meer.

 • Algemeen 1
op 18 maart 2021 bestemming: Turkije, reisperiode: maart 2020

Boek niet met corendon, ik ben al meer dan een jaar ah wachten op terugbetaling van een geannuleerde reis. Het zijn een bende schurken die je bedriegen en je aan het lijntje houden!!! Nooit ga ik nog op reis met hen en ik adviseer om niemand dat nog te doen in mijn uitgebreide vriendenkring...

 • Algemeen 1
op 17 maart 2021 bestemming: Turkije / Bodrum, reisperiode: april 2019

Corendon hebben zojuist toch het geld ( zo'n kleine 4800 euro) van onze voucher die gisteren afliep overgemaakt
Jammer dat je ze eerst moet uitmaken voor verrotte vis en dieven en dergelijke
Echt jammer dat het zover moest komen
We zijn er niet trots op
Maar afijn, we hebben gelukkig onze centjes weer terug
Maar 1 ding is zeker.. Nooit meer corendon

 • Algemeen 1
op 15 maart 2021 bestemming: Spanje / Lanzarote, reisperiode: maart 2020

Geannuleerd door corendon nu na een jaar nog geen geld terug schandalig nooit meer corendon natuurlijk !

 • Algemeen 1
op 13 maart 2021 bestemming: Griekenland / Samos, reisperiode: augustus 2020

Een nul, geen 1 waard. Corendon echt nooit meer, mensen pas toch op. Zoals uit alle media blijkt is dit echt de meest onbetrouwbare organisatie in deze vervelende tijd. Ze communiceren en informeren zo ontzettend slecht. Ze houden zich niet aan de afspraken. Ze filteren de recensies op hun facebooksite (je ziet alleen de goede beoordelingen, een bedrijf dat dat doet is gewoon NIET te vertrouwen). Wees gewaarschuwd en boek hier niet. Wij hebben gelukkig ons geld (of in ieder geval een deel ervan, vorig jaar veel te laat terug gekregen) Het bedrag dat we zouden krijgen uit coulance omdat ze ons al foutief geïnformeerd hadden en onterecht een coronavoucher gegeven hadden terwijl dat in ons geval juridisch helemaal niet mocht hebben we natuurlijk nooit gekregen. (zelf vóór 16 maart 2020 geannuleerd, annuleringskosten betaald en dan nog geld tegoed, dat gewoon binnen 10 werkdagen terug betaald had moeten worden, werden 10 vervelende en vermoeiende maanden) Corendon wijzigt voorwaarden zonder klanten te informeren. Corendon is niet onder de indruk van de wetten die hier gelden, Corendon houdt zich niet aan afspraken niet met de klant, maar nog veel erger ook niet met ANVR/SGR waar ze zo lang naar verwezen hebben. Wat een slecht en naar bedrijf. Ik ben blij dat ik eieren voor mijn geld gekozen heb en dat voor ons de stress lang geleden al is opgehouden, maar ik hoop dat iedereen die dit leest daar wat mee kan, want deze ellende moet ophouden ook voor u! Ga hier niet boeken!

 • Algemeen 1
op 12 maart 2021 bestemming: Turkije / Oba, reisperiode: maart 2020

Reis is geannuleerd door Corendon. Ik heb 6 maanden na de uitgave van de voucher aangegeven dat ik het betaalde bedrag terug wil. De voucher loopt overmorgen af en heb net een email ontvangen van Corendon waarin staat dat ondanks dat de voucher verloopt ze het bedrag niet gaan terugbetalen omdat ze wachten op een krediet van de overheid. Dit is pure diefstal!

 • Algemeen 1
op 10 maart 2021 bestemming: Turkije, reisperiode: juli 2020

Reis is geannuleerd vanwege corona.
Zit nu al bijna jaar op mijn geld te wachten.
Zag laatst die meneer van ANVR op de tv. Mond vol over voucher accepteren... Je hebt toch geen keus! Je staat met lege handen!
Ruim 4.000,- euro. Veel geld. Ik word hier aardig nerveus van.
Het zijn echt boeven. Nooit meer Corendon!!!1

 • Algemeen 1
op 3 maart 2021 bestemming: Curaçao / Willemstad, reisperiode: september 2020

De omboekgarantie van Corendon is waardeloos. Er is bijna geen mogelijkheid om om te boeken. Teveel voorwaarden. Waarom kan TUI wel soepel zijn met hun omboekvoorwaarden? Slechte reisorganisatie en geheel niet klantvriendelijk.

 • Algemeen 1
op 23 februari 2021 bestemming: Griekenland / Kreta, reisperiode: september 2020

Ik heb niet van de reis kunnen genieten daar ik niet kon vertrekken.
Corendon heeft zelfs geen voucher aangeboden!!

 • Algemeen 1
op 9 februari 2021 bestemming: Griekenland / Kreta, reisperiode: augustus 2020

Reis werd geannuleerd ivm Corona en geen andere keuze dan een voucher te accepteren . Aanbetaling die in januari 2020 is gedaan zitten we dus nu al sinds begin juni op te wachten ... boeven zijn het zo noem ik het ! Iedere keer een ander verhaal en nu dat er geld moet komen uit de voucher bank, wij hebben allemaal hard hiervoor gewerkt , Corona is overmacht maar niet misbruik hiervan maken ! Geen je klanten hun geld terug

 • Algemeen 1
op 4 februari 2021 bestemming: Spanje, reisperiode: mei 2020

Bijna een jaar verstreken en nog steeds geen geld terug ontvangen voor onze vouchers. Corendon had onze reis geannuleerd ivm COVID begrijpelijk, maar nadat wij verzocht hadden om teruggave van onze geld werd dit door hun geweigerd en ons verplicht een vouchers toegezonden. Dit heeft onze klantbeleving t.a.v CORENDON tot een minimale kwaliteitsniveau gebracht.

 • Algemeen 1
op 1 februari 2021 bestemming: Turkije / Izmir, reisperiode: juni 2020

Omdat ze de vlucht vanwege corona annuleren en vervolgens niet communiceren over terugbetaling. Boeven zijn het. Al die mooie kletspraatjes over hun geweldig service op de website...niet te geloven hoe hypocriet

 • Algemeen 1
op 31 januari 2021 bestemming: Turkije / Side, reisperiode: april 2020

Vanwege bijzonder jaar besloten we in 2019 om voor het eerst te gaan vliegen met de kinderen. Toestemming gevraagd (en gekregen) voor bijzonder verlof voor school voor de vakantie in april. Oktober reis geboekt en betaald. Toen kwam corona en de voucher in maart 2020.September uitbetaling aangevraagd, maar daar kan je lang op wachten die komt niet. Corendon geeft aan zelf niet te kunnen betalen en ze wachten op de voucherbank die door SGR tot stand komt. Te triest voor woorden. Voor ons dus nooit meer Corendon .

 • Algemeen 1
op 18 januari 2021 bestemming: Curaçao, reisperiode: mei 2020

Corendon past de facaliteiten aan zonder dat dit vanuit overheidswegen moet. Als je hier contact overzoekt wordt je afgescheept.
Na het inschakelen van de geschillen commissie sturen ze een incasso bureau op je af.

Zeer slechte service!!!

 • Algemeen 1
op 13 januari 2021 bestemming: Turkije / Side, reisperiode: juli 2019

4 week voor onze reis krijg je de kans om om te boeken na volgend jaar, wegens zeer gebrekkig info van correndon maar gedaan, 2 dagen later worden alle vluchten voor 5-6 weken geannuleerd, heel toevallig. Eerst proberen ze je zelf te laten annuleren.
Maar na omboeken kregen we mail met daarin info betreft omboeken.
Omdat we van begin juli naar begin augustus gaan snappen we dat t duurder zou worden. Maar we hoorden maar niks meer en ik meerdere malen in juni, juli en augustus geprobeerd deze reis te boeken maar dan stond er: prijzen deze data nog onbekend en kon dus niet boeken. Keek ik begin januari in de corendon app dat onze reis er nu wel in staat, dik €700 duurder. Ik gebeld en kreeg antwoord, u heeft 15 juni mail gehad dus u wist t. Wij hebben 100% zeker nooit mail gehad, checken ook altijd spam en ongewenste mail maar ook daarbij nooit mail gehad. Dat we meer gingen betalen was duidelijk maar de manier waarop ze met info omgaan waardeloos.
Als we al gaan vliegen dit jaar....t zal zeker de laatste keer zijn met coren(ot)don(e)

 • Algemeen 1
op 7 januari 2021 bestemming: Spanje / Ibiza, reisperiode: mei 2020

Ik had een reis geboekt voor mei 2021, maar gezien Corona is dan nog niets te doen in Ibiza. Daarom wilde ik de planning aanpassen. Ik wilde niet eens annuleren, gewoon in september gaan. Dit was alleen mogelijk als ik 30% van de kosten als annuleringskosten betaal. Wat een ontzettend slechte service. We hebben allemaal last van Corona. Daarom wilde ik niet eens annuleren, maar nu dus mijn verlies genomen van 600 euro en geannuleerd. Never nooit meer Corendon. Wat een verschrikkelijke organisatie. Vooral aan de korte termijn denken. Ik zou zeggen snel in de verkoop met het bedrijf, zodat ze over 5 jaar nog bestaan.

 • Algemeen 1
op 3 januari 2021 bestemming: Portugal / Albufeira, reisperiode: oktober 2020

Veel zigeuners in het hotel. Majen er een zooi van . Tot doods bevrijding van hotel personeel toe. Strand was op 1.7 km van ons hotel volgens corendon op 10 minuten lopen en 700 m. Naam van hotel Albufeira sol.

 • Algemeen 2
op 17 december 2020 bestemming: Turkije / Antalya, reisperiode: mei 2019

De enige keer dat ik plezier hebt beleefd aan Corendon, is het moment dat ik het bericht kreeg van Avicleam dat ik de rechtszaak had gewonnen en dat Corendon het hele bedrag zou terugbetalen 3860,50 €. Ik heb in mei een reis geboekt naar Turkije voor 4 personen. Ging niet door vanwege Corona ....daar had ik nog wel begrip voor . Maar wat ik geen begrip voor had, was dat een ceo, in een interview zei dat terug betaling never nooit zou gaan gebeuren. O nee...dacht ik en 6 maanden later stond het geld wat Corendon gekaapt had weer veilig op m’n rekening. Ik boek nooit meer een reis bij Corendon, want ze veranderen ook de vliegtijden, en altijd in het nadeel van de reiziger. Corendon jullie zijn niet de enige die problemen hebben in deze tijd, ook mensen die hard hebben moeten werken voor hun vakantie hebben problemen. Mensen je hebt recht op terugbetaling wat ze doen mag niet.

 • Algemeen 1
op 30 november 2020 bestemming: Griekenland, reisperiode: maart 2020

Wij boeken NOOIT MEER bij Corendon. Wat een onredelijk bedrijf! Onze rechtshulp is nu bezig ons geld terug te halen na al 4 geannuleerde reizen. Tegen hun zeggen ze te schikken en tegen ons het tegenovergestelde. Denk 10 keer na voor je met ze in zee gaat.

 • Algemeen 1
op 24 november 2020 bestemming: Egypte, reisperiode: mei 2020

1e en laatste keer een vakantie geboekt bij Corendon. 1e vakantie met ons dochtertje, die toen nog < 2 jaar was. Ging niet door want Corona. Prima, snap ik, maar vervolgens krijg je je geld niet terug en gaan ze dat rekken door pas na een half jaar geld terug te kunnen vragen wat dan nog een half jaar duurt. Dus met geluk (ik geloof het niet) krijg ik in april ofzo ergens mijn in de 800 euro aanbetaling terug.

In het geval dat ik dat niet krijg dan hoop ik met mijn hele hart dat Corendon failliet gaat en alle medewerkers op straat komen te staan. Het was mijn 1e geboekte vakantie bij Corendon, en het is tevens ook mijn laatste, of ik mijn geld terug krijg of niet.

Ik boek nóóit meer bij hun, en zal ook iedereen er van af proberen te houden daar te boeken. Als je het niet voor elkaar krijgt om geld terug te geven waar je nog helemaal niéts voor gedaan hebt, dan heb je je financiële huishouding niet op orde, dus dan zal ik daar mijn geld niet meer naar overmaken. Afzetters zijn het, gewoon de wet aan de laars lappen, maar schijnbaar is het OK om mensen te laten fluiten naar hun geld om dat geld te gebruiken om te voorkomen dat je omvalt.

Nou, als de dag komt dat Corendon failliet gaat gaat hier de vlag uit, of ik mijn geld heb terug gekregen of niet, want als je op die manier met je klanten om gaat dan gun ik je een faillissement.

 • Algemeen 1
op 23 november 2020 bestemming: Spanje / Gran Canaria, reisperiode: juli 2019

Hebben zelf in April geannuleerd omdat we wisten dat we niet konden vliegen in Juli. Maar geen geld terug gekregen. Niks en Corendon heeft ons toegezegd dat we na twee maand ons geld terug kregen. Schandalig dat zij zo met klanten omgaan.

 • Algemeen 1
op 17 november 2020 bestemming: Bulgarije, reisperiode: juni 2019

Wij hadden een pakketreis geboekt omdat dit het laatste jaar was dat dit kon buiten de schoolvakanties. Dan is dit betaalbaar. Wij hebben 3 kinderen en dan is dit anders niet mogelijk. Corona strooide roet in het eten en wij kregen niet de keuze geld of voucher. 6 maanden geleden kregen we te horen na 6 maanden mag je geld terug vragen. Nu waren de 6 maanden om krijg je te horen dat je nog eens 6 maanden moet wachten tot effectief het geld op je rekening komt. Wel corendon wij zijn geen bank en hebben recht op ons eigen geld! Wij kunnen dat geld goed gebruiken nu en jullie gebruiken dat nog 6 maanden.

 • Algemeen 1
op 13 november 2020 bestemming: Spanje / Gran Canaria, reisperiode: april 2020

Reis geannuleerd i.v.m. Corona ! Maar vooraf waren er al problemen met het hotel hierover veelvuldig contact gehad met Corendon. Ons geld VOOR annulering door Corona al terug gevraagd ! Geen enkele moeite gedaan door Corendon om het probleem op te lossen . Maar Corendon geeft nu aan de annulering komt door Corona. En nu tot een jaar na annulering wachten op ons geld! SCHANDE IS HET.

 • Algemeen 1
op 10 november 2020 bestemming: Italië / Castelsardo, reisperiode: augustus 2020

Oplichting van het hotel, vervolgd door leugens van Corendon. Kort gezegd: we betaalden voor 2 kamer, moesten met 4 personen op 1 kamer verblijven, we hebben nooit een alternatief gekregen en corendon beweert dat we vanaf het begin een 2de kamer aangeboden kregen.

 • Algemeen 1
op 7 november 2020 bestemming: Turkije, reisperiode: maart 2019

Volgens mij moeten wij corredon financieren, alle begrip voor de corona maatregelen, maar wat een spelletje is dit! Wij wachten nu al 8 maanden op ons geld. Kom eens over de brug corendon met dat geld, wij hebben er namelijk recht op, onze kosten gaan ook door... Never nooit meer corendon

 • Algemeen 1
op 5 november 2020 bestemming: Kaapverdië / Sal, reisperiode: november 2020

Diana van Gemen
Gedeeld met Iedereen

Vandaag zouden John en ik eigenlijk naar Kaapverdië op vakantie gaan. Natuurlijk heeft het reisbureau deze vakantie ook geannuleerd net zo als onze in maart geboekte reis naar Egypte. Onze vakanties hadden we al ver voor de Corona uitbraak geboekt en betaald. En voor de tweede keer dit jaar kunnen we nou vechten om ons geld terug te krijgen. Deze keer moeten we het gevecht met CORENDON aangaan. In januari hebben we de aanbetaling van onze reis gedaan. Precies zoals het hoort want we zijn fatsoenlijke mensen die hun rekeningen op tijd betalen.
Helaas zijn wij (de fatsoenlijke mensen) die belogen, bedrogen en misbruikt worden en niemand hier iets tegen doet. Ons wordt via CORENDON een reisvoucher op gedwongen die wij absoluut niet willen hebben. Iets wat we al meerdere keren schriftelijk en mondeling hebben laten weten. Maar wie boeit het? CORENDON in ieder geval niet en onze och zo vriendelijke politici ook niet. Volgens CORENDON kunnen wij in April 2021 een aanvraag indienen om ons geld terug te krijgen en de terug betaling vindt dan misschien September 2021 plaats! Met andere woorden.... CORENDON weigert ons geld eerder terug te betalen en gebruikt ons geld voor de duur van bijna twee jaar als renteloze lening zonder onze toestemming! In wat voor een apenland leven wij eigenlijk? Ons is niet vriendelijk gevraagd of we hier in toestemmen als corona steun voor deze och zo zielige CORENDON. Nee, echt niet. Ze stelen gewoon ons geld voor de duur van bijna twee jaar en wij als klant moet gaan bedelen om zijn eigen geld terug te krijgen terwijl het CORENDON was die onze reis geannuleerd heeft. Dit is nou al de tweede keer dit jaar dat we ons met zulke bedriegers bezig mogen houden. Ook deze keer hebben we , net zoals in maart bij een ander reisbureau, inmiddels drie aanmaningen verstuurd en zullen we over acht dagen verdere stappen gaan ondernemen en een deurwaarder in gaan schakelen.
Of ik kwaad ben? Nee, helemaal niet! Ik ben woedend dat dit in een land als Nederland mogelijk is.
Apeland Nederland.... echt geweldig!
Beste meneer Rutte, hou je hier maar eens mee bezig in plaats met de vakantie plannen van onze Koning!!!! Groetje Diana en
John Vos

 • Algemeen 1
op 24 oktober 2020 bestemming: Turkije / Alanya, reisperiode: juli 2020

Omdat het niet door ging oke dat snapte we maar dat je dan zolang moet wachten tot dat je je geld terug krijgt is belachelijk

 • Algemeen 1
op 23 oktober 2020 bestemming: Griekenland / Samos, reisperiode: juli 2019

Met corendon naar Samos gevlogen. Hier zat het transport ook bij in, vanaf het vliegveld tot aan het hotel was ongeveer 10 minuten. Mede reizigers kregen de verkeerde bus aangewezen waardoor zij 1,5 uur in een bus hebben moeten zitten met hun 2 kleine kinderen.
Daarop volgend een excursie geboekt, een dag op een mooie boot. Reisleiding was hier ook aanwezig, bij navraag over de prijs en hoe de daginvulling eruit zag, kregen we als reactie 'je hoeft niet mee'. Overigens de afspraak gemaakt dat ze hier om 17.00 uur weer zou staan zodat we onze ervaring konden delen. De boot leek wel een vissersbootje, waar we overigens wel op zijn gegaan, omdat we dit hadden geboekt met mede reizigers. De tocht ging nergens over en was het geld absoluut niet waard dus wij keken uit naar 17.00 uur, zodat we de reisleiding konden aangeven dat de tocht het geld niet waard was. Geen reisleiding te bekennen.
Vlucht terug, daar staat de reisleiding, ze gaf aan dat we alsnog een formulier konden krijgen maar we moesten eerst even inchecken, je voelt hem al aankomen, ze was plotseling verdwenen.
Mail gedaan naar Corendon over de manier van omgaan met klanten, ook dan wordt van het kastje naar de muur gestuurd, er wordt mij benoemd dat er emoties meespelen en de reisleiding het beste met ons voor had. Met zichzelf, is mijn mening. Losstaand van de emoties en de frustraties en irritaties, is deze service gewoon waardeloos. Nooit meer Corendon voor mij.

 • Algemeen 3
op 14 oktober 2020 bestemming: Turkije, reisperiode: oktober 2020

Maffiapraktijken, slechte service en totaal gebrek aan communicatie. Vermijd deze vliegmaatschappij ten alle tijde

 • Algemeen 1
op 9 oktober 2020 bestemming: Curaçao, reisperiode: oktober 2020

Vakantie geboekt bij Corendon, maar dit was eens en NOOIT meer.
Via Corendon hebben wij een auto geboekt en tevens betaald. Echter kwamen hier op het vliegveld nog allerlei niet eerder benoemde kosten bij. Na lange discussies met veel onduidelijkheid hebben wij tbesloten de auto mee te nemen. Bij aankomst in het hotel kwamen wij erachter dat de borg twee maal van de creditcard is afgeschreven. Na het zoeken van contact worden wij ondertussen al vier dagen van het kastje naar de muur gestuurd.nadat er eindelijk contact met ons opgenomen is worden wij uitgemaakt voor leugenaar; het klopt volgens de reisleiding niet dat er twee keer borg afgeschreven is.. er wordt niet thuisgegeven door Corendon. Er wordt niet gezocht naar een oplossing en zelfs het contacteren gaat met de dag moeilijker. Na uitgemaakt te zijn voor leugenaar door deze organisatie kan ik niet anders zeggen dat dit werkelijk waar de allerslechtste service is die ik ooit ervaren heb. Ik zou voor een andere organisatie kiezen voor het boeken van een reis.

 • Algemeen 1
op 5 oktober 2020 bestemming: Italië / Sardinië, reisperiode: september 2019

PRADALADDAHOTEL****
Hotel met achterstallig onderhoud.In principe nog geen 2**waard.Geen benul van het all-inclusive-principe €5,-extra betalen om van 22.00 tot 00.00 uur ook nog te kunnen halen.Covid toeslag a€3,-pppd(schoonmaakkosten)schone lakens en handdoeken waren al een probleem.
Een stroomstoring van 22 uur,Corendon onbereikbaar,na 17 uur kwam een andere Corendonvertegenwoordiger met kaarsjes en ledlampjes en een lading kletskoek.Er werd een noodgenerator neergezet en na twee dagen had een monteur alles weer gerepareerd.Zonder enig excuus van Corendon gewoon door.
Na al deze strubbelingen zou je enige coulance verwachten van het hotel maar toen wij bij vertrek(ivm laat vertrekken)vroegen of we kamer nog langer mochten gebruiken kostte dit gewoon €40,- voor 4 uur.Men wist niet van wijken,uiteindelijk het zondek zo lang mogelijk bezet en in zwembaddouche omgekleed voor de terugreis
Al met al een schandalige vertoning van zowel hotel als Corendon

 • Algemeen 4
op 4 oktober 2020 bestemming: Turkije, reisperiode: juli 2020

Voor de zomervakantie in december 2019 vier tickets gekocht bij corendon. Zoudennvliegen vanuit Dusseldorf. Corendon heeft zelf de vlucht geannuleerd(niet door corona). We konden of omboeken of geld terug krijgen. Geld terug gevraagd en tot heden hebben ze nog niet terug betaald, zouden ze doen in 09-2020. Nooit meer corendon.

 • Algemeen 1
op 14 september 2020 bestemming: Griekenland / skala erosos, reisperiode: september 2020

Via een groepsreis is er bij Corendon geboekt zowel voor heen als de terugreis.Corendon had voor de heen reis Transavia ingezet. Daar konden we vooraf een stoel reserveren. Dat was prima. PLUSPUNT voor Transavia. Voor terug reis vlogen we met Corendon zelf. We komen niet van te voren stoel reserveren. Al erg vervelend. Na informeren bij Corendon werd er aangeven dat we wel op vliegveld de stoelen konden kiezen. We waren vroeg aanwezig om er voor te zorgen dat we met z'n 4en bij elkaar komen zitten. Helaas heeft Corendon voor iedereen een stoel aangewezen en mochten wij deze niet wijzigen. Hierdoor kwamen wij alle 4 uit elkaar te zitten. Dat was echt niet leuk maar daarnaast in het kader van corona wil je de mensen als setjes bij elkaar zetten en niet verspreiden. Hiermee verkom je deels verspreiding van eventueel corona. Niet slim en zeker niet klantgericht. Bahh nooit meer

 • Algemeen 4
op 8 september 2020 bestemming: Griekenland / Lefkas, reisperiode: augustus 2020

Wij zijn omstreeks augustus/september heerlijk op vakantie geweest dankzij Corendon, ondanks het vele papierwerk wat wij moesten indienen en de verplichte test. Ik vind de reacties nogal negatief hier en denk dat mensen niet alleen naar zichzelf moeten kijken. Wie een vakantie kan betalen moet moet zich ook kunnen permitteren om zijn reis te verplaatsen naar een later tijdstip d.m.v. een voucher, dan heb je in ieder geval iets om naar uit te kijken. De reiswereld heeft het al zo zwaar en dat werkt allemaal door. Wij hebben in juli de gok genomen om eind augustus op vakantie te gaan (naar Lefkada) en hebben enorm geluk gehad. Wij danken Corendon voor de goede zorgen (gratis test die wij hebben gekregen en de mooie én betaalbare vakantie) en wensen hen succes in deze zware tijden. Volgend jaar zien jullie ons weer terug.

 • Algemeen 10
op 3 september 2020 bestemming: Griekenland / Kos, reisperiode: mei 2020

Vanwege Corona een voucher gekregen.... Heb al meerdere malen contact gehad of ze uit coulance kunnen uitbetalen gezien er nu geen inkomsten binnen komen. Maar dat doen ze niet.... NOOIT MEER CORENDON en echt NOOIT MEER CORENDON. Blij dat velen zich aansluiten op de wanpraktijken van Corendon en ook NOOIT MEER zaken met ze gaan doen.

Update:
Wel een voucher maar geen geld terug. Corendon heeft het geld niet meer en zal failliet verklaard worden gezien ze dachten dat ze geheel gecompenseerd zouden worden. Hoe Corendon als bedrijf mensen kan oplichten en keihard loopt te liegen. Nóóit méér met dit bedrijf.

 • Algemeen 1
op 30 augustus 2020 bestemming: Griekenland / Kreta, reisperiode: september 2019

Waardeloos..ik had dus een reis geboekt naar Kreta, voor 30 augustus. Aanbetaling gedaan,paar weken later de hele reissom betaald.Meteen erna dit bericht: helaas was het appartementen-complex niet open, en ging dit jaar ook niet meer open.Alternatief wat geboden werd was waardeloos,dus geweigerd.Resultaat: een corona-voucher terwijl dit dus niets met corona te maken heeft! Eigenlijk is dit gewoon pure oplichting: een accomodatie op de website zetten waar je helemaal niet heen kunt, en degenen die dit boeken, afschepen met een waardeloze coronavoucher. Nooit meer corendon voor mij!!

 • Algemeen 1
op 28 augustus 2020 bestemming: Griekenland / Zakynthos, reisperiode: augustus 2020

Hotel was goed en eiland erg mooi. Maar service Corendon ronduit slecht. Opgelicht tijdens de omboeking. Wij gaan echt nooit meer met Corendon op reis!

 • Algemeen 4
op 19 augustus 2020 bestemming: Nederland, reisperiode: september 2020

Omboeking is niet doorgevoerd, waardoor de reis niet door kon gaan. Ik zou zijn gebeld en hebben gezegd dat ik zou terugbellen.....ik ben nooit gebeld. Toen ik hen belde, omdat ik maar niets hoorde gaf Corendon aan dat ik maar eerder had moeten bellen. Dit terwijl zij in iedere mail en op hun site zeggen dat je hen per se niet moet contacten. Kortom, het was allemaal mijn schuld en er kon niks geregeld worden. Stelletje leugenaars.....

 • Algemeen 2
op 13 augustus 2020 bestemming: Italië / Sicilië, reisperiode: juli 2020

Pas op met Corendon!

We hadden een reis geboekt naar Sicilië via Maastricht Airport (daar wonen we bijna om de hoek). In juni deelde Corendon opeens mede dat er wat was veranderd: vertrekdatum werd gewijzigd en Maastricht werd opeens Amsterdam. Voor ons een extra reistijd van drie uur vice versa. De vlucht zou ook nog eens om 7.00 's ochtends vertrekken, wij zijn afhankelijk van de trein en die rijden niet op dat tijdstip vanuit Limburg. Dat betekende dus 4x treinreizen van Zuid-Limburg naar Schiphol plus een verplichte overnachting in de buurt van Schiphol om op tijd op het vliegveld te kunnen zijn. Plus een taxi naar het hotel, plus de kosten voor een avondmaaltijd, alles bij elkaar meer dan 200 euro EXTRA kosten bovenop de reiskosten. Corendon weigerde echter elke tegemoetkoming. Na veel klagen kwamen ze met 2x € 25 euro compensatie, een schijntje van de daadwerkelijke extra kosten, om over het ongemak van vele uren extra reistijd maar te zwijgen.
Overmacht door corona volgens Corendon. Ten eerste vind je al snel, als je een beetje googlet, dat Corendon het vaker doet, dat veranderen van luchthaven. En dan ook altijd maximaal 25 euro p.p. biedt. Waar je dus wel zelf om moet vragen, anders krijg je niks. Maar daarnaast, zelfs al zou corona de oorzaak zijn, en al zou je enig begrip kunnen opbrengen voor het feit dat Corendon vluchten samenvoegt om kosten te besparen, ik vind het ronduit schandalig dat klanten dan maar de kosten voor die besparing moeten betalen. Het minste wat je in dat geval kunt doen is de extra kosten compenseren. Maar dat blijft Corendon hardnekkig weigeren, ze houden vol dat ze genoeg hebben gedaan. Overigens werd de reis een paar dagen voor vertrek opnieuw gewijzigd, om gek van te worden. Deze keer niet 's ochtends vroeg vertrekken maar juist 's avonds laat. We hadden natuurlijk al een hotel bij Schiphol geregeld voor het vroege vertrek, die moesten we nu weer proberen te annuleren. Wat een frustratie! De reis ging door, de reistijd was bizar lang maar de vakantie gelukkig erg leuk. De dag voor terugkeer naar Schiphol bij het plaatselijke Corendon kantoor gevraagd hoe laat we zouden worden opgehaald voor vertrek naar het vliegveld. Antwoord: 19.45 uur. De volgende dag zaten we nog één keer rustig te eten toen de taxi om 19.00 uur arriveerde. Drie kwartier te vroeg. We zaten nog te eten maar moesten meteen mee. De zoveelste ergernis.
We hebben een heerlijke vakantie in het mooie Italië gehad. Niet dankzij Corendon maar ondanks Corendon. Bij terugkeer op Schiphol moesten we weer uren wachten voor de eerste trein richting Zuid-Limburg vertrok. In een koffietent op Schiphol hoorden we weer meerdere verhalen over Corendon dat regelmatig het vliegveld van vertrek wijzigt, dat is niet bepaald iets exclusiefs voor deze corona-tijd. Iteindelijk aangekomen in ons dorp moesten we weer heel lang wachten op een taxi (nog meer extra kosten). De zeer slechte organisatie en de vele wijzigingen hebben ons geërgerd en veel stress opgeleverd. Maar dat Corendon al die tijd weigert z'n verantwoordelijkheid te nemen door een redelijke vergoeding aan te bieden is iets waarvoor ze zich zouden moeten schamen.
Nu is er de mogelijkheid om dit te laten onderzoeken door de Geschillencommissie maar die moet je wel eerst betalen. € 102,50 in ons geval. Dat geld krijg je terug als de uitspraak in jouw voordeel uitpakt. Maar wij zijn maar simpele particulieren en Corendon staat klaar met een leger juristen. Dus moet je die stap nemen? Al zoveel geld meer uit moeten geven en dan nu nog een keer betalen terwijl je niet zeker weet of je het terug krijgt? Veel mensen zullen die stap niet durven wagen en zo komt Corendon er nog mee weg ook. Wees gewaarschuwd, zodra je te maken krijgt met een wijziging van een Corendon boeking heb je een serieus probleem!

 • Algemeen 5
op 8 augustus 2020 bestemming: Turkije / Antalya, reisperiode: juni 2020

Mijn ticket werd geannuleerd vanwege corona. Prima, maar er werd mij niet gevraagd of ik geld terug wilde of een voucher. Ik kreeg gewoon een voucher. Tot op heden heb ik niks met deze voucher kunnen doen en heb ik gevraagd om geld terug. Hun reactie; zij geven geen geld terug, alleen voucher die een jaar lang geldig is ( mits het uit komt met je eigen werk & wensen uiteraard ). Ik kan er gewoon niks mee... Waardeloos, mijn geld en ik krijg er een papieren tegoedbon voor...

 • Algemeen 1

Meer ervaringen

Nieuws

Artikelen

Vakantieverhalen / reisverslagen