China van A tot Z

Pandabeer in Chengdu
Pandabeer in Chengdu

China grenst aan maar liefst 15 landen en ligt in het oosten van Azië. De Chinese Muur is natuurlijk een van de meest bekende bezienswaardigheden, maar China heeft veel meer moois. En dat wordt de laatste jaren volop ontdekt door de Nederlandse toerist.

Heb je weinig kennis van China? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

A van achthoekig paviljoen

Het achthoekige paviljoen van Jingzhen is een Diadorp met huizen in rode steen. Het achthoekige paviljoen (busu) staat bekend om zijn bijzondere architectuur.

B van Behaipark

Het Behaipark werd in 1403 bij de Verboden Stad toegevoegd. Er werden tempels en paleizen gebouwd.

Behaipark in China
Behaipark in China

De B staat natuurlijk ook voor Bejing, dat zie je in deze video: 

Vraag gratis een offerte aan

C van Chinese Muur

De Chinese Muur is het symbool van de Chinese beschaving. De Chinese Muur is maar liefst 6700 km lang! Het eerste deel werd vanaf 220 v.Chr. gebouwd, het werd aangelegd als verdedigingswerk.

D van daxiongmao

Daxiongmao is de Chinese naam voor 'reuzenpanda'. De daxiongmao leeft vooral in de zuidwestelijke provincies van China. De volwassen panda`s kunnen ongeveer 1,50 m worden en 160 kilo wegen. Elke dag hebben ze zo`n 20 kilo eten nodig, daar zijn ze wel even zoet mee dus.

E van Erhaimeer

Het Erhaimeer ligt in de omgeving van Dali. Eigenlijk is het geen meer maar een kleine binnenzee. Er leven vele soorten vissen en de bewoners rondom het meer leven van de visvangst. Het Erhaimeer staat bekend om zijn unieke maneschijn.

F van Fuxingpark

Het Fuxingpark in Shanghai werd opgericht in 1909. `s Ochtends vroeg doen veel Chinezen ochtendgymnastieken onder de grote bomen. Er is ook een restaurant, bar en dancing op het park.

G van Guilin

Guilin is een van de belangrijkste toeristische plaatsen van China. De stad ligt aan rivier de Li en het landschap langs deze rivier is uniek. Je kunt o.a. een boottocht maken over deze rivier en het prachtige landschap bewonderen.

H van Hongkong

Hongkong hoort bij China maar is eigenlijk een land opzich. Het is dan ook een Speciale Bestuurlijke Regio en heeft een eigen regering, behalve op het gebied van defensie en buitenlandse zaken. Hongkong heeft 7 miljoen inwoners en is een van de duurste steden ter wereld.I van ?

J van Jinghong

Jinghong is een moderne stad in het zuidwesten van China. De stad is een goede uitvalsbasis om de streek van Xishuangbanna te bezoeken. Het hele jaar door is het lekker weer in deze regio.

K van Kaoya

Kaoya ofwel gelakte eend is de specialiteit van Peking. De eenden zijn vetgemest met granen en soja en worden op een speciale manier bereidt.

L van Lijiang

De stad Lijiang wordt gedomineerd door de contouren van de berg van de Jade Draak. Lijiang bestaat uit een moderne en een oud gedeelte. Het is de hoofdstad van het land van de Naxi, een bijzondere ethnische minderheid.

M van Macau

Macau is een klein stadseiland in het zuiden van China. Macau is het Las Vegas van het Oosten. De casino`s zijn er 24/7 geopend en vormen een belangrijk deel van de lokale economie.

Macau
Macau

N van Nieuwjaar

Nieuwjaar is het grootste traditionele feest van China. Het Nieuwjaarfeest staat in het teken van kleur en animatie maar ook van bezinning en herbronning.

O van Oogstfeest

Het Oogstfeest/Midhersftfestival wordt gevierd op de 15e dag van de 8e maanmaand. Het is traditie om gedichten voor te lezen bij volle maan en om de familie te bezoeken. De winkels liggen vol met mooncakes die aan elkaar worden gegeven.

P van Pingyao

Pingyao is een bijzondere stad die getuigt van veel historie. Pingyao werd gesticht tijdens de Qindynastie. In de 19e eeuw was de stad het financiële centrum van China. De stad heeft de enige stadsmuren van het land die nog intact zijn.

Binnenplaats historisch huis Pingyao
Binnenplaats historisch huis Pingyao

Q van Qingyang Gong

Qingyang Gong is de taoïstische tempel van de Groene Geiten in Chengdu. De tempel ontstond tijdens de Tangdynastie. Er vonden grootse en bijzondere ceremoniën plaats.

R van Ronghumeer

Rond het Ronghumeer in Guilin kun je mooie wandelingen maken. Langs het meer zijn nog resten van de oude stadsmuur te zien.

S van Shangxi

De provincie Shangxi ligt aan de oevers van de Gele Rivier. Het is er (nog) niet erg toeristisch en je vindt er veel oude cultuur. De grootste steden zijn Datong en Pingyao.


De S staat ook voor Suzhou, het Venetie van China, dat zie je in deze video 

T van thee

Thee is de Chinese drank bij uitstek. De Chinezen waren de eerste die thee aanplantten. Er wordt vooral groene thee gedronken.

U van ?

V van Verboden Stad

De Verboden Stad in Peking is een prachtig complex. Officieel heet het 'het Paleismuseum' (Gugong). Het Buitenhof is het indrukwekkendste gedeelte. Maar ook het Binnenhof met de 3 prachtige paleizen is de moeite waard om te bezichtigen.

Verboden Stad
Verboden Stad

W van Wuwei Si tempel

De Wuwei Si tempel ligt ongeveer 5 km ten noorden van Dali. Het is een van de oudste tempels van de regio. In de tempel kun je o.a. een cursus Tai Chi volgen.

X van Xi`an

Xi`an was ooit de hoofdstad van China tijdens 2 dynastieën. Ook is Xi`an het begin van de Zijderoute. In 1974 werd het 'Terracottaleger' er ontdekt en sindsdien is het uitgegroeid tot een van de meest toeristische trekpleisters van China.

Y van yuan

De yuan of renminbi is de officiële munteenheid van China.

Z van zijde

Lange tijd kenden alleen de Chinezen de geheimen over het maken van zijde. Het heeft vooral de keizers veel rijkdom gegeven. Langs de Zijderoute werd het zijde vanuit China naar het westen vervoerd.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen