Top 5 populairste campings van Suncamp Holidays

Kinderzwembad op camping Bella Italia
Kinderzwembad op camping Bella Italia
Veel Nederlandse toeristen kiezen in de zomervakantie voor een camping. Heel gek is dat natuurlijk niet. Een camping heeft van alles te bieden, zowel voor jong en oud. Op vakantie met het gezin, maar komen de wensen niet overeen? Dan is een camping altijd een goede oplossing omdat de kans groot is dat daar alle wensen samen komen. Daarnaast vind je in ieder land wel een geschikte camping. Suncamp Holidays heeft een ruim aanbod aan campings, maar liefst 400! Daarom hebben zij een top vijf samengesteld met de populairste campings. Wij hebben deze top vijf voor jullie uitgewerkt.

1. Camping Bella Italia (Gardameer)

Met je eigen camper op een kampeerplaats staan of overnacht jij liever in een luxe en comfortabele mobile home? Bella Italia heeft maar liefst tien verschillende soorten verblijven, waaronder sunlodges, appartementen, bungalows, mobile homes en diverse kampeerplaatsen. De camping ligt direct aan het Gardameer en op loopafstand van Peschiera del Garda. Op vakantie met jonge en oudere kinderen? Hier heeft Bella Italia aan gedacht. Zo is er een zwembadcomplex met ondiepe wateren en sproeiers voor de kleine kinderen en zwembaden met glijbanen voor de grotere kinderen. Bij het zwembadcomplex is ook een strand te vinden waar de ouders heerlijk kunnen relaxen op een ligbedje onder een parasol of een van de palmbomen die op het strand te vinden zijn. Buiten de camping zijn kiezelstranden. Verder beschikt Bella Italia over speeltuinen, speelparken, sportfaciliteiten en diverse winkelmogelijkheden. Boodschappen kan je doen in de supermarkt op de camping. Heb je even genoeg van de camping? Bella Italia ligt in een mooie omgeving en op een halfuur afstand van de veelzijdige stad Verona. Camping Bella Italia krijgt een 8,2 uit ruim 350 beoordelingen. 

Luchtfoto van camping Bella Italia
Luchtfoto van camping Bella Italia

2. Camping Vilanova Park (Catalonië)

Wil jij graag de stad Barcelona ontdekken maar wil de rest van het gezin naar de camping? Dan is Vilanova park wellicht een goede oplossing. Vanaf de camping ben je met de bus binnen een uurtje in de populaire stad van de Sagrada Família, de Ramblas en park Güell. Vilanova Park beschikt over sunlodges, bungalowtenten, glamlodges en kampeerplaatsen. De camping heeft een groene omgeving en een groot aanbod aan faciliteiten. Er is een uitgebreid zwembadcomplex met twee grote zwembaden, waarvan een met een fontein die in de avond wordt verlicht, kinderbaden, massagebaden en bubbelbaden. Verder is er een uitgebreid animatieprogramma voor jong en oud, zijn er sportfaciliteiten, is er een springkussen en de mogelijkheid om te minigolfen. Voor de ouderen is er een wellness met sauna en solarium. Geen tijd voor verveling op deze camping! Terwijl de kinderen druk aan het spelen zijn, hebben de ouders diverse mogelijkheden om te relaxen. Camping Vilanova Park wordt beoordeeld met een 8,1 uit 140 beoordelingen.

Het zwembad met verlichte fontein op Vilanova Park
Het zwembad met verlichte fontein op Vilanova Park

3. Camping Lido (Gardameer)

Aan de oostkust van het Gardameer ligt camping Lido. De camping ligt in de buurt van Verona, tussen Milaan en Venetië in. Alle drie de steden zijn gemakkelijk te bereiken en ook zeker aan te raden voor een uitstapje. Maar ook op de camping zelf is er genoeg te doen. Lido heeft een nieuw waterpark met diverse glijbanen, groot en klein, watervallen en diverse spelletjes. Ook in het laagseizoen kan je hier lekker zwemmen door het verwarmde buitenzwembad. De kinderen vermaken zich in het zwembad en de ouders komen tot rust met een drankje op de uitgebreide ligweiden met parasols. Naast het zwembad worden er gedurende de dag ook sport- en spelactiviteiten georganiseerd door het animatieteam. Voor de echte kleintjes is er een Miniclub waar ze lekker kunnen spelen. Ook 's avonds is er genoeg vermaak door middel van shows en voorstellingen voor jong en oud. Wanneer je even van de camping af wilt, is er een kiezelstrand wat langzaam afloopt in het meer, ideaal voor kinderen, liggen de plaatsjes Lazise en Peschiera op loopafstand en is er altijd nog Gardaland. Lido beschikt over zowel mobile homes als kampeerplaatsen. Camping Lido heeft circa 50 beoordelingen en krijgt een 8,2. 

Camping Lido
Camping Lido

4. Camping Bijela Uvala (Istrië)

Overnachten in een sunlodge, bungalowtent of in je eigen caravan op een kampeerplaats direct aan de Adriatische Zee? Bijela Uvala is een familiecamping in het westen van Istrië in de buurt van Poreč en Rovinj. De camping ligt aan kleine baaitjes met kiezel- en rotsstranden. Het water is er helderblauw en zorgt voor een heerlijke verkoeling. Bij de stranden zijn er plateaus aangelegd waar je op kan zonnebaden of luieren. Bijela Uvala zelf telt vier zwembaden, waarvan een nieuwe voor de kleintjes. Daarnaast is er ook nog eens een nieuw waterpark in de buurt van de camping. Genoeg keuze voor de waterratjes onder ons. Voor de actievelingen zijn er diverse sportfaciliteiten, zoals tennissen, paardrijden en minigolfen. Wil jij genieten van het prachtige uitzicht dat Istrië te bieden heeft? Op de camping is er een terras bij het water waar je heerlijk ontspannen kan kijken naar de felblauwe zee met haar zeilboten. Camping Bijela Uvala krijgt een 8,2 uit ruim 100 beoordelingen. 

Het terras van Camping Bijela Uvala met uitzicht op de Adriatische Zee
Het terras van Camping Bijela Uvala met uitzicht op de Adriatische Zee

5. Camping La Vallée Verte (Languedoc-Roussillon)

Ben jij op zoek naar een wat luxere camping? La Vallée Verte ligt op een beboste heuvel en is alleen te bereiken via de 1 km lange oprit. Hoe vorstelijk is dat? Daarnaast beschikt de camping over de Royal lodge, maar ook over comfortabele sunlodges en kampeerplaatsen. Doordat de camping op een heuvel ligt, zijn er hoogteverschillen tussen de verschillende verblijven. Een heel groot voordeel van de heuvel is het prachtige uitzicht over het zuiden van Frankrijk. La Vallée Verte ligt aan de rivier de Cèze, een zijrivier van de Rhône. In de rivier kan prima gezwommen worden en is een goede plek om te vissen. Ben jij geen fan van zwemmen in een rivier? Dan kies je toch gewoon voor het zwembad bij de camping mét strand? In de omgeving van de camping is ook genoeg te zien en te beleven. Doordat La Vallée Verte op het kruispunt van de Ardèche, de Céyennes en de Provence ligt, is er in de omgeving een prachtige en veelzijdige natuur met onder andere watervallen en kloven. Ook zijn er leuke Franse dorpjes en wijngaarden. Camping La Vallée Verte scoort een 7,9 uit 120 beoordelingen.

De rivier de Cèze
De rivier de Cèze

Nieuws

Artikelen