Reizen in... China

Guilin, stad in China
Guilin, stad in China

China heeft één van de laagste criminaliteitscijfers ter wereld. Het is over het algemeen in heel China veilig om 's avonds over straat te gaan. Desondanks komt kleine criminaliteit wel regelmatig voor, met name in de grotere toeristische gebieden en steden, zoals Xian en Beijing. Het is hier van belang wat waakzamer te zijn op je persoonlijke bezittingen, met name op wat drukkere plekken als stations, winkelcentra en bezienswaardigheden.

Mocht er onverhoopt toch wat gebeuren, maak dan direct melding bij de politie. Je kunt ten alle tijde bij hotelpersoneel terecht om in contact te komen met de politie. Bij de grotere politiebureaus is vaak iemand die kan vertalen, dus kennis van de Chinese taal is niet per definitie nodig. In China val je als toerist vaak direct op. Zakkenrollers gaan er daarom vanuit dat je veel geld op zak hebt. Doe dit dus niet! Laat daarnaast echt waardevolle spullen die niet direct benodigd zijn op je reis dan ook thuis. Bereid je voor je reis in ieder geval goed voor en blijf op de hoogte van actualiteiten die in China spelen.

Heb je weinig kennis van China? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Gezondheidszorg

Een aantal van de grotere steden hebben Westerse medische faciliteiten, met zowel internationale als lokale medewerkers. Over het algemeen wordt er in de ziekenhuizen en privéklinieken Engels gesproken, eventueel door een tolk vertaald. De meeste ziekenhuizen vereisen een betaling vooraf. In de grotere steden worden credit cards vaak geaccepteerd, maar buiten de grote steden wordt vaak alleen cash geaccepteerd. Bewaar altijd de rekeningen om het te kunnen declareren bij je reisverzekering.

Een aantal voorzorgsmaatregelen om zoveel mogelijk risico te vermijden:
– Drink geen water uit de kraan, maar koop flessen water. Deze zijn overal in China te koop. Het meest veilige zijn flessen die geseald zijn, zo weet je zeker dat ze niet eerder geopend zijn.
– Eet alleen goed doorbakken en gekookt voedsel.
– Drink alleen gepasteuriseerde melk, vermijd niet gepasteuriseerde zuivelproducten. Bij twijfel, laat het staan.
– Ga in ieder geval ruim op tijd naar de GGD of de huisarts voor passende informatie m.b.t. je reis. Hier kun je uitgebreid informatie krijgen over benodigde vaccinaties, preventieve anti-malaria middelen en andere voorzorgsmaatregelen. Informeer bij verschillende instanties, de kosten kunnen aanzienlijk verschillen per instelling.

Belangrijke telefoonnummers

Verkeerspolitie: 122
Patrouille: 110
Ambulance: 120
Brandweer: 119 Vraag gratis een offerte aan

Op reis in China

In China kun je zowel individueel, met een groep en/of met een gids reizen. De Chinese bevolking is zeer vriendelijk en gastvrij. Een nadeel aan het reizen in je eentje is met name de taalbarrière. Echter, de laatste jaren komt het toerisme in China steeds meer op en Engels wordt een steeds gangbaardere taal. Desalniettemin zal het door lang niet iedereen gesproken worden. Vaak zijn er dan tolken die je kunnen helpen. Het is een veilig land en zeer gastvrij, maar zoals gezegd is het van belang op je hoede te zijn, en wellicht wat meer waakzaamheid is geacht wanneer je alleen reist. Blijf in ieder geval voor- en tijdens vertrek op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen in het land door middel van informatie van de ambassade of het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen