Beste reistijd Bulgarije: vliegtijd & beste maand

Brug in Rhodopi, Bulgarije
Brug in Rhodopi, Bulgarije

Bulgarije ligt in het zuidoosten van Europa en is een verrassend mooi land. Het heeft uitgestrekte stranden, een imposant berggebied en heel veel culturele hoogstandjes. En wist je dat het maar een paar uurtjes vliegen is? Wij vertellen je wat de beste reistijd is.

Heb je weinig kennis van Bulgarije? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vliegtijd

Bulgarije ligt op ongeveer 3 uur vliegen van Nederland. Om het maximale uit je tijd in Bulgarije te halen kun je daarom het beste in de ochtend vliegen. Op die manier ben je vroeg in het land en kun je 's middags al je verblijfplaats verkennen. Zeker wanneer je een korte trip maakt is dit ideaal. Er zijn meerdere luchtvaartmaatschappijen die reizen naar Bulgarije aanbieden. De meeste daarvan gaan vanuit Nederland (Eindhoven of Amsterdam) naar Sofia, de hoofdstad. De prijzen verschillen per periode en aanbieder. Het is in Bulgarije 1 uur later dan in Nederland. Vergeet dus niet je klok een uur vooruit te zetten wanneer je naar Bulgarije reist!

Bulgaarse kust
Bulgaarse kust

Klimaat & weer

Bulgarije heeft grotendeels een gematigd landklimaat . In het noorden kunnen de zomermaanden heet verlopen en daarentegen zijn de winter heel erg streng. In de hoger gelegen delen van het land kan er dan ook goed worden geskied. Het oostelijke deel van Bulgarije grenst aan de Zwarte Zee welke veel invloed heeft op het klimaat. Zo kan de Zwarte Zee verkoeling brengen in het voorjaar en de zomer. In het najaar is het warme water juist de oorzaak dat de warmte langer blijft hangen in dat deel van het land. Dit betekent wel dat er ook een snelle omslag van het weer kan zijn. Wanneer het de ene week in november nog gerust 20 graden kan zijn, kan het de volgende week flink vriezen. De koudste temperatuur ooit gemeten was 38,5 graden onder nul!

Skigebied
Skigebied
Vraag gratis een offerte aan

Beste maand

Bulgarije kun je het gehele jaar goed bezoeken, het ligt er maar net aan wat je graag wil doen. Voor cultuursnuivers is april tot en met juli de ideale optie. Lig je liever op het strand? Dan zijn juni, juli, augustus en september de beste maanden. De wintersportgebieden zijn geopend van december tot en met maart.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

6 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,2

Gerelateerde artikelen