Pucón

Pucón ligt in het midden van Chili, ongeveer 780 km ten zuiden van Santiago. Pucón is tevens de naam van de gemeente in de Chileense provincie Cautín in de regio Araucanía. Pucón ligt in een prachtige omgeving en er worden veel activiteiten aangeboden: paardrijden, wandelen in het Nationaal Park Huerquehue, wildwaterrafting, mountainbiking en het beklimmen van de 2845 m hoge actieve vulkaan Villarica. Eenmaal boven kun je in de krater de lava zien borrelen. Met de vele kuuroorden in de omgeving is Pucón erg geliefd als wellness-bestemming.

Aanbieders van vakanties naar Pucón
Riksja Travel (landenspecialist) Klik
Avila Reizen (verre reizen) Klik

Landkaart Pucón

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Pucón

Los Ojos del Caburgua
Los Ojos del Caburgua

Los Ojos del Caburgua is een natuurlijke attractie gelegen in het centrum van Pucón in Chili. Via een ondergrondse afwatering stroomt het water van het meer Caburgua in de rivier. Via een waterval van een hoogte van twintig meter stroomt het glasheldere water de rivier in. In de omgeving kun je verschillende wandelingen of fietstochten maken. Wel is deze plek een vrij toeristische attractie. 

Nationaal Park Tores del Paine
Nationaal Park Tores del Paine

Nationaal Park Tores del Paine is een prachtig park in het zuiden van Chili. Het park werd opgericht in 1959 en staat sinds 1978 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Door de vele bergen, gletsjers, meren en rivieren is het een populaire wandelbestemming. Er zijn dan ook verschillende meerdaagse wandelingen mogelijk, van 4 tot 9 dagen.

Nationaal Park Villarrica
Nationaal Park Villarrica

In de directe omgeving van Pucón ligt het nationale park Villarrica. Het park heeft drie vulkanen waarvan de actieve Villarrica vulkaan het bekendste is. De Villarrica vulkaan bevindt zich op een hoogte van 2.847 meter boven de zeespiegel. Hiermee is de vulkaan de bekendste toeristische attractie van het park. Als het weer goed is kun je de vulkaan zelfs beklimmen en loop je over met sneeuw bedekte lavavelden. Het park is het leefgebied voor onder andere, poema's, wolven, stinkdieren en nog andere verschillende dieren. 


Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Chili bekijken.

Vervoer

Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven in Pucón. In de stad zelf kun je alles ter voet verkennen, het centrum is niet zo groot. Als je geen zin hebt om te lopen kun je gebruik maken van de taxi. Zorg ervoor dat je vooraf een prijs afspreekt, en doe dit het liefst in het Spaans.

Geschiedenis

In 1883 werd er op een strategische plek in Chili een fort gebouwd en hiermee was Pucón een feit. Het eerste hotel werd gebouwd in 1923 en langzamerhand werd Pucón een populaire toeristenplaats.

Heb je interesse in een reis naar Pucón? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Pucón, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Zonder een budget zullen we in veel gevallen geen passend advies kunnen geven.
Jouw gegevens
* Velden met een sterretje zijn verplicht

Ons privacy beleid is van toepassing

Artikelen