Tupiza

Tupiza is een bergdorp in Bolivia
Tupiza is een bergdorp in Bolivia

In het zuiden van Bolivia ligt de kleine stad Tupiza. De stad telt ongeveer 24.000 inwoners. De bergen van de Cordillera de Chichas sluiten de stad als het ware in, waardoor het in een vallei ligt. In de omgeving vind je strakblauwe luchten, prachtige rivieren en ontzettend veel ruimte. Tupiza is een gezellig dorpje met de indiaanse cultuur. Vrouwen lopen overal rond in traditionele klederdracht, zittend op de stoep, of ze verkopen fruit of snoep. En allemaal met die dikke sokken, wijde rokken tot net over de knie, sandalen en die typische bolhoed, een deken over de schouders tegen de kou en een soort van rugzak met mooie kleuren, scheef over de rug met een kind of spullen erin. Overal zie je bergen in alle kleuren, cactussen en her en der kom je ook nog een kudde lama's tegen.

Heb je weinig kennis van Bolivia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Tupiza
Plaatsen in de buurt van Tupiza (Bolivia) :
 • Potosí (208 km)
 • Tarija (213 km)
 • Sucre (274 km)
 • Oruro (364 km)
 • Cochabamba (471 km)
 • Santa Cruz de la Sierra (491 km)
 • Trinidad (742 km)
 • La Paz (764 km)
 • Cobija (1203 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Tupiza

  Landschappen rond Tupiza (Tupiza)

  Landschappen rond Tupiza
  Landschappen rond Tupiza
  Kaart met locatie Landschappen rond Tupiza

  De landschappen rond Tupiza zijn erg mooi. Je kunt ze te voet verkennen, maar nog leuker is het om dit te paard te doen. Door de bruinkleurige wildernis waan je je al snel in het vroegere wilde westen. Te paard kun je gemakkelijk de rotsen en bergwanden beklimmen. Bovenop de bergen heb je een prachtig zicht op de stad. Hiervoor worden verschillende excursies in de omgeving aangeboden.

  Markt van Tupiza (Tupiza)

  Markt van Tupiza
  Markt van Tupiza
  Kaart met locatie Markt van Tupiza

  De moeite waard is de gezellige en drukke markt van Tupiza. Je kunt er allerlei dingen kopen, zoals kleden, groente, fruit, maar bijvoorbeeld ook instrumenten. Tevens kun je er voor weinig geld hele maaltijden kopen. De vriendelijke bewoners van Tupiza dragen vaak nog traditionele klederdracht, zoals bolhoeden en kleurige omslagdoeken. Hierdoor zijn ze zelf ook een soort bezienswaardigheid geworden. Kijk wel van te voren op internet of de markt geopend is.

  Municipal Museum (Tupiza)

  Municipal Museum
  Municipal Museum
  Kaart met locatie Municipal Museum

  In Tupiza bevindt zich ook een museum, het Municipal Museum. In twee ruimtes vind je hier verschillende historische en culturele artefacten. Je kunt er onder andere een antieke kar, oude foto's, archeologische relieken, voorwerpen uit de Precolumbiaanse tijd, oude wapens en historische agrarische werktuigen vinden. Wanneer je van geschiedenis houdt is het een goed idee om dit museum te gaan bezoeken.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Bolivia bekijken.

  Vervoer

  In de buurt van Tupiza ligt een klein vliegveld, Tupiza Airport. Om bij plaatsen in de buurt van Tupiza te komen, kun je de bus en de trein pakken. Het wordt aangeraden om de bus te pakken, zodat je kunt genieten van het landschap dat aan je voorbij schiet. In de trein zie je dit niet. De bussen en treinen gaan echter alleen naar grote plaatsen in de buurt van Tupiza. In Tupiza zelf kun je de taxi pakken. Dit kost ongeveer een dollar. Ook rijden er minibusjes rond die specifieke routes rijden in Tupiza zelf, maar ook naar andere plaatsen in de buurt. Een ritje in een minibusje kost nog geen 50 dollarcent.

  Geschiedenis

  De stam die oorspronkelijk in de regio van Tupiza leefde, noemde zichzelf Chichas. Hier is echter weinig van bekend. Wel zijn enkele archeologische vondsten gedaan. In 1574 is Tupiza officieel gesticht door Kapitein Luis de Fuentes. Na de onafhankelijkheidsoorlog groeide de Spaanse bevolking gestaag. Deze werd aangetrokken door het lekkere klimaat en de goede landbouwgronden. Toen er mineralen werden gevonden, vestigden alle grote mijnbedrijven van Bolivia zich tussen 1890 en 1910 in deze stad. Deze vondsten trokken ook meer mensen aan. Tegenwoordig trekken vooral boeren en werkloze mijnwerkers naar Tupiza.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Tupiza