Reviews over Vacansoleil

Pagina 2 van 2 met 189 resultaten

op 19 juni 2018 bestemming: Nederland / Molenschot, reisperiode: juni 2018

De caravans op Molenschot hebben standaard geen televisie. Je moet hier opletten bij het boeken. Lastig voor mensen met kinderen. Ze zijn niet soepel met omboeken naar een andere caravan. Je bent je geld dan kwijt en moet opnieuw het volle bedrag betalen. Nooit meer Vacansoleil!! ... Lees meer

  • Algemeen 6
op 10 juni 2018 bestemming: Frankrijk / Régusse, reisperiode: juni 2018

De camping in Regusse is mooi met voor kinderen veel faciliteiten. Mooie speeltuin, prachtig zwembad met glijbanen. De caravan is mooi, maar de keuken inventaris is niet compleet. Geen snijplank, kurkentrekker en nog een paar dingen. Bij aankomst geen schoonmaakpakket. Dus zelf afwasborstel, vuilniszak, afwasmiddel en schoonmaakspullen meenemen. Ook stond er dat bedlinnen bij de prijs was inbegrepen. Klopt niet. Was niet aanwezig. Bij onze vorige bezieken op andere campings was dat er allemaal wel. Jamner🤨 ... Lees meer

  • Algemeen 8




op 15 mei 2018 bestemming: Italië / Livorno, reisperiode: mei 2018

Niet heel blij met vacansoleil. In de eerste plaats waren we slecht ingelicht over de 3000 feestende studenten op de camping. Vacansoleil noemde 1 feestavond en verder een 'levendig sfeertje'. De organisatoren noemden het een festival te vergelijken met klein sziget.... Een wezenlijk verschil. De omschrijving van de organisatoren sloot beter aan bij de werkelijkheid. Na 1 nacht met keiharde muziek tot 7 uur gelukkig gemakkelijk kunnen omboeken. Van een glamping caravan naar een (heel erg basic) waikiki. Nog geen waterkoker aanwezig.
Kosten worden gecompenseerd, u krijgt 380 euro terug.
Bij terugkomst nog niets gekregen dus er eens een mailtje aan gewaagd. Ja mevrouw het geld komt morgen. Klopt inderdaad, de volgende dag hebben we 285 euro terug gekregen. Na meerdere belletjes toch de beloofde 380 kregen. Ze noemen het een administratieve fout, maar het voelt alsof ze zich er gemakkelijk vanaf willen maken.
Voor ons geen vacansoleil meer. ... Lees meer

  • Algemeen 2
op 5 mei 2018 bestemming: Frankrijk / Iris Parc Le Chêne Gris, reisperiode: mei 2018

We werden vriendelijk ontvangen en geholpen met informatie over treinen en bezoek aan Disneyland. Dat was het enige positieve!
Onze nachtrust werd verstoord door (bouw)werkzaamheden naast het treinstation die net achter onze camper was. We hebben de drie nachten dat we daar ter gast waren niet kunnen slapen! De nacht diensttelefoon van de camping werd niet opgenomen toen ik hierover wilden informeren ‘s nachts. Er was geen nood nummer te vinden voor Vacansoleil en ook geen plek op hun website voor klachten. Er werd van tevoren geen melding van deze werkzaamheden gemaakt beide op de website en telefonisch.
De eerste avond was het water in de sanitaire blok koud, echt niet fijn voor de kinderen. De vloeren in de sanitaire blok waren ook vies.
Bij vertrek heb ik mijn ontevredenheid geuit bij de receptie. Helaas was de reactie een zeer onbegrijpelijke ‘Oh’.

  • Algemeen 1
op 3 februari 2018 bestemming: Duitsland / Saarburg, reisperiode: augustus 2018

De vakantie is nog niet begonnen en de problemen beginnen al.
Twee accommodaties geboekt en aanbetaald en Vacansoleil zegt dat er maar eentje is betaald. Twee keer gebeld en er wordt gezegd dat er een foutje in het systeem is gemaakt en dat alles goed komt.......
Nu weer een tweede aanmaning gehad om de aanbetaling te doen.
Dit was de eerste en gelijk de laatste keer met Vacansoleil.
Ze verzieken je vakantie voordat die is begonnen.

  • Algemeen 1
op 18 oktober 2017 bestemming: België / Stavelot, reisperiode: september 2016

Goede communicatie, duidelijke prijzen en prijs-kwaliteitverhouding was super

  • Algemeen 8
op 6 oktober 2017 bestemming: Kroatië / Porec, reisperiode: september 2017

Vacansoleil Zijn oplichters en geen thuis als er problemen Zijn.

  • Algemeen 1
op 21 september 2017 bestemming: Italië / Figline, reisperiode: juli 2017

Incomplete en defecte caravan. Verschrikkelijke slechte plek. Allemaal boven op elkaar. Ik vind vooral de afwikkeling van Vancansoleil erg slecht. Wij zijn uit ellende een week eerder teruggekeerd naar huis en na onze klacht bij Vacansoleil krijgen we 5% korting aangeboden op een volgende reservering! Schandalig. Voor ons nooit geen vacansoleil meer!

  • Algemeen 1
op 12 september 2017 bestemming: Italië / Levico therme, reisperiode: juli 2017

Mooie camping
Precies wat we in de brochure gelezen hebben

  • Algemeen 9
op 12 september 2017 bestemming: Duitsland / Steinavh, reisperiode: september 2017

Het was een ramp op de Duitse autowegen richting zwarte woud. Stau stau stau en nog eens stau en veel omleidingen ivm wegwerkzaamheden. S'morgens om 5.30 uur vertrokken en om 16.00 uur op plaats van bestemming. De camping was een oude troep. Onze 7 pers. Walkiki caravan was een lachertje. Er zat aan inventaris bijna niets in. Qua borden bestek en oude pannen voor 7 pers. Daar moest je het mee doen. De slaapkamers waren zo smal dat je je niet kon bewegen en moest oppassen dat je jezelf niet bezeerde. De douche was een aanfluiting zo klein. De camping en de prachtige omgeving zoals er mee geadverteerd werd, ook op tv is een grote leugen. Het uitzicht is er niet. Het zwembad was niet van de camping maar zat verderop en was van de gemeente en 's avonds kon je de klok er op gelijk zetten rond 10 uur werd de Wi-Fi eraf gegooid en zo kunnen we wel ff doorgaan. Als je met de motor gaat toeren dan zie je mooie omgeving. Wij hebben 1200 km gereden met de motor om zo weinig mogelijk op die Camping te zijn. In de directe omgeving van Steinach was ook helemaal niets te beleven. We hadden 2 weken geboekt maar waren blij na 1 week weer thuis te zijn. Dit was de 1e keer met vacansolei maar ook de laatste keer. Nooit meer!!

  • Algemeen 3
op 4 september 2017 bestemming: Italië / San Felice del Benaco, reisperiode: augustus 2017

Huurtent stond verkeerd op gesteld op het campingvlak, en de grond was schuin, waardoor we niet goed konden slapen en zitten. Commentaar van Vacansoleil: ja, dat weten we, maar we kunnen er niets aan doen. Schande!! voor eur 121 per nacht mag je echt wel iets anders verwachten.

  • Algemeen 1
op 29 augustus 2017 bestemming: Frankrijk / Canet en Roussillon, reisperiode: augustus 2017

Wij zijn 2 weken naar de camping ma Prairie geweest. We hebben genoten van alles wat de camping, de omgeving ed. te bieden heeft. Niet een grote camping, dus ook voor de kleinste gasten een hele fijne plek om te zijn. Veel Nederlanders, ook de animatie ed. waren in het Nederlands. Het klimaat is daarnaast ook prima, bijna dagelijks stond er een wind(je), lekker verkoelend op de camping en in de omringende plaatsjes. Op het strand was het hierdoor niet altijd even aangenaam. Hennie als hostess gaf nog een meer welkom gevoel.

Als tip voor de camping:
Het oude sanitairgebouw mag idd aangepakt worden.

  • Algemeen 9
op 24 augustus 2017 bestemming: Italië / Rome, reisperiode: augustus 2017

Leuke camping, service van vacancesoleil onder de maat. Alleen van 8 tot 10 en 16.00 tot 20.00 uur bereikbaar. Zeer goed op je spullen letten ivm diefstal!!

  • Algemeen 7
op 22 augustus 2017 bestemming: Frankrijk / Toreilles, reisperiode: augustus 2017

Zwembad was top..hadden een tent gekozen eerste indruk goed..maar daarna er in slapen bedden waren super hard..een doorgaanse weg achter de tent veroorzaakte 15 dagen niet slapen..vrachtwagen verkeer voor aanvoer strand tenten reden hier snachts als gekken op die weg achter onze tent zat een drempel waar ze overheen vlogen als gekken waardoor je omhoog vloog in je bed van het geluid...waarbij er dus ook de hele dag stof op vloog..je moest die tent schoongemaakt afleveren..nou wij houden zeker van schoon.maar dit was niet te doen..we lieten de tent al hele dag dicht ..vanwege de bedden en je kleding..was verschrikkelijk..wij gaan dit nooit meer doen..we waren bijna 2000 euro kwijt voor 14 nachten geen slaap..dus kapot thuis gekomen

  • Algemeen 3
op 11 augustus 2017 bestemming: Frankrijk / Atur, reisperiode: augustus 2017

Grote camping naar de stacaravans staan veel te dicht op elkaar, weinig privacy. Weinig aandacht voor brandveiligheid(rookmelder stuk en werd niet vervangen). Binnenspeeltuin is aangepast aan de hoeveelheid kindjes (veel te klein). Matige kwaliteit van het eten van het restaurant op het domein. Zwembad is groot genoeg en voor ieder wat wils. Heel vriendelijk personeel

  • Algemeen 6
op 11 augustus 2017 bestemming: Frankrijk / Jura, reisperiode: december 2017

Vijf dagen in de Jura camping Fayolan,
1 woord VERSCHRIKKELIJK!
Zeer onvriendelijke ontvangst, we hadden een hond mee en dat was niet doorgegeven, het was net of ik de helft van de camping had omgebracht,
een oudere grijze dame, die blijkbaar niet erg haar werk graag deed heeft ons op een beestachtige manier aangesproken daarover!
echt waar vacansoleil eerte keer maar dan ook de laatste keer!!!!!
zeer luidruchtige camping, nergens vind je een plaatse om es te chillen, kom je uit uw tent dan zit je net bij de buren aan tafel, en kan je niet anders dan een babbeltje slaan, waar ik helemaal geen zin in heb op reis!!!!
Dus bij deze echt NOOIT MEER

  • Algemeen 3
op 10 augustus 2017 bestemming: Frankrijk / Camping les ranchisses, reisperiode: augustus 2017

Ik werd een dag voor aanvang van de reservering door vacansoleil gebeld dat de accomodatie dubbel genoekt zou zijn. 1 dag vantevoren!! Men bood een andere camping aan een uurtje verderop. We zijn echter niet gezwicht voor deze vorm van chantage. Zeer onbetrouwbaar optreden van vacansoleil

  • Algemeen 1
op 10 augustus 2017 bestemming: Italië / talamone, reisperiode: juli 2017

Wat een vakantie de tent stond zo scheef dat er stapeltjes hout onder de keukenpoten stonden om waterpas te krijgen al de houtjes gaan schuiven met een pan kookend water op het fornuis is de ramp niet te overzien evenals de koelkast stond op houtjes en een dop van een jerrycan als je je wilde aankleden viel je want zo scheef stond de tent het is niet afwachten hoe maar waneer er zeer ernstige ongelukken gaan gebeuren

  • Algemeen 4
op 9 augustus 2017 bestemming: Italië / Toscolano, reisperiode: juli 2017

Ik geef een 8 voor de service van vacansoleil. Een dikke onvoldoende voor de camping en voor de vacansoleil man in Italië niet bereikbaar. Maar aftersales vanavansoleil Nederland bleek zeer betrokken en heeft ons erg goed geholpen !!! We zijn niet gebleven op de slechte camping toscolano maderno en kregen alle begrip en medewerking van vacanaoleil nederland. Zij krijgen van mij een dikke 10.

  • Algemeen 8
op 8 augustus 2017 bestemming: Nederland / Amen, reisperiode: augustus 2017

Super vakantie.
keurige tent

  • Algemeen 9
op 28 juli 2017 bestemming: Frankrijk / Atur, reisperiode: juli 2017

Bij aankomst in Atur troffen wel een smerige tent aan. Vuile onderbroek, sokken, luier en etensresten van de vorige huurders aangetroffen. Daarnaast was het er bezeten van de kakkerlakken. Overal.. in de tent, bij het zwembad, bij het sanitair. Smerig gewoon! De inventaris was niet compleet, het servies stond vies in de kast, schimmel in het tentdoek en alles dusdanig scheef dat je niet kon koken zonder dat de klep van het fornuis steeds dicht viel.

De camping zelf: mooi zwembad, leuke kidsclub maar verder bedroevend slecht geregeld. Overal jong personeel dat niet weet wat ze met je vraag of klacht moeten. Schreeuwerige animatie, 7 dagen per week zit je in herrie.

  • Algemeen 2
op 26 juli 2017 bestemming: Frankrijk / canes en rousillion, reisperiode: juli 2017

We vonden de camping een nette camping met een mooi en verzorgd zwembad. De muziek was voor ons geen probleem. Het winkeltje biedt voldoende aanbod en op korte afstand zat een grote winkel om alle boodschappen te doen. De tent en meubilair zagen er verzorgd uit. De koelkast was echt een topper. De begeleiding op de camping was super. Ze staan altijd klaar en geen vraag was te gek. Ze staan open en helpen je maar al te graag. En dat voor het eerste jaar dat ze dit doen. Super kanjers zijn ze samen. Wij hebben ons prima vermaakt en frankrijk blijft een prachtig land met cultuur, zon en strand.

  • Algemeen 9
op 24 juli 2017 bestemming: Nederland, reisperiode: september 2017

Vakantie nu al verziekt nl. de omboekingskosten!!!91.20euro

  • Algemeen 1
op 11 juni 2017 bestemming: Frankrijk / Bidart, reisperiode: mei 2017

De sta caravan (Bali) in Bidart was erg gedateerd. kapot raam en kastje en een super slecht bed. Na klacht mochten we een matras uit een andere caravan halen die bijna net zo slecht was. Dat is nog maar een kleine greep. De beheerde heeft alles gedaan om de klachten op te lossen maar de manager die op de camping kwam wilde niet eens MET ons praten, maar wel OVER ons.

  • Algemeen 3
op 10 mei 2017 bestemming: Frankrijk / Proissans, reisperiode: mei 2017

Stacaravan van Vacansoleil was jaren 80: bruin met beige van binnen, geen trapje (afstapje van 0,5 meter) en een terras waar de planken omhoog staan. Kan echt niet meer Vacansoleil!!! Omdat ik niet een week in een donkerbruin hol wilde zitten heeft de receptie me een andere lichte caravan aangeboden met terras. Pluim voor de receptie van de camping! Vacansoleil moet deze stacaravans vernieuwen. Dit is geen reclame voor het bedrijf. Ik ga regelmatig met Vacansoleil maar dit heb ik nog nooit meegemaakt!

  • Algemeen 6
op 20 maart 2017 bestemming: Spanje, reisperiode: mei 2016

Nooit meer met Vacansoleil. De ratten plas en poep zat in de inventaris omdat ze het gedurende winterseizoen ergens stallen!! Gadverdamme, onverantwoord!!! Straks worden mensen ziek... Nooit meer

  • Algemeen 1
op 17 januari 2017 bestemming: Frankrijk / Vendée, reisperiode: augustus 2017

We zijn nog niet op reis vertrokken en ze hebben ons al gevangen.
Op hun site wil een tutter zeggen dat er babypakketten beschikbaar zijn. Echter na onze boeking contact opgenomen (babypakket reserveren online niet mogelijk). Babypakketten zijn enkel mogelijk op de luxe tenten en niet op de stacaravans krijgen we als uitleg omdat deze door de camping uitgebaat worden,...

Echter staat toch de vacansoleil parasol voor de deur. Als alternatief stellen ze dan een andere camping voor van 200€ duurder, maar uiteindelijk zijn daar ook geen babypakketten beschikbaar. Stel dan niets voor!

En moeilijk kan het niet zijn om het erbij te zetten in stacaravans geen babypakket pff al een teleurstelling rijker nog voor we vertrokken zijn

  • Algemeen 3
op 7 januari 2017 bestemming: Duitsland, reisperiode: april 2017

Willen met pasen daar graag verblijven maar kan niet. Camping is dan niet open zeggen ze. Weet niet hoe .dat kan maar de camping is het hele jaar open. Dusss. Ik dacht dat het seizoen van begin april tot okteber was maar bij vacansoleil dus niet.

  • Algemeen 3
op 27 september 2016 bestemming: Kroatië / Porec, reisperiode: augustus 2016

We kregen niet de gereserveerde accommodatie. Hun advertentie was misleidend. Veel geld voor een verkeerde accommodatie en komen niets tegemoet. Teleurstellend. Beter is de campings zelf checken dat is betrouwbaarder.

  • Algemeen 4
op 26 september 2016 bestemming: Italië / Garda meer, reisperiode: september 2016

Bij aankomst ander soort caravan als afgesproken. Bij betaling aangeboden werkte niet. Vooraf nog gemaild caravan aan het water. Stond bij aankomst ook nog leeg. Als dit niet kon graag voorheen doorgeven. Waren we niet gegaan! !!!

  • Algemeen 5
op 26 september 2016 bestemming: België / Odrimont, reisperiode: juli 2016

Vacanssoleil geeft op de site een totaal verkeerd beeld van deze camping en doet NIETS met je klacht.

  • Algemeen 2
op 29 augustus 2016 bestemming: Frankrijk / Fréjus, reisperiode: augustus 2016

De caravan van Vacansoleil zoals weerspiegelt op hun site was niet echt volgens verwachting. Maar allez. Wat wel erg was dat de verwachtte Nederlands talige kinderanimatie niet aanwezig was. Dit ondanks de belovende folder uitspraken ten spijt. Dit was voor ons en de 12 jarige Kids een must. Ook hier worden de klachten afgewisseld.

  • Algemeen 3
op 11 augustus 2016 bestemming: Frankrijk / Saint Vincent sur Yard, reisperiode: juli 2016

Dit jaar voor het eerst geboekt via Vacansoleil. De caravan, die wij op basis van plattegrond, filmpje en bijpassend onderschrift hadden geboekt, bleek niet te bestaan. Een heel ander, kleiner exemplaar bleek het bij aankomst te zijn. Gelukkig was het een goed georganiseerde, nette camping met vriendelijke medewerkers. Zij boden ons een, weliswaar verouderde, caravan als alternatief. Vacansoleil bleek achteraf in het geheel niet open te staan voor kritiek op de vooraf voorgespiegelde informatie. De medewerker aan de telefoon bleef vriendelijk, maar had duidelijk de opdracht om iedere klacht af te wimpelen. Een reisorganisatie onwaardig!

  • Algemeen 3
op 8 augustus 2016 bestemming: Frankrijk / Privas, reisperiode: juni 2016

Vacansoleil heeft ons helaas opgelicht. Voor vertrek uitgebreid met een medewerker gesproken over de mogelijkheden m.b.t omboeken als wij onze vakantie evt zouden omboeken tijdens de reis. Om deze reden zelfs naar een camping gegaan die niet onze voorkeur had, maar zodat we dan vanuit daar nog naar een andere bestemming konden van Vacansoleil. Uiteindelijk bleek dit niet te kunnen en hebben wij dubbel moeten betalen.
Nooit meer een reis via Vacansoleil.

  • Algemeen 1
op 5 augustus 2016 bestemming: België / sint job in t goor, reisperiode: juli 2016

Van bruisende animatie in het hoogseizoen(op de site van Vacansoleil vermeld) is geen sprake.Er was geen animatieteam.Wel veel geluidsoverlast van auto's en busjes die s nachts de werknemers naar Antwerpen brengt, die bivakeren op de camping

  • Algemeen 5
op 27 juli 2016 bestemming: Italië / Cannobio, reisperiode: mei 2016

Voor tien dagen in de meivakantie hadden mijn vrouw en ik en mijn ouders twee tenten geboekt op camping Valle Romantica aan het Lago Maggiore. Omdat het in het voorjaar nog best fris kan zijn, hebben zowel mijn ouders als wij zelf allebei voor 5 euro een preferentie "plek in de zon" opgegeven.
Aangekomen op de camping troffen wij twee prima uitgeruste tenten. Echter stonden deze volledig in de schaduw. Nu is je preferentie natuurlijk niet gegarandeerd, dus wellicht waren alle plekken in de zon bezet. Dit bleek echter niet het geval. De beheerder had simpelweg deze twee tenten als eerste ingericht. Hij leek geen idee te hebben van onze opgegeven preferentie. De beheerder probeerde ons nog wijs te maken dat we hartstikke zonnige plekken hadden. Dit terwijl we flink onder de bomen stonden. Het resultaat was meerdere keren per dag met stoelen en tafels slepen naar een plekje met zon voor bijvoorbeeld ontbijt of lunch. Niet de meest ontspannen manier van vakantie houden.
De tent was verder prima, met een goed gasstel en prima koelkast. De bedden waren wel steenhard. De camping was prachtig.
Na terugkomst de klantenservice benaderd dat we behoorlijk teleurgesteld waren. Na lang wachten kregen we een inhoudelijke reactie. Een standaardantwoord dat preferentie geen garantie betekent. Dat snap ik natuurlijk. Als alle tenten in de zon bezet zijn kunnen zij er niets aan doen, maar die tenten waren niet bezet. Vacansoleil heeft er gewoon voor gekozen om andere tenten eerst in te richten. Dan is die 5 euro per tent toch makkelijk verdiend.
Na nogmaals contact was de klantenservice bereid om onze 5 euro terug over te maken. Hoewel het allemaal natuurlijk meer om het principe gaat dan om die 2x 5 euro, was dat in ieder geval netjes. Echter na enkele weken nog altijd geen 5 euro op de rekening. Toch maar weer achteraan gemaild. Men had het gel d nog niet overgemaakt, maar zou dat nu alsnog gaan doen. Daarna was het geld vrij snel bijgeschreven op onze rekening.

Alles bij elkaar hebben wij een prima vakantie gehad op een prachtige camping, maar heeft vacansoleil ons erg teleurgesteld. Zowel de service op de camping als de service achteraf liet ernstig te wensen over. Als je dan weet dat op dezelfde camping ook Eurocamp tenten staan tegen een gelijkwaardig tarief. Dan moge het duidelijk zijn dat wij volgend jaar voor de concurrent kiezen. Er kan best iets mis gaan, maar dan dien je als organisatie op zijn minst daadkrachtig en correct op te treden in de after sales. Hiertoe bleek vacansoleil helaas niet in staat.

  • Algemeen 3
op 25 juli 2016 bestemming: Frankrijk / Chateauneuf de galaure, reisperiode: augustus 2016

Er stond een foutje in mijn reisdocumenten. Op mijn factuur staat extra linnen gereserveerd, maar op de reisdocumenten mist 1 pakket en 1 kussen. Tegen betaling gebeld en de boodschap gekregen dat 'het wel in orde zal zijn' als we toekomen. Bij de vraag om mijn reisdocumenten aan te passen, krijg ik een verkeerd document toegestuurd. Weer gebeld, nogmaals tegen betaling en alweer zeer onvriendelijk te woord gestaan. Ook nu weer de boodschap dat het wel in orde zal komen, maar de documenten niet aangepast kunnen worden. Op mijn vraag om dat per mail te bevestigen, kreeg ik een zuchtend en bitsig antwoord.

  • Algemeen 4
op 17 mei 2016 bestemming: Nederland / Winterswijk, reisperiode: april 2016

Midweek in een Fuji stacaravan in Winterswijk. Oude matrassen vol vlekken. Geen magnetron, waterkoker en koffiezetapparaat. Zelfs geen doosje lucifers, ook al werkt de automatische ontsteking van het gasfornuis niet werkt, omdat er geen stopcontact is. De televisie is echt niet van deze tijd, beeldscherm van ongeveer 30 cm. geen afstandbediening. En dat met een vaste bank op een paar meter afstand. Op zich allemaal niet rampzalig, wel irritant!

  • Algemeen 3
op 27 januari 2016 bestemming: Frankrijk / Argeles Sur Mer, reisperiode: juni 2015

Vorig jaar zijn mijn vriend en ik in plaats van een keer vliegen en reizen met onze backpack, met de auto richting zuid Frankrijk gereden. We hebben een stacaravan geboekt bij vacansoleil. Op voorhand dachten we, jeetje dat is toch alleen voor gezinnen?! Maar wat zijn we hier van terug gekomen!
Goede service, accommodatie top, veel tips om te doen en goede service!
Een aanrader voor een ieder!

  • Algemeen 8
op 12 januari 2016 bestemming: Kroatië / Porec, reisperiode: juli 2015

We kregen een nieuwe mobile home, op zich perfect maar zonder de beloofde tv en magnetron, tevens was er geen watm water. Nadien een klacht ingediend maar alleen een bedankje voor de klacht verder geen tegemoedkoming, we waren erg teleurgesteld

  • Algemeen 5
op 4 januari 2016 bestemming: Tsjechië / Januv Dul, reisperiode: juli 2015

Vorig jaar op camping 2000 in Januv Dul geweest. We waren er voor de vijfde keer en hebben het ontzettend naar onze zin gehad. De tent die we gehuurd hadden was prima in orde, en de derde week dat we wilde blijven omdat vrienden van ons er nog stonden waren de eigenaren zo gastvrij dat we nog een week een blokhut konden huren omdat er geen tent meer beschikbaar was. Ook dat was goed verzorgd. Wanneer we iets hadden werden we gelijk keurig geholpen. Er is veel te doen op de camping en er buiten. Waar ze je graag weg wijs in maken. Er is zoveel te doen dat je na vijf keer nog niet alles hebt gezien. De medewerkers waren erg vriendelijk en doen er alles aan om het iedereen naar de zin te maken. Ik hoorde p[ de camping zelf wel klachten over bepaalde zaken als te lang wachten bij de doucheruimte, of de wc was niet schoon....maar kom op mensen als iedereen om 7.00uur al wil douchen dan is dat op geen enkele camping mogelijk. En als ik (met eigen ogen gezien)zie dat er net schoon gemaakt is en er is iemand die het leuk vind om een shampoofles in de wc te gooien en daarop zijn behoefte te doen dan kun je als campingeigenaar nog zoveel doen alleen dit is niet te voorkomen. Verder hoorde ik ook klachten alszijnde de eigenaren zijn niet vriendelijk...daar moet ik toch echt bij aantekenen dat als je iemand niet vriendelijk benadert en als een dolle stier tekeer gaat de eigenaren ook zoiets hebben ho even wat is dit. Ik kan zeggen dat ik altijd vriendelijk behandelt ben...ik ben alleenstaand en vind het fijn dat ik ergens op terug kan vallen...dat kan zeker bij Ciska en jan. Ik had een lekke band en ze hebben me prima geholpen. Ook voor de kinderen zijn ze erg vriendelijk. Tjsa...als er kinderen zijn die staand van de glijbaan afgaan dan word daar wat van gezegd...logisch lijkt me...er waren ouders die hierover vielen echter dat lijkt me logisch als hier wat van gezegd word. De medewerkers maken zelfs in het zwembad lol met de kinderen en schromen niet om met hun werkkloffie zich in het water te laten gooien...dikke pret dan. Ook daar doen de eigenaren niet moeilijk over. De barbecue op zondag drie keer aan mee gedaan en was zeker goed betaalbaar en absoluut niet duur. En was ook erg gezellig. Het was bloedheet, echter de eigenaren en medewerkers deden er alles aan om het de gasten naar de zin te maken. Ik heb zelf een keer vlees gehaald voor de barbecue en daar was ik echt wel heel wat meer voor kwijt. Mijn mening is je kunt overal wel op zeuren, echter men vergeet wel eens dat men op vakantie is en nergens is het perfect. Het is een super leuke camping, ook voor de oudere kinderen. De Tipi tent is zeer gewild en daar word ook vaak afgesproken door de oudere kinderen. Kortom voor zowel jong als oud een leuke camping. Nog een noot hierbij...wat mij opvalt is dat er mensen zijn die zeuren, echter als ik op de camping ben zijn er heel veel mensen die er al jaren komen. Dat geeft wel iets aan lijkt me. Jan en Ciska ga zo door...we komen graag weer.

  • Algemeen 8
op 5 oktober 2015 bestemming: Frankrijk / Carantec, reisperiode: juli 2015

Dit jaar gekozen voor een stacaravan ipv tent in verband met het onzekere weer in Bretagne. De camping is prachtig maar de caravan doet wat kil en ouderwets aan. Jammer. Het was een 6-persoonscaravan maar met 4 personen al vrij vol. Er ontbreken altijd wel keukenitems. Volgend jaar toch maar eens kijken naar een andere reisorganisatie.

  • Algemeen 7
op 5 oktober 2015 bestemming: Frankrijk / Zuid Frankrijk, reisperiode: juli 2015

Het was geen super luxe en grote camping. Maar groot genoeg voor mijn kinderen en wat een mooie prachtige omgeving zeg. En genoeg te doen voor jong en oud
Zo had ik Frankrijk niet voorgesteld. De organisatie was top erg vriendelijk en leuk goede animatie de kinderen waren weg van hem.

  • Algemeen 9
op 3 oktober 2015 bestemming: Spanje / platja de Aro, reisperiode: augustus 2015

Als je bij vacansoleil een luxe tent huurt let dan op als er iets niet goed mee is meteen zeggen dat je er niet mee accoord bent achteraf geven ze helemaal niets meer om je. Onze tent had totaal geen ruimte voor een auto en ook niet voor een tafel met stoelen , het enige wat bij onze tent kon staan waren twee fietsen en een droogrek. Ook in de tent sloot de koelkast en twee andere kasten niet . Heb overal foto, s van maar vacansoleil bekijkt ze niet eens . DUS DENK GOED NA VOOR JE BOEKT BIJ VACANSOLEIL ER ZIJN VEEL BETERE VERHUURDERS.

  • Algemeen 5
op 1 oktober 2015 bestemming: Frankrijk / Dordogne, reisperiode: juli 2015

Op camping Les Granges. Tweehonderd meter buiten Groléjac, en een kilometer van de Dordogne. Mooie omgeving en een geweldige rivier de Dordogne.
Veel gezien oude dorpen en kastelen en grotten. Vriendelijke mensen.En natuurlijk mooi weer. Alle reden om nogmaals terug te gaan.

  • Algemeen 9
op 1 oktober 2015 bestemming: Frankrijk / Bourg, reisperiode: september 2015

Mobile home. Goede service.Mooie omgeving,.

  • Algemeen 8
op 23 september 2015 bestemming: Spanje / Costa Brava, reisperiode: juli 2015

Wij zijn op vakantie geweest naar camping Mas Sant Joseph. Voor het eerst in een ingerichte tent. Wij hebben een top vakantie gehad. Wat een prachtige camping met een super zwembad en veel vertier voor jong en oud. Onze dochter van inmiddels 8 heeft daar een top tijd gehad. Wij willen vast en zeker terug naar deze camping.

  • Algemeen 8
op 22 september 2015 bestemming: Italië / Cannobio, reisperiode: juli 2015

Toine de VacansoleilMan

Al lachend kwam Toine met uitgestoken hand op ons afrend om ons welkom te heten. We hadden net duizend kilometer gereden en wilde vooral naar onze tent. Lekker ontspannen met een koud biertje terwijl onze meisjes vast konden beginnen met ravotten. Maar dat moest nog even wachten want Toine was waarschijnlijk cum laude afgestudeerd aan de Vacansoleilacademie, en draaide gepassioneerd zijn hele verhaal af. Ik zuchtte net iets te hard, maar hij hoorde het niet.

Hij ging ons voor op de camping wees links en rechts naar dingen die we moesten onthouden en wees ons toen op de tent. Een leuk prieeltje met vier tenten er op. Toine lachte zijn grote tanden lach, wiebelde op zijn tenen en vertelde dat een van die tenten zijn eigen Vacansoleil tent was. Ik voelde mijn linker oog trillen, zuchtte nog eens. Toine hoorde het weer niet en jubelde nog even door.

Toine liep elke dag een paar keer langs onze tent en dan knikten we vriendelijk. Elke keer als we vriendelijk knikten, dacht Toine dat hij dan iets aan ons moest vertellen. Dan knikten we nog eens hoopten dan dat hij snel zou gaan. Deze strategie leek niet te werken.

Wegduiken in een boek hielp niet, want Toine las zelf ook graag, zeker Stephen King, net als ik. Ik knikte dan weer vriendelijk naar hem en ging zo snel mogelijk door met lezen. Totdat….de twee Stephen King boeken uit waren en ik nog een ‘wapen’ in mijn koffer had. Nog één boek….

Na vier dagen pakte ik dit boek uit mijn tas en ging het demonstratief zitten lezen onder de Vacansoleilparasol. Toine liep langs, keek, knipperde, deed zijn mond open en toen weer dicht, boog zijn hoofd en liep door.

De pen is machtiger dan het zwaard! Dat is al heel lang bekend
Ik dank de auteur E. L. James voor het schrijven van Vijftig tinten grijs.

En Toine? Die deed de rest van onze vakantie keurig zijn werk. Hij kwam alleen nog maar bij onze tent staan als we hem vragen over de bezienswaardigheden en omgeving stelden. Top man die Toine.

Marleen

  • Algemeen 8
op 17 augustus 2015 bestemming: België / Hannut, reisperiode: augustus 2015

Camping L'Hirondelle in België krijgt van Vacansoleil maarliefst 4 sterren. Op basis hiervan hadden wij 10 overnachtingen voor ruim 1000 euro geboekt. Aangekomen blijkt dat er niet alleen zeer slecht onderhoud is aan vooral wegen en accommodaties, maar dat de stacaravans van Vacansoleil met de entree's naar elkaar zijn gericht, zodat er in zijn geheel geen privacy is, wat wij erg belangrijk vinden. We boeken vaak bij Vacansoleil en dit was de eerste keer dat dit erg tegenviel en voor het eerst ook geen veranda bij de stacaravan was. Verder rook je regelmatig rioollucht uit de omgeving en stonk het bij het zwembad zeer sterk naar urine lucht. Dus van hygiëne geen sprake. We zijn maar vaak dagjes weggegaan waardoor de uitgave een stuk hoger dan berekend werd voor deze vakantie. De service zelf was wel goed en vriendelijk, maar dat vind ik eerder vanzelfsprekend. Al met al een dikke onvoldoende voor prijs/kwaliteit en accommodatie.

  • Algemeen 2
  • Accommodatie 5
  • Prijs / kwaliteit 2
op 16 augustus 2015 bestemming: Italië / San cristoforo, reisperiode: augustus 2015

Smerige tent uitgeschuurde tussen doek bloedvlekken in binnentent dit aangegeven aan begeleiders geconstateerd opgeschreven en verder niets aangedaan.terplekke schriftelijk geklaagd. Thuis gekomen ook schriftelijk geklaagd. Hebben ze gebeld deden er niets aan want wij hadden moeten bellen vanuit italie naar nederland . Kortom was onze schuld. Nooit meer vacansolei vieze smeerlappen.

  • Algemeen 1
  • Accommodatie 1
  • Reisbegeleiding 1
  • Prijs / kwaliteit 1
op 5 augustus 2015 bestemming: Frankrijk / Bidart, reisperiode: juli 2015

De begeleiding, Guido, heeft zijn zaken goed voor elkaar. Hij is een topmedewerker voor Vacansoleil. De accocomodatie zag, bij aankomst, uit als nieuw. Tijdens ons verblijf heeft Guido regelmatig geinformeerd of alles naar wens is, tevens geeft hij tips voor bezienswaardigheden in de omgeving van Bidart/Biarritz.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 9
  • Reisbegeleiding 9
  • Prijs / kwaliteit 9
op 7 juni 2015 bestemming: Italië / gardameer, reisperiode: mei 2015

Vacansoleil is maar in een ding geïnteresseerd dat is zoveel mogelijk geld verdienen. Hulp moet je niet verwachten ter plaatsen en naar het Belgisch contact center moet je ook bellen want het is gewoon sorry wij kunnen jullie niet helpen TREK je plan met een lachje aan de telefoon. Vraag mij af of die Ceo van vacansoleil op de hoogte is van de chaos in zijn bedrijf of hij enkel geïnteresseerd is in zijn bonus op einde jaar.
Voor de mensen die toch nog zouden gaan en in de problemen zijn gewoon de pers bellen en zoveel mogelijk filmen.

  • Algemeen 1
  • Accommodatie 6
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 1
  • Prijs / kwaliteit 1
op 16 december 2014 bestemming: Frankrijk / villeneuve de berg, reisperiode: augustus 2014

We zijn in augustus naar Le pommier geweest in Villeneuve de berg. Het zou om een kindvriendelijke camping gaan maar dat is dan toch zonder de eigenaars van de camping gerekend. Mijn kinderen waren aan het spelen naast het terras en grotere kinderen waren met keitjes naar beneden aan het gooien ( niet aanvaarbaar natuurlijk) Op een bepaald moment neemt de eigenares van de camping mijn zoon bij zijn capuchon vast (zijn vest was toe met de ritssluiting) en tilde hem zo van de grond. Aan de nek waren schrammen te zien en een hele streep omdat ze hem een tijdje van de grond had gehouden. Ik was in alle staten en ik ben kwaad geworden. Het was niet omdat er grotere jongens iets deden wat niet mocht dat zij het op mijn kinderen en de andere kinderen moest uitwerken. Ik ben kwaad geworden en heb gezegd dat ik hier niet mee kon lachen. Wij zijn de dag nadien wel van de camping gesmeten. Ik heb dit laten vaststellen in het ziekenhuis want de dag nadien zag je het nog altijd dat er sporen van geweld waren gebruikt. Klacht gaan neerleggen bij de politie maar dat was 1 pot nat want blijkbaar woonde die politieagent die de klacht noteerde op de camping zelf. Wat een klucht. Geprobeerd om via vacansoleil toch nog iets te regelen maar neen wij moesten eraf zonder boe of bah. Zij heeft mijn kind aangevallen en mishandeld. Zij heeft ook aan mijn haar getrokken maar neen je moet als moeder mooikes ja knikken en doen alsof er niets aan de hand is. We hadden geboekt voor 14 dagen maar na 3 dagen konden we terug keren naar belgië,
onze vakantie zat erop. Als je de organisatie echt nodig hebt, kunnen ze niets voor je doen!!!!! BETALEN ja dat gaat maar oh wee als je in de problemen zit. Voor mij NOOOOOOOOOIIIIIITTTTT meer vacansoleil.

  • Algemeen 1
  • Accommodatie 1
  • Vervoer 1
  • Prijs / kwaliteit 1
op 22 oktober 2014 bestemming: Frankrijk / Pommeusse, reisperiode: oktober 2014

Wat een vreselijk star reisbureau, vacansoleil!! We hebben via hun een camping geboekt voor 5 dagen, maar zijn onderweg gestrand met pech. Heeft 3 dgn geduurd. Camping gebeld en gevraagd of we 1 nachtje langer mogen blijven (2 nachten ipv oorspronkelijke 5). Camping vond het geen probleem, reisbureau houdt star vast aan de regels, dus moeten 1 nacht bijboeken! Terwijl we al geen geld terugvragen.....nooit meer vacansoleil voor ons!!

  • Algemeen 1
  • Accommodatie 1
  • Vervoer 1
  • Prijs / kwaliteit 1
op 21 oktober 2014 bestemming: Frankrijk / Frejus, reisperiode: augustus 2014

Onze eerste ervaring viel tegen. Aangekomen in de stacaravan bleek er niet goed schoongemaakt te zijn. Uiteindelijk hebben we een andere stacaravan gekregen. Wel iets moeten bijbetalen, maar de kosten voor schoonmaak ed. vervielen. Uiteindelijk hierdoor een prettige vakantie gehad met Vacansoleil.

  • Algemeen 7
  • Accommodatie 6
  • Vervoer 8
  • Prijs / kwaliteit 6
op 6 oktober 2014 bestemming: Frankrijk, reisperiode: september 2014

De boeking en reservering is perfect uitgevoerd.Nadeel is dat je wanneer iets met de accommodatie niet in orde is Vacansoleil niet te bereiken is.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 10
  • Prijs / kwaliteit 7
op 24 september 2014 bestemming: Frankrijk / Trept, reisperiode: augustus 2014

Wij hebben een Vacansoleil tent gehuurd op camping Les 3 lacs du soleil. Prachtige camping! Helaas waren tenten dat niet, wat een oude troep! De kastjes waren verroest, de koelkast gammel, overal vlekken op de binnentent, etc. Ik heb direct gebeld met Vacansoleil en mijn beklag gedaan. Ze konden niets voor me doen. Ook heb ik nog gevraagd om naar een stacaravan te worden overgezet, eventueel met bijbetaling, maar dat was ook niet mogelijk. De reden was dat ze op onze camping geen stacaravans hadden, werd er gezegd, maar dat is onjuist. De laatste keer met deze verhuurder....

  • Algemeen 3
  • Accommodatie 1
  • Vervoer 1
  • Reisbegeleiding 7
  • Prijs / kwaliteit 1
op 24 september 2014 bestemming: Frankrijk / Grenouillere, reisperiode: augustus 2014

Zeer slechte matrassen. Helemaal doorgezakt!!Na melding kon er niets mee gedaan worden.aanspreekpunt op de camping kon het probleem niet oplossen ook niet na overleg met zijn manager. Wij zijn eerder weggegaan omdat mijn man en ik allebei pijn in ons rug hadden. Thuis klacht ingediend ook nog op advies reisleider camping. Vandaag brief ontvangen dat ze geen tegemoetkoming kunnen doen omdat wij het hoofdkantoor hadden moeten bellen in de vakantie. echt belachelijk en dit is trouwens niet onze eerste slechte ervaring met deze organisatie.voor ons geen Vacansoleil niet meer!!

  • Algemeen 5
  • Accommodatie 2
  • Vervoer 8
  • Prijs / kwaliteit 2
op 22 augustus 2014 bestemming: Frankrijk / Le Barcarès, reisperiode: juli 2014

Een weekje met een Vacansoleil tent op camping. De Camping Le Pré Catalan was zeer aangenaam. Niet te groot, veilig voor de kids (7j-5j-3j). Sanitair op de camping werd zeer regelmatig gepoetst en was proper. De tent was echter bij aankomst vuil. Heel veel insectebeten na een nachtje slapen, en er waren geen muggen te bespeuren => wat was het dan? Nu, misschien is dat wel echt kamperen?
Zeker opnieuw op camping maar nooit meer in een tent. Jammer dat Vacansoleil zelf de accommodaties niet poetst (desnoods tegen extra betaling!). Niet iedereen is even proper! We hebben het wel onze vakantie niet laten verpesten. De contactpersoon ter plaatste was wel vlot bereikbaar, en kwam regelmatig langs.

  • Algemeen 7
  • Accommodatie 5
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 7
  • Prijs / kwaliteit 6
op 10 augustus 2014 bestemming: Italië / salionze, reisperiode: juli 2014

Klachtendienst Vacansoleil belgie puinhoop . Als je een klacht formuleert en als je hen op belt winpelen ze je gewoon af en lachen ze je gewoon uit van wij trekken het ons niet aan en wat ga je dan verder doen.

ik heb ze geantwoord dat ik het zou melden op het forum en volgend jaar bij een andere touroperator zou boeken en kreeg als antwoord dan doe je maar.
Blijkbaar hebben ze klanten genoeg en trekken ze van hun klanten tevredenheid niks aan.

ALs ik onderstaande commentaren lees ben ik blijkbaar gelukkig niet alleen.

Bedankt klachtendienst belgie doe zo verder zou ik zeggen.

  • Algemeen 5
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 7
  • Prijs / kwaliteit 6
op 21 juli 2014 bestemming: , reisperiode: juli 2014

Zeer slechte camping. Niets te doen, volgens de site van vacansoleil, is er een sauna, bowlingbaan, manege, genoeg te doen voor kinderen tot 12 jaar. Dit is niet waar. Op camping Fuussekaul is dit allemaal niet te vinden er is een veel te klein zwembad. Personeel hier is zeer onvriendelijk. Gebeld met vacansoleil, maar werd met een verzonnen verhaal afgescheept. Daarbij zijn er in de caravan zeer slechte bedden. Een twee persoonsbed is een twijfelaarster van 1.20 bij 1.80 waar je niet samen op kan slapen. Al met al een vreselijke vakantie. Vacansoleil nooit meer

  • Algemeen 4
  • Accommodatie 2
  • Vervoer 9
  • Prijs / kwaliteit 4
op 8 juli 2014 bestemming: Zwitserland / Raron, reisperiode: augustus 2012

De websites van vacansoleil zien er allemaal prachtig uit, de verhalen zijn mooi en vanuit Zoover zie je wat er weleens mis gaat. Op deze camping helaas echt helemaal achteraan. De caravan is niet best. Op elkaar gestapeld terwijl rest van camping prachtig is. Hebben ze ook vaak prijsacties. Wij dus bellen en instappen op de actie. Wat blijkt een dag later 10% extra korting vanwege last minute (vakantie duurde nog 3 maanden....). Vragen om correctie geld. NEE en verder geen enkel signaal.

  • Algemeen 6
  • Accommodatie 4
  • Vervoer 10
  • Prijs / kwaliteit 4
op 24 juni 2014 bestemming: Tsjechië / duitsland 2x, reisperiode: juni 2014

Alle caravans waren gekrompen want de bedden pasten niet in de slaapkamers
hebben 4 plaatsen bezocht Tjechië, Praag,/ Hongarije, Neszmely / duitsland camping Knaus Läckerhausen / Duitsland, camping Bleialf.
Waarvan de laatste ook gelijk het slechtste was, camping beheerder ongeïnteresseerd caravan vies en delen waren stuk. dit gemeld, kreeg als antwoord zitten schroeven in en is bekend ook een tekort werd afgedaan het is nu eenmaal zo, terwijl ons nadrukkelijk was gevraagd alle zaken gelijk te melden en niet als we weggaan.
Maar nu in totaal 8x via vacansoleil op vakantie geweest en verschillende landen maar nu is het over. NOOIT MEER

  • Algemeen 5
  • Accommodatie 4
  • Vervoer 10
  • Prijs / kwaliteit 5
op 27 april 2014 bestemming: Frankrijk / diverse, reisperiode: mei 2013

Een algemene klacht/nadeel van vacansoleil is dat je niet exact weet welk mobilhome je toegewezen krijgt. Op de site van vacansolei is dit volstrekt onduidelijk. Ter plaatse (camping le mas en camping le chene gris) wordt geprobeerd je in een oude (versleten) mobilhome te stoppen. Na klagen word je een nieuwere mobilhome aangeboden. Dit is een reden om niet meer te boeken via vacansoleil. We kijken dan maar direct bij een camping die ons aanstaat en proberen dan goede afspraken te maken. Vacansoleil reageert niet op eerdere klachten/opmerkingen en dat is niet verstandig.

  • Algemeen 5
  • Accommodatie 5
  • Vervoer 10
  • Prijs / kwaliteit 6
op 21 september 2013 bestemming: Spanje / Mont-Roig camping La Torre Del Sol, reisperiode: september 2013

Vacansoleil gaf ons in camping La Torre Del Sol in Mont-Roig in Spanje een VVS ervaring (V=Vies, V=Vuil en S=Smerig). In de Bali 1 (nr 11) caravan was alles letterlijk vies, slaapkussens met schimmel, zitkussens met poep en plas, bestek en potten vol vuil, een echt vieze badkamer, matrassen vol vuile pisvlekken etc etc. We zijn er voortijdig vertrokken en hebben hotel genomen want volgens Lokale Vacansoleil leiding had veranderen van caravan geen zin omdat we in dezelfde omstandigheden zouden terechtkomen. Ze vroegen klacht te doen zodat ze volgend jaar misschien nieuw materiaal kregen.... stel je voor zielig

  • Algemeen 2
  • Accommodatie 1
  • Vervoer 9
  • Reisbegeleiding 2
  • Prijs / kwaliteit 1
op 16 september 2013 bestemming: Oostenrijk / Dellach, reisperiode: september 2013

Met eigen vervoer gegaan. Zeer mooie caravan van Vacansoleil. bijna hele seizoen allemaal bezet, dus op tijd reserveren. Goede bedden en dekbedden. Ook tafel en stoelen buiten voor buiten te eten, en ligstoelen zijn ook aanwezig. Vriendelijk behulpzaam personeel. Caravans staan op zonnige locaties. Een paar caravans hebben wat later zon dan de andere. Wij hebben echt helemaal niets te klagen gehad. Prima camping.
Ik heb toch wel een minpuntje.
Camping heeft Wi-fi , maar wel ff 3 € per uur. Voordat ik contact had, was ik al 3 € armer! Schande voor deze Camping dat de camping ( gemeente) daar nog een slaatje uit willen slaan.. Dat behoord tegenwoordig gewoon aanwezig en gratis te zijn!

  • Algemeen 10
  • Accommodatie 10
  • Vervoer 10
  • Prijs / kwaliteit 8
op 9 september 2013 bestemming: Duitsland / saarburg, reisperiode: juli 2013

Super mooie omgeving en leuke activieteiten. Geboekt bij Vacansoleil.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 10
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 8
op 4 september 2013 bestemming: Italië / Sardinië, reisperiode: juni 2013

Mooie en zeer verzorgde camping en caravan. Zeer tevreden over Vacansoleil, niets aan te merken.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 9
  • Prijs / kwaliteit 7
op 2 juli 2013 bestemming: Italië / Levico Terme, reisperiode: juni 2013

Mobilhome Fiji 2: géén veranda, geen koffiezetapparaat, ZEER SLECHTE BEDDEN!!!! Wij hebben de hele vakantie een tuinstoelkussen onder het hoeslaken moeten leggen om geen veren te voelen. Minimale afmetingen, wc zeer klein, je kunt om het 2 persoonsbed niet heen lopen. We hadden een voorkeursplaats geboekt: met zon. Wat kregen we: de meest schaduwrijke plek die er was :-(. Wij boeken nooit meer bij Vacansoleil!!!

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 4
  • Vervoer 7
  • Reisbegeleiding 7
  • Prijs / kwaliteit 5
op 9 juni 2013 bestemming: België / sprimont, reisperiode: juni 2013

Eenmaal aangekomen leek allemaal, vond geen winkel in de buurt. Om boodschap te halen moest je 7 kilometer terug op zich vonden we niet erg tenslotte heb je je auto. Accomodatie was niet schoon vloeren en de bank zat vol met zand, deuren onder de vlekjes, smal kinderbedjes noem ik het waar je de spiraal van voel, geen tv in huisjes al met al vond ik niet waard. Grappigste vond ik je betaald voor het eindschoonmaak, maar dat gebeurd niet want de gast moet zijn gebruiks sporen schoonmaken zogenaamd en daar blijft het bij.. Naast alles moet je een borg betalen en daar ga je al de mist in, want o wee gebeurt er iets in huis kan je de borg mooi vergeten. In de papieren staat netjes op is er iets meld ons en wordt ter plaatse gerepareerd of vervanen, dus ik heel eerlijk geweest om kleine ongelukje die mijn xoon heeft veroorzaakt te melde. Het zijsplint van de gashaard. En daar ging omze borg en werd niet betaald, ik was het niet mee eems want die splint kost niet 100 euro. Verhaal van lang naar kort uiteindelijk heb ik de baas aan de lijn gehad en boos en schreuwen dat hij deed door de telefoon. En dat stukje moet helmaal uit Engeland komen en of ik zelf iemand uit NL moet gaan charteren om te laten repareren. Vuile hufters, dieven dat ze zijn van mij geen vacansoleil meer Nooit meer..

  • Algemeen 3
  • Accommodatie 4
  • Vervoer 8
  • Prijs / kwaliteit 5
op 21 december 2012 bestemming: Luxemburg, reisperiode: oktober 2012

Heel slechte ervaring met Vacansoleil voor 'luxe'camping Birkellt in Luxemburg.
Zwembad: heel troebel en vies water.
Vakantiehuisje: zogenaamd luxe. Kastdeuren hingen los. Zogenaamd is er tv met alle soorten zenders. Tijdens ons verblijf hebben wij constant storing gehad. Dit meteen bij aankomst gemeld. Meneer van Vacansoleil langsgeweest (vrij onvriendelijk en was niet gewillig om te helpen) zei dat dit probleem vaker voorkomt.
In ons vakantiehuisje (keuken, badkamer, twee slaapkamers, 1 toilet) merkten wij op dat er één elektrisch verwarmingstoestel hing (30cm op 30cm). Het was er toen -1 graden.
Wij hadden het zo koud dat wij zelfs niet konden slapen. Wij hebben met onze mutsen aan trachten te slapen.Het was er totaal niet luxueus en rondom de camping waren er geen bakkers of winkels.
Er was er enkel 1 winkeltje waarvan alles heel duur was.
Door deze negatieve ervaring zijn wij vastbeslist om nooit meer met vacansoleil te reizen want wij hebben geen vertrouwen meer in Vacansoleil. Mooie plaatjes op de website maar de realiteit is anders.

  • Algemeen 2
  • Accommodatie 1
  • Vervoer 10
  • Reisbegeleiding 3
  • Excursies 1
  • Prijs / kwaliteit 1
op 28 november 2012 bestemming: Luxemburg / Heiderscheid, reisperiode: augustus 2012

De gastheer had geen tijd om ons naar de tent te begeleiden.
De tent was bij aankomst vies.
De koelkast beschimmeld en de rubbers allemaal stuk.
De tent was neergezet op een aflopend gedeelte, waardoor werkelijk alles in de tent scheef stond.
Het kinderpakket (bedje, stoel en bad) was incompleet (geen matras) en vies (zowel bad als stoel)
De gastheer was zeer onvriendelijk. Heeft de problemen niet voor ons opgelost. Hij kwam verhaal halen, nadat wij onze klacht bij Vacansoleil zelf hadden neergelegd. Hij schoot in de verdediging, en haalde bij elke klacht zijn schouders op.
De accomodatie was verre van "luxe" te noemen. De enige luxe in de tent waren de bedden, en daar is alles mee gezegd!

  • Algemeen 5
  • Accommodatie 3
  • Vervoer 7
  • Reisbegeleiding 2
  • Prijs / kwaliteit 2
op 21 september 2012 bestemming: Frankrijk / Le Grau du Roi, reisperiode: juli 2012

VACANSOLEIL:
Verkeerd voorgelicht bij telefonische boeking. Bij aankomst contact opgenomen maar men liet ons in de kou staan. Standaard type geboekt (net als voorgaande jaren) maar een variant gekregen met 1 bed minder. Bij telefonische boeking alles doorgenomen, en specifiek voor het aantal bedden gevraagd, maar verkeerd geïnformeerd. Bij aankomst en constatering dus meteen naar Nederland gebeld (1/2 uur!), en er werd ons medegedeeld dat we maar een brief moesten schrijven bij thuiskomst. Hoe onverantwoord/ niet betrokken kan men handelen? Toch de brief maar geschreven, maar maar daar werd in geantwoord, dat we bij de TELEFONISCHE boeking beter in de FOLDER hadden moeten kijken (?!)
Over vakkundig/ betrokken gesproken....
Van het begin tot het einde alleen maar bezig met een klacht afwimpelen!
De vakantie was verder prima in een mooi gebied, maar wij adviseren een ieder bij iemand anders te boeken!

  • Algemeen 6
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 9
  • Reisbegeleiding 1
  • Prijs / kwaliteit 1
op 10 januari 2012 bestemming: Spanje / El Delfin Verde, reisperiode: juli 2012

Ik Las de reactie over de bungalowtent van vacansoleil op el Delfin Verde nadat ik mijn vakanie had geboekt. Begrijpelijk maakte ik mij ernstige zorgen na dit bericht en heb dan ook Vacansoleil gemailt met het daar genoemde verhaal. Zij belden mij direct terug, waren het met mij eens dat het hier boven genoemde niet mag gebeuren, hebben het nagevraagt op de Camping, daar hadden zij hier nooit eerder iets van vernomen,ze verzekerde mij dat als er in de vakantie iets was waar ik tegen aanliep en er niet uit kom met de beheerder ik Vacansoleil zelf moest benaderen of de receptie van de Camping. En even voor de duidelijkheid, Vacansoleil heeft meer dan 25 tenten op deze camping.
Alleen het feit al dat Vacansoleil direct contact met mij heeft opgenomen, de moeite heeft gedaan mij hierover gerust te stellen vind ik al bijzonder! Kortom, de koude douche hoop ik bijdeze afgenomen te hebben en ook iedereen die na het lezen van dat bericht wantrouwig is geworden, niet doen!
Ik ga vol vertrouwen mijn vakantie te gemoed omdat ik weet dat als er iets is ik Vacansoleil kan raadplegen en zij hier serieus mee omgaan!!!

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 8
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 8
op 1 november 2011 bestemming: Frankrijk / Normandië, reisperiode: augustus 2010

Vacansoleil heeft mooie ingerichte caravans op mooie camping ,en in bepaalde periododes 7=6 en 14=10 wat voor de 55+ en ouder gunstig is alleen is het in voorjaar en najaar dat er op veel campings geen restaurants of winkel meer open is dat is soms een nadeel als de camping ver buiten het dorp lig
dat is het enige min punt verder wordt alles goed verzorgt.

  • Algemeen 7
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 7
  • Prijs / kwaliteit 8
op 28 augustus 2011 bestemming: Frankrijk, reisperiode: juni 2011

Ik heb alleen maar positieve ervaringen,maar 1 negatieve.

We stonden op de camping domaine de chalain.
Het is een fijne camping.
Netjes,de winkeltjes goed,het personeel erg vriendelijk (vooral de bakker,lachen.).
Dus een aanrader.

De negatieve: niet de camping,maar misschien kan vacansoleil op de site zetten wat er in de caravan zit aan bestek en andere huishoudelijke materialen.

Gr Bep

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 10
  • Reisbegeleiding 9
  • Prijs / kwaliteit 8
op 3 augustus 2011 bestemming: Spanje / Platja de Pals, reisperiode: juli 2011

Eigenlijk nooit slechte ervaringen met Vacansoleil, ik weet wat ik kan verwachten, staat duidelijk omschreven in de reisgids van betreffende organisatie.

In dit geval wil ik even mijn complimenten geven aan de beheerders van Vacansoleil die dit jaar aanwezig waren op camping Interpals. Inge en Stefan staan voor iedereen klaar, zijn altijd bereid om iets voor je te doen. Super!

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 10
  • Reisbegeleiding 10
  • Prijs / kwaliteit 9
op 30 juli 2011 bestemming: Spanje / Toroella de Montgri, reisperiode: juli 2011

Bij deze wil ik toekomstige klanten van vacansoleil waarschuwen. Ik heb het volgende meegemaakt: VacanSoleil heeft op camping El Delfin Verde in Toroella de Montgri een aantal huurtenten geplaatst. Tot ieders verbazing plaatsen zij 4 tenten op slechts 3 plaatsen ( de beste plaats van deze 4 werd ingenomen door de " manager" en zijn vriendin) en stond 1 tent zelfs pal tegen `n boom aan waardoor de huurders niets eens een luifel /zijraam open konden doen en bijna op de weg zaten.Wij , als kampeerders met eigen caravan en velen met ons, zagen dit met lede ogen aan. Hoe kan Vacans Soleil zo met mensen omgaan?

Wij hebben dit aan de " manager "ter plaatse gevraagd. Zijn antwoord: "Ach, de mensen hebben extra betaald voor `n schaduwplaatsje, ik laat ze eers de plaatsen in de felle zon zien...dan nemen ze wel genoegen met dit plaatsje!" Schande, schande, schande!

Bij aankomst hebben de huurders onmiddellijk `n aantal keren `n klacht ingediend en werden niet altijd even klantvriendelijk bejegend. Daar zijn wij getuigen van geweest. Na 14 dagen...toen de huurders alweer op de teruggreis waren, werd er 1 tent weggehaald en de tent bij de boom opgeschoven. Vacans soleil heeft maling aan mensen die na `n jaar hard werken een paar weken op vakantie gaan! Vacans Soleil wil alleen maar heel veel extra geld verdienen!! Zij betalen de camping voor `n x aantal plaatsen, maar verhuren veel meer plaatsen door tenten boven op elkaar te proppen. Dat tikt financieel gezien lekker aan. Wij zullen NOOIT bij Vacans Soleil een tent/caravan huren! Bij deze `n IJSKOUDE douche voor Vacans Soleil!!

  • Algemeen 3
  • Accommodatie 1
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 1
  • Prijs / kwaliteit 1
op 21 september 2010 bestemming: Frankrijk, reisperiode: juli 2010

Voordeel bij Vacansoleil is dat je niet perse op een zaterdag aan hoeft te komen in het hoogseizoen.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 6
  • Reisbegeleiding 8
  • Prijs / kwaliteit 7
op 17 oktober 2009 bestemming: Duitsland / Bleialf, reisperiode: september 2009

Caravan van Vacansoleil was super schoon, alleen de plek waar de caravans staan is niet gezellig, je zit achter coniferen te kijken, of je kijkt bij de overburen binnen, verder vonden wij de eigenaars niet echt klantvriendelijk, restaurant redelijk, maar niet gezellig zitten, eten was wel goed. Omgeving is mooi, mooie wandelroutes en zeer veel fiets routes. Je hebt wel een fiets nodig met voldoende versnellingen, zeker als je de fietspaden afgaat.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 8
  • Prijs / kwaliteit 8
op 18 augustus 2009 bestemming: Frankrijk / Dordogne, reisperiode: juli 2009

Prachtige camping van Vacansoleil met uitstekende voorzieningen. Accommodatie zoals de afbeelding deed vermoeden, uitstekend.

Bezienswaardigheden liggen iets uit de buurt, echter heb je daarvoor ook een heerlijke rustige camping.

Camping is zeker een aanrader voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar echter onze pubers, 15 en 16 hebben zich er ook prima vermaakt en willen nog wel eens terug naar deze camping.

Al met al een heerlijke vakantie!

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 8
  • Prijs / kwaliteit 8
op 17 juli 2009 bestemming: Frankrijk / Dordogne, reisperiode: juni 2009

De beschrijving in de vacansoleil gids klopt niet. Argeles sur mer, camping la sirene is minimaal 2km van de camping.
Dordogne les granges staat leuke winkeltjes en terasjes in grolejac dat is niet waar. Ook staat niet vermeld terassencamping, mijn man is slecht ter been en heeft veel moeite met het omhoog lopen omdat het erg steil is.

  • Algemeen 7
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 1
  • Reisbegeleiding 1
  • Prijs / kwaliteit 7
op 14 juli 2009 bestemming: Frankrijk / Annecy, reisperiode: juni 2009

We zijn voor de vierde keer met vacansoleil gegaan ,en wederom naar volle tevredenheid. We hebben een schitterende vakantie gehad op een mooie camping in een mooie omgeving(zeker een aanrader) met goed bijgehouden voorzieningen (toiletten, douches, zwemmbad enz.) en niet te vergeten vriendelijk personeel.

In het bijzonder de drie personeelsleden die er voor Vacansoleil waren, ze waren er altijd en niets was te veel. Perfekt geregeld! En dit was toch in begin juni en waren de tenten volledig ingericht en compleet.

Vacansoleil bedankt, we zullen zeker meer van jullie tentjes gebruik maken.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 9
  • Reisbegeleiding 8
  • Prijs / kwaliteit 9
op 6 juni 2009 bestemming: Spanje, reisperiode: augustus 2008

Prima camping, perfect en goed bereikbaar personeel van vacansoleil. Wij gaan al jaren via vacansoleil en zijn erg tevreden!

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 8
  • Prijs / kwaliteit 8
op 17 maart 2009 bestemming: Frankrijk / La Tranche sur Mer, reisperiode: juni 2007

Dit was voor ons de tweede keer in een stacaravan van vacansoleil. Net zoals de 1e keer erg goed bevallen, leuk park en zeker ook leuke vriendelijke mensen.
Alleen was het weer niet zo lekker, veel wind.
Wij gaan dit jaar (2009) weer naar zo'n stacaravan, ook weer in juni, maar nu iets zuidelijker. Hopen dat het weer beter is.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 8
  • Prijs / kwaliteit 8
op 12 augustus 2008 bestemming: Italië / Villanova d Albenga, reisperiode: juni 2008

De caravan was op zich goed maar smerig toen we erin kwamen. Het bed was doorgezakt en de reisleiding was nergens te bekennen. De volgende dag maakten we pas kennis met haar en kregen we een andere caravan aangeboden. Deze was schoon en had goede bedden alleen brak halverwege de vakantie de keukenkraan af en kwam het water uit de wc lopen. De reisleiding was alleen 's morgens tussen 10 en half 11 bereikbaar en als je de pech had dat je haar later nodig had dan moest je wachten tot de volgende dag.

Op de heen- en terugweg verbleven we 2x 2 dagen in Chabeuill in Frankrijk en die caravan (ook Vacansoleil) was op en top schoon en de reisleiding was erg vriendelijk en behulpzaam. Een ouder echtpaar dat daar duidelijk met veel plezier werkte en er alles aan deed om je een fijn vakantiegevoel te bezorgen!

  • Algemeen 7
  • Accommodatie 6
  • Vervoer 7
  • Reisbegeleiding 6
  • Prijs / kwaliteit 6
op 4 oktober 2007 bestemming: Frankrijk / Aveyron, reisperiode: augustus 2007

Bij vervoer en reisbegeleiging hoort nvt te staan! Omdat wij in het naseizoen gebruikmaakten van de camping van Vacansoleil wisten we dat het een stille periode zou zijn. Alleen was alles een week eerder gesloten dan wat was toegezegd in de folder. In een straal van ca 20km om de camping was er niets te krijgen. Ongeschikt zonder vervoer. Overigens een top camping en puike wandelmogelijkheden.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 8
  • Prijs / kwaliteit 8
op 5 september 2007 bestemming: Frankrijk / Fréjus, reisperiode: augustus 2007

We zijn voor het eerst met vacansoleil gegaan. Dat was dus ook de laatste keer. Onze tent was niet schoon er ontbraken veel dingen in de tent en er waren stoelen stuk en het diepvriesvakje in de koelkast ook. We hebben dit aangegeven bij de receptie, maar nooit iemand gezien van vacansoleil! Voor de prijs die wij ervoor betaald hebben verwachten we toch wel een schone tent en dat alles aanwezig is wat er zijn moet. En dat er geen stukke dingen zijn.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 2
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 1
  • Prijs / kwaliteit 1
op 16 augustus 2007 bestemming: Nederland / Suameer, reisperiode: augustus 2007

Ik ben samen met mijn gezin (2 volwassenen en 2 kinderen) een week op vakantie geweest op camping Bergumermeer in Suameer van Vacansoleil. Toen we op 08-08-2007 aankwamen troffen we een enorm bevuilde tent aan. Ook was er geen beheerder van vancansoleil aanwezig.

Ik ben meerdere malen op vakantie geweest met vancansoleil en dit is mij eigenlijk altijd goed bevallen. Deze keer echter is het mij enorm tegengevallen. Ik betaal een aanzienlijk bedrag voor een vakantie en ik verwacht dan ook een schone accomodatie aan te treffen.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 2
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 8
  • Prijs / kwaliteit 2
  • Vorige
  • 1
  • 2