Reizen in... Bulgarije

Bulgarije landschap natuurpark
Bulgarije landschap natuurpark

Bulgarije is over het algemeen een veilig land en reizigers ondervinden doorgaans weinig problemen. De inwoners van Bulgarije zijn zeer vriendelijk en gastvrij en dat maakt het reizen in Bulgarije erg eenvoudig. Toch is het aan te raden waakzaam te zijn en te blijven gedurende je verblijf. Gewelddadige misdrijven zijn zeer zeldzaam, het meest voorkomend zijn autodiefstallen in Bulgarije. Daarnaast is het van belang zoals in elk land waar je op bezoek bent op je hoede te zijn voor o.a. zakkenrollers en andere situaties.

Astrid 'Aan de Zwarte Zee in Bulgarije is het in de zomer altijd feest! De bekende badplaats Sunny Beach is bij vele jongeren erg bekend. Wanneer je niet van feesten houdt, is het ook een erg relaxte bestemming maar let er dan wel op dat je niet te dicht bij het centrum zit. Dit i.v.m. het geluidsoverlast vanuit de kroegen en discotheken. Tijdens deze vakantie heb ik vooral genoten van het heerlijke weer. Daarnaast heb ik een dagtrip gemaakt naar het platteland van Bulgarije. Hier heb ik een bezoek gebracht aan de lokale bevolking en heb ik ervaren hoe ze daar leven. Ondanks dat het een Europees land is, ziet het dagelijkse leven van de lokale bevolking er heel anders uit dan hier in Nederland.', Astrid - reisexpert Bulgarije gratis reisvoorstel >>

Blijf op de hoogte

Het is mogelijk om op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen in Bulgarije door middel van de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken of via de Bulgaarse ambassade in Den Haag of de Nederlandse ambassae in Sofia. Een aantal voorzorgsmaatregelen die bij voorbaat te treffen zijn om problemen zoveel mogelijk uit de weg te gaan:
– Laat je kostbare spullen zoveel mogelijk thuis, en indien deze toch meegenomen zijn (zoals bijvoorbeeld een camera) loop er dan niet al te veel mee te koop.
– Draag je geld en belangrijke documentatie zo dicht mogelijk bij je, het liefst onder je kleding.
– Maak kopieën van je belangrijke documenten en print deze uit en bewaar deze op een veilige plek. E-mail deze bovendien ook even naar jezelf, zodat je deze altijd en overal kunt printen waar internet is.
– Wees extra waakzaam op zakkenrollers e.d. in drukke gelegenheden zoals markten, stations, uitgaansgelegenheden en in het openbaar vervoer.

Gezondheid

Er zijn geen vaccinaties verplicht voor een bezoek aan Bulgarije, maar ga voor informatie over epidemieën en eventuele andere te nemen voorzorgsmaatregelen naar de huisarts of naar de GGD. Medische hulp kan zeer duur zijn en er wordt veelal verwacht dat er direct contant afgerekend wordt. De voorzieningen in de lokale ziekenhuizen zijn vaak eenvoudig en gespecialiseerde behandelingen of apparatuur is vaak niet zomaar beschikbaar. Een goede verzekering is dus ten zeerste aan te raden, dit met name voor spoedgevallen waarbij evacuatie nodig is.

Over het algemeen is het drinken van water in Bulgarije veilig, maar om er zeker van te zijn niet ziek te worden van het water, is het verstandig om flessen water te kopen. Met name in de meer afgelegen gebieden is de kwaliteit van het water wat onzeker. Melk is meestal gepasteuriseerd en dus veilig te drinken. Daarnaast zijn ook de meeste zuivelproducten veilig te drinken. Het voedsel in Bulgarije is over het algemeen ook op de juiste manier bereid en veilig te eten.

Belangrijke telefoonnummers

Algemeen noodnummer: 112
Politie: 166
Ambulance: 150
Brandweer: 160

Reizen in Bulgarije

In Bulgarije kun je het best per bus reizen. De bus is de snelste manier om in Bulgarije vooruit te komen. De trein is goedkoper maar langzamer, bovendien zijn er maar een paar trajecten en deze zijn regelmatig volgeboekt. Reserveren van tevoren is dus van belang. In en om de stad is een taxi erg handig. Let wel op dat je gebruik maakt van gerenommeerde taxibedrijven, dit is het eenvoudigst door het hotel betrouwbare taxi's te laten boeken. Vermijd met name taxi's die bij stations en vliegvelden staan te wachten! Het vinden van overnachtingsplekken is zeer eenvoudig in Bulgarije! Er zijn zo ontzettend veel hostels, hotels en gasthuizen. Deze variëren qua prijs sterk van elkaar.

Bulgaren zijn zelf een zeer vriendelijk volk, en veel meer open naar toeristen dan andere culturen in Oost-Europa. Bulgaren beginnen graag een gesprek en in sommige steden word je zelfs al snel uitgenodigd om in hun huis te komen eten of te slapen. Vermijd in ieder geval politieke discussies, aangezien je hoogstwaarschijnlijk minder van de lokale situatie weet dan de Bulgaren zelf.

Interesse in een reis naar Bulgarije? We helpen u hier graag bij. Er is nog geen zekerheid wanneer we weer op vakantie kunnen gaan. Het reisvoorstel is gratis & vrijblijvend zodat u nergens aan vast zit.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.


Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,3

Gerelateerde artikelen