Valparaíso

Gebouwen havenstad Valparaíso
Gebouwen havenstad Valparaíso

Op 70 kilometer afstand van de hoofdstad Santiago ligt de tweede grootste stad van Chili: Valparaíso. Naast dat het een hele grote en bekende stad is, is het ook de belangrijkste havenstad van het land. Ook is Valparaíso de regeringszetel en de hoofdstad van de gelijknamige regio. De prachtige stad ligt in een baai, met op de achtergrond de heuvels en bergen. Veel reizigers zien Valparaíso als een van de meest imposante steden van Latijns-Amerika. De stad ligt namelijk op meerdere steile hellingen die uitkomen in de Grote Oceaan. In 2003 werd de stad uitgeroepen tot Werelderfgoed en kwam hiermee op de Werelderfgoedlijst van Unesco te staan. De stad kreeg deze naam dankzij het natuurschoon, de historie en de unieke architectuur. De sfeer in het centrum is een beetje bohemiaans met veel gekleurde herenhuizen uit de Victoriaanse tijd. Het is een groot doolhof van smalle straten en bochtige steegjes. De stad is mede beroemd geworden vanwege de antieke en excentrieke bars die vaak open blijven tot laat in de nacht. Ook de restaurants in de stad zijn erg mooi vanwege het schitterende uitzicht dat ze hebben op de zee. Valparaíso is echt de trots van Chili en een zeer populaire bestemming onder reizigers.

Heb je weinig kennis van Chili? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Valparaíso
Plaatsen in de buurt van Valparaíso (Chili) :
 • Santiago (100 km)
 • Pucón (694 km)
 • Antofagasta (1054 km)
 • San Pedro de Atacama (1171 km)
 • Punta Arenas (2236 km)
 • Ervaringen

  op 24 april 2019 plaats: Valparaíso, reisperiode: april 2019

  kleurrijke stad, als je in Chili bent moet je deze stad gezien hebben.

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 10
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 8
  • Ligging 10
  op 7 januari 2016 plaats: Valparaíso, reisperiode: december 2015

  Prachtige natuur, aardige mensen. Onthaasten gaat hier zeker lykken

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 9
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 9
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Valparaíso

  Ascencor Concepción (Valparaíso)

  Ascencor Concepción
  Ascencor Concepción
  Kaart met locatie Ascencor Concepción

  Ascencor Concepción is de lift die je neemt naar de wijk Cerro Concepción. Het is de oudste lift van de stad, hij komt namelijk uit 1883. Ooit had Valparaíso tientallen liften, dit zijn er tegenwoordig nog maar een stuk of tien. De lift naar Cerro Concepción is een van de mooiste liften van de stad. De liften zijn vaak gemaakt van twee metalen of houten wagentjes die in tegengestelde richting bewegen. Vanaf het stadscentrum klimmen ze vervolgens de heuvels op.

  Cerro Concepción (Valparaíso)

  Cerro Concepción
  Cerro Concepción
  Kaart met locatie Cerro Concepción

  Cerro Concepción is een prachtige wijk, gelegen op een heuvel, in Valparaíso. De wijk kenmerkt zich door kleurrijke huizen, gebouwd in Victoriaanse stijl. Begin de 19e eeuw is de wijk gebouwd door Duitse en Engels migranten. De wijk is een van de populairste hotspots in de stad en wordt dan ook door veel toeristen bezocht. Je kunt Cerro Concepción bereiken via een oude lift.  Het La Sebastiana Museum (Valparaíso)

  Het La Sebastiana Museum
  Het La Sebastiana Museum
  Kaart met locatie Het La Sebastiana Museum

  Het La Sebastiana Museum staat bovenop een heuvel en was vroeger het huis van de dichter Pablo Neruda. Vanaf 1959 tot 1973 woonde deze Chileense poëet in dit huis. Hij was in die tijd de bekendste inwoner van Valparaíso. Het huis heeft een prachtig uitzicht en dit inspireerde Neruda. Het museum in het huis is na een grote klim te bezoeken. In het museum zie je alles dat met Neruda’s leven te maken had.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Chili bekijken.

  Vervoer

  Valparaíso heeft geen eigen vliegveld. Het vliegveld van Santiago de Chile is het dichtstbijzijnd. Vanuit hier is het met de bus ongeveer anderhalf uur rijden naar Valparaíso. De bussen vertrekken vrij regelmatig en zijn meestal zeer comfortabel. Eenmaal in Valparaíso centrum kan je het beste reizen met de bus, metro of taxi. De bussen in de stad brengen je snel naar verschillende plekken. Ook met de metro is het erg goed reizen. Als je naar je hotel wilt, kan je het beste een taxi nemen. Ook is het erg leuk om de stad te voet te bekijken.

  Geschiedenis

  Valparaíso werd waarschijnlijk voor het eerst bevolkt door de indianen van de Picunches, al zeggen andere bronnen weer dat de stad als eerste werd bevolkt door de Changos. Dit is een etnische groep die hun leven wijdden aan verzamelen en vissen. In 1536 arriveerden uiteindelijk de eerste Spaanse ontdekkingsreizigers met een schip dat werd gestuurd door Diego de Almagro. Hij werd beschouwd als de eerste Europese ontdekkingsreiziger in Chili. Valparaíso werd de belangrijkste haven voor de opkomende Chileense marine. Ook werd de haven opengesteld voor internationale handel, hiervoor was die handel beperkt tot Spanje en andere kolonies. Al snel werd het een belangrijke tussenstop voor schepen tussen de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Valparaíso