Gratis reisvoorstel aanvragen

Weekje uitrusten in GŁmbet, Turkije

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. GŁmbet (Turkije)
Periode: oktober 2007
Vervoer: Vliegtuig
Accommodatie: WOW Bodrum Resort
Organisatie: Corendon

Foto van deze vakantie

Tijdens deze 14-daagse vakantie zijn wij op een vaste locatie gebleven, geen rondreis, lekker uitrusten en genieten in en rond het hotel.

Op 18 oktober 2007 vertrokken vanaf Schiphol met Transavia naar Bodrum Airport. We verblijven 14 dagen in het WOW Bodrum Resort te Gümbet. Gümbet ligt naast Bodrum, en is een wat rustigere plaats. Het hotel ligt aan de buitenrand van Gümbet en grenst aan het strand. Het complex is tegen een heuvel gebouwd.

In de namiddag geland in Bodrum, Turkije en na de gebruikelijke formaliteiten naar de bus gelopen die ons naar het hotel bracht. De busreis duurt ongeveer 1 uur. Rond 22.00 uur hadden wij de sleutels van de kamer en konden wij de koffers uitpakken. De kamers zijn gelegen in een soort smalle straatjes. Het geheel ziet er leuk en knus uit. Om middernacht de honger verdreven met een maaltijd, wat gedronken en naar bed.

De volgende ochtend naar het ontbijt en de zaak eens goed in ogenschouw genomen. Over het eten valt niets negatiefs op te merken. Prima hotel en erg goede service. Het hotel heeft een all-inclusive formule waarbij je de hele dag kunt drinken. Zelfs op de kamer is drank en zit bij de prijs in. Na het ontbijt op verkenning uitgegaan om te zien wat het hotel zoal te bieden heeft. Diverse buitenzwembaden, hamam en nog 3 andere restaurants. Wij vermaken ons hier wel.

Als we de geluncht hebben nemen we de lift naar het strand. We hoeven hier dus niet te klimmen of dalen via trappen, maar gaan met een lift. Ook mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten kunnen hier dus prima verblijven. Er zijn tevens speciale kamers voor mindervaliden. Op het strand zijn voldoende parasols en ligbedden en het strand ziet er schoon uit. Natuurlijk is er een bar op het strand en kun je verschillende watersporten beoefenen. Er is een animatie-team voor zowel de kinderen als volwassenen. Je kunt vrijblijvend met diverse activiteiten meedoen. Het internationale animatie-team bestaat voornamelijk uit jonge mensen.

Lekkere cocktail op het strand
Lekkere cocktail op het strand


Iedere avond is er muziek en dans in het hotel. Je hoeft dus eigenlijk het complex niet af. Maar wil je toch buiten het hotel kijken dan kun je voor 2,- euro met de dolmus naar Bodrum. Het centrum is eventueel ook lopend te doen. Via het strand duurt dit ongeveer 40 minuten. Houd er wel rekening mee dat je over een heuvel moet lopen langs de lokale weg.

Er zijn veel nationaliteiten in het hotel en de eerste week vooral Israëli. Wij krijgen contact met een familie uit Israël die hier verblijft en praten met hun vooral over het leven in Israël. Zij vertellen over hun leven, waaronder het verlies van kinderen tijdens de diverse oorlogen. Er is geen familie in Israël die geen familielid of bekende heeft verloren. Dit maakt mensen hard voor de buitenwereld. En dat is niet zo gek.

Een van de dagen zijn we naar Bodrum gelopen. We zijn hier al vaker geweest, het is een leuke plaats met een mooie haven en veel toeristen. De stad heeft een aantal bekende bezienswaardigheden zoals het Mausoleum, het Antiektheater, de Osmaanse toren en de St. Petersburcht. Het mausoleum is gebouwd in 352 voor Christus door Artemisia II voor haar overleden echtgenoot Mausolos. Naast deze bezienswaardigheden zijn er uiteraard vele winkeltjes, bars en restaurants. De betere zaken zijn gelegen in de richting van Gümbet. In de oostzijde van Bodrum vindt u diverse visrestaurants. Vanuit Bodrum kun je ook met de ferry naar Kos, Griekenland varen. Met de draagvleugelboot is het 20 minuten varen. Deze vertrekt om 9.00 uur en vaart rond 16.00 uur weer terug.
De haven van Bodrum
De haven van Bodrum
Ook hebben we deze vakantie een hamam bezocht, welke gelegen is in het hotel. Je voelt je als herboren na afloop. De kapper om de hoek heeft zijn werk ook gedaan. Voor een 14-daagse luiervakantie is dit een goede locatie met een uitstekend hotel. Voor gezinnen met kinderen is dit hotel ook aan te bevelen.


Een dagje in de hamam
Een dagje in de hamam


De laatste dag is aangebroken, over twee dagen sluit het hotel voor de winterstop. De bus staat bij de uitgang en brengt ons naar de luchthaven. Na 4 uur zijn we alweer op Schiphol en kunnen we met de auto weer naar huis.

Voor meer foto`s en het complete verhaal zie de website van Peter Hopstaken.

De Jong Intra Vakanties
8,5
op basis van 1210 reviews

10 consumenten awards

De Jong Intra Vakanties won in 2024 de Reisgraag award
Lees meer
Sunweb
5,4
op basis van 685 reviews

1 consumenten award

Sunweb won in 2018 de Reisgraag award
Lees meer
TUI
5,3
op basis van 1386 reviews
Lees meer
Heb je interesse in een reis naar Turkije? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Turkije, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen