Funen

Lykkesholm Kasteel Denemarken Funen
Lykkesholm Kasteel Denemarken Funen

Tussen Jutland en Seeland ligt Funen, het op een na grootste eiland van Denemarken. Het grootste eiland is Seeland. Funen wordt gescheiden van Seeland door de Grote Belt en van Jutland door de Kleine Belt. Tegenwoordig is het eiland door tunnels en bruggen verbonden met Seeland en Jutland. Op het eiland staan vele frambozenstruiken en appelbomen. Funen staat op het gebied van kwalitatieve groenten dan ook hoog aangeschreven. Odense is de belangrijkste stad op het eiland. De stad is naar de Germaanse oppergod Odin vernoemd. In deze duizenden jaren oude stad liggen veel musea. Funen wordt ook wel 'tuin van Denemarken' of 'het groene hart van Denemarken' genoemd vanwege het prachtige heuvelachtige landschap, de gevarieerde natuur en de mooie tuinen. Verder vind je op Funen vele leuke pittoreske havenstadjes, mooie kastelen en bijzondere boerderijen.

Heb je weinig kennis van Denemarken? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Funen
Plaatsen in de buurt van Funen:
 • Odense (10 km)
 • Ervaringen

  Johan ten Donkelaar op 21 juni 2016 plaats: Funen, reisperiode: juni 2016

  Denemarken is ons 2e vaderland en komen daar al 20 jaar.Het fijne van dit land is dat het snel te bereizen is.

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 6
  • Cultuur 8
  • Restaurants 6
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 9
  • Ligging 10

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Funen

  De Zuid-Funense archipel (Funen)

  De Zuid-Funense archipel
  De Zuid-Funense archipel

  De Zuid-Funense archipel bestaat uit 55 eilanden en is een uniek gebied ten zuiden van Funen. De eilandengroep van Zuid-Funen wordt vaak gezien als een geheel, maar de eilandjes zijn echter heel verschillend van elkaar. Wat de eilanden met elkaar gemeen hebben is dat het er altijd vredig is. Bovendien heeft elk eiland veel gezellige dorpjes, een prachtige natuur en mooie havens. De eilanden zijn makkelijk bereikbaar vanaf Funen en Seeland. De Zuid-Funense archipel is populair bij watersporters en zeilers.

  Naturama (Funen)

  Naturama
  Naturama

  In Svendborg, de twee na grootste stad van Funen, vind je Naturama. Naturuma is een modern natuurhistorisch museum waar diersoorten uit verschillende leefgebieden tentoongesteld worden. Het is een interactief museum waar je verschillende huiden en botten kunt aanraken. Door leuke opdrachtjes op te lossen kom je veel te weten over de dierenwereld. Kom op expeditie in het Naturama en bekijk de grootste walvisskeletten tentoonstelling van Denemarken.

  Slot Egeskov (Funen)

  Slot Egeskov
  Slot Egeskov

  Slot Egeskov is een kasteel op het eiland Funen vlakbij de plaats Kværndrup. Dit kasteel wordt gezien als de best bewaarde Waterburcht van Europa uit de tijd van de Renaissance. Slot Egeskov trekt jaarlijks veel bezoekers en is dan ook het meest bezochte kasteel van Denemarken. In Slot Egeskov kun je op de eerste twee verdiepingen van het kasteel mooie kamers, een jachtkamer, persoonlijke bezittingen van de familie die er woonde en een ridderzaal bewonderen. In het kasteel vind je ook Titania's Palace, een bijzonder poppenhuis met wel 19 kamers. Op de zolderverdieping vind je een grote speelgoedcollectie en de 'houten man van Egeskov' tussen de zolderbalken. Volgens de legende zal het kasteel op kerstavond instorten als je de man weghaalt. Daarnaast heeft het kasteel ook een aantal tentoonstellingen, een museum, een galerij, een kruidenierswinkeltje en 12 prachtige kasteeltuinen. Kortom, er is genoeg te zien in Slot Egeskov. Een bezoek aan het kasteel is een leuk uitstapje voor jong en oud.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Denemarken bekijken.

  Vervoer

  Funen is vanuit Nederland met de auto te bereiken. De afstand vanuit Amsterdam naar Funen is ongeveer 760 kilometer. Het eiland heeft geen vliegveld. Wel zijn er verschillende vliegvelden waar je vanaf Nederland op kan vliegen. Vanaf deze luchthavens kun je met een auto of per openbaar vervoer het eiland bereiken. Het eiland is namelijk door middel van tunnels en bruggen verbonden met Seeland en Jutland.

  Over het algemeen is het openbaar vervoer in Denemarken goed geregeld. De afstanden tussen verschillende plaatsen zijn erg kort. Hierdoor kun je je snel verplaatsen door middel van het openbaar vervoer. Reis je liever met een auto, dan kun je er voor kiezen om een auto te huren op de luchthaven. Op bijna iedere luchthaven bevinden zich namelijk verschillende autoverhuurbedrijven. Je kunt er voor kiezen om ter plaatse of van te voren een auto te huren. Wanneer je er voor kiest om van te voren een auto te huren, kun je profiteren van de online aanbiedingen en weet je zeker dat er een auto voor je klaarstaat.

  Geschiedenis

  In vroegere tijden is Funen lang onafhankelijk geweest van Jutland en Seeland. De provincie wordt onderverdeeld in vijf culturele gebieden met elk een historisch gebouw, een oude stad of een andere toeristische attractie.

  Heb je interesse in een reis naar Funen? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Funen, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Denemarken? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar Funen