Cobija

Mooi plaatje van Cobija
Mooi plaatje van Cobija

Cobija is een mooie, kleine stad gelegen in het noorden van Bolivia op de grens met Brazilië, in het Amazone-gebied. De stad ligt 280 m boven zeeniveau, de straten en gebouwen zouden zo uit een tropische tekening kunnen komen. Cobija heeft 25.000 inwoners en is de hoofdstad van het jongste departement van Bolivia, Pando. De betekenis van het woord 'cobija' is bedekking. In Cobija heerst een tropisch regenklimaat, waardoor het voelt alsof je bedekt wordt met een doorweekte deken, vandaar de naam Cobija. De stad is gelegen aan een scherpe hoek van de rivier de Acre. Het wordt beschouwd als de meest regenachtige regio van Bolivia, maar het is er ook warm. De gemiddelde temperatuur ligt overdag rond de 26ºC. In de stad bevindt zich ook een universiteit.

Heb je weinig kennis van Bolivia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Cobija
Plaatsen in de buurt van Cobija (Bolivia) :
 • La Paz (443 km)
 • Trinidad (596 km)
 • Cochabamba (769 km)
 • Oruro (857 km)
 • Santa Cruz de la Sierra (963 km)
 • Sucre (968 km)
 • Potosí (1005 km)
 • Tupiza (1203 km)
 • Tarija (1318 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Cobija

  De grote regenwouden van Bolivia (Cobija)

  De grote regenwouden van Bolivia
  De grote regenwouden van Bolivia
  Kaart met locatie De grote regenwouden van Bolivia

  In Bolivia bevinden zich grote regenwouden. Wie de flora en fauna interessant vindt, moet hier zeker gaan kijken. Je vindt er allerlei plant- en diersoorten. Ook zijn, in het zuiden van de stad, mooie landschappen en prairies te zien. Van de rivieren kan je tevens prachtige plaatjes schieten. In het westen van de stad, kun je mooie zonsondergangen zien door de groene bergen die er staan.

  Rubberplantages van Cobija (Cobija)

  Rubberplantages van Cobija
  Rubberplantages van Cobija
  Kaart met locatie Rubberplantages van Cobija

  Cobija leefde vroeger van de rubberindustrie. Na een tijd stortte deze helemaal in. De rubberplantages zijn echter niet verdwenen. Er staan nog uitgestrekte plantages met allemaal rubberbomen die de moeite waard zijn om een bezoekje te brengen. Tegenwoordig houdt de bevolking zich bezig met de notenindustrie. Er bevinden zich dus ook notenplantages in de buurt van Cobija. Deze zijn, net als de rubberplantages, ook zeker de moeite van het bekijken waard.

  San Vicente Acre River (Cobija)

  San Vicente Acre River
  San Vicente Acre River
  Kaart met locatie San Vicente Acre River

  San Vicente Acre River is een soort dierenbegraafplaats waar je meer dan honderd verschillende goed bewaarde, versteende fossielen kan bewonderen. Een voorbeeld zijn fossielen van grote schildpadden die schilden hadden met een doorsnede van wel vier meter. San Vicente Acre River is ook een centrum voor de productie van rubber. Deze bezienswaardigheid is ook zeker een bezoek waard en interessant voor jong en oud.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Bolivia bekijken.

  Vervoer

  Ongeveer 3 km van Cobija bevindt zich het vliegveld, Capitan Anibal Arab Airport. Het is een klein vliegveld met een landingsbaan. De stad is met een weg verbonden aan de stad El Choro in het Beni Departement. De weg is alleen niet altijd begaanbaar. Dit zal vooral tijdens het regenseizoen voorkomen. Het regenseizoen loopt ongeveer van november tot april. Er bevinden zich ook een aantal busmaatschappijen. Je moet er vanuit gaan dat reizen met de bus niet erg luxe is, vooral niet in het regenseizoen. Er zijn dan veel onbegaanbare wegen. De wegen zijn namelijk niet bestraat. Er stromen ook een aantal rivieren langs de wegen. De tijd dat je in de bus zit, kan makkelijk twee of drie keer zo lang duren door modder en overstromingen. Om vanuit Cobija bij het vliegveld te komen, moet je de taxi pakken. Er rijden namelijk geen vaste lijnen naar het vliegveld. Een taxi van de stad naar het vliegveld kost ongeveer 15 Boliviano (ongeveer €1,65).

  Geschiedenis

  De stad is in 1906 ontdekt door Enrique Cornejo. Het had toen de naam Bahía. In 1908 kreeg de stad zijn huidige naam, Cobija. Tijdens de eerste helft van de 20e eeuw was de stad het centrum van de rubberindustrie. Toen die industrie in elkaar stortte, trokken de mensen weg en ontstond er veel armoede in de stad. Tegenwoordig leeft Cobija vooral van de Braziliaanse notenindustrie.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Cobija