Francistown

Francistown Benin
Francistown Benin

Francistown ligt in het oosten van Botswana, ongeveer 400 km ten noorden van de hoofdstad Gaborone. Francistown is qua grootte de tweede stad van het land en dat terwijl het nog geen 100.000 inwoners heeft. De stad is strategisch gelegen langs de snelweg van Gaborone naar het noorden tot aan Zimbabwe. Tijdens de eerste goudkoorts in Zuid-Afrika was Francistown het echte middelpunt. Dit heeft geresulteerd in oude en verlaten mijnen die nog steeds in de stad te vinden zijn.

Heb je weinig kennis van Botswana? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Francistown
Plaatsen in de buurt van Francistown (Botswana) :
 • Gaborone (420 km)
 • Maun (445 km)
 • Kasane (449 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Francistown

  Domboshaba ru´nes (Francistown)

  De Domboshaba ruïnes bevinden zich in de Domboshaba heuvels. Mensen geloven dat de ruïnes vroeger zijn gebruikt als residentiële plaats voor het hoofd van het district. Daarnaast werd ook gedacht dat de ruïnes zijn gebruikt als administratiecentrum in de toen nog oude staat van Zimbabwe. Gidsen geven de toeristen een uitgebreide rondleiding en vertellen je alles over de geschiedenis van de ruïnes.

  Supa Ngwao Museum (Francistown)

  In het centrum Francistown is het Supa Ngwao Museum te vinden. In dit museum vind je veel over de geschiedenis en de cultuur van het zuidoosten van Afrika. Vooral veel over de lokale Setswana cultuur vind je terug in het museum. De start van het museum was in 1896.

  Tachila Nature Reserve (Francistown)

  Tachila Nature Reserve
  Tachila Nature Reserve
  Kaart met locatie Tachila Nature Reserve

  Tachila Nature Reserve is een project in Francistown van meer dan 8.000 hectare. Het gebied is opgericht om de bedreigde diersoorten in het gebied te beschermen. Daarnaast wordt op deze manier ook het historisch erfgoed van het land bewaard. Dieren als de luipaard, de hyena en zwijnen komen voor in het park. Ook staat het park bekend om de grote aantallen exotische vogels.

  Winkelen in Francistown (Francistown)

  Winkelen in Francistown
  Winkelen in Francistown
  Kaart met locatie Winkelen in Francistown

  Winkelen in Francistown is zeer goed mogelijk. De stad heeft vele winkels en ook diverse moderne winkelcentra. Zo komen veel Zimbabwaanse dagjesmensen uit Bulowayo hierheen om de winkelcentra te verkennen. Naast winkels is het nachtleven goed en zijn er diverse casino's. Er zijn tevens verschillende zeer goede restaurants aanwezig.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Botswana bekijken.

  Vervoer

  Francistown Airport is een luchthaven in de buurt van Francistown.

  Geschiedenis

  Waarschijnlijk wordt het gebied al zo`n 80.000 jaar bewoond. Maar pas sinds 1867 is er sprake van een plaats met redelijk wat inwoners. In dat jaar werd er door Karl Mauch goud gevonden langs de Tati rivier en dit was het begin van de eerste goudkoorts. Dit trok vele nieuwsgierigen die zelfs helemaal vanuit Australië en Amerika kwamen om goud te zoeken. Tijdens deze enorme drukte en chaos in de stad probeerde ene Daniel Francis de invasie in goede banen te leiden, aan hem heeft de stad zijn naam te danken.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Francistown