Reisadvies: Is Bulgarije een veilig vakantieland?

Strand in Bulgarije
Strand in Bulgarije

Bulgarije is een land dat de laatste jaren steeds meer wordt ontdekt door toeristen. Zowel voor de strandliefhebbers als voor de wandelaars en fietsers is Bulgarije het perfecte vakantieland. Het land staat helaas wel bekend om de afperspraktijken en oplichtingen die er plaatsvinden, waar je als toerist rekening mee moet houden. We geven je in dit artikel meer informatie over de veiligheid in Bulgarije.

Heb je weinig kennis van Bulgarije? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Bulgarije

Het reisadvies voor Bulgarije is weer veranderd van de kleurcode geel naar oranje. Dit houdt in dat er wordt aangeraden alleen naar Bulgarije te reizen indien dit noodzakelijk is. De afgelopen weken is het aantal bestemmingen van het coronavirus weer gestegen waardoor het minder veilig is om naar het land te reizen. Na een verblijf in Bulgarije wordt er door de Nederlandse overheid dringend het advies gegeven om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Huidig reisadvies voor Bulgarije

Onveilige gebieden in Bulgarije

Er zijn geen onveilige gebieden in Bulgarije. Uiteraard zijn er wel wijken in steden die je beter kunt vermijden, maar vaak zijn deze wijken al te herkennen aan de bouwstijl van de huizen en de omgeving.

Veiligheid in Bulgarije

Over het algemeen is Bulgarije een veilig vakantieland. De toeristen hebben echter wel te kampen met afperspraktijken en oplichtingen. Houd hier rekening mee wanneer je op vakantie gaat naar Bulgarije. Wees daarnaast alert op zakkenrollers. Ook deze zijn voornamelijk actief in de gebieden waar veel toeristen komen. Zorg ervoor dat je niet te veel geld op zak hebt en laat waardevolle spullen zoveel mogelijk achter in een kluisje in de accommodatie. De veiligheid in Sofia is vergelijkbaar. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico's, maar wees ook hier alert op zakkenrollers en oplichting.

Alexander Nevski Kathedraal in de hoofdstad Sofia
Alexander Nevski Kathedraal in de hoofdstad Sofia

Houd hier ook rekening mee

  • Voor Bulgarije is een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart vereist om het land in te kunnen reizen.
  • Er staan hoge straffen op heet bezitten of gebruiken van drugs. Dit geldt zowel voor soft- als harddrugs.
  • Ook drugssmokkel en drugshandel zijn streng verboden in Bulgarije. Hier staan in het buitenland vaak hogere straffen op dan in Nederland.
  • In Bulgarije vinden veel autodiefstallen plaats. Dit gebeurt vooral na zonsondergang.
  • Het is mogelijk met een auto door Bulgarije te reizen, maar dit is niet geheel zonder risico. Er wordt aangeraden zo min mogelijk na zonsondergang te rijden en het is ook niet verstandig om in de auto te overnachten.
  • Voor auto rijden in Bulgarije is een geldig tolvignet verplicht.

Link

Bezoek de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het actuele reisadvies voor Bulgarije.

Accommodatietip

Onze reisexpert verbleef zelf in het 4-sterrenhotel LTI Neptun Beach en vindt het een echte aanrader. Het hotel ligt centraal en wordt slechts door de boulevard gescheiden van een fijn zandstrand. Daarnaast is dit een van de bekendste hotels aan de Zwarte Zee en de ideale locatie zorgt voor een prachtig uitzicht op de gehele baai.

In dit filmpje laten we zien hoe mooi Bulgarije is:

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

38 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,2

Gerelateerde artikelen