Rondreizen in China

Chinese Muur
Chinese Muur

China is een groot land in het oosten van Azië en grenst aan veel landen. Met een oppervlakte van bijna 9,6 miljoen km² is China, na Rusland, Canada en de Verenigde Staten, het grootste land ter wereld. China heeft verschillende landschappen zoals regenwouden, woestijnen en berggebieden. Reisgraag.nl geeft je praktische informatie over het bezoeken van China. Ook laat dit artikel zien wat je niet mag missen tijdens een reis door het land.

Heb je weinig kennis van China? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische informatie

Voor je naar China gaat, is het verstandig om een aantal praktische zaken te weten. Heb je een visum nodig? Zijn inentingen noodzakelijk? Hoe is het vervoer in China? Welk klimaat heeft het land? Hoe is de bevolking? Deze vragen worden in dit artikel beantwoord.

Visum en inenting
Je hebt een visum nodig als je op vakantie gaat naar China. Als je alleen naar Hongkong gaat is dat niet nodig, tenzij je langer dan 3 maanden blijft. Daarnaast moet je altijd een paspoort hebben dat nog minstens 6 maanden geldig is.

Een vaccinatie voor China is verplicht als je naar een gebied gaat waar Gele Koorts heerst. Daarnaast zijn er een aantal inentingen die worden aanbevolen zoals Hepatitis A, DTP en Buiktyfus. Verder komt in sommige gebieden van China Malaria voor.

Vervoer
Als je naar China gaat, kan dat met het vliegtuig of met de trein. In China wordt het openbaar vervoer veel gebruikt door de bevolking. De bussen en treinen zijn van goede kwaliteit. Houdt bij lange reizen wel rekening met het reserveren van plaatsen. Ook is het sanitair niet erg schoon in het openbaar vervoer. Naast bussen rijden er veel taxi´s rond in de steden, die je naar de bestemming kunnen brengen. Verder zijn er binnenlandse vluchten die je naar verschillende steden of gebieden kunnen brengen. Ook de vliegtuigen zijn van goede kwaliteit.


Klimaat
Door de enorme oppervlakte, heeft China verschillende klimaatsoorten. In noordoost- en centraal-China is het erg warm in de zomer en heel koud in de winter. Het zuidoosten van China heeft een tropisch klimaat met veel regen. Tibet en Qinghai hebben een bergklimaat waarbij de winters streng zijn en de zomers matig zijn.

Bevolking
China heeft ongeveer 20% van de wereldbevolking in het land wonen, dat zijn zo`n 1,3 miljard inwoners. Dit enorme aantal is ingedeeld in ongeveer 56 etnische groepen. Sinds 1980 mag je in China maar 1 kind hebben. Op het platteland mag je 2 kinderen hebben maar daar zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden.

Wat je niet mag missen

De Chinese Muur is wereldberoemd en als je in China bent, is het zeker de moeite waard om de muur te bekijken. Het lopen op een van de wereldwonderen is een mooie ervaring en je hebt een prachtig uitzicht vanaf de muur. Wat je ook niet mag missen is het Zomerpaleis. Hier vind je één van de belangrijkste en mooiste tuinen ter wereld. De tuin is een voorbeeld van een traditionele, Chinese tuin en er komen veel toeristen op af om foto's te maken. Beijing is een bijzondere stad waar je ook heen kunt gaan. Je kunt er uren winkelen en maar ook de cultuur opsnuiven. Zo ligt de 'Verboden Stad' in Beijing. Je kunt ook een bezoekje brengen aan het plein van de hemelse vrede. Verder is er nog veel meer te zien in het op vier na grootste land ter wereld. Er zijn nog vele parken en steden te bezoeken zodat verveling niet snel voorkomt in China.

Hier nog een filmpje over de schattige reuzenpanda's in Chengdu

Vraag gratis een offerte aan

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen