Reisadvies: Is China een veilig vakantieland?

Chinese muur Peking
Chinese muur Peking

Wanneer je op vakantie gaat naar China wil je weten waarop je allemaal moet letten en hoe het met de veiligheid is gesteld. Zo is het bijvoorbeeld verplicht om je binnen 24 uur te registreren bij een Chinees politiebureau, ofwel ''The Public Security Bureau''. Hoewel het grootste gedeelte van China veilig is voor toeristen, zijn er bij de provincie Xinjiang bepaalde veiligheidsrisico's waar je op moet letten. Wil jij meer weten over de veiligheid in Xinjiang of wil je meer weten over waar je nog meer op moet letten bij je bezoek aan China? Lees dan dit artikel over de veiligheid in China.

Heb je weinig kennis van China? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies

Het is op het moment niet veilig om naar China af te reizen, er geldt namelijk een code oranje en rood voor sommige delen van China. Het nieuwe coronavirus is ontstaan in China, om precies te zijn in de stad Wuhan. Vanwege het virus en de maatregelen van de overheid adviseert het ministerie van Buitenlandse Zaken alleen naar China af te reizen als het noodzakelijk is. 

Onveilige gebieden
In de noordwestelijke provincie van China, Xinjiang, gelden veiligheidsrisico’s. Dit heeft te maken met de aanslagen die hier in 2014 hebben plaatsgevonden. Vooral openbare plekken waren hier het doelwit van. Intussen kan er gewoon naar het gebied worden gereisd, maar vermijd plaatsen waar veel mensen samenzijn en demonstraties. Wees ook te allen tijde alert in deze provincie.

Veiligheid Peking

Peking, ook wel bekend als Beijing, is een van de grootste en drukste plaatsen in China. Toch is er vrijwel geen criminaliteit in Peking. Net zoals in andere grote steden komen er wel zakkenrollers voor in Peking, maar wanneer je goed op je spullen let is de kans dat je bestolen wordt minimaal. Let wel op in het verkeer, dit is namelijk in sommige delen van de stad erg chaotisch.

Zomerpaleis, Peking
Zomerpaleis, Peking

Houd ook hier rekening mee:

Registreren in China
In China is het verplicht om je als toerist binnen 24 uur te registeren bij een Chinees politiebureau. Zoek van tevoren goed uit of je jezelf moet registreren of dat het hotel dit voor je doet. 

Tibet bezoeken?
Als je Tibet wilt bezoeken heb je een speciale vergunning nodig. Zo'n vergunning heet een permit. Deze vergunning kun je voor de reis aanvragen via een gespecialiseerde reisorganisatie in China. Soms stelt de Chinese overheid de vergunning uit, zonder een geldige reden. Ook kan de permit geheel worden afgekeurd. Zorg daarom dat je goed contact hebt met de reisorganisatie die jouw vergunning aanvraagt. Voor gebieden buiten de autonome regio, zoals Qinghai, Sichuan, Gansu of Yunnan gelden strengere toegangsregels. Hier controleren de lokale autoriteiten vaker je identiteit en bagage.

Veilig voor vrouwen?
Naar China kun je prima reizen als (alleen reizende) vrouw. Verder zijn er geen bijzondere veiligheidsrisico's voor vrouwen bekend.

Gebruik van vervoer in China
Wil je gebruikmaken van de taxi? Neem alleen de officiële taxi's, dit voorkomt mogelijke meningsverschillen over de ritprijs. Waar je ook op moet letten zijn Chinese jongeren die zich voordoen als gids. Deze onofficiële gidsen leiden je naar verschillende bezienswaardigheden maar eindigen vaak met een hoge rekening die je direct dient te betalen.

Verboden
In China is het streng verboden om foto's te maken van demonstraties, de politie en het leger.Wil je alvast een indruk van deze bijzondere reisbestemming? Kijk dan dit filmpje. 

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen