Top 5 excursies Bulgarije

Laatste update: 4 september 2017 ( Geschreven op 12 juli 2017 door Annefleur )

Romeinse theater van Plovdiv
Romeinse theater van Plovdiv

Bulgarije staat vooral bekend om de stranden en de uitgaansgebieden van Sunny Beach, maar dit land heeft veel meer te bieden. Zowel de liefhebbers van natuur als cultuur zullen hier hun ogen uitkijken. Bulgarije beschikt over een aantal prachtige natuurgebieden en heeft enkele tot nu toe nog onontdekte, maar cultuurrijke steden. Lees hier meer over de mogelijke excursies in dit bijzondere land en overweeg ook zeker eens om een vakantie naar Bulgarije te boeken.

Reisgraag.nl bestaat al 12,5 jaar. Onze klanten geven ons een 9+ in reviews. Voor de zekerheid van onze klant zijn we lid van ANVR & SGR.

Heel veel informatie over Bulgarije vind je op onze website. We hebben een ruim aanbod van vakanties naar Bulgarije. Hieronder zie je een overzicht met reizen die je online kunt boeken. Als je een reis op maat wilt naar Bulgarije, of je wilt hulp bij het zoeken dan kun je daarvoor gratis een offerte aanvragen.

1. Het historische centrum van Nessebar

Nessebar is een stad in Bulgarije gelegen in het oosten van het land. De stad ligt op een rotsachtig schiereiland aan de Zwarte Zee. Door de goedbewaarde stadskern staat Nessebar op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Nessebar is al meer dan 3.000 jaar oud als stad en is van oorsprong een Thracische nederzetting. Daarnaast is Nessebar een Griekse kolonie geweest. De geschiedenis heeft een stempel gedrukt op deze stad, waardoor de stad rijk is aan cultuur en verschillende bezienswaardigheden. Je vindt hier onder andere de Pantokratokerk. Dit is een van de best bewaarde Bulgaarse kerken uit de Middeleeuwen. Daarnaast zijn er enkele andere historische bouwwerken te bewonderen zoals de akropolis, een tempel van Apollo, een agora en een muur van de Thracische vestigingswerken. Een cultuurliefhebber kan dus eindeloos genieten in deze bijzondere en historische stad.

Pantokratokerk in Nessebar
Pantokratokerk in Nessebar

2. Vitosha Mountain: prachtig uitzicht over Sofia

Vitosha Mountain ligt direct naast de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Deze berg maakt deel uit van het Vitosha National Park, wat tevens het eerste nationale park van het Balkan schiereiland is. Het nationale park is een toevluchtsoord voor veel toeristen en bewoners van Sofia, die hier maar al te graag een weekend doorbrengen in het natuurlijke schoon. Wandelaars en hikers kunnen hier hun hart ophalen. Tijdens een wandeling over de Vitosha berg word je beloond met een schitterend uitzicht over Sofia. Daarnaast is Vitosha Mountain in de winter ook een skiresort. Op Vitosha zijn twee verschillende skicentra te vinden met skipistes voor zowel beginnende als gevorderde wintersporters.

Uitzicht over Sofia vanaf Vitosha Mountain
Uitzicht over Sofia vanaf Vitosha Mountain

3. Plovdiv

Plovdiv is de een na grootste stad van Bulgarije en ligt in het zuiden. De stad is al zo'n 8.000 jaar oud en qua cultuur en historie misschien nog wel indrukwekkender dan de hoofdstad Sofia. Het is namelijk een van de oudste steden van Europa. Het bekendste bouwwerk van de stad is het Romeinse amfitheater van Philippopolis. Dit amfitheater is gebouwd in de 2e eeuw na Christus en is zeer goed bewaard gebleven. Het wordt zelfs nog gebruikt voor concerten gedurende de zomer. Daarnaast zijn er in Plovdiv verschillende kerken, moskeeën en tempels te vinden die de lange historie van de stad goed representeren. Plovdiv heeft naast de historische bezienswaardigheden een levendig modern deel dat functioneert als centrum voor handel en cultuur.

Romeinse amfitheater van Philippopolis
Romeinse amfitheater van Philippopolis

4. Sofia

Sofia is de prachtige hoofdstad van Bulgarije. Ondanks dat deze stad een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden heeft en een zeer goedkope vakantiebestemming is, is de stad nog niet heel populair onder toeristen. De Alexander Nevski-kathedraal is de populairste bezienswaardigheid van de stad. Deze kathedraal werd gebouwd als aanhankelijksbetuiging aan de Russische bevrijders in 1878. Deze historische gebeurtenis heeft een belangrijke rol gespeeld in de Bulgaarse geschiedenis. Daarnaast zijn de kerk van Sint Joris en de kerk van Boyana ook bijzondere bezienswaardigheden van de hoofdstad. De kerk van Sint Joris wordt beschouwd als het oudste bouwwerk van Sofia en de kerk van Boyana staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Daarnaast kun je in Sofia ook heerlijk wandelen over de boulevard, die recentelijk gerenoveerd is. Hier kun je gebruikmaken van talloze restaurants en terrasjes, waar je goedkoop kunt eten en drinken.

Alexander Nevski-kathedraal in Sofia
Alexander Nevski-kathedraal in Sofia

Pirin Nationaal Park

Het Nationaal Park van Pirin ligt in het zuidwesten van Bulgarije. Het gebied is zo'n 40.000 hectare groot. Het Piringebergte, dat zich in het nationale park bevindt, bereikt hoogtes van tussen de 1.008 en 1.914 meter hoog. Pirin Nationaal Park kenmerkt zich door een kalkstenen Balkanlandschap met oude Bailusheva pijnbossen, meren, watervallen en de Demjanica rivier. Het gebergte wordt voor namelijk bezocht door wintersporters. Dankzij de hevige sneeuwpistes ontstaan er namelijk een aantal mooie skipistes. Daarnaast zijn er verschillende wandelroutes door het nationale park, waar je gegarandeerd geniet van mooie uitzichten. Het gebied maakt deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Pirin Nationaal Park
Pirin Nationaal Park

Bekijk het aanbod van al onze reizen naar Bulgarije.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen