Zonvakantie Bulgarije

Strand van Goudstrand (Golden Beach)
Strand van Goudstrand (Golden Beach)

Zon, zee en uitgestrekte stranden. Dit is wat Bulgarije onder andere te bieden heeft. Het is een nieuwe toeristische trekpleister, dat verrassend dichtbij ligt, het is maar 2.30 uur vliegen! Het land ligt aan de Zwarte Zee, waar je geen eb en vloed hebt. Hierdoor blijft het strand even groot. Daarnaast loopt het strand geleidelijk af in de zee, waardoor de stranden ideaal zijn voor kleine kinderen. In heel Bulgarije vind je zandstranden, op Elinite na. Ideaal voor een zonvakantie dus!

Heb je weinig kennis van Bulgarije? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Badplaatsen en stranden

Er zijn vele mooie badplaatsen en stranden te vinden in Bulgarije. De meeste stranden liggen langs wandelpromenades, die op familietoerisme worden afgestemd. Na het strand beginnen de heuvels vaak onmiddellijk. Wie liever de wat wildere zee wilt opzoeken kan het beste naar het Zuiden van Bulgarije gaan. De onderstaande badplaatsen hebben allemaal een mooi strand waar je volledig van je zonvakantie kan genieten:

* Albena: Deze stad ligt 32 kilometer ten noorden van Varna, en 12 kilometer zuidwest van Balchik. Albena ligt in het noordelijke deel van de Baai van Varna. Het is geen hele drukke badplaats, wat deze plaats aangenaam maakt. Er is een 7 kilometer lang en 100 meter breed zandstrand. Het wordt ook wel het mooiste strand van Bulgarije genoemd vanwege het fijne zand en het strand dat langzaam in zee afloopt. Naast zonnebaden en luieren kan je er ook voor kiezen om te gaan zeilen, surfen, duiken en banaanvaren.
Albena strand
Albena strand
Vraag gratis een offerte aan

* Goudstrand:

Dit stadje dankt zijn naam aan het schitterende strand met fijnkorrelig goudkleurig zand en super helder water. Het is een mooie badplaats met veel bebossing, heuvels en een helder blauwe zee. Er is een gezellige boulevard en goed uitgebouwde infrastructuur. Daarnaast vind je er een 2,6 kilometer lang zandstrand waar je heerlijk op kunt zonnebaden.

Goudstrand in Bulgarije, ook bekend als Golden Beach
Goudstrand in Bulgarije, ook bekend als Golden Beach

* Elinite:

Elinte is een plaatsje dat nog rustig en niet te toeristisch is. Het ligt zo'n 40 kilometer van het vliegveld van Burgas af. Een geschikte bestemming dus voor zonaanbidders die rust zoeken. De stranden zijn goed onderhouden, wel liggen er af en toe stenen op de vloedlijn.

* Djuni:

Djuni is een strand dat erg zuidelijk gelegen is, ongeveer 90 kilometer van Goudstrand af. Het strandgebied wordt omgeven door prachtige bossen van het natuurgebied waar het in ligt. Djuni is geen grote stad, het enige centrum met een beetje formaat is dat van Sozopol.

* Sunnybeach:

Het Zonnestrand is de meest populaire badplaats van Bulgarije. Het ligt zo'n 35 kilometer van de stad Burgas. Er is een mooi en breed zandstrand van 8 kilometer lang en bestaat voor het grootste deel uit fijn zand, met soms wat kiezels. Langs het hele strand vind je verschillende strandtenten en restaurants. Direct achter de boulevard vind je zo'n 600 hotels.

Het weer

Tijdens een zonvakantie moet het natuurlijk wel mooi weer zijn. Gelukkig zit je in Bulgarije goed. Het land rekent zo'n 11 zonuren per dag en zomers kan de temperatuur makkelijk oplopen tot 30 graden. In de lente en de herfst valt er weinig tot geen regenval, alleen in de maanden april tot en met juni kan er nog wel eens regen vallen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

7 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,1

Gerelateerde artikelen