Kasane

Kasane Botswana
Kasane Botswana

Kasane ligt in het noorden van Botswana. Pas sinds kort is Kasane uitgegroeid tot een redelijke toeristenplaats, dit komt voornamelijk door de centrale ligging nabij het 4-landenpunt (Botswana, Namibië, Zambia en Zimbabwe) en het Chobe National Park. Langs het stadje stroomt de Chobe en Zambezi River, het wordt dus ingeklemd door water. In Kasane zijn diverse winkels, banken en benzinestations te vinden. Ook zijn er vele lodges te vinden die diverse bootcruises en safari's organiseren naar het nationaal park.

Heb je weinig kennis van Botswana? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Kasane
Plaatsen in de buurt van Kasane:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Kasane

Bootexcursie Chobe National Park (Kasane)

Bootexcursie Chobe National Park
Bootexcursie Chobe National Park

Een bootexcursie maken door het Chobe National Park is waarschijnlijk een van de leukste manieren om de olifanten en andere dieren in het park te zien. Er worden dagelijks bootcruises georganiseerd, die je kan boeken bij een van de lodges die in Kasane liggen. De Chobe rivier is een geliefde drinkplek voor olifanten, waardoor de kans groot is dat je olifanten zal zien vanuit de boot. Er worden cruises georganiseerd op zowel kleine als grote boten. Naast olifanten kan je krokodillen, nijlpaarden, giraffes en zebra's zien vanaf de boot.

Chobe National Park (Kasane)

Chobe National Park
Chobe National Park

Vanuit Kasane bereik je het Chobe National Park zeer gemakkelijk. Het is een van de meest populaire safari-bestemmingen van heel Botswana. Het park heeft een grootte van 11.000 km² en is sinds 1968 een officieel beschermd natuurgebied. Het park is mede door zijn grote populatie olifanten zo populair geworden. De olifanten leven vooral in het beboste, groene deel van het park. Naast olifanten kan je er cheeta's, nijlpaarden, zebra's, luipaarden, leeuwen en krokodillen spotten.

Vicotria Falls (Kasane)

Vicotria Falls
Vicotria Falls

Vanuit Kasane zijn de Vicotria Falls in Zimbabwe goed te bereiken. De Victoria Falls watervallen hebben een totale lengte van 1.708 meter en een hoogte van 108 meter. Hiermee behoren ze tot de grootste en meest bekende watervallen ter wereld. De watervallen bestaan uit verschillende kloven waarin het water afdaalt. Er valt dan ook iedere minuut 500 miljoen liter water over de rotsen en is zeker een aanrader als je in de buurt bent.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Botswana bekijken.

Vervoer

Kasane Airport is een luchthaven dat vlakbij Kasane ligt. Openbaar vervoer in de stad is er niet. Je zal een taxi moeten nemen of een auto moeten huren. Kasane is via verschillende asfaltwegen goed te bereiken. De wegen in het National Park zijn niet geasfalteerd. Er zijn dan ook vele reizigers die met hun 4WD door het Chobe National Park trekken. In Kasane is een benzinestation, belangrijk om te weten is dat je hierna tot aan Maun geen benzinestation meer tegenkomt. Neem dus jerrycans met brandstof mee.

Heb je interesse in een reis naar Kasane? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Kasane, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Botswana? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen