Vacansoleil

Url: https://www.vacansoleil.nl/
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: kamperen

Logo van Vacansoleil

Vacansoleil, begonnen in 1969, is de grootste organisatie op het gebied van luxe campingvakanties met eigen vervoer in Europa. Door trouw te blijven aan de succesformule; topcampings tegen een lage prijs, hebben ze zich over 430 campings in 16 Europese landen weten te verspreiden. Op de campings van Vacansoleil kun je naast een plekje voor je eigen caravan of tent ook een compleet ingerichte bungalowtent of stacaravan huren. Vacansoleil heeft vakanties voor jonge gezinnen maar ook voor stelletjes die graag fietsen en wandelen in de omgeving. Ben je op zoek naar een glamping-vakantie, actieve vakantie of een topcamping met spectaculaire waterglijbanen? Ook dan kun je prima terecht bij deze reisorganisatie.

Vacansoleil is aangesloten bij ANVR, Calamiteitenfonds en Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), zo kun je met een gerust hart de vakantie boeken. Je kunt op de site van Vacansoleil ook je voorkeur voor themavakantie opgeven. Zo kun je kiezen uit campings aan een boulevard, aan een wijnroute, dichtbij pretparken, aan een meer of zee etc. Ook kun je aangeven of je graag een actieve vakantie wilt, dus bijvoorbeeld wilt kunnen fietsen in de omgeving.

op 18 november 2020 bestemming: ItaliŽ / gardameer, reisperiode: juli 2020

Vacansoleil blijft beweren dat wij geanuleerd hebben en zodoende ons geld niet terug krijgen. MAAR WIJ WILDE OMBOEKEN EN DAT MOCHT NIET VAN VACANSOLEIL.
Wij hadden de aanbetaling gedaan en wilde niet meer naar de camping in Italie maar nu naar Nederland. Mag niet je moet eerst maar het hele bedrag betalen anders zegen ze dat je de vakantie annuleert wat dus niet zo is.
De klantenservice bleef hier maar op hameren dus je bent je geld kwijt. LET OP NU KRIJG JE EEN NIEUWSBRIEF WAARIN ZE BEWEREN DAT JE KOSTELOOS KAN OMBOEKEN. TRAP ER NIET IN JE BENT JE GELD EN VAKANTIE KWIJT.

  • Algemeen 1
op 20 oktober 2020 bestemming: Spanje / Sant pere pescador, reisperiode: juni 2020

Nooit meer boeken bij Vacansoleil
Dec 2019 geboekt voor stacaravan op Las Dunas Spanje netjes op tijd aanbetaald en 6 weken voor aankomst restbetaling. Vlak voor vertrek half mei een email van vacansoleil dat camping nog niet open gaat wegens corona
En gelijk ongevraagd een voucher ontvangen te gebruiken bij een volgende vakantie van vacansoleil.
Maar ik wil gewoon MIJN eigen geld terug.
Moet nu 1 jaar wachten op geld terug
MIJN geld is gewoon in gijzeling genomen.
NOOIT MEER BOEKEN BIJ DEZE BOEVEN

  • Algemeen 1
op 17 augustus 2020 bestemming: Duitsland / Saarburg, reisperiode: juli 2020

De camping was voor kinderen leuk maar de faciliteiten vielen doordat men alles moest reserveren in het water. Reserveren kon vanaf 12 uur in de nacht. Mensen met kinderen kunnen niet opblijven om te reserveren. Het gevolg is dat het zwemmen voor mij onmogelijk werd en mijn kind niet heb kunnen zwemmen.
We waren hierdoor gedwongen om naar het zwembad in Saarburg te gaan waar de nodige kosten aan verbonden waren.
Wij hebben deze camping op basis van voorgaande jaren besproken en nog voor dat men van corona had gehoord.
We hebben wel het volle bedrag betaald maar hebben geen gebruik van de daarbij behorende faciliteiten kunnen gebruiken.
Jammer van dit jaar en hoop volgende keer beter.

  • Algemeen 6
op 15 augustus 2020 bestemming: ItaliŽ / Camping Norcenni Girasol, reisperiode: juli 2020

Vakantie was heerlijk, Vacansoleil heeft hier voor een hoop frustratie en onzekerheid gezorgd

  • Algemeen 6
op 28 juli 2020 bestemming: BelgiŽ / Spa, reisperiode: augustus 2020

Nooit meer met vacansoleil, wij willen onze reis omboeken vanwege het aantal besmettingen in BelgiŽ, maar dit mag en kan niet... Dan zijn wij 90%van de reissom kwijt... Echt schandalig!! Zo krijg je wel overal meer besmettingen, als je mensen dwingt om te gaan!! Mijn ouders hebben deze vakantie van hun zuur verdiende geld betaald, ik had vacansoleil aangeraden... Nou nooit meer dus!!! Heel jammer want wij zijn jaren met plezier gegaan....

  • Algemeen 6
op 27 juli 2020 bestemming: Frankrijk, reisperiode: augustus 2020

Wat een oplichtersbende geven geen gehoor op mails of telefoon.
liegen alsof het gedrukt staat om te zeggen wij hebben u nog gebeld.(waren gewoon thuis)
vakantie toch geannuleerd en twee dagen later de rekening in huis ,en of we nog even 1.66 bij willen betalen ik heb geen goed woord over voor deze oplichtersbende ben er helemaal klaar mee en raad niemand aan om bij deze waardeloze organisatie ooit een vakantie te boeken.

  • Algemeen 1
op 11 juli 2020 bestemming: Frankrijk / Jura, reisperiode: augustus 2020

Waardeloze organisatie! Onbereikbaar telefonisch en via mail. Onze eerste aanbetaling zijn we kwijt. Via aangetekende post geannuleerd, dan reageren ze wel! Moesten nog 3,57 euro extra betalen omdat ze de annuleringsverzekering omhoog doen!
Nooit meer met vacansoleil! We raden het bij iedereen af.
Ze moeten zich diep schamen! 1 ster is nog teveel!

  • Algemeen 1
op 10 juli 2020 bestemming: Frankrijk / Iris Parc Le ChÍne Gris, reisperiode: juli 2020

Op 'last van de overheid' annulleerde zij de vakantie zonder duidelijke uitleg terwijl juist op dat moment Frankrijk open ging. Totaal geen telefonisch contact mogelijk. Wij wilde de Ä700 aanbetaling terug gestort hebben (wettelijk recht) maar krijgen alleen voucher. Schofterig hie je behandeld wordt.

  • Algemeen 1
op 8 juli 2020 bestemming: Frankrijk / Vendťe, reisperiode: juli 2020

Eerst per mail contact met Vacansoleil gehad met de vraag hoe het zit als er geen negatief reisadvies is, maar de faciliteiten niet allemaal open zijn op de betreffende camping. Daarop kreeg ik het antwoord dat men dan ook in aanmerking komt voor een voucher als de faciliteiten (deels) gesloten zijn. Gezien het moment van betalen naderde, nogmaals gemaild met de vraag welke maatregelen op de camping gelden. Daarop heb ik helemaal geen antwoord gekregen. Vervolgens rechtstreeks de camping gemaild waarop ik kreeg te horen dat alle kinderanimatie is geannuleerd en dat men niet bij het zwembad mag liggen. Alle zonnebedden zijn weggehaald. Heel fijn met vier kinderen. Hierop heb ik meerdere malen Vacansoleil proberen te bereiken, zowel telefonisch als per mail, maar zonder succes. Wel kreeg ik mails over de betaling die moest plaatsvinden. Gezien ik geen contact kon krijgen, heb ik de vakantie maar geannuleerd. Ook hierop geen reactie, maar wel drie mails met een herinnering voor de betaling. Uiteindelijk na drie maal gemaild te hebben dat ik de vakantie wilde annuleren, kreeg ik een bevestiging van de annulering. Vervolgens heb ik gevraagd hoe het zit met een voucher, omdat de faciliteiten niet allemaal geopend zijn en er geen mogelijkheid was om met Vacansoleil te overleggen. Volgens hen heeft men alleen recht op een voucher als de ' grote' faciliteiten gesloten zijn. Er was verder geen discussie mogelijk., ze konden niets voor mij betekenen. Ik zal nooit meer met Vacansoleil boeken.

  • Algemeen 1
op 8 juli 2020 bestemming: Spanje / L' Escala, reisperiode: juli 2019

Betere service, aanbieden om je vakantie om te boeken. In plaats om geld te verdienen via annuleringen😡. Mensen niet dwingen om op vakantie te gaan waar nog steeds coronavirus is. Sterker nog vanaf vandaag moet je overal een mondkapje gaan dragen ook als de 1,5 meter gehandhaafd is, ook op het strand en bij het zwembad. Gezellig om zo op vakantie te moeten(gedwongen).

  • Algemeen 1

Meer ervaringen

Nieuws

Vakantieverhalen / reisverslagen