Reisadvies: Is Bulgarije een veilig vakantieland?

Reisadvies Bulgarije
Reisadvies Bulgarije

Wil jij op vakantie naar Bulgarije? Dan wil je natuurlijk weten of Bulgarije een veilig vakantieland is. Het reisadvies voor Bulgarije is positief, maar er zijn wel een aantal zaken waar je als toerist rekening mee dient te houden.

Bulgarije is een land dat de laatste jaren steeds meer wordt ontdekt door toeristen.33travel/"> Zowel voor de strandliefhebbers als voor de wandelaars en fietsers is Bulgarije het perfecte vakantieland. Het land staat helaas wel bekend om de afperspraktijken en oplichtingen die er plaatsvinden, waar je als toerist rekening mee moet houden. We geven je in dit artikel meer informatie over de veiligheid in Bulgarije.

Heb je weinig kennis van Bulgarije? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Bulgarije

Het reisadvies voor Bulgarije is groen. Dit betekent dat het land een positief reisadvies krijgt en veilig is om naartoe te reizen.
Reisadvies Bulgarije

Onveilige gebieden in Bulgarije

Er zijn geen gebieden in Bulgarije die als onveilig worden gemarkeerd. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in Bulgarije

Over het algemeen is Bulgarije een veilig vakantieland. De toeristen hebben echter wel te kampen met afperspraktijken en oplichtingen. Houd hier rekening mee wanneer je op vakantie gaat naar Bulgarije. Wees daarnaast alert op zakkenrollers. Ook deze zijn voornamelijk actief in de gebieden waar veel toeristen komen. Zorg ervoor dat je niet te veel geld op zak hebt en laat waardevolle spullen zoveel mogelijk achter in een kluisje in de accommodatie. De veiligheid in Sofia is vergelijkbaar. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico's, maar wees ook hier alert op zakkenrollers en oplichting. Daarnaast vindt er in Bulgarije veel autodiefstal plaats, vooral in de nachten.

Alexander Nevski Kathedraal in de hoofdstad Sofia
Alexander Nevski Kathedraal in de hoofdstad Sofia

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor Bulgarije is een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart vereist om het land in te kunnen reizen.
  • Er staan hoge straffen op het bezitten of gebruiken van drugs. Dit geldt zowel voor soft- als harddrugs.
  • Ook drugssmokkel en drugshandel zijn streng verboden in Bulgarije. Hier staan in het buitenland vaak hogere straffen op dan in Nederland.
  • Het is mogelijk met een auto door Bulgarije te reizen, maar dit is niet geheel zonder risico. Er wordt aangeraden zo min mogelijk na zonsondergang te rijden en het is ook niet verstandig om in de auto te overnachten.
  • Voor auto rijden in Bulgarije is een geldig tolvignet verplicht.

Link

Bezoek de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het actuele reisadvies voor Bulgarije.

40 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,1

Gerelateerde artikelen