San Pedro de Atacama

Flamingo op de zoutvlakten, San Pedro de Atacama
Flamingo op de zoutvlakten, San Pedro de Atacama

San Pedro de Atacama ligt in het noorden van Chili. Het is een gemeente in de Chileense provincie El Loa in de regio Antofagasta. De stad is gebouwd rondom een oase in de Atacama-woestijn en ligt op een plateau op 2.500 m boven zeeniveau. In de stad leeft men vooral van het toerisme, er komen vel toeristen omdat het een van de droogste plekken op aarde is, waardoor er bijzondere ecosystemen zijn ontstaan. San Pedro de Atacama is de ideale uitvalsbasis voor tochten langs zoutmeren, vulkanische geisers en het surrealistische landschap van de Maanvallei. Maar ook sandboarden en sterren kijken is een geliefde bezigheid van de vele toeristen.

Heb je weinig kennis van Chili? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart San Pedro de Atacama
Plaatsen in de buurt van San Pedro de Atacama (Chili) :
 • Antofagasta (239 km)
 • ValparaŪso (1171 km)
 • Santiago (1190 km)
 • Pucůn (1849 km)
 • Punta Arenas (3365 km)
 • Ervaringen

  op 27 december 2018 plaats: San Pedro de Atacama, reisperiode: november 2018

  Erg gezellig plaatsje met mooie mix van authentieke bevolking en aanwezige toeristen. Prachtige natuurverschijnselen in de omgeving. .

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 9
  • Cultuur 7
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 9
  • Ligging 9

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van San Pedro de Atacama

  El Tatio (San Pedro de Atacama)

  El Tatio
  El Tatio
  Kaart met locatie El Tatio

  El Tatio is gelegen in het Andes-gebergte in het noorden van Chili. El Tatio is omringd door vulkanen en staat bekend om zijn vele geisers. Met meer dan 80 actieve geisers is El Tatio het grootste geisergebied op het zuidelijk halfrond. De beste tijd om de geisers te bezichtigen is vroeg in de ochtend. De grootste uitbarsting die is waargenomen van de geisers is rond de zes meter hoog. Gemiddeld is een uitbarsting rond de 75 centimeter.


  RP Gustavo Le Paige Archeologisch Museum (San Pedro de Atacama)

  RP Gustavo Le Paige Archeologisch Museum
  RP Gustavo Le Paige Archeologisch Museum
  Kaart met locatie RP Gustavo Le Paige Archeologisch Museum

  RP Gustavo Le Paige Archeologisch Museum is een museum met bijna 400.000 pre-Colombiaase kunstobjecten uit de Atacameño cultuur. De kunstobjecten beelden het tijdperk uit tot aan de komst van de Spanjaarden in het gebied. Het museum is vernoemd naar de oprichter, pater Gustavo Le Paige. In september 2015 sloot het museum tijdelijk haar deuren voor een grote renovatie. Eind 2016 zal het museum heropend worden.


  Salar de Atacama (San Pedro de Atacama)

  Salar de Atacama
  Salar de Atacama
  Kaart met locatie Salar de Atacama

  Salar de Atacama is de grootste zoutvlakte in Chili en zeker een bezoek waard. Grote vulkanen als de Licancabur, Acamarachi, Aguas Calientes en de Lascar domineren het landschap. De Lascar vulkaan is een van de meest actieve vulkanen in Chili. De gemiddelde hoogte van de zoutvlakte is ongeveer 2.300 meter boven zeeniveau. Daarnaast is de zoutvlakte met zijn lengte van honderd kilometer en breedte van tachtig kilometer ook een van de grootste zoutvlaktes ter wereld. 


  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Chili bekijken.

  Vervoer

  San Pedro de Atacama ligt aan de belangrijkste verharde weg vanuit Argentinië over de Paso de Jama, 160 km van de stad. Ook zijn er frequente busdiensten naar Calama, Santiago en naar Salta in de Andes in Argentinië.

  Geschiedenis

  De eerste bewoners van de stad waren de Atacameños. Zij ontwikkelde een markt voor handwerken die vandaag de dag nog gewaardeerd wordt. Er worden manden gevlochten en keramische potten gemaakt die je in de diverse souvenirwinkels kunt kopen.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar San Pedro de Atacama