Top 5 excursies Sunny Beach

Catamarancruise
Catamarancruise

Wanneer je denkt aan Sunny Beach als vakantiebestemming, denk je al snel aan jongeren en feestgedruis. In Sunny Beach en in de omgeving van deze Bulgaarse badplaats is echter veel te zien en te doen. Zo kun je er verschillende excursies ondernemen, zoals een jeepsafari of een catamarancruise. Reisgraag.nl stelde daarom een top 5 excursies in Sunny Beach samen.

Astrid 'Aan de Zwarte Zee in Bulgarije is het in de zomer altijd feest! De bekende badplaats Sunny Beach is bij vele jongeren erg bekend. Wanneer je niet van feesten houdt, is het ook een erg relaxte bestemming maar let er dan wel op dat je niet te dicht bij het centrum zit. Dit i.v.m. het geluidsoverlast vanuit de kroegen en discotheken. Tijdens deze vakantie heb ik vooral genoten van het heerlijke weer. Daarnaast heb ik een dagtrip gemaakt naar het platteland van Bulgarije. Hier heb ik een bezoek gebracht aan de lokale bevolking en heb ik ervaren hoe ze daar leven. Ondanks dat het een Europees land is, ziet het dagelijkse leven van de lokale bevolking er heel anders uit dan hier in Nederland.', Astrid - reisexpert Bulgarije gratis reisvoorstel >>

5. Jeepsafari

Wil je de omgeving van Sunny Beach ontdekken en houd je wel een beetje van adrenaline? Ga dan mee op jeepsafari. Een jeepsafari staat namelijk gelijk aan een dag vol avontuur. In een open jeep rijdt je langs veel mooie plekken in de achterlanden van Bulgarije. De chauffeurs van deze stoere jeeps zullen over het algemeen off-road rijden, wat veel zand zal doen opwaaien. Trek daarom niet je mooiste, nieuwste of witte kleding aan. Tijdens de jeepsafari zul je een beter beeld krijgen van Bulgarije en haar natuurschoon. Dit komt onder andere door de goede ligging van het gebied waardoor de jeepsafari gaat, namelijk het Balkan-gebergte. Bij de jeepsafari zit de lunch inbegrepen.

Gesloten jeep
Gesloten jeep

4. Duikexcursie

De kust van Sunny Beach en omgeving lenen zich uitstekend voor een duikexcursie. In Sunny Beach kun je bij verschillende partijen duikexcursies voor verschillende niveaus boeken. Tijdens een dagexcursie vertrek je rond 8.00 uur vanaf Nessebar naar Sozopol. Hier wordt je uitrusting gereed gemaakt en krijg je een korte briefing. Vervolgens gaat het duiken dan echt beginnen. Je krijg de gelegenheid om twee, makkelijke, duiken te maken van een maximale diepte van 18 tot 22 meter. Wanneer je twee duiken erop zitten, ga je het historische stadje van Sozopol bezoeken. Rond 17.00 uur vertrek je weer richting Nessebar.

Op duikexcursie
Op duikexcursie

3. Blue Mountains excursie

In de ochtend, rond 8.00 uur, vertrek je vanaf Sunny Beach voor een bijzondere dag. De eerste stop van de Blue Mountains excursie zal in Zheravna zijn. Zheravna staat bekend om de vele architectonische ensembles uit de 18e en 19e eeuw. Tijdens het bezoek aan Zheravna kun je het dorpje al wandelend ontdekken. Daarnaast breng je een bezoekje aan de orthodoxe St. Nicholas kerk. Na de lunch in Zheravna reis je door naar het dorpje Sliven in de Blue Mountains. Sliven is een leuk plaatsje om doorheen te wandelen, maar je kan ook tegen betaling met een stoeltjeslift naar de top van de Blue Mountains. Rond 16.30 uur vertrek je weer richting Sunny Beach.

Geplaveide straat met de voor Zheravna typische bouwwerken
Geplaveide straat met de voor Zheravna typische bouwwerken

2. Catamarancruise

Voor een onvergetelijke excursie in Sunny Beach kun je voor een Catamarancruise gaan. Ontsnap met deze cruise van de feestomgeving en kom heerlijk tot rust. De cruise vertrekt vanaf de haven van Nessebar, waar je naartoe wordt gebracht met een Engelse rode dubbeldekker. Wanneer iedereen aan boord is, kan het luieren beginnen. De ankers worden opgehaald en de bar gaat open. Zelf hoef je niet te zeilen, maar mocht je de crew willen helpen dan kan dat. Zij zullen je dan kort enkele instructies geven. Tijdens het eerste deel van de cruise wordt er naar een mooi strand gezeild, waar het anker weer wordt uitgegooid. Hier heb je de gelegenheid om lekker te zwemmen of snorkelen. In de tussentijd maakt de crew de lunch. Na de lunch zeil je weer rustig langs de kust terug naar Sunny Beach. Onderweg kun je zelfs nog dolfijnen spotten.

Onderweg kun je dolfijnen spotten
Onderweg kun je dolfijnen spotten

1. Nessebar citywalkingtour

Tijdens een excursie naar Nessebar ga je het Byzantijnse stadje, dat ten zuiden van Sunny Beach ligt, ontdekken. Het oude, historische deel van Nessebar staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens de wandelexcursie zul je zien waarom UNESCO zijn oog op het plaatsje heeft laten vallen. Nessebar was oorspronkelijk een Thracische nederzetting. Het stadje is inmiddels al meer dan 3.000 jaar oud. Sinds de stichting van het plaatsje is Nessebar al in handen geweest van de Grieken, Romeinen, Byzantijnen en de Ottomanen. Zij hebben allemaal hun stempel op het stadje gedrukt, wat nog steeds goed te zien is in verschillende overblijfselen, zoals de akropolis en de tempel van Apollo. De gids brengt je langs alle grote en belangrijke bezienswaardigheden die in Nessebar te vinden zijn. Wanneer de gids je hierover kort heeft geïnformeerd, kun je zelf het stadje ontdekken. Dit geeft je de gelegenheid om de verschillende bezienswaardigheden die jouw aandacht hebben getrokken te bezoeken. Je kunt deze vrije tijd natuurlijk ook besteden aan het bezoeken van de leuke winkeltjes en restaurants van Nessebar.

Overblijfselen van een oude kerk in Nessebar
Overblijfselen van een oude kerk in Nessebar

Heeft u interesse in een reis naar Bulgarije? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,5

Gerelateerde artikelen