San Pedro de Atacama

Flamingo op de zoutvlakten, San Pedro de Atacama
Flamingo op de zoutvlakten, San Pedro de Atacama

San Pedro de Atacama ligt in het noorden van Chili. Het is een gemeente in de Chileense provincie El Loa in de regio Antofagasta. De stad is gebouwd rondom een oase in de Atacama-woestijn en ligt op een plateau op 2.500 m boven zeeniveau. In de stad leeft men vooral van het toerisme, er komen vel toeristen omdat het een van de droogste plekken op aarde is, waardoor er bijzondere ecosystemen zijn ontstaan. San Pedro de Atacama is de ideale uitvalsbasis voor tochten langs zoutmeren, vulkanische geisers en het surrealistische landschap van de Maanvallei. Maar ook sandboarden en sterren kijken is een geliefde bezigheid van de vele toeristen.

Aanbieders van vakanties naar San Pedro de Atacama
Riksja Travel (landenspecialist) Klik
Better Places (Lokale reisexperts) Klik
Avila Reizen (verre reizen) Klik

Landkaart San Pedro de Atacama

Ervaringen

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van San Pedro de Atacama

El Tatio
El Tatio

El Tatio is gelegen in het Andes-gebergte in het noorden van Chili. El Tatio is omringd door vulkanen en staat bekend om zijn vele geisers. Met meer dan 80 actieve geisers is El Tatio het grootste geisergebied op het zuidelijk halfrond. De beste tijd om de geisers te bezichtigen is vroeg in de ochtend. De grootste uitbarsting die is waargenomen van de geisers is rond de zes meter hoog. Gemiddeld is een uitbarsting rond de 75 centimeter.


RP Gustavo Le Paige Archeologisch Museum
RP Gustavo Le Paige Archeologisch Museum

RP Gustavo Le Paige Archeologisch Museum is een museum met bijna 400.000 pre-Colombiaase kunstobjecten uit de Atacameño cultuur. De kunstobjecten beelden het tijdperk uit tot aan de komst van de Spanjaarden in het gebied. Het museum is vernoemd naar de oprichter, pater Gustavo Le Paige. In september 2015 sloot het museum tijdelijk haar deuren voor een grote renovatie. Eind 2016 zal het museum heropend worden.


Salar de Atacama
Salar de Atacama

Salar de Atacama is de grootste zoutvlakte in Chili en zeker een bezoek waard. Grote vulkanen als de Licancabur, Acamarachi, Aguas Calientes en de Lascar domineren het landschap. De Lascar vulkaan is een van de meest actieve vulkanen in Chili. De gemiddelde hoogte van de zoutvlakte is ongeveer 2.300 meter boven zeeniveau. Daarnaast is de zoutvlakte met zijn lengte van honderd kilometer en breedte van tachtig kilometer ook een van de grootste zoutvlaktes ter wereld. 


Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Chili bekijken.

Vervoer

San Pedro de Atacama ligt aan de belangrijkste verharde weg vanuit Argentinië over de Paso de Jama, 160 km van de stad. Ook zijn er frequente busdiensten naar Calama, Santiago en naar Salta in de Andes in Argentinië.

Geschiedenis

De eerste bewoners van de stad waren de Atacameños. Zij ontwikkelde een markt voor handwerken die vandaag de dag nog gewaardeerd wordt. Er worden manden gevlochten en keramische potten gemaakt die je in de diverse souvenirwinkels kunt kopen.

Heb je interesse in een reis naar San Pedro de Atacama? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar San Pedro de Atacama, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Zonder een budget zullen we in veel gevallen geen passend advies kunnen geven.
Jouw gegevens
* Velden met een sterretje zijn verplicht

Ons privacy beleid is van toepassing

Artikelen