Antofagasta

Antofagasta aan de Pacifische Oceaan
Antofagasta aan de Pacifische Oceaan

Antofagasta ligt in de Atacamawoestijn aan de kust van de Pacifische Oceaan. Het is de belangrijkste havenstad van het noorden van Chili en hoofdstad van de regio Antofagasta. Antofagasta is de 5e stad van Chili en tegelijkertijd de stad met de meeste inwoners in deze woestijnregio. Antofagasta is gelegen op een smalle kuststrook van 20 km lang en is gebouwd op een woestijnachtige heuvel.

De stad leeft vooral van de koper uit de mijnen in de regio. Chuquicamata is de grootste open kopermijn ter wereld. Eerder leefde de stad van de uitvoer van salpeter. De stad kent een aantal opmerkelijke monumenten zoals de klokkentoren op het Plaza de Armas en de gebouwen behorende bij de vroegere spoorweg naar La Paz, Bolivia.

Op culinair gebied heeft Antofagasta vooral heerlijke zeevruchten te bieden, waarbij het typische Chileense drankje Pisco Sour gedronken dient te worden. Dat is een mix o.b.v. brandewijn, met limoensap, siroop, eiwit en ijs.

Heb je weinig kennis van Chili? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Antofagasta
Plaatsen in de buurt van Antofagasta (Chili) :
 • San Pedro de Atacama (239 km)
 • Valparaíso (1054 km)
 • Santiago (1091 km)
 • Pucón (1746 km)
 • Punta Arenas (3283 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Antofagasta

  Chuquicamata (Antofagasta)

  Chuquicamata
  Chuquicamata
  Kaart met locatie Chuquicamata

  Aangezien de mijnbouw erg belangrijk is in Antofagasta is het niet meer dan logisch om een bezoek te brengen aan een van de mijnen. Neem vooral eens een kijkje bij de Chuquicamata, een van de grootste open kopermijnen ter wereld. Deze mijn is zo groot geworden dat een heel stadje gesloopt moest worden om ruimte te creëren. Nu leven er nog maar weinig mensen in het mijngebied.

  La Portada (Antofagasta)

  La Portada
  La Portada
  Kaart met locatie La Portada

  La Portada is een natuurmonument dat ongeveer 25 kilometer ten noorden van Antofagasta ligt. La Portada is een natuurlijke boog die uit de zee verrijst en ziet er prachtig uit. De omliggende kliffen maken het plaatje nog mooier. In 1990 is La Portada tot natuurmonument verklaard. De rotsformatie is ontstaan door erosie waarvan het zeewater de oorzaak is. De zee rondom La Portada is erg gevaarlijk door de stromingen dus het wordt afgeraden om er te zwemmen.

  Plaza Colón (Antofagasta)

  Plaza Colón
  Plaza Colón
  Kaart met locatie Plaza Colón

  Breng in de stad eens een bezoek aan Plaza Colón. Dit mooie plein met zijn rustieke fonteintjes en palmbomen laat duidelijk de invloed van de Britse gemeenschap zien. Het plein is in de 19 eeuw aangelegd en je vindt er onder andere de Torre Reloj. Deze kleine klokkentoren is een replica van de Big Ben in Londen. Er wordt gezegd dat het geluid van de klok zelfs klinkt als een baby Big Ben.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Chili bekijken.

  Vervoer

  Antofagasta heeft een eigen vliegveld: Cerro Moreno International Airport. Dit vliegveld dient alleen voor binnenlandse vluchten. Er zijn dus geen internationale vluchten beschikbaar naar Antofagasta, ondanks de naam van het vliegveld. Toch is dit wel de makkelijkste manier om de stad te bereiken. De stad heeft ook wel een spoorlijn, maar die wordt op dit moment nog niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Antofagasta is daar wel mee bezig, dus in de toekomst komt hier verandering in. Het openbaar vervoer in de stad bestaat voornamelijk uit verschillende buslijnen, ook wel TransAntofagasta genoemd. Ook is het mogelijk om een taxi te pakken. Er zijn ook zogenaamde 'Collectivos' in Antofagasta. Dit zijn een soort taxi's, maar ze rijden een vaste route. Een soort combinatie tussen een bus en een taxi dus.

  Geschiedenis

  Antofagasta was voorheen, in 1869, een haven van Bolivia: Peñablanca. Vanuit hier werd nitraat verscheept. In 1870 werd de Caracoles zilvermijn ontdekt, waarna ook zilvererts werd verscheept vanuit Peñablanca. In 1871 werd de haven dan ook als zeer belangrijk erkend en omgedoopt tot Antofagasta. De stad had toen ongeveer 300 inwoners. De bloeiende wijnbouw in de regio zorgde al snel voor conflicten tussen Bolivia en Chili. In 1879 begon de Pacifische Oorlog en werd Antofagasta veroverd door Chili. De mijnbouw werd uitgebreid en na instorting van de nitraatmijnbouw kwam de kopermijnbouw op gang. Antofagasta werd al snel het economisch centrum van het noorden van Chili. De stad is tot op de dag van vandaag afhankelijk van de mijnbouw en is dan ook heel erg gegroeid sinds de 19e eeuw.

  Weer

  Antofagasta heeft een aangenaam en droog klimaat. Desondanks kunnen de temperaturen in de zomer flink oplopen.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Antofagasta