Chinese Muur

Chinese Muur
Chinese Muur

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

De Chinese Muur is een van de bekendste en grootste bouwwerken op aarde. De bouw van de 6.259 kilometer lange muur is begonnen omstreeks 200 v. Chr om vijandelijke nomadische ruitervolkeren buiten te houden.

Heb je weinig kennis van China? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Ligging van de Chinese Muur

De totale lengte van de verdedigingswal, inclusief natuurlijke grenzen zoals rivieren en bergen, is 8.850 kilometer. Daarmee strekt de muur zich uit van Bo Hai in het oosten, tot Lop Nur in het westen van China. In de loop van de jaren is het land geregeerd door verschillende dynastieën die ieder voor hun eigen bijdrage aan de uiteindelijke muur hebben gezorgd. De Ming-dynastie, die regeerde van 1368 tot 1644, heeft het grootste aandeel in de bouw van de verdedigingslinie gehad. De Chinese Muur, zoals wij hem vandaag kennen, is dan ook voornamelijk afkomstig uit deze periode.

UNESCO

Door de jaren heen is de muur op een aantal plaatsten zwaar beschadigd. Stenen werden uit de muur gehaald en werden in andere bouwwerken gebruikt. Ook erosie en het vele oorlogsgeweld hebben ervoor gezorgd dat grote delen van de muur niet langer toegankelijk zijn. Tegenwoordig zijn het niet de barbaren, maar de handelaren en toeristen die de grootste bedreiging voor China's grootste attractie vormen. Als gevolg hiervan is de Chinese Muur sinds 1987 opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO. Samen met de Chinese overheid, die een wet heeft ingevoerd om de muur te beschermen tegen het toerisme, zetten zij zich in voor het behoudt van het immense bouwwerk. Dit is ook wel begrijpelijk als je bedenkt dat jaarlijks miljoenen toeristen van over de hele wereld naar China reizen om de muur te bezoeken.
Vraag gratis een offerte aan

Bezienswaardigheid

Tegenwoordig heeft de overheid verschillende delen van de muur gerenoveerd en zelfs stoeltjesliften aangebracht om de gigantische toeristenstroom tevreden te houden. Voor de toerist die zich liever aan deze kermis ontrekt en de echte Chinese Muur wil zien is er nog hoop. Doordat de muur eigenlijk uit verschillende stukken bestaat zijn er ook minder toeristische en zelfs vrijwel onbekende delen te bezoeken.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen