Corendon

Url: https://www.corendon.nl
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: strandvakantie

Logo van Corendon

Corendon is bijna 20 jaar geleden begonnen als Turkije-specialist en is in die tijd uitgegroeid tot een grote touroperator voor veel populaire strandbestemmingen binnen en buiten Europa. Zo worden er vakanties aangeboden naar Spanje, Griekenland en Italië maar ook de Nederlandse Antillen, Verenigde Arabische Emiraten, Afrika, Azië en het Midden-Oosten behoren tot het reisaanbod. De reisorganisatie heeft voor iedere doelgroep een passende aanbieding. Van een lastminute zonvakantie tot een rondreis en van een familievakantie tot een adults only vakantie. De missie van Corendon is om jou en je reisgezelschap de beste vakantie tegen de beste prijs te bieden. Daarbij staat persoonlijke aandacht en service hoog in het vaandel.

Sinds 2005 heeft Corendon een eigen luchtvaartmaatschappij, Corendon Airlines. Deze Turkse luchtvaartmaatschappij heeft een hoofdkantoor in Antalya en vliegt vanuit Antalya voornamelijk naar diverse bestemmingen binnen Europa, waaronder Nederland. In 2011 is daar de Nederlandse tak Corendon Dutch Airlines bijgekomen. Naast een eigen luchtvaartmaatschappij heeft de reisorganisatie ook een eigen hotelportefeuille: Corendon Hotels & Resorts. Deze bestaat uit 4 hotels in de toeristische gebieden Antalya, Bodrum en Çeşme en een all inclusive hotel op Ibiza.

Corendon is in 2000 opgericht in Haarlem. De reisorganisatie begon als Turkije-specialist en is uiteindelijk gegroeid tot een toonaangevende en succesvolle touroperator met bestemmingen binnen en buiten Europa. Momenteel ligt het hoofdkantoor in Lijnden. Naast Corendon Airlines, Corendon Dutch Airlines en Corendon Hotels & Resorts heeft de organisatie nog andere dochterondernemingen: GoFun Jongerenreizen, Karin's Choice, Maris Life, Corendon Golf en Corendon Estate.

De Jong Intra Vakanties
8,5
op basis van 1210 reviews

10 consumenten awards

De Jong Intra Vakanties won in 2024 de Reisgraag award
Lees meer
Sunweb
5,4
op basis van 686 reviews

1 consumenten award

Sunweb won in 2018 de Reisgraag award
Lees meer
TUI
5,3
op basis van 1389 reviews
Lees meer

Ervaringen met Corendon

Corendon krijgt gemiddeld een 4,8
op basis van 1710 ervaringen:

4,8 + Ervaring delen
op 12 juni 2024 bestemming: Macedonië / Ohrid, reisperiode: juli 2024

Op d.d. 11-06-2024 heeft een medewerker van Corendon telefonisch contact opgenomen met mij. Het verhaal volgens deze medewerker is dat er een belangrijke wijziging is t.a.v. de reis. De medewerker gaf aan dat er op
zondag geen vluchten meer vertrekken (vanuit de reisorganisatie) en dat wij een keuze hebben om de reis te wijzigen naar 8 dagen met daarbij een restitutie berekend naar rato. De andere optie die mij werd voorgelegd is een verlenging van de reis naar 15 dagen en dan zou ik een behoorlijk bedrag zou moeten bijbetalen. De medewerker noemde wat bedragen die ik zou moeten
bijbetalen, waarbij ze steeds foutieve bedragen doorgaf en dit maakte het voor mij een onsamenhangend verhaal. Ik gaf bij de medewerker aan dat ik deze reis al ruim 6 maanden geleden had geboekt en alles heb betaald en dat ik het onredelijk vind dat ik zou moeten bijbetalen voor de slordigheid en het niet nakomen van de overeenkomst vanuit Corendon. Ik vraag de medewerker om e.e.a. voor mij op de mail te zetten, waarop de medewerker zegt u moet nu beslissen, anders is het hotel straks niet meer beschikbaar. Waarop ik aangaf dat alles mij overvalt en dat het niet helemaal duidelijk is wat e.e.a. voor mij betekent. Medewerker heeft toegezegd om e.e.a. op de mail te zetten vandaag. Rond 18:00 uur nog niks vernomen, waarop ik weer contact heb gelegd met Corendon. Ik werd geholpen door een andere medewerker en deze kon geen wijziging zien en
geen notities t.a.v. contact. Slordig Corendon! Wat een stress vlak voor mijn
vakantie! Ondertussen is er nog steeds geen passende oplossing gekomen en hoor ik niks vanuit Corendon. Ik zou niemand adviseren om hier een reis te boeken.

 • Algemeen 1
op 5 juni 2024 bestemming: Turkije / Antalya, reisperiode: mei 2024

Ik kreeg mijn gereserveerde stoelen niet toe gewezen maar er wel voor betaald op 03-06-2024 reserveernummer 2061493 ik heb voor de stoelen 6Fen 6E betaald met uitzicht naar buiten maar kreeg nu ander plaatse op rij 11 stoel A en B toegewezen en deze had ik maar te ACCEPTEREN nu zat ik drie en een half uur alleen tegen mijn voorganger en een blinde wand aan dus geen raam zoals ik er bij die andere plaatsen die ik heb geboekt en bevestiging wel had ik vind dit een grove schande zoals met mij en mijn vrouw is omgegaan

 • Algemeen 5
op 30 mei 2024 bestemming: Spanje / Ibiza, reisperiode: juni 2024

Vakantiepret op voorhand verpest. Helaas kun je niet lager dan een 1 geven, anders had ik dat wel gegeven.

Aanstaande zaterdag vertrekken we naar Ibiza. We hebben hier een hotel geboekt en de reis voor 7 dagen was 2000 euro, een erg hoog bedrag. In de reviews zien wij continu overlast terug van constructiewerken. In april 2024 hebben we hierover gemaild en gevraagd of dit aan de orde zou zijn tijdens onze vakantie. Het antwoord is dat dit eind april afgerond zou zijn. Helaas zien wij ook in mei reviews over overlast. gisteren en vandaag gebeld. Dan krijg je wisselende antwoorden. Het zou vandaag of morgen klaar zijn. Ik krijg argwaan.. Ik heb op mijn beurt het hotel gebeld (dit zouden zij toch moeten doen als tussenpartner?) om dit te verifiëren want Corendon kon verder ' niets betekenen '. Het hotel geeft inderdaad aan dat het restaurant in het resort tijdens ons verblijf wordt verbouwd én dat de gemeente tijdens ons verblijf een tweede project start naast het verblijf. Dit gesprek had ik opgenomen en wilde ik aan de agent laten horen van Corendon. Ze wilde hier niets van weten.

Hun oplossing? Wacht tot je aangekomen bent en ervaar de overlast. Je kunt dan contact opnemen met een agent, tijdens je vakantie van 2000 euro. Volkomen absurd. Op de vraag of ze zelf het hotel (of de reisleiding op locatie) kunnen bellen was het antwoord nee. Ze hadden namelijk zelf van het hotel te horen gekregen dat het morgen klaar zou zijn. Op de vraag wanneer zij dit bericht hadden gekregen, konden ze geen antwoord geven en ze hadden dus geen idee hoe oud dit bericht was. Je mag toch minstens verwachten dat je serieus genomen wordt.

De reisleiding heb ik gesproken, want die contact gegevens had ik gelukkig wel gekregen tijdens mijn eerste contact. Die gaven op hun beurt aan dat zij niets konden doen tot onze vakantie was begonnen. Contact met Nederland kon ze niet krijgen geeft ze per Whatsappbericht aan. Hier hebben we dus ook niets aan.

Wat een aanfluiting dit zeg.. Hier wordt je echt kwaad om.

 • Algemeen 1
op 2 mei 2024 bestemming: Griekenland / Kreta, reisperiode: juni 2024

We kregen bericht van Corendon dat ons geboekte hotel "Horizon Beach" in Kreta overboekt was! Heel vreemd, de reis al in November geboekt en nu opeens een overboeking. We kregen wel een alternatief aangeboden maar dat was niet waar wij voor gekozen hadden, dus hebben we een ander hotel geboekt in Turkije. Helaas moest er weer geld bij, we hebben geen vertrouwen meer in Corendon en zullen waarschijnlijk ook niet meer gaan boeken bij Corendon een volgende vakantie.

 • Algemeen 1
op 29 april 2024 bestemming: Turkije / Gazipasa, reisperiode: juni 2024

Terugreis is twee maal gewijzigd. Eenmaal op een andere dag. De tweede maal de eind bestemming. En dan ook nog eens de aankomst 2.5 uur later. Moeten we zelf maar het vervoer regelen en betalen om op de eindbestemming te komen.

 • Algemeen 4
op 27 maart 2024 bestemming: Curaçao / Apeldoorn, reisperiode: maart 2024

Bizar slechte klachtafwikking! Reageren nergens op. Telefonisch sta je een halfuur in de wacht en kreeg je steeds te horen de wachttijd naar verwachting minder dan 1 minuut duurt. Na drie kwartier maar op gehangen. Tenenkrommend!!! Daarnaast geen reactie via chats of verstuurde klacht via e-mail. Nooit via deze partij boeken. Wat een amateurs! Bizar, echt bizar slecht.

 • Algemeen 1
op 27 maart 2024 bestemming: Egypte / Hurghada, reisperiode: januari 2024

Bij aankomst aan ons hotel rond 21u werd ons verteld dat er geen kamer was en we tot 1u 's nachts zouden moeten wachten met onze dochter van 4. Ondanks al mijn pogingen om aan de ingewikkelde klachtenprocedures van Corendon te voldoen werd geen correcte compensatie voorgesteld. Een reischeque van 75 euro staat totaal niet in verhouding tot de ernst van het incident. Ik boek in de toekomst elders.

 • Algemeen 1
op 27 februari 2024 bestemming: Turkije / Gumbet, reisperiode: juli 2024

De reis moet nog gaan beginnen maar de start is zo vreselijk slecht al , we gaan met de hele fam op reis Opa Oma onze dochters en mannen en 4 kleinkinderen 10 pers in totaal ,we boeken vanuit Rotterdam daar wonen wij en in de omstreken .Krijgen we eind Jan een mail dat onze reis omgezet is naar 020 ????????? verschrikelijk zeg normaal kunnen we met de bus naar Rotterdam Airport afreizen ...en nu dus met 3 auto's naar 020 plus parkeren al daar ....Telf contact gehad daarover maar helemaal niets tegemoet komen van Corendon schandalig we boeken Rotterdam en dat is niet zomaar ,wat een nep zeg dat Corendon enne ojaa we vliegen vanaf 020 met Transavia is gezegd geworden ....nou dat is het enigste pluspuntje dus ,,,wat een klotezooi zeg dat Corendon

 • Algemeen 1
op 3 februari 2024 bestemming: Nederland, reisperiode: februari 2024

Vandaag informatie proberen te krijgen over een reis naar Griekenland.
Aan de telefoon 25 minuten gewacht , en toen uiteindelijk geholpen door ene Marjolein, deze vrouw wilde al vanaf begin af aan niet helpen, was niet geïnteresseerd in ons verhaal en zette ons vervolgens in de wacht!! heb haar na 48 min maar weg gedrukt, wat een professionele houding van deze medewerker. DUS nooit meer boeken bij Cor en Don

 • Algemeen 1
op 19 januari 2024 bestemming: Egypte / Hurghada, reisperiode: november 2023

In september 2023 boekten wij onze vakantie naar Egypte. Zo naar uit gekeken om lekker even weg te zijn samen met het gezin (2volw en 1 baby). Tot onze verbazing was de reis erg duur maar hé wat is niet meer duur tegenwoordig. Toch de welverdiende vakantie geboekt. Alles verliep prima. Totdat we een paar weken voor vertrek nog even achter de laptop kropen om de faciliteiten, restaurants etc. te bekijken. Tot onze schrik was de prijs van de geboekte vakantie met 1300eu verlaagt, waarna wij de besloten Corendon te bellen en te vragen hoe dit kon. Wij kunnen begrijpen dat de prijs wat fluctueert met een paar honderd euro maar wij hadden 3400eu betaald en exact dezelfde reis was nu te boeken voor 2100eu!
Telefonisch contact opgenomen om verhaal te halen omdat er wanneer wij de vakantie boekte op de website flink geadverteerd werd met “vroegboekkorting” en andere kortingen waar wij van zouden mogen genieten. Tijdens het gesprek was ook de dame van de klantenservice enorm verbaasd dat het verschil zo groot was. Zij ging verhaal halen bij haar leiding. Resultaat, helaas konden zij niets voor ons betekenen want dit had te maken met vraag en aanbod. Met een onrustig en opgelaten gevoel gingen wij naar bed die avond. Eigenlijk op het punt om de reis te annuleren en opnieuw te boeken voor de nieuw aangeboden prijs.
Volgende dag nog een keer gebeld met Corendon om te zeggen dat wij graag wilden annuleren en de reis opnieuw zouden boeken voor de aangepaste prijs.
Dit was wel mogelijk maar dan zouden we 75% van de reissom kwijt zijn. We voelden ons erg kwaad en in de maling genomen. Toch maar voor lief genomen dat het niet meer te veranderen was en ons eroverheen gezet.

1 dag voor vertrek wilden wij online inchecken. Het online inchecken lukte niet want er bleek iets mis te zijn met de documenten van mijn man. Alles doorgenomen, bleek dat zijn paspoort bij terugkomst niet nog 6 maanden maar 5 maanden en 25 dagen geldig was. Met een misselijk gevoel weer Corendon gebeld om te vragen wat wij hieraan konden doen omdat wij de volgende ochtend al vroeg zouden vertrekken. Ik kreeg een mega geïrriteerde en onvriendelijke vrouw aan de telefoon die zei dat we morgenochtend (maandagochtend) de Egyptische ambassade moesten bellen en vragen of zij iets konden betekenen. Een onmogelijke klus om vóór 9 uur 's morgens te klaren. Ik legde dit uit waarop mevrouw zei dat de reis dan niet door kon gaan en wij ons geld kwijt waren. Wij gaven aan toch naar een oplossing te gaan zoeken die er volgens de mevrouw niet zou zijn. En oh ja of we dan wel zsm. konden laten weten of het gelukt is of niet. (Want hé, dat zijn 2 stoelen vrij). Ik zat tegen huilen aan. De reis koste 3400 euro en dat is voor een gemiddeld gezin hard sparen.
Eenmaal opgehangen heb ik het internet afgespeurd naar mogelijke oplossingen. Hier kwam ik uit bij de Koninklijke Marechaussee en dat zij een noodpaspoort konden maken waar wij Egypte mee in zouden mogen. Gebeld met hun, zij vertelde dat dit geen enkel probleem was en gaven aan dat we wel even 15min eerder moesten komen om het noodpaspoort te regelen. Jeetje wat waren wij opgelucht, de reis met ons gezin ging gelukkig toch wél door!!
Hartstikke mooie vakantie gehad en echt een super resort met alleen maar vriendelijke en behulpzame mensen! Het hotel krijgt van ons een 9+

Corendon krijgt van ons een 1 en zelfs dat vinden wij niet waardig. De manier waarop er tegen ons gesproken is en hoe slecht (of zeg maar gerust, helemaal niet) wij geholpen zijn maakt voor ons dat wij nooit meer bij Corendon zullen boeken. Echt een vreselijke ervaring. Je zou denken dat ze in deze branche, namelijk hospitality, de mensen zouden willen helpen en daar ook ongeacht de situatie vriendelijk tegen zijn. Nou niet dus.
De zelfde hotels kun je ook boeken bij TUI waar wij voortaan dit soort vakanties weer zullen boeken.

 • Algemeen 1
op 16 januari 2024 bestemming: Turkije / Marmaris, reisperiode: oktober 2023

Teleurstellende Ervaring en Besluit om Niet Meer te Boeken
Beste Corendon Team,

Ik schrijf je met betrekking tot mijn recente ervaring met jullie dienstverlening en ik moet zeggen dat ik teleurgesteld ben over de wijze waarop mijn klacht is behandeld.
Na het indienen van mijn klacht heb ik het gevoel dat er niet de benodigde moeite is genomen om serieus naar mijn zorgen te kijken. Als trouwe klant van Corendon gedurende vele jaren had ik dit niet verwacht. Jullie excuses lijken niet in lijn te zijn met de ernst van de situatie, en dat heeft mijn vertrouwen in jullie service aangetast.

Helaas ben ik genoodzaakt te besluiten dat ik in de toekomst geen gebruik meer zal maken van jullie diensten. Als klant waardeer ik een goede klantenservice en het lijkt erop dat dit niet aan mijn verwachtingen heeft voldaan.
Ik hoop dat jullie mijn feedback serieus nemen en dat toekomstige klanten niet dezelfde teleurstelling hoeven te ervaren. Bedankt voor de jaren van dienstverlening, maar ik zal elders op zoek gaan naar een reispartner die mijn zorgen wel serieus neemt.

 • Algemeen 1
op 21 november 2023 bestemming: Turkije / Lara, reisperiode: november 2023

Ik zat deze keer naast iemand die een verlengstuk voor zijn gordel nodig had. Dus iemand met heel veel overgewicht. Voor mijn stoel had ik iets extra’s betaald, maar in feite had ik maar een halve stoel en de obese passagier naast mij anderhalve stoel!! Dit is voor mij een reden om niet meer met die chartervluchten mee te gaan helaas, tenzij hiervoor een rechtvaardige oplossing wordt gegeven.

 • Algemeen 4
op 20 oktober 2023 bestemming: Turkije / Antalya, reisperiode: augustus 2023

In de winter voor de gehele familie een vakantie geboekt met rechtstreekse vluchten Eindhoven-Antalya v.v
Dit om extra wachttijden op Schiphol te voorkomen waarvan veelvuldig melding werd gemaakt. Twee maanden voor vertrek zien we plotseling in het account dat er vanaf Eindhoven eerst een tussenlanding gemaakt wordt in…… Amsterdam Schiphol. Dit geldt ook voor de terugreis.
Dit betekent dat de reis dik twee uur langer gaat duren, alle moeite voor niks.
Maar als je in Eindhoven dan keurig op de door jou geboekte en extra betaalde stoelen gaat zitten, merk je in Amsterdam dat er daar ook mensen instappen die menen dezelfde stoelen geboekt te hebben, gedoe en boze passagiers. En de passagiers die al vanaf Eindhoven in gestapt zijn mogen ook allemaal in Amsterdam de bagage uit de schappen halen om te laten controleren. Onvoorstelbare chaos en ontevredenheid. Hoe is het mogelijk dat Corendon van deze vluchten het hele seizoen( t/m oktober nog steeds) een soort buurt bus heeft gemaakt. Lijkt mij ook niet echt gewenst m.b.t. het verminderen van de vliegbewegingen boven Nederland. Nee op deze manier geen Corendon meer!

 • Algemeen 1
op 19 oktober 2023 bestemming: / Las Palmas, reisperiode: augustus 2023

Vlucht:
Begin augustus een reis geboekt met Corendon. Vlucht incl. verblijf + transfer. Een week voor vertrek kregen wij een e-mail dat de terugvlucht is gewijzigd van 20.40u naar 23.59u. Een dag na aankomst met de reisleider gezeten voor info. Uiteraard gevraagd naar het vreemde tijdstip en waarom we verder geen info kunnen vinden over de vlucht. Daar kon hij geen antwoord op geven, we moeten de app maar downloaden voor info. Toen ik zei dat ik me niet verplicht wilde voelen om persé en app te downloaden, kon ik ook gewoon inloggen op mijn account en bij de reservering kijken. Ok, iedere dag ingelogd, geen info. Niks. Op de vraag of wij de kamer langer konden aanhouden de laatste dag, moesten we weer terugkomen bij de receptie de ochtend van vertrek. Lichtelijk geïrriteerd, omdat er 0 info over de vlucht en transfer was, wisten we niet hoe we onze laatste dag moesten invullen op vakantie. Wel een kamer, geen kamer? Hoe laat worden wij opgehaald? Pas op de dag van vertrek nieuwe info, vlucht weer gewijzigd van 23.59u naar 01.55u. LET OP: je betaald altijd meer voor een gunstig tijdstip zoals 20.40u (of overdag) maar vliegt dus om 01.55u. Dat is afzetting en misleiding van Corendon (lees meer reviews, Corendon doet dit vaker). Bemanning aan boord gaf aan dat we vanwege restricties niet vóór 07.00u mochten landen op Schiphol, dus moesten we nog een kwartier langer wachten om te vertrekken. Uiteindelijk kwamen we na 07.30u aan op Schiphol. Eenmaal thuis contact opgenomen met Schiphol, of het klopt dat zij op die dag restricties hadden. ---> Nee, dat hadden ze niet.

Reisleider op bestemming:
Best een aardige man maar beetje opdringerig met info over Nederlandse snackbar waar je lekker Nederlandse snacks kunt eten. Heerlijke frikadellen en kroketten, aardige eigenaresse en erg de moeite waard om heen te gaan. Daarnaast misleidend over auto huren. Beste was toch écht om een nieuw model auto te huren via Corendon incl. alle verzekeringen etc. voor de beste prijs én incl. auto wordt gebracht en weer opgehaald. 'laat je niet overtuigen door lokale verhuurbedrijven want daar betaal je altijd extra voor allerlei verzekeringen en krijg je oude auto's'. Ok, wij een auto gehuurd voor paar dagen via Corendon. Uiteindelijk uurtje later toch besloten om de auto 1 dag eerder in te leveren. Dat kon gelukkig zonder gedoe gewijzigd worden. Dat was dus fijn. Maar op de dag dat de sleutel werd gebracht, was de jongen van het bedrijf ook letterlijk binnen 2 minuten weer weg. We moesten zelf de auto zoeken op de parkeerplaats. Ok, wij auto gezocht. Komen we aan bij kenteken. Vieze oude auto. Vies aan de buitenkant, vies aan de binnenkant, halve tank en bijna 10 jaar oud. Het kwartje viel waarom hij zo'n haastige spoed had om weg te gaan. Totaal niet waar we voor hebben betaald en wat ons is aangeboden. Lichtelijk geïrriteerd reisleider gebeld, moesten foto's doorsturen. Omdat we toch op pad wilden en niet de hele dag 'kwijt wilden' zijn we plekjes gaan bezichtigen omdat de reisleider nog terug zou bellen. Reisleider belde en zijn aanbod was om na 16.00u een vervangende auto te krijgen of de volgende ochtend een vervangende auto. Wij besloten om toch te kiezen voor de volgende ochtend omdat we al op pad waren en het echt zonde vonden van de dag om over en weer te rijden en te wachten. Toch bij ander verhuur bedrijf gekeken. Prijzen waren echt bijna 4x goedkoper incl. alle verzekeringen voor dezelfde auto! Uiteindelijk auto ingeleverd en nieuwer model de volgende ochtend gekregen. Geen compensatie. Ik heb het vermoeden dat ze dit trucje vaker uithalen en dat dit een auto is die ze bij de verhuurder zelf gebruiken voor personeel en klusjes etc.
Tip: ga eerst zelf op onderzoek uit in de buurt en vraag daar naar de prijzen etc. voordat je je laat overtuigen door Corendon reisleiders. Ga op je gevoel af en huur een auto waar het voor jou fijn voelt.

Tip voor claim indienen:
-Log in op je account
-Ga naar klacht indienen rechtsboven
-Vervolgens zie je een hoop tekst, zoek de alinea met claim indienen en klik 'hier'
-Je wordt doorverwezen naar een pagina met het e-mailadres waar je je claim kunt indienen

Er zijn genoeg voorbeeldbrieven online die je kunt aanpassen naar jouw situatie.

Jammer, het regent klachten en claims bij Corendon. Weet niet of het bedrijf nog bestaat over 5 jaar als ze zo slecht omgaan met hun klanten. Voor ons geen Corendon meer.

 • Algemeen 1
op 17 oktober 2023 bestemming: Egypte / Hurghada, reisperiode: september 2023

Het Hotel was top, maar de aangepaste vliegtijden zeer ongunstig.
De hotelaccommodatie was top. De vluchten waren slecht. Aankomst Hotel 05.00 uur en vertrek terugvlucht 03.00 uur.
Bijna 12 uren ronddwalen op resort zonder kamer!!!
Vluchttijden waren veranderd en desondanks werden de reizen verkocht met andere (gunstige) vliegtijden. Klachten (schriftelijk/reisleider en telefonisch) niks van vernomen.

 • Algemeen 5
op 10 oktober 2023 bestemming: , reisperiode: september 2023

Nooit meer Corendon. Zowel heel- als terugreis als het hotel waren zwaar waardeloos. Heel veel geld voor betaald. Heen reis met een vliegtuig dat rammelde aan alle kanten, stewardess leek ongeveer 16 jaar in een broek met t-shirt. Vlucht uiteraard naar een incourante tijd omgezet door Corendon. Terugvlucht geen bericht over inchecken of enige andere informatie, en op het vliegveld stond het vluchtnummer niet op de borden. 'Er werd aan gewerkt' maar ondertussen moet je het maar zelf bedenken waar je vliegtuig staat.
Hotel was een aanfluiting. Parasols te weinig en die er stonden stuk, met 2 kleine kindjes op 1 hoog geplaatst terwijl wij gevraagd hadden op kamers op de begane grond naast elkaar. Was niet mogelijk bij inchecken omdat het hotel vol zat om vervolgens de inchecker na ons te vertellen dat er in de club nog wel iets vrij was.
NOOT MEER met Corendon.

 • Algemeen 1
op 6 oktober 2023 bestemming: Turkije / Antalya / Kemer, reisperiode: september 2023

Dronken kapitein tijdens een Blue Cruise

Er werd wiet gerookt aan bord

De veiligheid aan boord was ver te zoeken

Aangeboden tours klopten niet

Loopplank bleef anderhalve meter boven de grond handen, gasten moesten via een ladder van de loopplank af

Zwemladder hing met een kromme schroef aan de romp, was spekglad ...

Dinghy was lek en werd tijdens het varen met een voetpomp opgepompt. De dinghy was instabiel, tijdens het overstappen zakte de zijkant weg en ik viel met mijn rechterbeen tussen twee treden van een zwemladden. De kaptein in paniek.

De informatievoorziening tijdens de Blue Cruise was gewoon niet aanwezig

Ik heb klachten gespuid halverwege de vakantie, moet 8 weken wachten op een reactie van Corendon

mijn reserveringsnummer was 4856881

 • Algemeen 2
op 5 oktober 2023 bestemming: / Argassi, reisperiode: augustus 2023

Goed geregeld, prima vlucht, weinig oponthoud, geweldig Hotel Anemona Beach,

 • Algemeen 10
op 29 september 2023 bestemming: / Egypte, reisperiode: oktober 2023

Geboekt vanwege gunstige reistijden - voor vertrek vluchten ingrijpend gewijzigd van dagvluchten naar nachtvluchten. Is niet mogelijk met mijn zoon met handicap. Niet mogelijk om om te boeken naar andere vlucht of andere bestemming via Corendon. Resultaat 2500 euro annuleringskosten. Boek nooit met Corendon voor goede vluchttijden want ze worden altijd veranderd naar zeer negatieve tijden. As simple as that.

 • Algemeen 1
op 23 september 2023 bestemming: , reisperiode: juni 2023

Één grote schande dit bedrijf.
Bij Corendon een 5 sterren hotelkamer geboekt met zee zicht. Wat we hebben gekregen: een standaard kamer met uitzicht op een 10-tal airco's en een magazijndeur.

Antwoord corendon: klacht afgewezen want jullie hebben slechte geboekt op basis van ''sfeerfoto's'' op de website. Wij staan aan de kant van het hotel.

Voor ons echt letterlijk nooit meer corendon. Bij Tui betaal je iets meer maar daar krijg je zoveel meer voor terug. De klantenservice is te triest voor woorden. De reisleiding ter plekke was onbeschoft, nonchalant en niet behulpzaam. Daarnaast waren ze moeilijk of niet bereikbaar, hun ''noodnummer'' stond zelfs uit.

Corendon organisatie behandeld klanten als honden. Ze wordt nog net niet uitgelachen in je gezicht nadat je een klacht hebt ingediend.

 • Algemeen 1
op 20 september 2023 bestemming: Turkije / Alanya, reisperiode: september 2023

Service Corendon is echt NUL.
Voor de heenreis werden mijn gunstige vluchttijden en vluchthaven al veranderd van 7.00 uur naar 19.15 s'avonds. Dus niet vliegen op Gazipasa maar naar Antalya met een transfer van 3 uur i.p.v 1 uurtje Na een kwade mail, kreeg ik een telefoontje dan ik s'middags om 15.30 kon vliegen, maar toch op Antalya. Dit heb ik dan toch maar geaccepteerd zodat ik niet midden in de nacht zou aankomen. Eind goed al goed zou je denken. Helaas niks is minder waar. 4 Dagen voor vertrek een mail met opnieuw met veranderde vluchttijden, maar nu voor de terugvlucht. I.p.v. 23.10 s'avond werd het 13.05 s'middags!!!!!!!! en JA HOOR weer stelen ze een dag van je. Ik had half pension geboekt, dus op dag 1 en de laatste dag mis je het ontbijt en avondeten. Waar wel voor betaalt is. Na verschillende mailtje en telefoontjes, krijg je doodleuk te horen dat dit overmacht is. En dat Corendon dag 1 en de laatste dag wel als vakantiedag zien, dat jij er niks aan hebt boeit ze niet. Wel opvallend dat het altijd ten nadelen van de reiziger is. E komt nooit een mail met u kan een dagje langer blijven. De terugvlucht was gelukkig wel vanaf Gazipasa (moest ik blij mee zijn). Toen ik liet weten flink pissig te zijn en ik vroeg of er niet een latere vlucht vanaf Antalya was, kwam de dame met een oplossing, als 220 euro bijbetaalde kon ik wel een latere vlucht krijgen vanaf Antalya. Ik dacht dat ik het niet goed hoorde, ik moet van Corendon accepteren dat ze mijn vlucht om boeken van Gazipasa naar Antalya en als ik erom vraag moet ik 220 euro bijbetalen. Je zou bijna denken dat dit een verdienmodel is. Gunstige vluchttijden op luchthavens zijn een flinke kostenpost voor Corendon, vooral op Schiphol. Deze tijden worden weergegeven bij verkoop van vakanties, maar wanneer de periode van het kopje “onder voorbehoud” dreigt te verstrijken, gaat Corendon voor de goedkoopste tijden. In ons geval is dus onze hele vlucht verdwenen en zijn wij zonder pardon doorgestoten naar een vlucht van Transavia. Achteraf blijkt ook dat Corendon dit wel vaker doet vanuit ervaringen van anderen. IK weet 1 ding zeker, dit is de laatste keer dat ik bij CORENDON boek. Wat een serviceloos /slecht bedrijf. Verschuilen zich alleen maar achter overmacht en u heeft het geaccepteerd ( kijk maar in 2.6. van de voorwaarde) Betalen mag je, maar je krijgt geen enkele service.

 • Algemeen 1
op 18 september 2023 bestemming: Griekenland / Samos, reisperiode: september 2023

Auto gehuurd via Corendon in Samos Sun bij de firma Aramis, NOOIT MEER! Let er aub mee op, want word verkocht als All risk verzekering, maar dat is het allesbehalve,lees de kleine lettertjes.Voor meer info mag je altijd bericht sturen.Je moet eerst alles betalen,en dan alles terug vorderen van Corendon, en die hebben in de kleine lettertjes van het contract vanalles staan waardoor ze er onderuit proberen te komen.Gelukkig heb ik me niet laten afdreigen, maar ben toch geld eraan kwijt geraakt.Huur bij de firma ARAMIS in Samos aub GEEN auto!

 • Algemeen 5
op 15 september 2023 bestemming: , reisperiode: juli 2023

Op de heenweg(6 juli CD 451) een vertraging van 7 uur! Na anderhalf uur op de taxibaan werden wij uit het vliegtuig gehaald, omdat de remmen van het vliegtuig vast stonden. Als pleister op de wond compensatie aangevraagd, maar volgens Corendon stond het vliegtuig in een kuil op de taxibaan. Officiële correspondentie vanuit Schiphol krijg je niet te zien, maar 7 uur erover doen om te constateren dat het vliegtuig in een kuil staat lijkt mij sterk en anders zeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer onprofessioneel. Ow voor tijdens de 7 uur durende wachttijd krijg je natuurlijk wel een ruime voucher van € 6,75 waarbij je als klant op Schiphol wel 1 hele bak koffie kan halen. Tevens tijdens het wachten 0,0 informatie vanuit Corendon, omdat wij via Suntip geboekt hadden, waardoor wij dus 7 uur lang achter medepassagiers aan hebben moeten lopen. Corendon echt NOOIT MEER

 • Algemeen 1
op 6 september 2023 bestemming: Turkije / Antalya, reisperiode: augustus 2023

Corendon vliegvakanties heeft een zwaar gebrek aan empathie en denkt helemaal niet mee aan oplossingen.

In April een complete vakantie geboekt van 27 augustus t/m 3 september naar het Miracle Resort in Antalya. Vluchttijden van en naar Schiphol waren ongunstig voor ons en dus besloten om via Rotterdam te vliegen, ondanks dat wij in Amsterdam wonen. Vervolgens worden na een aantal weken de vluchttijden gewijzigd naar erg ongunstige tijden voor mijn gezin en ik, zonder notificatie. Blijkt dat de vluchttijden van Schiphol opeens wel gunstig zijn. Nog geen probleem gelukkig. Ik heb meteen actie ondernomen en de luchthaven laten wijzigen voor de heen en terug reis. Wijzigingskosten waren 30 euro. Luchthavenbelasting van Schiphol was ook al een stuk hoger dan Rotterdam, dus in totaal 190 euro duurder uitgekomen.

Iets langer dan 2 weken voor de terugreis worden de vluchttijden plotseling voor de 2e keer gewijzigd. Ook dit keer zonder enige notificatie. Ditmaal voor de terugreis vanuit Antalya naar Schiphol. Na de wijzigingskosten in eerste instantie betaald te hebben zouden wij zondagmiddag 3 september aankomen op Schiphol. Ondanks dat wij voor terugkomst op 3 september hebben geboekt, veranderde de aankomst naar 00.15 op 4 september. Blijkt dat de vlucht in de middag met Corendon door Corendon zelf is geannuleerd en wij automatisch met een nachtvlucht mee moesten vliegen met Transavia.

Hierbij nogmaals meteen contact opgenomen met Corendon. Ik heb de situatie uitgelegd en verteld dat deze nachtvlucht voor ons geen optie is. Ik heb namelijk een gezin met 3 jonge kinderen waarvan er 1 leerplichtig is en op 4 september zijn eerste schooldag heeft wat uiteraard erg belangrijk is. Wettelijk gezien mag deze dag vanwege een vakantie ook absoluut niet gemist worden door leerlingen. Uiteraard ook aangegeven dat wegens het wijzigen van vluchttijden ik al extra kosten gemaakt heb. Nu had Rotterdam opeens wel (opnieuw) een gunstige aankomsttijd. Ik voelde mij erg in de maling genomen maar desondanks was ik bereid opnieuw de wijzigingskosten te betalen om de terugreis te wijzigen van luchthaven. Mijn zoon mocht op geen manier de eerste schooldag hierdoor missen. Helaas toont Corendon ook voor de ontwikkeling en achterstand van onze kinderen geen enkele interesse.

Van de klantenservice kreeg ik te horen dat dit de enige vlucht was op die dag naar Schiphol waar het voorheen eigenlijk 2 vluchten waren. Hierna verzocht om de terugvlucht te wijzigen naar de gunstige aankomsttijd van Rotterdam Airport. Blijkt plotseling dat dit ook niet mocht ondanks dat wij langer dan 2 weken van tevoren contact hebben opgenomen. Heb nadrukkelijk aangegeven dat dit echt geen optie voor ons is en dat wij door de gang van zaken ons erg misleid voelen door Corendon.

Helaas interesseerde de medewerkers van Corendon dit op geen enkele manier. Zij hebben hun beleid en daar eindigt het. Annuleren zou mij meer dan 1500 euro kosten. Ik begrijp dat de vluchttijden onder voorbehoud zijn tot 2 weken voor de vlucht maar bij een aangename klantenservice bestaat ook nog zoiets als empathie bij een ongelukkige gang van zaken. Zeker wanneer vanuit het oogpunt van de klant met alle macht geprobeerd is dit op te lossen. Het aantal weken dat de luchthaven voor vertrek gewijzigd mocht worden bleek achteraf meer te zijn dan 2 weken, dus ook dit was voor hun geen optie.

Je zou bijna denken dat dit een verdienmodel is. Gunstige vluchttijden op luchthavens zijn een flinke kostenpost voor Corendon, vooral op Schiphol. Deze tijden worden weergegeven bij verkoop van vakanties, maar wanneer de periode van het kopje “onder voorbehoud” dreigt te verstrijken, gaat Corendon voor de goedkoopste tijden. In ons geval is dus onze hele vlucht verdwenen en zijn wij zonder pardon doorgestoten naar een vlucht van Transavia. Achteraf blijkt ook dat Corendon dit wel vaker doet vanuit ervaringen van anderen. Niet heel vreemd wanneer je ervaringen van anderen leest op het internet, en dan heb ik het niet louter specifiek over het wijzigingen van vluchttijden.

Dit was voor mij de eerste keer met Corendon maar hoogstwaarschijnlijk ook de laatste keer. In het vervolg vlieg ik wel met TUI. Ik kan oprecht zeggen dat ik deze gang van zaken nog nooit eerder heb meegemaakt.

P.S. En neem al helemaal geen Privé transfer van Corendon van en naar de luchthaven op de bestemming. 118 euro betaald voor 2x een rit van 20 minuten. Ik ging voor gemak voor ons gezin maar achteraf gezien had ik dit nooit moeten reserveren. Eigen schuld. Andere taxibedrijven hadden mij in Antalya voor 10 euro per rit kunnen brengen.

 • Algemeen 3
op 26 augustus 2023 bestemming: Turkije / Lara, reisperiode: oktober 2023

Geboekt in mei voor een vlucht 7-10-23 om 7.00 uur heen. Wordt 19.05 heen en terug 14.20 wordt 21.05. Voelen ons nu al genaaid. Nu hopen dat er niet nog meer gaat tegenvallen.

 • Algemeen 2
op 15 augustus 2023 bestemming: Griekenland / Rhodos, reisperiode: juni 2023

Wij als familie hebben de afgelopen 4 jaar vlucht en hotels naar aller tevredenheid vakanties bij CORENDON geboekt. Echter dit jaar weet ik niet wat er aan de hand was maar de communicatie en begeleiding aan CORENDON zijde over de vertraagde vlucht CD 423 op 22 juni was beneden alle peil. Niet op de hoogte houden over de voortgang, transport van en naar overnachtingshotel. Deze zaken hebben wij allemaal zelf moeten regelen. Ook de communicatie op de dag van vertrek was niet goed. Vetrektijd slecht aangegeven en service in vliegtuig van een minimaal niveau. Dit brengt ons vertrouwen in CORENDON tot een laag niveau en raden wij mensen af om nog bij CORENDON te boeken. Zelfs de afhandeling van de claim voor het missen van een deel van onze vakantie werd afgedaan met een smoesje en konden wij na ons geld fluiten. Dit soort reisorganistie's moeten gelijk uit de markt worden gehaald want zij zijn niet te vertrouwen.

 • Algemeen 2
op 15 augustus 2023 bestemming: / Hugarda, reisperiode: augustus 2023

Helaas moet ik mijn uiterst teleurstellende ervaring delen met Coredon.Onze geplande vakantie vanuit Brazilië naar Egypte veranderde in een nachtmerrie door onverwachte gebeurtenissen.
Op het punt van inchecken, slechts één dag voor ons geplande vertrek, werden we geconfronteerd met het schokkende nieuws dat onze reis zonder enige duidelijke reden was geannuleerd door Coredon. Dit bracht ons in een uiterst benarde positie, omdat we ons inmiddels op familieleden uit Brazilië hadden verheugd en terugkeren naar huis geen haalbare optie was.
Coredon bood ons als "compensatie" een verkorte vakantie van slechts 4 dagen aan, terwijl we oorspronkelijk 6 dagen hadden gepland. Dit bracht niet alleen extra vermoeidheid met zich mee, vooral voor de kinderen, maar zorgde ook voor aanzienlijke financiële en emotionele belasting, omdat we zelf vervoer moesten regelen tussen verschillende luchthavens. Het kostte ons bovendien een kostbare dag verlof om alles opnieuw te organiseren.
Als reizigers hadden we gerekend op een soepele en plezierige ervaring, maar helaas werden we geconfronteerd met stress, financiële lasten en teleurstelling.
Ik deel deze recensie met de hoop dat toekomstige reizigers voorzichtig zullen zijn bij het overwegen van Coredon als reispartner. Het gebrek aan betrouwbaarheid heeft onze vakantie veranderd in een ervaring die we liever zouden willen vergeten.

 • Algemeen 1
op 12 augustus 2023 bestemming: / Orhid, reisperiode: augustus 2023

Door een defect wordt er gekozen voor een ander vliegtuig. Blijkbaar met 2 plaatsen te kort. 30’ voor boarding word ik naar de service Desk geroepen en krijg ik van een baliebediende de droge mededeling dat ik omdat ik alleen reis niet mee mag omdat er 2 plaatsen te kort zijn. Verder geen uitleg. Geen reactie van Corendon. Zelf moeten bellen en uiteindelijk contact na 35’ wachttoon. Geen oplossing tot dusver. Einde van mijn reis. Op de parking terug naar huis het vliegtuig letterlijk voor mijn neus zien opstijgen. Zero empathie!

 • Algemeen 1
op 8 augustus 2023 bestemming: Turkije / Side, reisperiode: november 2023

Op 31mei reis naar Turkije geboekt ,bij Corendon, dat doen we al jaren in november met Corendon .
Afgezien van hier en daar een hobbel ging dat altijd redelijk goed . Nu worden we verleden week gebeld , de reis is geannuleerd!!
Waarom ? We hebben besloten om niet meer op Antalya te vliegen ,na 18 november.we hadden geboekt tot 9 december. Er werd geen alternatief geboden bv .vanaf Düsseldorf . Niets!!!
U krijgt binnen 15 dagen uw voorschot € 720 terug . Die 15 dagen zijn vandaag verstreken ! U raad het, nog geen geld gezien. Dus ga ik mijn recht bijstand verz. Erop zetten . En ook de ombudsman vlieg reizen . Conclusie . Vlieg met iedereen , maar niet!!! Met Corendon . Het is een zooitje.

 • Algemeen 1
op 3 augustus 2023 bestemming: , reisperiode: juli 2023

Zwaar ontevreden over Corendon
Zwaar ontevreden over Corendon. Ze hebben ons in de steek gelaten nadat wij onze heenvlucht hebben gemist.

Nadat wij netjes waren ingecheckt van tevoren en een tijdslot om 08:00 uur hadden opgegeven voor het inleveren van de bagage, besloten wij toch alvast om 07:15 uur aanwezig te zijn, want je weet het nooit.

De rij stond stil en er zat geen enkele beweging in. Onze vlucht stond inmiddels ook niet meer op het scherm. Na meerdere pogingen tot informatievraag bleven wij in ongewis. Zelfs op het moment dat de klok al 08:45 was gepasseerd kon niemand ons helpen, wat ronduit schandalig is. Op een gegeven moment werd er zelfs aangegeven dat wij het zelf maar op moesten lossen.

Hierop zijn wij om 9:10 maar de rij uit gestapt, in grote paniek aangezien wij volledig aan ons lot overgelaten werden. Er is nergens op de luchthaven een informatie/ticket punt van Corendon om met vragen of andere ongemakken terecht te kunnen. Telefonisch ook totaal onbereikbaar.

Nooit meer Corendon.

 • Algemeen 1
op 27 juli 2023 bestemming: Egypte / Hurghada, reisperiode: juli 2023

Perfect gewoon!
Hadden via reisbureau geboekt bij Watervalley/Neverland.
Heenreis iets vertraging vanaf Schiphol, maar aankomst was volgens planning.
Had op Schiphol wel wat meer info mogen zijn, ook vanuit vliegveld zelf.
Vlucht zelf was aangenaam. Eten en drinken genoeg en de crew (maatschappij uit Oekraïne) was uiters vriendelijk en behulpzaam.
Bij aankomst gelijk naar de balie voor je visum geleid, even invullen en klaar.
De paspoort controle was wat langzaam maar daar kan corendon niets aan doen.
Eenmaal buiten gelijk opgevangen door iemand die ons doorverwees naar het juiste busje.
Die bracht ons per abuis naar verkeerde hotel (wel bij zelfde park) maar dit werd door hotel gelijk opgelost door ons naar juiste plek te brengen (2 uur snachts).
Bij ons eigen hotel konden we inchecken. We konden eerst wat eten en drinken waarna we met een karretje incl bagage naar ons plekje werden gebracht.
Daar was het wel even slikken....
Huis(je?) Was gloednieuw en superluxe! 2 royale slaapkamers met kingsize bedden, 2 heeeeele grote badkamers en een kamer. Koelkast, goede airco's en 3 flatscreen tv's.
De volgende ochtend kennis gemaakt net de nederlands sprekende contactpersoon.
Duidelijke info en ook besloten via hem wat excursies te boeken. Zal vast goedkoper kunnen, maar hij regelt het allemaal top!
Park zelf was immens.... tientallen zwembaden, denk wel meer dan 100 glijbanen en alles super netjes. Een klein leger aan schoonmakers, groenvoorziening, obers, schoonmakers en uiteraard keuken personeel zorgt ervoor dat alle ook netjes blijft.
Op het park ruime keuze uit (ik geloof) 8 restaurants en het drinken wordt gewoon opgenomen en bezorgd zodra je ergens gaat zitten.
Ieder zwembad of glijbaan had minimaal 1 badmeester die alles in de gaten houdt.
Na de eerste dag zwemmen stond er in het huisje een bordje met vers fruit, flesjes water en een fles frisdrank.
Voor ons (gezin met 2 kindjes) was dit echt een droomvakantie. Kan me verder niets herinneren wat me tegen is gevallen.
Ik zou zo weer boeken!

 • Algemeen 10
op 24 juli 2023 bestemming: Portugal / quarteira, reisperiode: juli 2023

Wij hebben voor het eerst en het laatst via Corendon geboekt. Je mag van een reisorganisatie verwachten dat je ook hebt betaald voor een beetje service, maar service hebben wij gehele reis niet gehad! Heenvlucht was vertraagd, nooit wat vernomen van Corendon, als wij rechtstreeks onze vlucht bij Transavia hadden geboekt, krijgen wij nog communicatie, maar deze ging dus via Corendon, en Corendon lukt het dus niet om dit door te communiceren naar zijn klanten.. Terugvlucht was vlucht geannuleerd door noodweer, ook weer geen reactie/communicatie vanuit Corendon. Wij hebben zelf aan de bel moeten trekkken wanneer wij terug konden vliegen etc. Als je een reis via een reisorganisatie wilt boeken, doe het absoluut NIET via Corendon!! Boek of je vlucht en hotel los, of kies een andere organisatie. Lees ook maar een alle berichten over gebrek van service eind juli 2023 tijdens de bosbranden op Rhodos en Corfu bijvoorbeeld, Corendon laat reizigers in de kou staan!!!!!

 • Algemeen 1
op 12 juli 2023 bestemming: Egypte / Hurghada, reisperiode: juli 2023

Wat een zooitje bij Corendon op Schiphol.
Gebrek aan info, beloofde updates die niet doorkomen.
Uiteindelijk na 5 uur wachten te horen krijgen dat vlucht helemaal niet meer door ging en dat de volgende vlucht de volgende dag einde middag zal plaatsvinden. 1 volledige dag vakantie weg. Ben benieuwd hoe dit gecompenseerd gaat worden

 • Algemeen 1
op 10 juli 2023 bestemming: Griekenland / Zakynthos, reisperiode: juli 2023

Altijd geboekt met corendon en alles goed, nu was het verschrikkelijk, alles was vies kapot en veroest ik ben ba 3 dagen eindelijk overgeboekt en kreeg geen excuus maar moest 200 euro bijbetalen!! Erg jammer slechte service!

 • Algemeen 2
op 10 juli 2023 bestemming: Turkije / Marmaris, reisperiode: juli 2022

Reistijden wederom in GROOT NADEEL gewijzigd. Nu al een paar jaar op rij. Dit zijn dus loktijden..... om keihard te veranderen. Nooit in je voordeel... dit is geen toeval maar een patroon!!!!

 • Algemeen 4
op 27 juni 2023 bestemming: Spanje / Ibiza, reisperiode: juni 2023

Onze terugvlucht zou vertrekken tussen 20:00 en 22:00 uur. Nu is dit gewijzigd naar: 07:30 uur. We hebben 1 week geboekt, maar missen zo een hele dag. We komen vrijdag iets over 18:00 uur aan, maar moeten de donderdag nacht/vrijdag morgen daarna alweer vertrekken. We hebben een auto gehuurd waar we op die dag zelf eigenlijk niets aan hebben. We hadden dingen gepland staan en kunnen niet eens ontbijten in het hotel.

We snappen dat je vlucht kan wijzigen met een paar uur, maar hier wordt een hele dag ontnomen. Corendon geeft aan dat het niet onderdeel is van hun beleid om een tegemoetkoming te regelen, zodoende zijn wij zeer ontevreden over Corendon.

 • Algemeen 1
op 13 juni 2023 bestemming: Turkije / Belek, reisperiode: juni 2022

De reis had vele vertragingen.
Corendon belooft een terugbetaling. Wordt niet nagekomen. zie hieronder, zwart op wit en nog niet uitbetalen na vele reminders.

 • Algemeen 2
op 6 juni 2023 bestemming: Turkije / Alanya, reisperiode: mei 2023

Het was een horror vakantie! Transfer naar het hotel verliep al moeizaam ivm airco kapot. Eenmaal in het hotel (Stella beach) onvriendelijke benaderd door het pesoneel. Onze kamer werd helemaal niet schoongemaakt, er werden gewoon handdoeken neergegooid en thats it! Mijn zoon had op dag 3 niet eens meer lakens op zijn bed, die hadden ze onder het bed gegooid! Het eten was zeer slecht....ik heb bijna 2 dagen in het ziekenhuis gelegen met voedselvergiftiging. Toen ik weer terug kwam in het hotel kwam ik een ander Nederlands stel tegen, die ook voedselvergiftiging hadden opgelopen. Al met al een slecht hotel wat op de site aangeeft 5 sterren te hebben, maar naar mijn mening 1! Wij hadden een weekje geboekt, maar na dag 3 lag ik al in het ziekenhuis, dus weg vakantie en je geld waar je hard voor gespaard hebt en het hele jaar naar uitkijkt! Ik ben er ook echt heel verdrietig om van alles wat er is gebeurd. Ik zou nooit meer Turkije gaan!

 • Algemeen 1
op 5 juni 2023 bestemming: Egypte / Hurghada, reisperiode: mei 2023

Dat de receptie liegt bewijs in handen vroeg met boeken inloopdouch en balkon en straatkant word je in een hokje gezet met bad en geen balkon en tegen een blindemuur kijken raam was 80cm bij een meter

 • Algemeen 3
op 4 juni 2023 bestemming: Egypte / Makadi Bay, reisperiode: mei 2023

Op de heenvlucht op 27/05/2023 hadden we het "geluk" dat er nog 1 broodje was tijdens een vlucht van 4u40 met vertrek om 7u25
op de terugvlucht op 03/06 werden we opgepikt om 11u15 - dus vóór de middaglunch - en was het vertrek een 30 minuten vertraagd zonder aankondiging. Dus vertrek om 15u45 en deze keer hadden we het "geluk" dat we nog blij mochten zijn dat we een reep snoep mochten kopen :-)
Het verblijf was heel goed maar vliegen met Corendon gaan we toch maar niet meer doen

 • Algemeen 5
op 25 april 2023 bestemming: Griekenland, reisperiode: mei 2022

Hoe is het mogelijk dat als je in 2022 in augustus een vakantie voor 3 weken boekt ineens 31 dagen voor vertek krijgt te horen dat het niet door gaat. Een s maar nooit meer met Corendon.

 • Algemeen 1
op 21 april 2023 bestemming: Turkije / Side, reisperiode: april 2023

4 dagen voor vertrek vlucht wijzigen (van 13.30 uur middag) naar 2300 uur s'avonds. Kom je 3.30 uur snachts aan (wachten op koffers + nog busreis van 70 minuten). Fijne vakantie

 • Algemeen 1
op 23 maart 2023 bestemming: , reisperiode: april 2023

We kozen voor Corendon voor onze vakantie omwille van de vluchten
heenreis 06:00 Brussel Zaventem => 10:55 Hurghada
terugreis 11:55 Hurghada => 17:05 Brussel Zaventem

Ondanks dat we niet graag op Zaventem vliegen (liever Dusseldorf bijv) en dat Corendon het duurste was. Maar alle andere reisorganisaties hadden vluchten vanaf 15u 's avonds en het is 5u vliegen. Echt elke reisorganisatie vliegt op dit hotel en deze bestemming en ze waren allemaal goedkoper.

Nu gisteren de tickets en zijn onze vluchten omgeboekt
heenreis 15:45 Brussel Zaventem => 20:40 Hurghada
terugreis 21:40 Hurghada => 2:50 Brussel Zaventem
Me tonze dochter is dat echt niet te doen zo'n nachtvlucht.

Dus nu vertrekken met de duurste organisatie, in Brussel op slechtere uren dan de goedkopere organisaties.
We zijn misschien om 5u-6u 's nachts thuis en we hebben niet eens verlof de dag nadien.

Bij de helpdesk zeggen ze enkel maar dat op hun website staat dat de vlieguren niet definitief zijn.

Nu is het wel zo dat zij de enige reisorganisatie waren die ochtenduren adverteerden. Een manier om klanten te lokken?

 • Algemeen 1
op 5 maart 2023 bestemming: Turkije / Belek, reisperiode: september 2023

Geboekte tijd 10.00 wordt ineens 20.35. Dag kwijt, nachtrust kwijt. Zo'n extreme wijziging nog nooit meegemaakt, en ik reis al 50 jaar de wereld rond, schandalig. Nooit meer Corendon, nu al de pest aan de reis.

 • Algemeen 1
op 14 februari 2023 bestemming: Griekenland / Samos, reisperiode: april 2023

Vliegtickets geboekt naar Samos voor 13 april vertrek om 5:00 uur. Werd gewijzigd in een combi vlucht met Lesbos vertrek om 7:00 uur. Niet blij mee, maar kan gebeuren. Voor de zekerheid geïnformeerd of vlucht wel doorgaat en men verzekerd dat dit het geval is onder voor behoud van vertrek tijd. Enige weken later telefoontje van Corendon dat de vlucht geannuleerd is, maar we kunnen mee op 24 april. Snappen ze niet dat je hier van baalt, heb immers zelf hotel geboekt en auto gehuurd. (staat niet bij hun in het systeem, ja hallo heb dit zelf geregeld en alleen vliegtickets geboekt !!!) Mag nu zelf hotel en auto gaan annuleren, met alle gevolgen vandien. Cor&Dom bedankt

 • Algemeen 1
op 1 februari 2023 bestemming: Gambia / Kololi Beach, reisperiode: januari 2023

Betaal voor premiumkamer en krijg een voordeelkamer
Wij hadden een premiumkamer van hotel Balafon in Gambia geboekt. Wij kregen een voordeelkamer (zelfs voor Gambiaanse begrippen een slechte kamer). We hebben hierover direct bij de reisleidster gereclameerd
maar helaas waren alle premiumkamers bezet. Bij terugkomst direct een klachtenformulier ingevuld. Resultaat dat Corendon 50% van het TEVEEL BETAALDE uit "coulance" wil vergoeden.

 • Algemeen 6
op 14 januari 2023 bestemming: Turkije / Gumbet, reisperiode: augustus 2022

Wij zullen niet zomaar bij Corendon gaan boeken. Maastricht en een luchthaven zonder problemen was leuke lokker.
Maar vliegtuig viel tegen weinig eten aan boord op heenreis en deze was in de tijd van avondeten. geen Nederlandse crew.
Ellendig hotel lees tekst onder inleiding.
Transferbus terug weg defecte airco 1,5 uur afzien
Weer eenzelfde aftands vliegtuig terug.
Corendon heeft ons geen ultiem vakantie gevoel gegeven!
Vervolgens schepen ze je af met een karige vergoeding.
Reisleiding zegt hotel is zeer onder de maat deze moet uit Corendon assortiment maar je kunt deze gewoon voor 2023 boeken dus die woorden nemen we ook niet meer serieus

Het hotel Ayaz Aqua Beach Hotel Gümbet wat we geboekt hadden voldeed geheel niet aan de verwachting. Op website stond 4 sterren maar sterren waardering blijkt in Turkije op faciliteiten en niet op kwaliteit.
Hygiëne over het gehele complex was slecht.
Algehele schoonmaak de kamer was ver onder de maat, Referentie voor ons was Zonnebrandcreme die we de eerste dag tegen de spiegel geknoeid hadden zat er laatste dag nog.
Wij waren laatste appartement in de rij en bij ons werd in de avond de dweilemmer op de gang achtergelaten met zwart water nou dan weet je hoe schoon je vloer is (konden ook precies de dweilsporen zien). Kort samengevat hebben we ons niet echt schoon gevoeld deze vakantie.
Hygiene buiten hotelkamers net zo slecht. Een gevallen ijsco wordt met een dweil net zo lang uitgesmeerd over de vloer tot dat hij optisch niet meer zichtbaar is! Dit dweil je op, maakt dweil schoon in water met een sopje en dweilt na. Of er werd een dweil gebruikt die rook alsof hij was gespoeld in het riool. Ander voorbeeld bekers frisdrank worden door zwembadknechtje op terras leeggegooid en plastic gooit hij in prullenbak. Dit gaat plakken want terras en ligbedjes werden niet schoongespoten elke avond en lig je in feitelijk elke dag in de viezigheid van een ander.
Kortom we hebben niet heel op ons gemak vakantie gevierd je hebt toch nog steeds Corona in je achterhoofd en dan is Hygiëne het minste wat je verwacht.
Eten was erg ééntonig en ver van de kwaliteit en beleving die ze uitstralen op Instagram. Nul beleving en gezelligheid twee restaurantmanagers keken je niet aan geen vriendelijkheid tafels werden tijdens wisseling niet schoon gemaakt). Elke dag twee keer exact zelfde saladebar elke middag witte soep elke avond tomatensoep (dagen dat we in de avond hebben gegeten op hotel).
Hierdoor was na een week eetlust tijdens de lunch weg en weet je gewoon niet meer wat je moet eten. Daarbij was de bereiding niet altijd goed lees niet gaar. Of vroegtijdig op en werd het niet meer aangevuld. We hebben een paar avonden het diner aangekeken maar het voelde niet goed en zijn we buiten de deur gaan eten.

Kort samen gevat slecht Hygiëne slecht eten heeft onze vakantie en van vele andere niet gemaakt (heb getuige)
Gewenste oplossing
Wij hebben 12,5% (€ 550,-) retour gekregen maar voor ons gevoel hebben we € 1000,- tot € 1500,- teveel betaald (en vele andere gasten) t.o.v. de geboden service kwaliteit. Ook waren de kosten van buiten de deur eten hoger dan de vergoeding en dan hebben we niks geks gedaan buiten de deur.

Ze hebben een mager voorstel gedaan en uitgekeerd. Deze hebben we alvast aanvaard omdat we grote extra uitgaven hadden gedaan en dan hadden we alvast iets terug. Nu verschuilen zich erachter dat je geaccepteerd hebt en klaar voor ons was het meer het idee om alvast iets te hebben om de onvoorziene kosten te dekken. Wij werken er ook het hele jaar hard voor. Weet inmiddels dat de meeste gasten op deze manier zijn afgescheept.

 • Algemeen 3
op 8 januari 2023 bestemming: Gambia / Gambia, reisperiode: december 2022

Dat ik niet van het Kerstdiner gebruik heb gemaakt en wel extra voor betaald. De excursies waren ook beneden de maat en teveel betaald

 • Algemeen 4
op 21 december 2022 bestemming: / San Antonio, reisperiode: september 2022

Na 3 jaar niet op vakantie te hebben gekund hadden wij, Mijn broer en zijn vrouw en ik met mijn vrouw, een all-in vakantie geboekt bij Corendon van 24 september t/m 5 oktober.
Bij aankomst op Ibiza was er geen bus voor ons gereserveerd. Dit is alsnog geregeld maar in plaats van het half uur transfertijd bleek dit toch nog 2 uur te duren.
Aangekomen bij het hotel bleek dat er geen kamers voor ons waren geboekt. Later bleek wel waarom. Wat nu? Het contact van Corendon was niet te bereiken en met veel moeite en bellen door de receptionist van het hotel konden we twee kamers krijgen voor één nacht. We moesten deze wel vooraf zelf betalen. Dat kostte voor twee kamers 374,70.
Op onze tweede dag van onze “vakantie” moesten we voor 11.00 uur de kamer verlaten hebben. Aan het hotel gevraagd of we na de uitcheck toch nog mochten lunchen moest eerst worden nagedacht. Uit meelevendheid kregen we een bon om te lunchen. Hierop hebben we weer contact gezocht met het Corendoncontact op Mallorca en hebben onze klacht uiteen gezet. Maar helaas weer geen oplossing.
In de middag van de tweede dag van onze “vakantie” kregen we van het hotelmanagement wederom twee kamers toegewezen die we weer moesten betalen. Dus weer 374,70 lichter. We hadden geen keus. Door het hotelpersoneel werden wij prima en menselijk behandeld. Wel de volgende morgen voor 11.00 uur uitchecken en weer “uit de koffer leven” en lopen zeulen met de koffers.
Op onze derde “vakantiedag” weer uitgeboekt voor 11.00 uur en weer met de koffers lopen zeulen. Mijn vrouw en de vrouw van mijn broer waren inmiddels erg verdrietig en wilden het liefste naar huis. Weer vragen of we toch mochten mee eten en weer werd dat toegestaan door het hotel.
Door bemiddeling van San Remo konden we nog een nacht overnachten in de dependance van San Remo. Blij dat we weer onderdak hadden accepteerden wij dat graag. Deze keer hoefden we niet de ruim 370 euro te betalen. Deze kamer was geen schijn van wat we eerder hadden Hij was klein en we keken uit op een soort vuilnisbelt of verlaten bedrijfsterrein. Maar ja we hadden geen keus.
Op 27 september natuurlijk weer om 11.00 uur uitchecken. Bij de receptie waar we weer met onze koffers heen zeulden werden wij aangesproken door de manager die vroeg of Corendon nog steeds niks had geregeld. Op ons ontkennend antwoord keek deze boos en verbaasd en is toen met Corendon gaan bellen.
Overigens hebben wij de hotelkamers die we moesten betalen van/via het hotel terug gekregen.
Het restant van de tijd hebben we doorgebracht in het hotel maar niet met het vakantiegevoel dat we dachten te hebben. We hebben geen excursies gedaan omdat we daar geen zin meer in hadden.
De manager van hotel San Remo was zeer verbaasd dat Corendon deze boeking gewoon heeft afgerond en ons naar Ibiza heeft laten vertrekken. Toen wij onze vakantie boekten was San Remo al vol geboekt en hadden wij dus nooit kunnen boeken. Corona heeft hierin ernstig te kort geschoten wettelijk gezien eigenlijk een onrechtmatige daad verricht.
Middels een klacht bij Corendon voor de totaal mislukte vakantie leverde ons vieren de schamele tegemoetkoming op van 600 voor 4 personen. De reis kostte ons 3192 euro.
Corendon is weer een klant armer. Dus nooit meer met jullie Cor en Don

 • Algemeen 1
op 9 december 2022 bestemming: Griekenland / Zakynthos, reisperiode: augustus 2022

Geen enkel goed woord voor Corendon. Overboeking tijdens vakantie. Weggestopt is een klasse lager hotel. Ter compensatie een excursie aangeboden gekregen. 3 dagen gemist van een week vakantie. Door hostess afgescheept, grote mond gekregen en onder druk gezet. Thuis klacht ingediend bij Corendon. Deze vond compensatie voldoende die gegeven was. . Nooit meer Corendon

 • Algemeen 1
op 29 november 2022 bestemming: Turkije / Kusadasi, reisperiode: augustus 2022

Waardeloze accomondatie,reisleiding

 • Algemeen 1
op 12 oktober 2022 bestemming: Turkije / Side, reisperiode: september 2022

Onze reis was perfect tot we terug aangekomen zijn in Maastricht op 10 september onze bagage was er niet aanwezig bij aankomst direct een aangifte gedaan bij de luchthaven in Maastricht,daar hebben we een PIR document aangekregen via mail verlies bagege ,contact opgenomen met de verzekering die we bijgeboekt hadden bij de reis, .hier vernamen we dat we een definitief van verlies bagage van de luchtmaatschappij Maastricht daar contact met opgenomen en deze vertelde ons dat het pir document voldoende was maar meer was minder waard een document ingevuld bij lost en found op de website van coerendon airlines geen resultaat maar wel een fikse betaling gedaan voor bagage verlies bij corendon nog steeds op vandaag wachten op bericht van onze bagage verzekering heeft niets gedaan voor ons alles zelf moeten raadplegen een hele hoop telefoons moeten verrichten naar Nerderland dit is geen service verlenen aan de klant was de eerste maal en laatste maal dat ik een reis bij corendon boek

 • Algemeen 1
op 27 september 2022 bestemming: Turkije / Side, reisperiode: oktober 2022

Na vele jaren zeer goede en trouwe klant geweest te zijn van Corendon is daar nu met deze reis definitief een eind aan gekomen. Wij vertrekken over 2 weken voor 8 dagen naar Turkije. Daar betalen we tenminste voor. De werkelijkheid is: we vliegen om 20:00 en zijn daardoor pas om 2: 00 uur in de nacht van de 2e vakantiedag in ons resort. Niet fijn, dat is de eerste gemiste volledige dag. Maar het kan nog erger: op de laatste dag vliegen wij om 6:00 uur in de ochtend weer terug. Dan worden we rond 1:00 in de nacht opgehaald in ons resort. Dag 2 dus ook volledig weg. En daarbij nog even de opmerking dat het boeken via andere luchthavens ook geen oplossing is. Alleen Brussel was nog mogelijk, bijbetaling € 987,00. Als ik de reclame van Corendon op de radio hoor spuug ik vuur......maar Corendon kan geen enkele oplossing bieden. Gelukkig zijn er nog heel veel andere reisaanbieders waar wij in de toekomst gebruik van zullen maken. Ik betaal liever meer dat dat ik me gigantisch in de maling genomen voel. Klanttevredenheid Corendon: een dikke 1!!! NOOIT MEER.

 • Algemeen 3
op 26 september 2022 bestemming: Turkije / Side, reisperiode: september 2022

Reis Rotterdam Antalya, rechtstreeks. Stoelen gereserveerd. Helaas vlak voor vertrek, excuus mail vluchtwijzigen, terug tussen stop in Eindhoven. Stoel reservering even over gebeld, was in orde. Helaas dag voor vertrek, excuus mail stoel reservering geannuleerd. Dag van vertrek, op vliegveld liep alles perfect, behalve dat online incheck opeens niet kon, ook de aangevraagde rolstoel assist was niet geregeld.
Gate 11 vertrek gate om 11.45. Om 12.30 was er niets gezien gehoord of gemeld, zelf gaan zoeken op Google, 1.5 uur vertraging vanuit Eindhoven ivm tanken. Ook was er opeens een gate wijziging. Met 1.5 uur vertraging boarden, echter was het toestel vies, en heel warm, ook nu 1.5 uur vertraging, er werden net als in Eindhoven 2 passagiers vermist en moesten ze met hoofdkantoor bellen, en...Ook op dit vliegveld moesten ze tanken. Met dik 3.5 uur vertraging aangekomen en omdat Corendon vaak te laat is werd de bagage ook als laatste vrijgegeven.
Hotel Terace Elite was een prima hotel met veel lieve mensen, side zelf is helaas een grote bouwput.
En de terug vlucht, klinkt wellicht bijzonder toevallig of geheel passend in bewuste opzet, ik weet het niet. Tussenstop op Eindhoven, problemen met de trap, ventilatie ging uit, dit probleem duurde ca 1 uur. De nieuw te laden passagiers stonden buiten in de stromende regen te wachten en de passagiers in het toestel stonden in een niet geventileerd toestel waar temperatuur erg onprettig was, uiteindelijk lukte het met de trap. De Eindhoven klanten werden bevrijd, en er werd door een of andere stewardess met een vreselijk boze en chagrijnige uitstraling geschreeuwd dat we de bagage moesten pakken want ze ging een security check doen, dit bleek een simpele maar zeer summiere schoonmaak actie te zijn, ze dook overval tussen de stoelen en raapte vuil op om te verzamelen op stoelen om later op te halen. Toen mochten de nieuwe passagiers erin. Maar bleven nog een uurtje aan de grond want we moesten tanken, de boze stewardess kwam melden dat we moesten zitten en niet roken.?..
De ventilatie stond nog steeds uit, passagiers werden hier door ernstig geïrriteerd en er ontstond een heel onprettige en onveilige situatie. Na het tanken moesten er ook nog passagiers geteld worden, we 8 keer liep het personeel langs om steeds weer te tellen, de een telde 61 en de andere 63?, bij de laatste telling werden we gesommeerd stil te zijn omdat anders het tellen mis ging????, passagiers werden steeds opstandiger en een van de passagiers die prima de taal van de bemanning machtig was werd gezegd dat zij ons moesten zeggen rustig te zijn, haar medepassagier melde dat ze dat zelf moeten doen werd gedreigd uit het toestel te worden gezet. Omdat tellen corendon niet zo goed loopt kwam erveen man van Viggo Eindhoven met geel jasje, die zei dat er 2 passagiers misten, wellicht dezelfde al op de heenreis, hij zou overgaan tot een ' koppentelling", de ventilatie stond nog steeds uit en er waren mensen met copd die nu toch erg veel problemen kregen en zijn collectief bij de deur gaan staan, de plek waar de bemanning genoot van frisse lucht en bekertje drinken. De koppentel meneer was opeens weg zonder koppen te tellen, de ventilatie ging opeens aan en als iedereen zou gaan zitten zouden we een bekertje water krijgen, en....opeens...zonder te weten of we daadwerkelijk passagiers misten of teveel aan boord hadden gingen we na 4 uur vertrekken.
Helaas was op vliegveld Rotterdam vanwege die vertraging ook logistiek met de bagage een vertraging bij uitladen en de bagage belt. 2 uur wachten.
Hiermee wil ik u allemaal waarschuwen voor deze praktijken die puur oplichterij is, er werden geen passagiers gemist of te veel, maar met dat leugen ontloopt corendon de schade claims, en zoekt u even op overige reviews, corendon doet dit met zeer grote regelmaat

Reis dus niet met deze maatschappij, of neem extra passagiers in uw tas mee die kunt inzetten als ze dit leugen ook in uw reis gaan gebruiken.
Dit was onze grootste horror trip aller tijden.
Corendon zal ons en met ons onze familie, vrienden en andere wijze mensen nooit meer zien, dan wacht ik nog liever in de rij op Schiphol dan te worden behandeld zo als Corendon de klanten behandelt
CORENDON SCHAAM JE

 • Algemeen 1
op 20 september 2022 bestemming: Macedonië / Ohrid, reisperiode: september 2022

Veel wisseling van reis datum en aantal dagen. Dit werd wel goed afgehandeld door Corendon maar bracht voor ons toch wel het nodige geregel om alles iedere keer te veranderen.

 • Algemeen 8
op 9 september 2022 bestemming: Turkije / Konakli, reisperiode: september 2022

Het hotel werd aangeprezen als 5 sterren hotel. Echter waren de toiletten erg smerig, het eten stelde niets voor en was eentonig en waren er veel te weinig plaatsen bij het zwembad en het strand.

Tevens vertraging opgelopen bij de terugvlucht (3,5 uur) maar hier een klacht over indienen wordt je vrijwel onmogelijk gemaakt. de chat service is zogenaamd vrijwel altijd open gedurende de dag volgens de website maar lijkt echter altijd offline te zijn. Via de mail word je van het kastje naar de muur gestuurd en via de telefoon heb je mega lange wachttijden.

Uiteindelijk de claim pagina gevonden maar een account aanmaken lukt hier niet en gaat gepaard met foutmeldingen terwijl een nieuw boekingsaccount aanmaken binnen 1 minuut klaar is.

 • Algemeen 3
op 3 september 2022 bestemming: Nederland / Amsterdam, reisperiode: september 2022

Na een enkele reis van Izmir naar Amsterdam te hebben gekocht voor een belachelijk hoog bedrag van € 472,00
Ik mocht bij de incheckbalie € 10,00 extra betalen omdat ik niet online had ingecheckt. Nadat ik om uitleg had gevraagd, was het enige antwoord dat ik kreeg "HERINNERING" (er kwam niets anders uit haar mond). Wat een belachelijk antwoord!!!!

 • Algemeen 1
op 2 september 2022 bestemming: Turkije / Antalya, reisperiode: september 2022

Ticket betaald maar kreeg 2 dagen later te horen dat het vliegtuig vol zit. Nog steeds mijn geld niet terug...

 • Algemeen 1
op 24 augustus 2022 bestemming: Griekenland / Kreta, reisperiode: juli 2021

Eerder wel tevreden over Corendon maar nu 15 uren vertraging gekend wegens technische panne echt ontevreden over hun stijl want wat vooral stoort is dat er geen mailtje terugkomt (zelfs na aangetekend schrijven!!!) ivm mijn vraag naar compensatie en dit dus meer dan een maand na datum...Zelfs geen standaard antwoord.

 • Algemeen 4
op 24 augustus 2022 bestemming: Turkije / Antalya, reisperiode: augustus 2022

10 dagen geboekt, 06.00 uur vertrekken, 21.15 uur retour. Perfect dus. We hadden nog niet betaald en vlucht werd geannuleerd. Annuleren kon niet want het was overmacht. 🤨 nieuwe vlucht tijden: 10.00 vertrekken, retour (je raadt het al) 06.00 uur. Net voor de 14 dagen voor vertrek moesten we naar Rotterdam ipv Schiphol. Alles weer omgegooid. 8 dagen voor vertrek weer een uur later vertrekken en pas rond 5 uur in het hotel. Dus 2 dagen weg. Nooit meer Corendon. Gewoon opluchting.

 • Algemeen 1
op 17 augustus 2022 bestemming: , reisperiode: september 2022

De vluchttijden werden 15 dagen voor vertrek ineens gewijzigd. Niet erg kan gebeuren. Alleen toen wij de vakantie boekte hadden we nog de hele avond in het hotel. Nu landen we pas om middennacht waardoor we de eerste avond dus compleet mislopen.

Niet alleen dat, maar we landen op de terugweg nu om 3 uur snachts waardoor we uren moeten wachten bij het vliegveld voordat we naar huis kunnen.

Klantenservice kan niks doen want dit is het beleid. Maar wij zijn erg ontevreden en zullen nooit meer boeken met deze organisatie. Tijdens het boeken ziet alles er gunstig uit en dan 1 dag voor het wettelijke termijn word alles ineens omgegooid waardoor onze 8 daagse reis nu 7 dagen en 10 minuten duurt. Hadden we net zo goed een 6 daagse reis kunnen boeken. Erg ontevreden

 • Algemeen 1
op 10 augustus 2022 bestemming: Griekenland / Kos, reisperiode: augustus 2022

Terugvlucht onterecht geannuleerd, hotel was matig.

 • Algemeen 3
op 28 juli 2022 bestemming: Turkije / Antalya, reisperiode: augustus 2022

Wij zijn nog niet weg en onze reis wordt al ingekort, 5 uur later vliegen en 4 uur eerder terug.
Als we drie weken geboekt hebben is het geen probleem, maar met 8 dagen???

Dus voor mij (voordat de vakantie begonnen is) nooit meer corendon.

 • Algemeen 1
op 26 juli 2022 bestemming: Spanje / Tenerife, reisperiode: juli 2022

Bungalows Atlantida : foto’s website komen helemaal niet overeen met de werkelijkheid. Beslist niet boeken. Hostessen bellen niet terug na doorgeven van klacht.

 • Algemeen 3
op 9 juli 2022 bestemming: Egypte / Hurghada, reisperiode: juli 2021

Zeer slecht hotel geweest veel mensen voedselvergiftiging waaronder mijn man. De hygiëne was ver te zoeken in de toiletten in de openbare ruimten. Mensen uit eigenhandig zaten met de handen in het eten en verschoonden de poepluiers aan de rand van het zwembad, daardoor moest het zwembad gesloten worden ivm uitwerpselen die in het water zijn gekomen er werd niet tegen gezegd dit gebeurde vaker. Veel mensen zijn ook in het ziekenhuis beland door de voedselvergiftiging. Dit gemeld bij de man van Corendon moest het maar bij de receptie melden😳dit natuurlijk gedaan hun antwoord was te druk in het hotel en hygiëne dat begrepen ze niet.
We zijn in het Sindbad club hotel geweest. Wat een slechte vakantie volgens ons niet meer gezien daar

 • Algemeen 2
op 13 juni 2022 bestemming: Griekenland / Kos, reisperiode: januari 2022

Ik geef het cijfer 1 omdat corendon kamers verhuurt die ze niet eens hebben ingekocht. Echt waardeloos pronken met gerenoveerde kamers die ze niet eens hebben zint eer gij begint
De

 • Algemeen 6
op 12 juni 2022 bestemming: Spanje / Fuerteventura, reisperiode: juni 2022

Niet zo blij met Cor en Don.
Vrijdag 10 juni voor het eerst reis geboekt en betaald bij Corendon. De reis ging naar fuerteventura in een leuk hotel aan het strand halfpension. Helemaal blij en al aan de voorbereidingen voor de vakantie begonnen want het betrof een last minute een hele leuke aanbieding die al een paar dagen zichtbaar was op de site van Corendon.
Nu kregen wij 23 uur na onze boeking een berichtje van Corendon, of we 320,- euro konden bijbetalen want de reissom klopte niet.
Nu blijkt dat de reisorganisator in de voorwaarden heeft staan dat men dit mag doen en de klant de gelegenheid heeft om de reis te annuleren of een groot bedrag bijbetalen.
Na telefonisch contact met de klantenservice waar we 45 minuten in de wacht hebben gestaan werd aangegeven dat de medewerkers die de prijzen invoeren een foutje hebben gemaakt!
Hoe bedoelt u foutje? Moet de klant dan opdraaien voor dit foutje van de medewerker?
Echt schofterig. Wij hebben jaren onze reizen bij Sunweb geboekt nog nooit meegemaakt. Echt heel slecht.
Je zal toch maar een weekje vrij hebben en niet de mogelijkheid hebben om het anders te regelen op je werk. Dan sta je toch echt met je rug tegen de muur!!!
MENSEN BOEK NIET BIJ CORENDON!
ASOCIAAL! Foutje medewerker jaja!!
Natuurlijk hebben wij de reis geannuleerd. Wij willen hier niet aan meewerken.

 • Algemeen 1
op 7 juni 2022 bestemming: Griekenland / Samos, reisperiode: april 2022

Met name Corine reisleister van Corendon topvrouw krijg van mij een 10

 • Algemeen 8
op 26 mei 2022 bestemming: Turkije / Marmaris, reisperiode: mei 2022

GROVE LEUGENS CORENDON
Had meer dan half jaar geleden geboekt bij Corendon naar Marmaris vertrek 10 mei vanaf Maastricht.
3 weken voor vertrek zie ik op de site van Corendon dat 10 mei het vliegtuig vertrekt vanaf Amsterdam
Ik bellen en hun antwoord was….maakt u zich niet ongerust dat geldt niet voor u enkel voor nieuwe boekingen. U vertrekt vanaf Maastricht.
Week van te voren worden de vliegtickets gemaild…vertrek Maastricht.
3dagen voor vertrek nieuwe mail sorry het wordt vertrek Schiphol mat Transavia.
Op tv en kranten verdringen ze zich om toch duidelijk te maken dat ze Schiphol vluchten omboeken naar andere vliegvelden.
Om de ellende op Schiphol te ontlopen voor hun klanten te ontlasten niets is teveel Bla Bla Bla.
Wij werden echter van het rustige vliegveld Maastricht regelrecht de hel Schiphol ingestuurd.
En met ons een 150 man meer hoorde ik op Schiphol.
Corendon heeft ons gewoon belazerd dat ik duidelijk
De vlucht was niet volgeboekt vanaf Groningen en Maastricht en dus hebben ze met Transavia besloten om gezamenlijk te vliegen…….vanaf Schiphol.
Kregen een vergoeding namelijk gratis parkeren in Aalsmeer plus transfer naar Schiphol !! ter compensatie voor het ongemak.
Belachelijk natuurlijk want op Maastricht is parkeren gratis en tot eind mei kun je je auto 100 naast de ingang parkeren.
Ik ben dan ook zeer teleurgesteld in Corendon vooral in het blijven liegen.
Heb meerdere keren contact gezocht maar ben ermee gestopt….ze blijven jokken

 • Algemeen 1
op 5 mei 2022 bestemming: Italië / Sardinië, reisperiode: juni 2020

Service van Corendon was bizar slecht.
We hadden voordat we vertrokken al gezien dat onze retourvlucht niet bevestigd was en bij vrienden werd deze geannuleerd omdat de vlucht niet door ging vanwege Corona. Gebeld met Corendon, maar dit was allemaal niet waar en alles bleef hetzelfde, we hadden niets om zorgen over te maken. Midden in onze vakantie werden we gebeld, onze vlucht ging niet door (goh, verrassing!) en we moesten langer blijven. Kosten waren voor ons... Toen we tegen sputterden, zouden we ineens wel op de normale datum terug kunnen vliegen, midden in de nacht en een vliegveld 5 uur verderop!
Uiteindelijk gekozen om toch maar langer te blijven, moesten we direct (binnen het uur) betalen, anders zouden ze onze vlucht niet kunnen bevestigen. Dus wij in de lobby gewacht (geen 3/4G bereik op dat deel van het eiland) op de factuur/betaallink en die kwam maar niet. Dus een halve dag verspild. Corendon gaf aan dat zij alles zouden regelen m.b.t. de verlenging. Maar we kregen de ene naar de andere dreigbrief op onze deur geplakt vanuit het hotel, want we hadden volgens hen uit moeten checken. Aangegeven bij de receptie dat we hadden verlengd via Corendon etc. Maar nee, de instructie moesten zij van Corendon krijgen en die hadden ze niet gehad. Die ongein duurde 3 dagen... Hotel wilde niet bellen naar Corendon en de klantenservice van Corendon kon ons ook niet helpen.
Al met al, zorgt dat toch voor irritatie op je vakantie, volledig door toedoen van Corendon.

 • Algemeen 1
op 26 april 2022 bestemming: Portugal / Madeira, reisperiode: mei 2022

We hadden bij Corendon een fly DRIVE geboekt naar Madeira. Hebben ze vergeten een auto te boeken en ze kunnen niet garanderen of er nog een auto geboekt kan worden. Ook weten ze niet wanneer dat bekend is. Vorig jaar oktober nog gevraagd waarom er niets in de boeking stond overdekt huurauto. Toen werd gezegd dat dat werd geregeld! Noodgedwongen de reis geannuleerd om tijd te hebben nog iets anders te boeken.

 • Algemeen 1
op 24 april 2022 bestemming: Bonaire / bovenwins, reisperiode: september 2021

Corendon heeft niets onder nomen en niets voor ons gedaan en je zoek het maar uit uren en dagen gebelt en ze doen niets voor ons alleen maar het zelfde wij kunnen er niets aan deon geld kwijt 2500 euro was ook verzekert klm heeft wel een bedraag terug betaald maar corendon waren niet thuis ze hebben alles maar afgewezen ik heb veel gereis maar corendon is hopeloos ze deon echt niets voor je uren aan de telefoon ik vraag mij af of dit naar kan zelf het geld van pakeren op schiphol 76 euro niet terug gekregen het zijn voor mijn een stel dieven en zoek het maar uit mijn reis naar de kl*ten ik hoop dat u iets voor mijn kan deon

 • Algemeen 1
op 7 april 2022 bestemming: Turkije / Antalya, reisperiode: april 2022

We moeten nog gaan maar nu is er al een gigantisch verschil in de vluchttijden. De heenreis meer dan 6 uur later vliegen en de terug vlucht meer dan 17 uur eerder. Echt ronduit schandalig. Nu nog maar afwachten hoe het hotel is

 • Algemeen 1
op 4 april 2022 bestemming: Turkije / Kumkoy, reisperiode: oktober 2022

Boek je in februari een reis met zeer gunstige vluchttijden,maar nog geen maand verder zijn de vluchttijden al veranderd en wel zo dat ik dan 2 dagen minder heb en dat terwijl Corendon op moment nog wel de gunstige tijden aanbood voor die datum,ik vind dit toch een soort oplichting, zeker omdat ze nog de mensen lokken met geen relevante tijden ,jaren klant maar misschien wel het laatst jaar

 • Algemeen 4
op 21 maart 2022 bestemming: Gambia / Kololi Beach, reisperiode: maart 2022

Een medewerker van Corendon weigerde mij in te checken 55 minuten voor vertrek, terwijl de persoon voor mij (zonder PCR test) wel werd geholpen. Vervolgens vlucht gemist en nul op rekest van het cliëntenteam van Corendon. Werkelijk de flexibelheid van een loden deur.

 • Algemeen 1
op 14 maart 2022 bestemming: Curaçao / Jan Thiel, reisperiode: februari 2022

Helaas bestaat de optie 0 sterren niet. Altijd zonder problemen bij corendon kunnen boeken. Afgelopen maand hadden wij een geboekte vakantie inclusief huurauto in curacao. Voor deze locatie waren 2 opties, met huurauto of zonder huurauto. Wij hebben deze 2 opties met elkaar vergeleken. Met huurauto zou ongeveer 400 euro duurder zijn. Leek ons een goede deal. Op curacao aangekomen bleek de huurauto niet gereserveerd. Eenmaal thuis hebben wij een klacht ingediend. Hier beweerde de klachtenservice dat wij betaald hebben voor een reis zonder huurauto, omdat het systeem zou weten dat deze niet beschikbaar was. Ze vinden dat als wij beweren dat de trip op dezelfde datum zonder huurauto goedkoper was, dat wij dat moeten bewijzen. Welke debiel gaat nou elke andere optie vastleggen als eventueel bewijs? Oftewel ze willen onze gemaakte kosten niet volledig dekken, terwijl dit hun fout is. Nooit meer dit shit bedrijf.

 • Algemeen 1
op 2 februari 2022 bestemming: Bonaire / Kralendiik, reisperiode: december 2021

Inclusief. Huurauto geboekt. Bij inlevering van de auto moesten er extra kosten worden betaald. Corendon zegt hier niet verantwoordelijk voor te zijn

 • Algemeen 2
op 27 januari 2022 bestemming: Egypte / Hurghada, reisperiode: maart 2021

Moest door omstandigheden reis verplaatsen. Dit kon maar dan voor 35% van de reissom. Gevraagd of er andere opties waren maar niks geen handreiking of begrip of wat dan ook.
Naar bedrijf.

 • Algemeen 1
op 24 januari 2022 bestemming: Spanje / Gran Canaria, reisperiode: oktober 2021

We boeken een accomodatie met airco, dat deze stuk gaat, kan gebeuren, maar dat er dan dagen over gedaan wordt om dit op te lossen, met dagen lang verschillende monteurs in ons huisje, over en weer ge-appt en gebeld met reisgids, maar pas na 3,5 dag een andere bungalow gekregen waar op de laatste dag het brandalarm afging en ze niet konden vinden waar door dat kwam, maar er een rare lucht in de bugalow hing zijn we vertrokken...qua vergoeding komt Corendon eerst met alleen de laatste overnachting en na heen weer te mailen , want aan bellen doen ze niet .....kwamen ze met een vergoeding van € 151,- (voor 3,5 dag gedoe).....dus op een bedrag van ruim € 3000,- is dit niet te begrijpen. Helaas hierdoor dus geneigd verder te gaan met onze klacht bij de geschillencommissie. Nog meer gedoe....

 • Algemeen 6
op 23 januari 2022 bestemming: Griekenland / Kreta, reisperiode: augustus 2021

Ik ben zeer ontevreden over de eerste helft van mijn vakantie. Ik had een vakantie van 7 dagen en 4 dagen werd ik in een hotel geplaatst dat totaal het tegenovergestelde was van wat ik had geboekt. Ik boekte een kleine all-inclusive naast een strand dat we kregen. Mega hotel aan de kant van een berg, we hadden bijna wandelschoenen nodig om bij onze kamer te komen. Het dichtstbijzijnde strand was 15 minuten rijden met de bus. De eerste dag kwamen we door alle overlast pas om 20.00 uur in het nieuwe hotel. De volgende dag stuurde de halve ochtend met de vertegenwoordiger tweede dag zaten we vast aan de kant van een berg. dag 3 moesten we om 11.00 uur uitchecken bij een hotel, maar konden pas om 14.00 uur in het oorspronkelijke hotel zijn. De taxi was laat, dus je kunt pas om 3 uur inchecken. Het hotel dat we boekten was precies wat we wilden, jammer dat we er maar 3 dagen in waren. Toen we naar het andere hotel werden gestuurd, werden we met 12 andere mensen gestuurd en elke dag gebeurde hetzelfde. Het personeel van het hotel zei eigenlijk tegen ons dat jullie de laatste slachtoffers zijn. De Corendon Rep zei dat ze niets van dit gebeuren af ​​wist, wat ik betwijfel. We kregen te horen dat we moesten klagen zodra we terug waren en kregen te horen dat we compensatie zouden krijgen. Op een vakantie van 800 pp Euro voor het verlies van 3 vakantiedagen en in een hotel dat we niet hadden geboekt. we kregen 103 euro pp aangeboden. en om aan deze belediging toe te voegen, kreeg ik te horen dat als ik hier niet blij mee was, ik naar een klachtenbureau moest gaan. dat zou me een % van het geld in rekening brengen dat ze voor me hebben teruggekregen!!

 • Algemeen 4
op 17 januari 2022 bestemming: Spanje / Gran Canaria, reisperiode: januari 2021

Goed hotel, lekker eten, fijne bestemming

 • Algemeen 9
op 27 december 2021 bestemming: Turkije / Alanya, reisperiode: juli 2021

Samenvatting:
Ongelofelijk slechte ervaring gehad met Corendon en wij zullen dan ook NOOIT MEER via hen BOEKEN!
Afgelopen zomer hebben wij via Corendon geboekt bij Grand Kaptan. Dit hotel bleek weinig te hebben van waarmee geadverteerd werd. Kamers waren beschimmeld (zie foto’s) en gedateerd. Service was belabberd en op de Russen gericht. Corendon weigert redelijke oplossing en weigert zelfs mee te werken aan vervroegde terugkeer. Corendon heeft dan het lef om te vragen of ze de vakantie soms voor je moeten betalen. Uiteindelijk genoegen moeten nemen met een alternatief dat ook niet voldeed aan waarvoor wij geboekt hadden. Nadat Corendon ons ongehoord onbeschoft behandeld heeft in Turkije en daar ons aan ons lot heeft overgelaten weigeren ze enige vergoeding na terugkomst. Ze hebben zelfs het gore onbeschofte lef om ons met walgelijke leugens zwart te maken, zoals beweren dat wij uit eigen belangen naar een ander hotel wilden. Dit terwijl tijdens ons korte verblijf (3 dagen) in dit walgelijke hotel wij al 4 Nederlandse gezinnen hebben zien vertrekken omwille van dezelfde klachten. Nadat wij vertrokken waren uit dit hotel was ik dusdanig ziek (bijholte ontsteking naar mijn mening door de schimmel) dat ik acuut een behandeling middels infuus toegediend moest krijgen.
NOOIT MAAR DAN OOK ECHT NOOIT MEER CORENDON VOOR ONS!!!!!!

Ervaring:
Afgelopen zomer hebben wij een ultra all inclusive vakantie geboekt voor €3000 naar het Grand Kaptan Hotel in Alanya. Op de foto’s zag het eruit als een verzorgd en luxe resort.
Toen wij op maandag 26 juli 2021 arriveerden bij dit hotel, moesten wij na een zeer vermoeiende en lange reis (4 uur vliegen en vervolgens 3 uur in een bus met zeer matig werkende airco terwijl het buiten 50 graden was) om te beginnen een half uur buiten in de hitte wachten tot wij naar binnen mochten. Onze temperatuur moest gemeten worden, zo ook die van de ongeveer 30 mensen voor ons.
Eenmaal binnen moesten wij weer in de rij staan om diverse formulieren in te vullen waarin overal hetzelfde werd gevraagd (naam, adres, of je COVID-19 vrij bent, etc.). Dit terwijl er al een boekwerk aan dergelijke formulieren vooraf aan de vakantie ingevuld moest worden en moest worden meegenomen. Na 1 uur wachten, mochten wij in de lobby nogmaals zitten wachten tot er bekend werd welk kamernummer wij kregen. In de tussentijd kon er nog geen drinken genuttigd worden, want er waren nog geen hotelbandjes om gedaan. Na wederom een uur wachten, mochten wij naar onze kamer. Hierbij moesten wij zelf de koffers naar boven brengen, aangezien het personeel te druk was en het dan nog een aantal uren kon gaan duren.
In de kamer aangekomen, komen wij tot onze schrik erachter dat de badkamer aan alle kanten is beschimmeld. Dit terwijl wij beiden zwaar longpatiënt zijn en hier erg van ziek van worden. Hier hebben wij een hoop foto's van gemaakt, zie hier:
https://ibb.co/G9HmxX1
https://ibb.co/yXRrdQr
https://ibb.co/BBSwtbR
https://ibb.co/VMx2gy6
https://ibb.co/n89rLyJ
https://ibb.co/q0JGc4Y
https://ibb.co/q1mNLSb
https://ibb.co/fpjffHY
https://ibb.co/mtrmm8h
https://ibb.co/wSDRyZ4
https://ibb.co/vszwh60
https://ibb.co/18L3v34
https://ibb.co/1Ls6jw3
https://ibb.co/3YSTrdz
https://ibb.co/Fn4DpmX
Het tapijt zat vol met vieze onverklaarbare vlekken en was erg stoffig. Ook zit er zelfs schimmel in de koelkast en was de hele badkamer beschimmeld.

Diezelfde avond gaan wij naar het restaurant om te eten. Daar blijkt een mondkapje verplicht terwijl Corendon hier niets over heeft aangegeven. Wij hebben het mondkapje opgedaan maar zien dat Russische vrouwen worden ontzien. Zij hoefden deze niet op en zelfs de temperatuur wordt (alleen bij hen) niet opgemeten. De rijen voor het eten zijn zacht gezegd absurd te noemen voor een kleinschalig hotel. Dit komt door het gebrek aan personeel en het karige aanbod aan eten. Er kan maar uit een zeer beperkt aantal maaltijden gekozen worden en hierdoor is er geen verdeling in de rijen.
Het eten in het restaurant was dermate slecht dat wij diezelfde avond al met krampen in bed lagen. Toen wij het gingen opzoeken, blijken veel mensen voedselvergiftiging te hebben opgelopen in het hotel.

De volgende ochtend zijn wij naar de lobby gegaan om wat vragen te stellen aan de receptie. De medewerkers deden alsof wij onzichtbaar waren en hielpen ons niet. Vervolgens komt er een Russische vrouw welke simpelweg voordrong en deze werd direct geholpen, terwijl wij nog steeds genegeerd werden, zelfs nadat zij klaar was en wegliep. Na aandringen konden we pas veel later eindelijk onze vragen stellen. De fitnessruimte bleek uit hun antwoord gesloten te zijn voor heel de vakantie. Dit gold ook voor de gameroom, terwijl hier beiden wel mee werd geadverteerd door Corendon.
Vervolgens zijn wij gaan ontbijten in het restaurant. We hebben een mondkapje opgedaan en zijn gaan eten. Mijn partner wilde nog een bordje halen en was vergeten zijn mondkapje terug op te doen. Hij heeft 20 minuten in de rij gestaan voor een ei. Toen hij eenmaal aan de beurt was, werd het ei aan de persoon achter mijn partner gegeven. De persoon die het ei kreeg gaf aan dat mijn partner eerder was. Toen zei het personeel dat hij niets kreeg omdat hij geen mondkapje droeg. Dit terwijl de Russische dames in het hotel heel de dag eten krijgen zonder mondkap. Deze schofferingen samen met de beschimmelde kamer en de afwezigheid van alle beloofde faciliteiten in het hotel, zorgden ervoor dat wij direct wilden vertrekken. Voor ons voelde het verblijf in dit hotel als een aanslag op onze gezondheid en een gederfd vakantiegenot.

Hierop hebben wij direct contact gehad met de reisleider (die daar op die ochtend informatie kwam geven) en bleken er 4 andere Nederlandse gezinnen te zijn welke tegelijk met ons waren aangekomen om dezelfde redenen overgeplaatst te zijn naar vergelijkbare hotels zonder bijbetalen. Echter, deze hotels zouden voor ons al vol zitten. Hij is verder gaan zoeken en kwam met een alternatief tegen 983 euro bijbetaling. Dit terwijl er al 2 dagen van de vakantie zijn weggegooid. De reisleiding is verder gaan zoeken en kwam de volgende dag met een hotel die niet dezelfde verzorging biedt (inclusief in plaats van de nu ultra inclusief). Dit houdt in dat wij voor zeer veel dingen en alle consumpties na 00:00 uur zelf moeten bijbetalen. Daarnaast hebben wij extra betaald voor zeezicht en zouden wij nu zeezijzicht krijgen. Wij hebben aangegeven dat dit geen realistisch aanbod is. Hierop hebben wij een nummer gekregen van Corendon hoofdkantoor in Alanya. Hier kregen wij een vrouw te spreken die ons wist te vertellen dat de 983 euro bijbetaling van het hotel waar we naar overgeplaatst konden worden een foutje was en dit 1900 euro moest zijn. Verder geeft zij aan dat zij haar best heeft gedaan maar niet van plan is onze vakantie te betalen. Waarbij ze retorisch de vraag bleef herhalen of wij verwachten dat Corendon onze vakantie voor ons gaat betalen. Je brengt immers ook geen eten terug naar de supermarkt als het niet bevalt. Dit onbeschofte antwoord slaat kant nog wal, aangezien wij al reeds 3000 euro betaald hebben voor een hotel waar zij niet van te voren bovenstaande hebben vermeld.
Toen mijn partner aangaf dat hij liever terug naar Nederland gaat dan in dit hotel blijven, werd aangegeven dat hij dan zelf de tickets moest bekostigen en regelen. Corendon zou hier niet aan meewerken en ook geen ondersteuning bieden, zelfs niet toen wij aangaven dat wij longklachten van dit hotel kregen.

Uiteindelijk werd ons een ander hotel aangeboden zonder te hoeven bijbetalen. Echter, dit hotel voldeed niet aan wat wij geboekt hadden. Zo was dit hotel niet ultra all inclusive, was het niet aan het strand gelegen en bood hij daarom ook geen zeezicht (waarvoor wij wel hadden bijbetaald). Daarnaast had dit hotel geen minibarservice (waarbij de minibar dagelijks bijgevuld wordt). Echter, omdat Corendon weigerde de terugreis naar Nederland te regelen en ik inmiddels ziek was geworden (naar mijn mening door de schimmel in het hotel) besloten wij dat het verstandiger was om voor dit moment onder protest het andere hotel te aanvaarden, waarbij wij direct aangegeven hebben een klacht in te gaan dienen over deze gang van zaken.
Eenmaal in het nieuwe hotel aangekomen bleek ik acute bijholteontsteking te hebben (naar mijn mening overhouden aan de beschimmelde kamer), waarvoor ik direct per infuus behandeld moest worden.

Toen wij vervolgens ons beklag schriftelijk (via onze rechtsbijstandverzekering) indienden verbaasde het ons dan ook niet meer dat wij weer 2 maanden lang genegeerd werden door Corendon, deze onbeschoftheid waren we inmiddels van ze gewend. Wat ons wel verbaasde was dat dhr. van der Kleij namens grove leugens in hun reactie schreven, zoals dat het onze wens was om naar een ander hotel te gaan vanwege kennissen welke daar zouden verblijven. Dit terwijl het uiteraard het slechte hotel was wat de reden was voor ons en vele andere Nederlandse gasten om zich te laten overplaatsen. Daarnaast beweerde van der Kleij dat er niets mis is met het hotel en hij nooit klachten daarvan ontvangt. Dit in tegenstelling tot de 4 andere gezinnen die tegelijkertijd zijn overgeplaatst en de reisleider van Corendon ter plaatse aangaf dat hij niet begrijpt dat Corendon nog steeds dit hotel in zijn assortiment heeft aangezien hij elke dag bezig is met klachten van mensen uit dat hotel. Echter, de enige reden dat zij ons toch een ander hotel hebben aangeboden (volgens dhr. van der Kleij) is om van ons af te zijn. Onbeschofter kan je het niet treffen.

Aangezien Corendon ons dus geen compensatie aanbiedt en daarentegen alleen maar met leugens probeert af te wenden, hebben wij samen met de rechtsbijstand besloten Corendon te zullen gaan dagvaarden om hen op deze manier aansprakelijk te houden voor de geleden schade.

Ons dringende advies is dan ook, als je naar Turkije wilt, boek liever zelf of via een andere reisorganisatie. Corendon is wat ons betreft geen knip voor de neus waard. Turkije is een prachtig land met zeer vriendelijke en gastvrije mensen, het verbaast ons dan ook hoe het Corendon is gelukt zo een onbeschoft zooitje bij elkaar te verzamelen in één organisatie.

 • Algemeen 1
op 21 oktober 2021 bestemming: Nederland / Badhoevedorp, reisperiode: september 2021

Wij wilde met 5 vriendinnen laatste herinneringen maken omdat 1 vriendin terminaal ziek was. Dit uitgelegd bij de boeking. 1 dag na bevestiging bleek dat onze vriendin naar het ziekenhuis moest vanwege haar ziekte en de overnachting dus niet door kon gaan. Meerdere malen aan het personeel uitgelegd wat de situatie was en de aanleiding, maar we moesten de 500 euro gewoon betalen. De reis is uiteindelijk niet doorgegaan, onze vriendin is overleden en Corendon was onverbiddelijk en hielden zich aan de avr regels. 1 overnachting in Nederland, 1 dag geboekt en toch niet mogen afzeggen ondanks de situatie. Schandalig. Ik geef Corendon b.v. Een dikke nul en raad iedreeen aan nooit via hun te boeken.

 • Algemeen 1
op 14 september 2021 bestemming: Turkije / Antalya, reisperiode: augustus 2021

Corendon is vrijwel niet te bereiken. Niet via de mail, je krijgt geen antwoord via Whattsapp of Facebook en het ergste per telefoon is het ook vrijwel onmogelijk. Daarom heb ik na de Nederlandse maar naar de Turkse klantenservice gebeld waar ik na ca. 30 min. iemand aan de lijn kreeg die mij fout heeft geinformeerd waardoor ik voor de annulering van het ticket 156 € kwijt was ipv 70€ die zij aangaven. Echter na weer tig min. zeiden ze dat ik maar een klacht in hun eigen systeem moest plaatsen. Daar een account aanmaken duurde al een half uur met diverse foutmeldingen en na een antwoord dat mijn klacht ongegrond was wil ik weer in dat systeem gaam maar lukt het op geen enkele wijze meer. Kortom ik ga NOOOOOİT meer bij hen boeken en een klacht indienen bij de vakantieman en klacht.nl want ze zijn simpelweg totaal ONbereikbaar. Zolang het goed gaat is het geen probleem denk ik maar als je zoals ik in contact met ze wil komen heb je een heel lange adem en olifanten geduld nodig. In een woord enorm frustrerend! Ik denk dat het een weloverwogen keuze is van Coredon om in geval van problemen zo te werk te gaan en geld te verdienen want toen ik mijn verhaal aan vrienden vertelde waren er meer die hun geld verloren hebben en het uiteindelijk maar van ellende hebben opgegeven omdat het belachelijk veel moeite, tijd en zenuwen kost:(

 • Algemeen 1
op 8 september 2021 bestemming: Turkije / Alanya, reisperiode: september 2021

Ik geef dit cijfer niet voor de reis maar voor de klantenservice van Corendon. Ik wilde graag het verplichte PLF-formulier of Entrance Form voor Turkije wijzigen ivm een klein foutje. De enige mogelijkheid die ik kon vinden was om het formulier opnieuw op te maken. Een mogelijkheid tot wijzigen kon ik niet vinden. Mijn vraag aan de klantenservice van Corendon was heel simpel: Is wijzigen mogelijk en zo niet, als ik een nieuwe aanmaak, conflicteert dit dan online niet met de reeds verkregen QR-code? De medewerker (met een duidelijk 'straattaal' accent) zei dat zij geen adviezen verstrekken over dit soort formulieren. Toen ik zei dat ik liever geen gedoe aan de Turkse grens wilde zei hij dat ik 'hun maar moest bellen'. Ik moest dus maar 'de Turkse grens' bellen met mijn vraag. Sorry hoor, maar als je zulke antwoorden geeft terwijl je bij een klantenservice werkt van een bedrijf wat reizen naar Turkije aanbiedt, heb je het verkeerde beroep gekozen en hoor je daar niet thuis. Geen reclame voor Corendon!

 • Algemeen 1
op 25 augustus 2021 bestemming: Griekenland / Rhodos, reisperiode: augustus 2021

Nooit meer !! Na de corona periode konden we eindelijk terug reizen.
We keken er zo naar uit. Bij vertrek vanuit schiphol hebben we maar liefst 20 uur vertraging gehad. Nooit was er iemand van Corendon aanwezig met info. Alles moet je zelf maar uitzoeken en we werden letterlijk aan ons lot overgelaten. Nu we de vergoeding willen aanvragen krijgen we geen reactie van Corendon. Telefonisch zijn ze niet te bereiken voor klachten en per mail antwoorden ze niet.
Gewoon te schandalig voor woorden.

 • Algemeen 1
op 2 juli 2021 bestemming: Griekenland / Kos-stad, reisperiode: augustus 2020

Wij hebben een reis geboekt bij Corendon, Naar Griekenland, Kos-stad, Dit van 1 augustus tot en met 22 augustus 2021.
So far so good. Nu blijkt dat het appartementencomplex niet meer samenwerkt met Corendon, dus contact opgenomen met Corendon en na en uur in de wacht te hebben gestaan krijg ik een vrouw aan de telefoon en zegt hoe vervelend ze het vindt en er een aanvraag wordt gedaan voor een oplossing. Morgen of overmorgen krijg ik een telefoontje over wat er wordt geboden, zegt de dame aan de telefoon. Dat is inmiddels een week geleden!!!! Na die tweede dag heb ik zelf weer gebeld natuurlijk, want ik wil weten waar ik aan toe ben en hoe nu verder. Nee mevrouw, ik kan niets voor u doen, na weer een uur in de wacht te hebben gestaan, ik moet wachten op het service center, want die zal contact met u opnemen. De reis is volledig betaald en je zou denken dat Corendon zijn vaste klanten toch snel op weg zou helpen om een vervangende vakantie aan te bieden. Niets van dit alles. Het blijft stil aan de overkant. Ik ben hier zo klaar mee. Ik wil, nogmaals, weten waar ik aan toe ben!! Ik wil graag op vakantie, maar om eventueel iets anders uit te zoeken, wordt mij nu onmogelijk gemaakt.
Normaal vliegen wij 3 a 4 keer per jaar met Corendon naar allerlei bestemmingen, dus ik wil echt niet lullig doen, maar ik heb geen 10 weken vakantie, zodat ik wel een beperkte tijd heb om dingen uit te zoeken. Corendon maakt mij dit onmogelijk op deze manier.
Ik wilde vandaag weer bellen, maar verwachte wachttijd is meer dan 1,5 uur......Hallooootjes Corendon neem nou eens contact met mij op, zodat de zaak afgerond kan worden en ik een andere vakantie kan kiezen!!!!!

 • Algemeen 1
op 23 juni 2021 bestemming: Curaçao, reisperiode: juni 2020

Hoe wij ons voelen op dit moment. Zouden nu in het vliegtuig zitten richting Curaçao. December 2019 reis geboekt naar het nieuwe Corendon mangrove beach resort voor juni 2020. Wegens Corona reis verzet naar dit jaar, 23 juni 2021. Geboekt bij Corendon via D reizen. April ging D reizen failliet. Kregen 31 mei mail van corendon dat de reis doorging en of wij de formulieren wilden opsturen wat wij betaald hadden etc. . Hebben wij na inzameling van 8 personen op 8 juni j.l. Opgestuurd. Daarna hebben wij denk ik wel 100 x gebeld en gemaild zonder enig resultaat. Zouden teruggebeld worden maar helaas nooit gebeurd. Dus wij gingen ervan uit dat het niet doorging. Niemand van ons had vakantie meer aangevraagd bij de baas. Totdat wij maandag rond 5 uur een rekening , wat ook nog de verkeerde was trouwens, kregen per mail of we het restant wilden betalen ongeveer 9.000 euro. Toen hebben wij gelijk gebeld en ons hart uitgestort over deze gang van zaken. 1 dag van te voren, terwijl wij nog van alles moesten regelen, de testen, de visums en de test daar op Curaçao weer regelen en het regelen van vrij bij onze baas. Dat kan makkelijk zeiden ze. Na hevige discussie ging ze toch overleggen met dr baas en belde terug dat we eigenlijk alles moesten betalen maar omdat er van hun kant ook wel haken en ogen aan zaten besloten ze dat wij hem niet konden omboeken of verzetten maar de tickets moesten betalen t.w.v. 4.400 euro , 8 tickets. Wij zijn totaal verslagen . Wat zouden wij nu nog hier aan kunnen doen. Onze mooie vakantie naar de knoppen. Hoop dat veel mensen dit lezen en dat ze uitkijken als ze bij Corendon boeken. Als je klachten erop zet, verwijderen ze het gelijk.

 • Algemeen 1
op 11 juni 2021 bestemming: Griekenland / Zakynthos, reisperiode: juni 2020

Wij zouden vandaag richting Zakhynthos vliegen met corendon. Echter kregen wij maandag om 17:00 uur een mail dat ons hotel ineens nog gesloten was, zonder reden?? Ten eerste hoor je dit dan telefonisch te informeren, omdat het zo kort dag is. De volgende dag zou ik namelijk een PCR doen. Ten tweede zijn wij woest, omdat we slechtere en goedkopere aanbiedingen kregen aangeboden dan waar wij heen zouden gaan. EN NEE we zouden dan geen geld terug krijgen!! Ronduit een hele slechte service van CORENDON!!

 • Algemeen 1
op 20 mei 2021 bestemming: Spanje / Canarische Eilanden, reisperiode: mei 2020

Corendon is onbereikbaar voor het afwikkelen van onze betaalde reis

 • Algemeen 1
op 12 april 2021 bestemming: Griekenland / Rhodos, reisperiode: mei 2020

Reis geannuleerd ivm corona, opnieuw geboekt met voucher voor mei 2021. Deze 3 weekse reis omgeboekt naar 1 week in Nederland. Het tegoed van deze voucher zou binnen 2 weken worden betaald. 1e contact via de chat na 2 weken; we hebben een storing bij het verwerken van de betalingen.
2e contact ; er is niets bekend van een storing graag bellen; gebeld ja het staat klaar om te betalen.
3e contact; via de telefoon; deze terugbetaling valt niet onder de voucherregeling (!?) we hebben bij de bank een lening afgesloten voor dit soort terugbetalingen....dat zijn dus 3 verschillende antwoorden en bij de ingezonden klachten lees ik nog meer verschillende antwoorden. Te triest voor woorden dat Corendon haar medewerkers, die overigens altijd heel vriendelijk en behulpzaam zijn, de klanten zo te woord laat staan. Schande!
Ik weet dat de reiswereld het heel zwaar heeft in deze periode, maar laat je medewerkers wel gewoon een eerlijk en duidelijk antwoord geven!

 • Algemeen 1
op 11 april 2021 bestemming: Spanje / Lanzarote, reisperiode: april 2020

Op 12 januari 2020 boeken we een reis met vertrekdatum 11 april 2020. Deze wordt geannuleerd owv Corona en wij accepteren zonder problemen de corona-voucher.

We boeken een nieuwe reis op 7 april 2020, met vertrekdatum op 31 oktober 2020. Ook deze reis wordt owv Corona geannuleerd, en opnieuw accepteren we de voucher.

Op 5 oktober 2020 boeken we dan een nieuwe reis met vertrekdatum 6 april 2021. Ook deze keer wordt de reis geannuleerd. We worden op 19 maart 2021 opgebeld door Corendon en kiezen er ditmaal voor om ons geld terug te krijgen.
De dame aan de telefoon bevestigd dat de betaling binnen uiterlijk 2 weken uitgevoerd zal worden (dit staat ook zo vermeld op de Corendon website). Op 6 april 2021 hebben we nog steeds geen betaling ontvangen, dus nemen we contact op met Corendon.
Nu wijzigt Corendon eenzijdig de afspraak en betalen ze pas terug 2 à 3 weken na de vertrekdatum. Dit lijkt mij eerder een vertragingsmanoeuvre.
@Corendon: hou je gewoon aan de afspraken!

Update:

Inmiddels hebben we - ruimschoots te laat - ons geld van de reis teruggekregen. MAAR: er staat nog steeds een bedrag open in de vorm van een voucher. Het overige bedrag blijft openstaan op de voucher, en zal pas in september worden terugbetaald aangezien Corendon kijkt naar de uitgiftedatum van de laatste voucher + 1 jaar (dat is volgens hen het eerlijkst tegenover andere klanten). Mijn inziens zou Corendon naar de datum van de eerste voucher moeten kijken.

Kortom: mensen die het altijd goed voorhadden met de reissector en altijd zonder problemen de voucher hebben geaccepteerd, worden nu 'bedankt' door ze als allerlaatste te gaan terugbetalen!
Dat is blijkbaar wat Corendon verstaat onder eerlijkheid.

Wie verzint zulke kromme en oneerlijke logica?

 • Algemeen 1
op 9 april 2021 bestemming: Turkije / Alanya, reisperiode: september 2020

We hebben in oktober 2019 de vakantie voor 2020 geboekt omdat we altijd in hetzelfde hotel zijn maar nu het niet doorging willen we ons geld terug maar het is nu anderhalf jaar later en nog geen geld terug dit lijkt nergens op.

 • Algemeen 1
op 29 maart 2021 bestemming: Griekenland / Kos, reisperiode: mei 2020

PAS OP bij Corendon
PAS OP bij Corendon. De laatste mail geven ze aan dat je voucher met 4 maanden wordt verlengd en dat je na 2 maanden alsnog bij SGR garantiefonds mag claimen. Dat klopt niet. Na 1 jaar nog geen geld terug heb je maar 2 maanden de tijd om te claimen bij SGR garantiefonds en daarna vervalt het recht op je voucher. Dus allen die in zee zijn gegaan met Corendon let op en claim direct bij SGR garantiefonds. Er is hier sprake van oplichting en melding van gemaakt. Schandalig dat Corendon op deze manier onder de voucher willen uitkomen.....

 • Algemeen 1
op 28 maart 2021 bestemming: Griekenland / Rhodos, reisperiode: mei 2019

Net als vele anderen, geen terugbetaling van het reisvoucher..schandalig dat op nieuwe reizen toegezegd wordt " geld " terug, en we nu op geen enkele manier gecompenseerd worden...

 • Algemeen 1
op 24 maart 2021 bestemming: Turkije / Kayseri, reisperiode: juli 2020

Geen geld terug. Al 1 jaar aan het wachten.

 • Algemeen 1
op 23 maart 2021 bestemming: Griekenland / Kos, reisperiode: mei 2020

Na 1 jaar nog geen uitbetaling van mijn voucher. Wel feestelijk nieuw hotel openen in Curacao met honderden genodigden. Regelmatig paginagrote advertenties in landelijke dagbladen. En dat allemaal van duizenden mensen die nog geld tegoed hebben.

 • Algemeen 1
op 23 maart 2021 bestemming: Spanje, reisperiode: maart 2020

Wij zouden 17 maart 2020 op vakantie gaan, dit kon helaas net als bij vele andere niet doorgaan. Wij hadden een all-in 2 weekse vakantie geboekt, waar dus ook het bijbehorende prijskaartje aan zat. Wij hebben netjes het jaar gewacht om het geld voor onze voucher terug te verwachten. Inmiddels heeft corendon 2x gemailt dit voorlopig niet te doen omdat zij op akkoord van Brussel wachten. Ik vind het belachelijk dat zij lekker rente trekken op ons geld. Verder komen zij ook helemaal niet tegemoet. Als ze het in delen terug zouden betalen, doen zij tenminste iets moeite.

 • Algemeen 1
op 23 maart 2021 bestemming: Griekenland, reisperiode: mei 2020

Van de reis is het niet gekomen; wel de reisvoucher geaccepteerd.

Ook ik heb een voucher die is verlopen op 16 maart. Ik heb me keurig gehouden aan de afspraken en de reisbranche / Corendon gesteund.
Gevolg is nu dat na een jaar wachten ik mijn geld niet terugkrijg en alle afspraken/beloften gebroken worden.
Ik vind het schandalig dat Corendon nu ineens verwijst naar het Voucherfonds.
Ik wil gewoon mijn geld terug!

 • Algemeen 1
op 22 maart 2021 bestemming: Griekenland, reisperiode: juni 2020

Me een mail gehad dat corendon mijn voucher niet terug kan betalen
Ik weet niet wat voor financiële administratie daar zit maar de volgende reis die ik ooit ga boeken betaal ik een jaar later eens kijken wat ze daar van vinden

 • Algemeen 1

Meer ervaringen

Nieuws

Artikelen

Vakantieverhalen / reisverslagen