Mooiste plekken van China

De beroemde Chinese Muur
De beroemde Chinese Muur

China, het op twee na grootste land ter wereld én het land met de meeste inwoners. Maar ook het land van uitersten. Zo kent China een grote diversiteit aan prachtige landschappen, indrukwekkende steden en een rijke historie. Zo'n groot land heeft natuurlijk tientallen hoogtepunten. Maar wat is nou echt de moeite waard om te bezoeken? Allereerst heb je natuurlijk de grote, indrukwekkende steden. Maar grote steden waar je je ogen uitkijkt heb je tegenwoordig overal wel. Al zijn die in China wel uitzonderlijk en absoluut onmisbaar tijdens jouw bezoek aan China. Voor dit artikel hebben we ons vooral gefocust op de mooiste natuurgebieden en culturele plekken van China.

Heb je weinig kennis van China? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Zhangye Danxia Nationaal Park

Het Zhangye Danxia Nationaal Geologisch Park werd in 2011 pas officieel een nationaal park. Zhangye Danxia Nationaal Park ligt in de Chinese provincie Gansu en ligt niet echt op een gebruikelijke route, helaas. Toch is deze plek de omweg meer dan waard. In dit park vind je een van de mooiste landschappen in heel China. Het park bestaat namelijk uit unieke en kleurrijke rotsformaties. Zo kleuren de bergen rood, geel, oranje, blauw en groen. Al deze kleuren samen zorgen voor een schitterend aanzicht.

De kleurrijke bergen van Zhangye Danxia Nationaal Park
De kleurrijke bergen van Zhangye Danxia Nationaal Park

Gouqi Island

Gouqi Island was vroeger een vissersdorp. Nu is het eiland verlaten en heeft de natuur het overgenomen. Een prachtig beeld om te zien. De verlaten huisjes zijn stuk voor stuk verdwenen onder de planten. Heel af en toe zie je nog een stukje stenen muur of een gedeelte van een huisje tussen de begroeiing door. Het felgroene aanzicht is een absolute aanrader tijdens jouw reis door China. Gouqi Island is onderdeel van de eilandengroep Shengsi.

Het begroeide vissersdorp op Gouqi Island
Het begroeide vissersdorp op Gouqi Island
Vraag gratis een offerte aan

Zhangjiajie Nationaal Park

Het Zhangjajie National Forest Park, de thuishaven van de indrukwekkende Tianzi Mountains. De Tianzi Mountains zijn marmeren rotsen, waarvan de hoogste maar liefst 1,3 kilometer is. Maar het nationale park staat niet alleen bekend om haar Tianzi Mountains. Een scène uit de succesvolle film Avatar is op deze rotsen gebaseerd. Tenminste dat zeggen de Chinese toerismebureaus, of dit waar is is nog de vraag en kan alleen een bezoek bevestigen. Naast de prachtige marmeren rotsen heeft het park ook watervallen en kleine rivieren. Beiden maken de rosten nog mooier. Om het aanzicht helemaal af te maken, hebben de rotsen een laagje mos en hangt er vaak mist. Het nationale park is zeer geschikt voor wandelingen en heeft dan ook meerdere uitzichtpunten om te genieten van het mooie uitzicht.

De Tianzi Mountains in Zhangjiajie Nationaal Park
De Tianzi Mountains in Zhangjiajie Nationaal Park

De Chinese Muur

Begonnen als een verdedigingslinie in het noorden van China, nu een populaire bezienswaardigheid, UNESCO erfgoed én een van de nieuwe zeven wereldwonderen. Dan hebben we het natuurlijk over de Chinese Muur. De Chinese Muur wordt gezien als grootste bouwproject uit de geschiedenis van de mensheid. Het fenomeen is maar liefst zesduizend kilometer lang! Tegenwoordig heeft de muur geen defensieve functie meer maar is het een toeristische trekpleister geworden.

De Chinese Muur
De Chinese Muur

Yangshuo

Yangshuo is een prachtig gebied met uitgestrekte rijstvelden, hoge karstgebergten en de slingerende Li Rivier. Deze combinatie heeft menig kunstenaars geïnspireerd en terecht. 's Ochtends vroeg zorgt de nevel rondom het karstgebergte voor een schilderachtig aanbeeld. Tijdens jouw boottocht door de Li Rivier liggen de hoge karstbergen op de achtergrond en staan de waterbuffels grazend langs de over. Op zoek naar avontuur? Beklim dan eens een van de bergen. De tocht omhoog is vaak stijl maar het uitzicht is het absoluut waard.

Het prachtige gebied Yangshuo
Het prachtige gebied Yangshuo

De Huangguoshuwaterval

De Huangguoshuwaterval is de grootste waterval van China en een echte trekpleister. De watervallen maken onderdeel uit van de rivier Baishui. Deze rivier ligt in het zuiden van China. Langs de watervallen vind je verschillende uitzichtpunten. Allen met een adembenemend uitzicht op de waterval. De waterval komt terecht in de Rhinoceros Poel. Deze naam heeft de poel niet zomaar gekregen. De poel is vernoemd naar het Rhinocerosfossiel wat op die plek is opgegraven. Tevens bevindt zich bij de poel een lange grot met daarin een zaal met verschillende hoge steenkolommen. Naast de zaal vind je in de grot indrukwekkende rotsformaties, allen met een bijzondere benaming. Achter de grot kom je bij het Watergordijn van de waterval. Wanneer je geluk hebt zie je vanachter het gordijn een regenboog.

Onderdeel van de grootse Huangguoshuwaterval
Onderdeel van de grootse Huangguoshuwaterval

De Verboden Stad

In het hart van Beijing, de hoofdstad van China, staat De Verboden Stad. De Verboden Stad is het grootste paleiscomplex ter wereld en wordt zo genoemd omdat vroeger enkel de keizer, zijn familie en zijn dienaren de stad mochten betreden. 'Normale' burgers mochten het complex niet betreden. Deden zij dit wel en zonder toestemming? Dan stond daar executie tegenover. De Verboden Stad staat al enige tijd op de UNESCO werelderfgoedlijst en is ook het best bewaarde gebouw van China. Dat het de bekendste highlight is van Beijing merk je gelijk bij aankomst. Vooral in het hoogseizoen staan er rijen toeristen om dit prachtige gebouw te kunnen bezoeken.

De Verboden Stad
De Verboden Stad

Huanglong Nationaal Park

Poelen met helderblauw water omringd door kleurrijke bomen, indrukwekkende watervallen, warmwaterbronnen om in te relaxen en bergtoppen bedekt met sneeuw. Dit is de perfecte beschrijving voor Huanglong Nationaal Park. Naast de prachtige natuur is Huanglong de thuisbasis van verschillende bedreigde diersoorten, waaronder de reuzenpanda. Al deze redenen hebben ervoor gezorgd dat dit gebied dan ook sinds 1992 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Huanglong Nationaal Park heeft twee erg bijpassende bijnamen: 'World Wonder' en 'Fairy Land on Earth'. Een bezoek aan dit nationale park beloofd dus heel wat en zal zeker de moeite waard zijn. Tijdens jouw bezoek kom je er dan ook zonder twijfel achter dat bovenstaande bijnamen meer dan terecht zijn.

Helderblauwe waterpoelen in Huanglong Nationaal Park
Helderblauwe waterpoelen in Huanglong Nationaal Park

De Yuanyang rijstterrassen

De Yuanyang rijstterrassen zijn de grootste en de mooiste van China. De rijstterrassen zijn al honderden jaren oud. Wat deze rijstterrassen zo bijzonder maakt en onderscheidt van de rest? Bij zonsopkomst en bij zonsondergang zorgt de weerkaatsing van het licht op het water voor een schitterend aanzicht.

De Yuanyang rijstterrassen
De Yuanyang rijstterrassen

Het Rode Strand

Het strand heeft geen rood zand, maar wel rode bloemen die het strand compleet rood doen kleuren. De bloemen zijn eigenlijk een soort zeewier dat het gehele strand bedekt. Vooral in de herfst zorgt dit voor een schitterend aanzicht. Ter bescherming van het natuurgebied mag er op dit strand niet gelopen worden. Maar niet getreurd, er zijn speciale boardwalks aanwezig waarop je het gebied kunt verkennen en geweldige foto's kunt maken.

Het Rode Strand in Panjin
Het Rode Strand in Panjin

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

1,7

Gerelateerde artikelen