Elke maand feest in China

Festivals en feesten in China
Festivals en feesten in China

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Het is altijd leuk als er een festival is. Vaak verheug je je erop en vind je het jammer als het weer voorbij is. Maar in China treuren de mensen vrij kort. Zij hebben namelijk elke maand wel een leuk festival met een mooi of grappig thema. Is het ene feest net voorbij, beginnen de voorbereidingen alweer voor het nieuwe feest. We nemen het Chinese feestjaar met je door.

Heb je weinig kennis van China? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Januari: Harbin International Ice and Snow Festival

Harbin International Ice and Snow Festival is een viering van kunst en licht. Hier vind je enorme kastelen, sculpturen en andere gebouwen gemaakt van ijs en sneeuw met LED-verlichting erin. Je loopt daarbij door een prachtige ijsstad met vrolijke lichten. Het festival begint rond 5 januari en duurt ongeveer een maand. Het is een van de 4 grootste ijs- en sneeuwfestivals ter wereld.

Februari: Chinees nieuwjaar

Op 10 februari luidt de Chinese bevolking het Chinese nieuwe jaar in. Dit wordt ook wel het lentefeest genoemd. Het is dan erg druk in de steden met vele leuke activiteiten. Overal wordt gedanst, er is veel vuurwerk te zien en er zijn verschillende ceremonies bij te wonen. Elk jaar is gewijd aan een dier. Dit jaar wordt het Jaar van de Slang ingeluid.

Vraag gratis een offerte aan

Maart: Gongcheng Peach Blossom Festival

Tijdens dit festival is de perzikbloesem overal te zien. Voor de Chinezen betekent deze bloesem leven, groei en welvaart. Mensen genieten van thee en een hapje van gebakken theebladeren, gepofte rijst en kruiden. De vele bloesems die in bloei staan hebben prachtige kleuren van donkerrood tot licht roze.

April: Water Splashing Festival

Het Water Splashing Festival is een feest waarbij het jaar wordt ingeluid met een flink watergevecht. Het spatten van het water staat symbool voor veel geluk en gezondheid. Het watergevecht gaat er heftig aan toe, er worden vele emmers met water gegooid en zelfgemaakte waterpistolen gebruikt.

Mei: Buddha Baden Festival

Bij het Buddha Baden Festival wordt de verjaardag van de oorspronkelijke Boeddha Sakyamuni gevierd. Er wordt een Boeddhabeeld in een kom met water gezet. Het hele gezin zit om de kom en giet water over het beeld. Deze traditie is bedoeld om het kwaad weg te spoelen. Ook wordt er gedanst en gemediteerd.

Juni: Dragon Boat Festival

Op de vijfde dag van de vijfde maand wordt het Dragon Boat Festival gevierd. Hierbij worden races gehouden met lange drakenboten en er worden grote rijstwraps gegeten (zongzi). Er worden nog meer bootraces gehouden in de wereld, maar die in Peking, de hoofdstad van China, is de grootste en populairste.

Juli: Torch Festival

Het Torch Festival wordt gezien als een van de belangrijkste feesten van de Yi bevolking uit het zuidwesten van China. Elke gezin steekt een fakkel aan en er worden optochten gehouden. Hierdoor wordt het kwaad verdreven en er wordt gebeden voor een goede oogst.

Augustus: Qingdao International Beer Festival

Het Qingdao International Beer Festival is het grootste bierfeest van Azië. Vanaf het tweede weekend van augustus kan men twee weken lang bier drinken en meedoen aan proeverijen, wedstrijden, optochten en genieten van muziek en optreden.

September: Mid-Autumn Festival

Het Mid-Autumn Festival wordt ook wel het Chinese Maanfeest genoemd. Het wordt op de vijftiende van september gevierd en er zijn allerlei activiteiten te doen. Er worden traditionele dansen gedanst en er wordt gezamenlijk naar de maan gekeken. Ook de hapjes hebben met de maan te maken. Zo eet men maancake en gerechten gemaakt van maanbloem. Verder worden er lampionnen de lucht ingelaten als het helemaal donker is.

Oktober: Shaoxing Rice Wine Festival

Chinese Shaoxing wijn is erg populair in het land. Tijdens dit festival is dan ook veel te proeven en er worden rondleidingen door de brouwerij gegeven. Hier ziet men precies hoe de Chinese wijn gemaakt wordt. Verder zijn er nog vele activiteiten te doen waar wijn bij gedronken wordt.

November: Miaonian Festival

Miaonian Festival is het meest gevierde festival bij de Miao bevolking. Er worden stierengevechten en paardenraces gehouden en er wordt veel traditionele muziek gespeeld. Het feest begint rond half november, maar het einde is niet bekend. Het festival kan 3 dagen maar ook 2 weken duren.

December: Dong New Year's Festival

Dong New Year's Festival is een traditioneel feest van de Dong bevolking. De bevolking brengt tijd met elkaar door en eet traditionele gerechten. Het hoogtepunt van het festival is de waterbuffelstrijd, waar de dieren speciaal voor getraind worden. Ook worden er traditionele liedjes gezongen door vele koren.Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen