Francistown

Francistown Benin
Francistown Benin

Francistown ligt in het oosten van Botswana, ongeveer 400 km ten noorden van de hoofdstad Gaborone. Francistown is qua grootte de tweede stad van het land en dat terwijl het nog geen 100.000 inwoners heeft. De stad is strategisch gelegen langs de snelweg van Gaborone naar het noorden tot aan Zimbabwe. Tijdens de eerste goudkoorts in Zuid-Afrika was Francistown het echte middelpunt. Dit heeft geresulteerd in oude en verlaten mijnen die nog steeds in de stad te vinden zijn.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Botswana? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.


Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Landkaart Francistown
 • Gaborone (420 km)
 • Kasane (449 km)
 • Maun (445 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Francistown

  Domboshaba ruïnes (Francistown)

  De Domboshaba ruïnes bevinden zich in de Domboshaba heuvels. Mensen geloven dat de ruïnes vroeger zijn gebruikt als residentiële plaats voor het hoofd van het district. Daarnaast werd ook gedacht dat de ruïnes zijn gebruikt als administratiecentrum in de toen nog oude staat van Zimbabwe. Gidsen geven de toeristen een uitgebreide rondleiding en vertellen je alles over de geschiedenis van de ruïnes.

  Supa Ngwao Museum (Francistown)

  In het centrum Francistown is het Supa Ngwao Museum te vinden. In dit museum vind je veel over de geschiedenis en de cultuur van het zuidoosten van Afrika. Vooral veel over de lokale Setswana cultuur vind je terug in het museum. De start van het museum was in 1896.

  Tachila Nature Reserve (Francistown)

  Tachila Nature Reserve
  Tachila Nature Reserve

  Tachila Nature Reserve is een project in Francistown van meer dan 8.000 hectare. Het gebied is opgericht om de bedreigde diersoorten in het gebied te beschermen. Daarnaast wordt op deze manier ook het historisch erfgoed van het land bewaard. Dieren als de luipaard, de hyena en zwijnen komen voor in het park. Ook staat het park bekend om de grote aantallen exotische vogels.

  Winkelen in Francistown (Francistown)

  Winkelen in Francistown
  Winkelen in Francistown

  Winkelen in Francistown is zeer goed mogelijk. De stad heeft vele winkels en ook diverse moderne winkelcentra. Zo komen veel Zimbabwaanse dagjesmensen uit Bulowayo hierheen om de winkelcentra te verkennen. Naast winkels is het nachtleven goed en zijn er diverse casino's. Er zijn tevens verschillende zeer goede restaurants aanwezig.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Botswana bekijken.

  Vervoer

  Francistown Airport is een luchthaven in de buurt van Francistown.

  Geschiedenis

  Waarschijnlijk wordt het gebied al zo`n 80.000 jaar bewoond. Maar pas sinds 1867 is er sprake van een plaats met redelijk wat inwoners. In dat jaar werd er door Karl Mauch goud gevonden langs de Tati rivier en dit was het begin van de eerste goudkoorts. Dit trok vele nieuwsgierigen die zelfs helemaal vanuit Australië en Amerika kwamen om goud te zoeken. Tijdens deze enorme drukte en chaos in de stad probeerde ene Daniel Francis de invasie in goede banen te leiden, aan hem heeft de stad zijn naam te danken.

  Heb je interesse in een reis naar Francistown? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Francistown, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Judith

  Judith - reisexpert Botswana


  Botswana vind ik eigenlijk één grote dierentuin alleen dan zonder hekken. Je kunt er ieder moment oog in oog komen te staan met de wilde dieren. Ontdek de dorre vlaktes van de Kalahari woestijn, vlieg met een helikopter over het moerasgebied van de Okavango Delta en ga op safari om de BIG 5 te ontmoeten. Je kunt Botswana ook heel goed combineren met een bezoek aan de Victoria Falls’s op de grens met Zimbabwe en Zambia. Wil jij op vakantie naar Botswana? Vraag een gratis offerte aan bij onze reisexpert Judith.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen